Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

JUHANNUS 2012


Tässä  pientä muistin virkistämistä, ettei vain kaikki jo opittu tieto ja taito karkaisi tänä viikonloppuna....;)
Kaikenmaalaisia ja jopa erivärisiäkin ihmisiä on tullut tänne meidän omaan maahamme toteamaan sitä yötöntä yötä.

Siksipä ajattelin panna asiaa tervehtimisestä.
Sehän tapahtuu kättä heiluttamalla, kättelemällä, terve tai reippaalla tokaisulla, moi!
Hesassa  käytetään katutervehdyksenä myös elettä, jossa kurtistetaan kulmia, mutrustetaan huulia ja nostatetaan vähän leukaa, viileetä !
Satunaisten tuttujen tapaamistervehtiminen onkin sitten vaikeampi paikka. Yleensä suomalainen jättää varmuuden vuoksi tervehtimättä sellaisia, jotka tuntee joistain epämääräisestä yhteydestä, kuten iloisista illanvietoista.
Samassa talossa asuvia ei sitten ruukata huomioida tervehtimällä  Hississä tervehtiminen ja puhuminen on ehdottomasti kielletty.
Ilman toteamistakin tiedetään, että kaupat, kulkuneuvot ovat niitä paikkoja joissa katotaan ohi, suu tiukasti kiinni.
Jotkut tuntuvat alvariinsa rikkovan näitäkin sääntöjä, minkäs sille voi, meitä kun on joka lähtöön!?

Syytellä ei voi huonoa kasvomuistia, likinäköisyyttä tai ujoutta.
Se on silkkaa epäkohteliaisuutta, moukkamaisuutta ja huonoa käytöstä.

Ulkomailla tavataan luontevasti tervehtiä tuntemattomiakin, jotka tulevat vastaan tai istuvat ravintolassa vieruspöydässä. Samoin toimitaan kirkoissa ja teatereissa.
Taidankin tässä lisätä sen käytetyn sanonnan, maassa maan tavalla tai maasta pois, senhän voi jokainen soveltaa  siten miten haluaa.
Mutta ei meiltä saa viedä kaikkea pois ja jokainen voi toimia mikä tuntuu itselle  luonolliselta. Sittenhän se vasta vitsikästä olisi jos pussailtas päivittäin postimiestä ja sitä satunaista nokikolaria, talkkaria, lihakauppiasta, näitähän piisais pilvin piemein!

Omasta puolestani, olen muuten aika hanakka tervehtimään lähes kaikkia, vaikka olisi kukka tai koira. Kaupoissa mallinukeillekin vaihdan sanan tai pari, muuten ihan hupia hommaa! Lapset tykkää siitä, mutta minun ikäisiä tosikkoja tuntuu tämä minun tapani toimia varsin erikoisilta..hih...;D

Jos katse kohtaa jossakin niin ainakin pienen hymyn heitän vastapuolelle ja aina saan samanlaisen vastauksen, mukavaa...;)

.....juhannus on meillä herttainen, kirkas taivas on sininen, terveiset ja toivotukset mittumaariin lähetän teille kaikille!


6 kommenttia:

 1. Oletkos peilikuvaasi tavaratalossa tervehtinyt? Näin kävi siskolleni Hämeenlinnan Sokoksessa, meni rullaportaita ylös ja siinä yläpäässä oli peili vastapäätä ja näki kuvansa ja iloisesti tervehti kuvaansa ja ääneen moikkas, hei, mistä sinä tänne olet tullut, ennekuin huomasi etten minä siinä ollut vaan oma kuvansa. Arvaas nolottiko häntä sitten.

  Oikein mukavaa moikkauspäivää!

  VastaaPoista
 2. Eipä taida siskosi ainut olla jolle on noin käynyt....;)Peili on muuten aika epeli. Takaseinässä kun on peili niin tuntuu että tila jatkuu vaikka kuin pitkään. Mulle kävi yhessä kaupassa niin, kurotin kenkiä ottamaan kun huomasin että siellä "kauempanakin" oli niitä lisää!? Olin viellä yksin ja ulkomailla. Nauroin kyllä ja yritin uudestaan, vieressä oli rouvashenkilö jolle oli käynyt samanlailla, niin jatkettiin naurua yhdessä. Siinä löyry naurussa ja huumorissa se yhteinen kieli....;D

  Kiitos ja luulen että tänään moikkailen vain siskoani, hän tuli juhannukseksi tänne mulle, lähti hautausmaan tarkistaa ja minä jäin perunankeittäksi(uusia...;D)kotiin ja laitoin lettutaikinan muhimaan. Ollaan kahelleen ja muistellaan menneitä lettujen ja mansikkahillon kanssa....;)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa juhannuksen jatkoa Maikku!
  Moikataan vaan tutut ja tuntemattomatkin tilaisuuden tullen ja tiällä huastetaan kuulumisetkin...
  Kyllähän sitä Hesassa käydessä bussin ja ratikan kyydissä tapaa näitä suu mutrulla ohi katsovia kanssasisaria ja -veljiä. Ja eipä sitä meikäläinenkään tervehdi, ei uskalla ainakaan savvoo viäntee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan aikoinani veljeni tytär tuli koulusta itkusilmissä, sanoi että koulussa oli naurettu hänen puheilleen. Lohdutin että ei sitä moni tyttö ole kouluaan aloittanutkaan Italiassa, jos kielessä vähän virheitä tuleekin. Tyttö sano,että olikin puhunut Konginkangasta, oli just tullut sieltä vierailulta ja muutamia sanoja oli jo tarttunut....;)
   Kyllähän me aikuiset pärjätään, mutta lapsille se erikoisuus on arka paikka. Ite käytän tätä meijän muretta, ei ole unehtunut reisuissa minnekään....:D

   Poista
 4. Parempi tervehtiä tuntemattomiakin kuin olla tervehtimättä ketään; tervehdin myös niitä, jotka moikkaavat minulle, vaikka en heitä tunnistakaan;)))

  Eihän se mitään maksa tai ole keneltäkään pois.<33

  En muista, että mallinukkea olisin tervehtinyt, mutta voihan muistissani olla vikaa;DD

  Oikein hauskaa juhannuksen jatkoa, Maikku.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait sillä olen niitä mallinukkejakin jututannut kun nykyisin ei niitä myyjiä näy missään. Aika vähän niitä tarviikaan enään, mutta joskus olisi kysyttävää...;)

   Ei maksa tervehtiminen mitään, sillä sitä ihmetelenkin, miks sen kanssa nuukaillaan....;D

   Poista