Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 30. marraskuuta 2017

VIISIKYMPPISIÄ juhlittiin v.1960.....


Äitini 50-v.juhlat oli v.1960, kattaus oli sitä tyypillistä kotijuhlille ja kaikki tietysti itse tehtyä, tänään hän olisi 107vuoden ikäinen (1910-1993).

Ensin tarjoiltiin kahvit lisukkeineen ja sitten suolapalaa, elikkä kinkku-ja muna/sillileivät, kotikaljan kera.
 Kuvasta huomaan, että Arabian Myrnät käytössä ja toisetkin kupit muistan, että Ruotsista ostetut olivat nämä kahvikupit!

Asuttiin Jyväskylän omakotialueella, Koivukadulla jossa ei ollut läpikulkua, talo valmistui 1949.
Olin kuulemma ahkera auttamaan tontilla ja innokas aina lähtemään mukaan kun parivuotiaana jo tajusin porukoitten olevan tontille menossa!
Haittaa tämmöisestä eläväisestä lapsesta vain siellä oli, olin kuulemma aina turvallani tai vaarallisissa paikoissa jo silloinkin.....;)

Siellä meidän kadulla oli tapana, että aina mentiin lähes joka talosta sinne missä vietettiin isäntäväen täysien kymppien juhlia, siis ilman kutsumatta joka muuten toimi loistavasti siihen aikaan.

Äitini kuului Marttoihin ja moniin kerhoihin joten porukkaa piisasi, koska suvullakin oli tapana tulla ilman kutsumatta paikan päälle......niin useimmiten tämmöisiin pippaloihin varauduttiin vieraisiin muutamiksi päiviksi......tarjottava ei loppunut koskaan kesken!

Meillä oli alakerrassa iso hyvä kellari jonka hyllyt täyttyivät ajan kanssa aina juhlien varalle. Siihen aikaan taloissa oli tietysti se isompi kylmäkomerokin keittiön yhteydessä.
Silloin varmaan meillä oli jonkinlainen jääkaappi mutta pakastin tuli vasta paljon myöhempään!


Kuvan tyynyn muistan hyvin, jonka Pirkko sitten halusi itselleen kun tavaroita jaettiin, ennen talon myyntiä.
Tyynyn oli taitavasti ja huolella ristipistoin tehnyt Tuula, joka oli yksi vanhempieni monista kummilapsista!

Porukalla hoidettiin yleensä nämä pidot, kukin tavallaan, kivoja ne olivat ja niistä muisteloita kyllä piisasi pitkään......:)

Omat henk.koht. juttuni olen aina jättänyt juhlimatta, mutta aika paljon juhlia ja muitakin pippaloita olen kylläkin järjestännyt ihan työkseni, vissiin sitä sitten syyttelen, kun löin laimin omat juhlimisen aiheet......:)

6 kommenttia:

 1. Kauniit viisikymppisen juhla kuvat. Hyvää alkavaa Joulukuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, pidin äitiäni silloin "aika vanhana" kun täytti 50v. Huh.... kun vuosia ajattelin niin niin yli kaksikymmentä vuotta sitten olin saman ikäinen kuin hän kuvissa.....:)

   Poista
 2. Voi miten mukava että tuollaisia kuvia on tallella! Kaunis on kattaus! Mukavaa marraskuun viimeistä päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakait vanhat kuvat säilytetään, kivahan niitä on katella ja muistella...kiitos :) !!!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Onhan ne mukavia muistoja! Lähes joka kodissa oli ne paremmat kahvikupit jotka laitettiin päytään, nyt sitä juodaan aina mukista, ainakin minä!!! Käytännöllisempää, ei tarvi aina olla kaatamassa lisää....hih....;)

   Poista