Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 31. lokakuuta 2011

TERVEISET UNKARISTA !


Tämä korusetti, roikku ja riippu minussa kun matkustin! Tein tai siis tuunasin ne jo talvella, vaan nyt vasta ajoin ne sisään, vai sanoisinko jotta korkkasin käyttöön!
Värit eivät kylläkään ole kuvassa kohillaan, lantit ovat pronsi/kultaväriä, keskustan lontti keskellä tiilenpunaista. Helmet erikokoisia, väriltään terrakotasta-maitokahviin, sekalaisia helmiä, kullanväristä korumetallia ja millin silikonisiimaan pujotettu se kätevä lanka joka antaa periksi ja on kestävää.
Värit toistuvat mustan paitapuseron alla olevaa trikoopuseron värejä jossa oli salmiakkia kuviointi rinnuksissa!

Tässäpähän tuli oikein muotiblogin avaus! Kuvaa en oikein voi puserosta ja itsestäni tähän laittaa, koska olen etuvarustuksiltakin melko runsas, niinkuin koko kokonaisuuskin on sitä samaa sarjaa. Sen kun ei olisi mahtunut tälle sivulle!! Että, jotta sievästi vain löhösohvan istuintyynylle ja näps ja tuli soman siro otos, levitykseen koko maailmalle!

Ostin kaksin kappalein näitä kaulariipuksia, niissä roikku kaikenlaisia killuttimia, hajoitin ja näperrän niistä monta uutta luomusta. Korut sain tietysti ALE-myynistä -75%, odottaminen ja tarkkailu kannattaa, tässä minun harrastamassa lajissa!

Siellä Unkarissa elän muuten ihan samanlaista elämää kuin suomessa. Kun jätin työni, niin päätin olla aika paljon omissa oloissani. Tästä asiasta saan kyllä kuulla edelleenkin silloin/tällöin, mutta minkä päätän niin sen myös teen. Tulen toimeen itseni kanssa erinomaisesti, aika ei tulee koskaan pitkäksi, osaan myös laiskotella. Silloinhan ihminen yleensä miettii jotakin, minäkin ruukkaan sitä tehdä. Hyvin suuniteltu työ, on kuin jo puoliksi tehty kun se on useinpaan kertaa mielessä käyty läpi!,
Asiasta toiseen, siivous on just sitä  jota suunittelen sängyssä ollessa, pitkäkseni, että jos vaikka huomenis, senhän voi kyllä aina siirtää. Vaikkapa hamaan tulevaisuuteen, hih!

Asiaan takaisin, siintä saattaa tullakin ihan erinlainen mitä olit suunitellut jo mielessä melkein valmiiksi asti. Olipa se maalaus, koru tai ruuanlaitto, tokkopa sillä niin suurta väliä onkaan. Pääasia että ajatus pelittää.

Tämä näpertelijän, taiteilijan, ompelijan, kirjoittajan hommelit ovat sellaista yksinäistä työtä, ainakin minulle. Nautin siintä, johtuu luultavasti menneisyydesta, koska varsinainen palkkatyöni oli yhtä kansanpaljoutta, hälinää ja juhlaa. Muuten siintäkin tykkäsin ja tunsin olevani omalla valitulla sarallani, työ jonka hallitsin ja osasin, teinhän sitä 30 vuotta, ympäri maailmaa, eri kultuureissa. Silloihan nämä hommat olivat myös mukana, mutta aikaa ei aina piisanut, niinkuin nykyisin kun olen eläkemummelina.
Pakko kyllä on todeta ja kiittää hyvästä elämästä ja toivoa sen jatkuvan tasaisena ylä-ja alamäkenä, että pysyisin mukana.....

ps.
Hyvä ihminen toi mun siskoni, kun kirjoitti ja laitto mulle ja lukijoilleni mielenkiintoiset sivut taas luettavaksi,  kun olin omilla retkilläni. Hää kun tykkää tehä tämmöistä tietsikka hommelia, tutkija ja kirjoitella, osaa ja taitaa. Taitava käsistää muuten ja kattoo aina työkseenkin niitä tarkuutta vaativia hommia, varsinkin käsitöissä ja nyt tämä sukututkimus! Minä taas katon ja etin aina sen kohdan jossa vois riman alittaa helpomin ja nopeemin. Siksipä joudun aika usein tarkistamaan  ja uusimaan koko tekemäni urakan.

Mukavaa olla taas teidän kaikkien kanssa...;)

13 kommenttia:

 1. kauniit korut oot tuunannu. Ei muuta kun tervetuloa kotosuomeen.

  VastaaPoista
 2. Onpas mukavaa pakinaa elämästä ja muustakin. Ja korut ottaisin minäkin ylleni, kauniit ja värikkäät. Passaisi ne hyvin mustaankin jota usein päälleni puen.
  Tervetuloa kotimaan kamaralle ♥

  VastaaPoista
 3. Tervetulloo suomen mukavaan syksyyn ja vastaan ottamaan talaven tulloo. Kommeet korut on piässy matkassas käymään Unkarissa. Ja tuohon, että asia on melkein tehty, kun sen miettii ensin kunnolla, yhyn täysin rinnoin(vaikka ovattii vähemmän täyteläiset;)) Mulla on tapana koittaa katella asian tekemiseen, oli se sitten käsityö, tai jokin muu, helpoin ja käytännöllisin konsti. Joitain juttuja voi siirtää jonkun päivän päähän, mutta kun ne jää kuiteskin kummittelemaan mielen pohjalle, niin tehtävähän ne sitten loppupelissä on.
  Mukavaa, että olet taas seuranamme blogistaniassa:D

  VastaaPoista
 4. Moi Maikku!

