Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

TILATAIDETTA KAIKILLE KADUN KULKIJOILLE !


Tässä keväällä kun olin menossa ratikalle Budapestissa,  niin tarkastelen ja tirkistelen aina pienenkin kävelyn aikana jospa löytyisi jotain mielenkiintoista kameraani! 
Pidän poketti Canonia aina mukana, vaikkakin olen senkin huomannut, etten muista sitä esille ottaa. Meillä Jyväskylässä näitä tapahtumia on harvinaisen paljon, tämä hyvä kävelykatu on useimmiten päänäyttämönä.

Jutun aiheita kun aina etsiskelen, olinpa siellä tai täällä. Vaikkakin aika harvakseltaan niistä/näistä olen tänne nykyisin kirjoitellut. Missä lie vika, muuten vaan kyselen, tottakai se selviää kun peiliin vilkaisee!

Tuntuu, että vähän joka hommaan menee puolta enemmän aikaa kuin ennen....kun kaiken lisäksi sen saman asian joutuu muutaman kerran tekemään ennen kuin onnistuu....vaikka kenkien laitto jalkaan...yritin ilman kenkälusikkaa seisailtaan eteisessä, niin aina taipui joku sivu tossuista väärään paikkaan.....ni ei muuta kun istumaan hetekan laidalle ja se lusikka avuksi.....meni siinä sitten eka yrittämisellä kenkä jalkaa ihan ilman ähkimistä ja hyvin menivätkin.....;)

Asiaan takaisin, taiteen tutkimiseen!

Tämä suojaseinän päätyä olen jo muutaman kerran tutkinut, koska siinä on oikeastaan ihan mielenkiintoinen taidepläjäys.
Tämä vasemman puoleinen kerrostalo jäi muutamia vuosi sitten kesken parhaaseen rakennus aikaan.
Tarvike aineita suuria kasoja pihassa oli  odottamassa talontekijöitä. Rakenustelineet ja pari nostokurkiakin vartioivat nämä vuodet, että jospa työt jatkuisivat!?

Nyt viime reissulla huomasin, että taloa rakennetaan taas ja valmistuukin pikapuoliin, toivottavasti....:/


Vähän olen tykönäni pohtinut kollaasin kokojaa ja periaateessa se voisi olla kuka vaan, lapsi-nuorukainen- nainen-mies tai vaikkapa minäkin!?
Näyttävän työn on saanut aikaiseksi ja kierrätys kamoista kaikki tyyni.
Taiteen tekemiseen tarvitaan jonkinlaista intohimoa sekä  ideoita ja pelimarkkojakin materiaalin keräilyyn....vaan jos onkin tämmöinen tapaus. Hän joka tarkkailee sitä kamaa jota löytyy vähän joka paikasta.

Kiinnostuin näistä niin paljon, että suosittelen sadepäivien ratoksi, lapsien iloksi tai mummokerhojen ratoksi tämän tyylisiä ratkaisuja.

En ole yhtään taulua maalannut tänä vuonna ja jätän siis suosiolla taideseuran syysnäyttelyn väliin.....mutta jos terästäisn itseäni niin voisin saada tämän tyylisen teoksen aika pian valmiiksi ja ihan näyttelykuntookin.....mieti tyttö mieti ja panehan töpinäksi jos olet kerran joku olevinasi.
Näin sitä joutuu itsensä käskyttää ja ihan julkisesti, toimiiko eli ei.....siinä vasta kysymys ratkottavaksi minulle!?
Olisipa ainakin vähän tyylistä poikkeava mutta taiteeksi kyllä huomioitava tapaus.....;)
  

Kulttuuria tulee kaupunkilaisten luokse tällä viikolla, Jyväskylän kesän ohjelmat aloitettiin taas eilen. 
Ihan mieluista kuuneltavaa sekä kateltavaa ja mikä parasta niin ohjelma tuodaan ihan viereen jopa käsien ulottuville ja osa ihan ilmaiseksi.
Lähes kaikki illan esiintyjät tulevat näyttämään itseään ja taitojaan joka päivä klo 12 kompassin kulmille kävelykadulle ja nämä sessiot ovat jopa tunnin mittaisia.
Kansa tykkää ja  minä myös, eilen räpsäytti vettä muutamaan otteeseen ja tämäkin päivä on siinä hilkuilla. 
Onneksi on varattu kuiva sisäpaikka sateen sattuessa.....:)


3 kommenttia:

  1. Milenkiintoiseen näyttelyyn törmäsit Budapestissa - siinä on katselemista ja tutkiskelemista. Tuolla alueella näyttää liikkuvan muitakin taiteen harrastajia - usein teoksia on esillä yllättävissä paikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on!
      Silloin kun pitivät taukoa rakentamisessa niin kerran ilmestyi keskeneräisen partsin tasolle valkoinen naisen torso, oli oikeastaan aika hyvän näköinen! Otin kuvankin siitä ja tänne tai facee laitoin esille.....:)

      Poista
  2. Lähes kaiken voi laskea taiteeksi, jos sitä haluaa ;D
    Kiitos Maikku, ja hyvää viikon- ja kuukauden loppua!♥♥♥

    VastaaPoista