Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 13. toukokuuta 2017

HARMAAN SATEINEN LAUANTAI.....


Västäräkki, tämä varpuslintuihin kuuluva musta/valkoinen komistus!

Sillä on tapana ennakoida ja tuoda kevään uutisia ja uskomuksia meille!

Valitsin tämän maalaamani taulun, 
jonka avulla yritän muutaman sanan kirjoittaa edesmenneestä presidentistä Mauno Koivistosta jota olen aina arvostanut !

Muistokirjoitukset jätän niille jotka sen osaavat ja tunsivat hänet.....
mutta minäkin tapasin hänet pari kertaa
.....hänellä oli tapana kätellä joten olimme sitten oikein "hyvän päivän tutut"!

Ensimmäinen kerta oli v.1970-luvun puolivälin hujakoilla kun Jyväskylässä oli muistaakseni demareitten jokin juhla vai liekö virallinen puolueen tapaaminen täällä silloin ollut!?
Puolueen herroille oli  kestiystä järjestetty silloisella työpaikallani Cumuluksessa!

Toisen kerran tapasimme myöskin virkani puolesta ja silloin hän oli  Peurungassa käymässä v1980-luvun alkuvuosina ja toimi virkaa tekevänä presidenttinä koska silloinen pitkäaikainen valtion päämies oli sairastunut!
Tilaisuutta en muista mutta varmasti liittyi sotiemme veteraaneihin.


En nähnyt kuin yhdessä keskustan talossa lipun puolitangossa, reitti oli kylläkin vain muutamia satoja metrejä kun käväisin kaupassa!
 Lumi/räntää satoi ja lippu oli märkä......seisoin ulkona Yliopistonkadulla ja odotin jonkinlaista tuulen apua siniristilipun kuivumiseen......välillä niistin nenääni ja kuivasin poskipäitäni ja pidin pienen hiljaisen hetken, kunnes jatkoin matkaani muutaman askeleen verran lämpöiseen kotiini.

Kuulin, että paikalliset virastotalot kyllä suruliputtivat ja varmaan jotkut toisetkin yksityiset sen tekivät, eikä vain meidän talo.....kiitokset hänelle joka oli sen huomioinut tässä talossa!

......KAIKELLA ON AIKANSA....


9 kommenttia:

 1. Koivisto oli minun suosikkipresidenttini, nousi presidentiksi juuri silloin kun epävarmuus idän ja lännen välillä oli suuri. Itsekin olin hyvin huolissani koko nuoren ihmisen sielullani. Olen aina ihaillut Koivistojen lämmintä ja lujaa suhdetta.

  Asiasta toiseen. Mun mielestä Suomessa ei liputeta tarpeeksi, ei iloa eikä surua. Liputussäännöt ovat aivan liian ankarat. Täällä kun on tottunut siihen, että maan lippu heiluu yötä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muuten jokaisella on oikeus liputtaa Suomen lipulla, kun katsoo sen tarpeelliseksi! Lipun nostaminen ja laskeminen on sen verran kunnioittava tilaisuus lippua kohtaan, että siihen on säädökset! Muistan, että meillä kotona vedettiin lippu salkoon useimmin kun virallinen tarve vaati! Jonkin verran täällä näkee myöskin toisten valtioiden lippujakin.

   Koivistoa muistetaan ja surraan aika näkyvästi, helatorstaina haudataan....tarkoitus on seurata hautajaiset televisiosta!

   Poista
 2. P.S. Tänään muuten taas katselin tauluani pitkän tovin. Et tiedä kuinka paljon siitä on ollut iloa! Kiitos.

  VastaaPoista
 3. Kauniin taulun olet pienestä västäräkistä maalannut! ♡ Sopii niin hyvin tähän hetkeen ja Mauno Koiviston muistolle, samoin kuin kirjoituksesikin. Meillä paistoi eilen aurinko ja päästiin haravointihommiin pihalle. Mukavaa tätä päivää!

  VastaaPoista
 4. Koiviston kuolema pysäytti ajankulun ainakin päiväksi, yksi aikakausi loppui. Vaikka hänen presidentin virassa olonsa kestikin vain 12 vuotta, hänen vaikutuksensa kesti eiliseen ja kestää edelleen mielissämme ja historiassa.

  VastaaPoista
 5. Kaunis taulu Mauno Koiviston muistolle. Hyvää äitienpäivää.♥

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Vaikka kaikella on täällä aikansa, jätti Mauno Koiviston poismeno sisälle tyhjän olon. Hän oli todellinen suurmies, oikeudenmukainen, viisas ja jämpti presidentti.
  Lauantaina olin paikallisen mieskuoron kevätkonsertissa. Kuoro aloitti laulamalla Mauno Koiviston muistolle Finlandian. Mielestäni ei varsinaisessa kuoro-ohjelmassa mikään lauluista soinut niin kauniisti ja puhtaasti kuin tämä laulu. Mukana oli paljon tunnetta ja useimmilta silmät kostuivat. Minusta hieno ele kuorolta.
  Mukava västäräkkitaulusi, tuossa västäräkit viipottavat pyrstöjään pihatiellä, onneksi sää on lämpenemään päin.
  (oli pakko uusia kommentti kun tuli painovirheitä liikaa...)

  VastaaPoista
 8. Uskon, että Mauno Koivistoa muistellaan pitkään ja uusia kirjojakin varmaan alkaa ilmestyä hänestä.....:)

  VastaaPoista