  Mukavoo, kun out piässy piipahtammaan tännekii kotmuahan meijjän iloks! Toivottavasti viihyt nyt ainakkii jonnii aikoo tiälä, ja kirjuttelet ommii juttujas.

  Sitä pittää tehä, mikä tuntuu hyvältä ja mukavalta. Meilä vanhola ainahhii siihen on oikeus eli kohtuus<3

  Oikein mukavoo marraskuun alkuu siule, Maikku<3

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa vaan tänne kanssamme ottamaan talvea vastaan :)
  Eläkevuodet voivat myös olla sitä elämän parasta aikaa kun vain sitä yhtä riittää, elikkä terveyttä!
  On mitä muistella ja vielä opetella uusiakin asoita ja etsiä uusia elämyksiä joita silloin työelämän aikana ei ehtinyt.

  VastaaPoista
 6. Täällähän onkin jo postaus, reissunainen palannut Suomen syksyyn :) Korusetti on tosi kaunis, hienosti koottu yhteen sointuvat värit, tyylikäs on!

  VastaaPoista
 7. AMALIA, kiitokset ja pakko on jatkaa tätä korujen tekeoa, kun tuota materiaalia kertyy aina lisää...;)

  MINTTULI, mustaan käykin älyttömän hyvin kirjavat korut ja kiitän....;)

  NENUNEN, onneks kaikilla on nuo näkyvät ulokkeet erinlaiset, olipa eessä eli takkaa-alempana, mukanahan ne kulkee väkisinkin ja niistä oppii ajan kanssa jopa tykkäämään....huomaa helpolla jos jotain muutoksia sattuu puoleen elikä toiseen...kiitos ja hei...;)

  AILI-MUMMO, kyllä minä enenmän aikaa Suomessa olen ollut kun tuolla maailmalla. Talven kyllä haluan olla täällä. Jos sitten keväällä, en suunittele etukätteen, jos halvalla lipun saan.... Kyllähän nuo polven nivelrikotkin säätelee tuota reissaamista, lentokentilläkin joutuu kävelee kilometrikaupalla, eikä hissiä tai liukuportaita ole noilla uusituilla kentilläkään. Taitaa tämä Suomalainen sisu pitää minutkin liikeellä.Kiitokset...;)

  VIKKI,ostin muuten ainakin kilon uusia korukiviä, jostain syystä turkoosi kiehtoo ja alennusta niissä oli -30%, isossa tukussa sais enenmän, mutta pitäis ostaa todella paljon. Hillitsin itseni, enkä mennyt sinne....;))

  ANJA, Kiitos, tuli mieleen että ei tainut tulla sitä kunnon pohjoisen ruskaa teillekään!? Jklä-sä on vaahterat ja muutkin väripuut likaisen keltaisia, totesin sen tänne tullessa...;)

  VastaaPoista
 8. kauniit korut olet taas laittanut meille nähtäväksi. Kiva, kun olet taas palannut takaisin kotimaan kamaralle!

  VastaaPoista
 9. Hei sinulle maailmanmatkaaja ja tervetuloa Suomeen Tänne ihanaa syksyyn ja tunnelmalliseen kynttilä aikaan. Koru on ihana tuunaus :D

  VastaaPoista
 10. Kauniit korut.Olet taitava kasistasi.
  Ja tervetuloa taas jutustelemaan tanne blogiinkin.
  İhana sisko sinulla,kun valittaa meille tietoja olostasi ja elostasi siella maailmalla.

  VastaaPoista
 11. Voi että mukavaa kun olet täällä taas! Poissa hyvä mutta kotona paras, vaikka onhan se toinen kotisi siellä Unkarissa. Sinulla on ihan oikea elämänasenne. Turha vouhottaa, paremmin sujuu kun ensin miettii sohvalla selällään... ja kuka tämän maailman nyt yhdessä päivässä valmiiksi saisikaan!

  Upea korusetti, olet epeli kun tuunaat aina hankkimasi korut uuteen uskoon ja lopputulos on aina valloittava. Sopisi kenen tahansa korviin ja ryntäille (tätäkö sanaa Pekkarinen käytti?).

  Mutta summasummarum; kiva kun olet sivuilla taas. Terkkuja ja halit ja lipaisu Simolta.

  VastaaPoista
 12. MUMMELI, kiitos ja olehan tosi-Suomalainen joten Suomeen tulo on aina mieluista!

  NIINA, kynttilät käyttöön, ostelen niitä, mutta joskus unohan niihin tulen laittaa, viikonloppuisin juhlistan!
  Ostelin kilokaupalla korutarvikkeita, kun siinä mun kaupassa sai -30% aitoja korukiviä, turkoosin-mustaa pitkiä nauhoja, erikokosia sattui käsiin. Yleensähän en juuri näitä kalliinpia kiviä käytä, tein poikkeiksen.hih..;D

  VastaaPoista
 13. "anja"kiitän! Olen muuten ihmetellyt, mitä se meidän kylän suur-poika, senaattori Pekkarinen on sanonut, ku lehillä kirjoitellaan ja vihjaillaan. Mulla on vaatimaton kapula, jolla ei lueta lehtiä ulkomailla, tietokoneisiin en edes kato siellä. M P on muuten siviilissä hauska ja huumorintajuinen ihminen, näin olen hänet oppinut tuntemaan...;D

  VastaaPoista