Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

VAPPUJUHLAT JÄLKIJUNASSA !


Tämä Elovena, työn sankari, sai viimein ansaitsemansa paikan, jonka oikein henk.koht.vein  sankarille. Samalla kyllä huomautin, että taululla saat tehdä mikä tuntuu hyvältä itselle!
Bukowiskille vieminen ei ollut hassumpi ajatus jonka hyväksyn, vaikka en sitä itse ekaksi tajunnut edes ehdottaa. 
Huomasin olevani sangen perso imartelulle....;)


Juhlat olivat tavallista suuremmat, isot tilat joihin mahtui toistasataa nälkäistä ihmistä ruokailemaan ja tanssimaan. Aikaakin oli ylenpalttisesti varattu, koko viikonloppu.
Teemana oli VAPPU, se perinteinen työväen juhla! Vapun aattona itsekin syntynyt on laittanut minutkin aina juhla viilikseen,  valmiiksi vapuksi....;D
Väri on tunnetusti punainen silloin, huomioin kyllä sen. Tämä tuunaamani korusetti edusti sitä, kun tarkkaan katot niin siinä kaheksan punaista helmeä. Eikä tässä vielä kaikki! Perinteisesti kannan aina vappuna kaulassani punaista kaulaliinaani jossa on se tunnettu logo. Sen olen aikoinani hommanut NL-ta tätä tarkoitusta varten, korun helmet ja liinankin väri on kaunis tumman puna.
Piste iin päälle, lakkasin pitkät kynteni samalla  punavärillä, sormeeni pujotin näyttävän hopeisen sormuksen jossa oli kaksikymmentä pientä punaista kiveä, tällä huomioin(3x20) juhlien sankarin iän!
Ammatti ihmisenä kun tiedän nämä säännöt, mitä vetimiä laitetaan parempiin juhliin, jotta kunnioitetaan sitä juhlakalua.....

Ohimennen on mainittava, minä reppahousu lökäpöksy en ole näitten  viimeisten kymmenen vuoden aikana juuri itseeni koristellut, lähinnä tarkoitan tätä kynsien näyttävää lakkausta. Muuten kyllä kilisee korvat, kaulat ja ranteet jopa roskis dyykaus reissuilla. Olen tosiaankin sen huomioinut, että näkyvyys  on jäänyt siihen maitokaupassa käytiin kerran viikossa.
Matkustan kyllä linjurilla kentälle säänöllisen epäsäänöllisesti, mutta silloin sulaudun verkkareissa ja reppu selässä taviksiin!

Vieraslista oli varsin laaja, ministerit senaattorit ja tunnetut poliitikot sekä taiteilijat minun lisäkseni olivat paikan päällä. Ohjelmaa ja puheita pitämässä olivat siis kokeneet ammattilaiset, niihin minä en osallistunut, lähinnä olin vain tarkailijana. Laajaa sukua ja ystäviä unohtamatta, kansainvälisyys olikin sangen merkittävä lisä siellä. Tästäkin huolimatta, ohjelma ja sen mukana tuoma viihtyvyys oli erittäin lupsakkaa ja tosi hauskaa sekä mukaansa tempaavaa.
Kolme mukilista join kahvia illan aikana ja vain vihkaan joka kerran otin uuden palan kermakakkua, muki ja lautanen oli aina sama, tämmösestä olen aina tarkka. Turhaan ei saa kuluttaa käyttötavaroita! Ruokapöytä oli katettu rehvakkaasti, maistuvaksi salaattipöydäksi kera keiton.  Mahottoman  hyvää kaikki tyyni. Juomapaari toimi koko  ajan ja illan mittaan jo huomion jotta sitäkin käytettiin suomalaisella janoisalla tyylillä. Onhan se nesteytys tärkeä asia josta alvariinsa puhutaan!

Puolenyön aikaa alkoi vielä yöpala. Sitä ennen kokosin jo sovitun porukan kotimatkaa varten. Juhlat muuten alkoivat jo aikaisin iltapäivällä. Tilataksi hoiti työnsä ammattitaidolla!
Vieläkin vähän harmitti kun takapenkkiset olivat laulutuulella, vaan "kuningaskopran" laulun sanat ei oikein mustunut mieleen....hih!


Pyhänä synttärit jatkuivat prunssilla, jotka jätin väliin. Vaikka junalla olisi kylläkin matka taittunut hetkessä läpi Pönttövuoren tunnelin, juhlapaikan viereen.
Kuvassa  sankari, nuorena ylioppilaana edestä päin ja kukkaseppele päässä takaa kuvattuna!
Tämä nyt täysi-ikäinen kaunotar on tottunut esillä oloon, joten en edes miettinyt kysyä voinko laittaa juttuni kansainväliseen levitykseen. Luulisin että lapsuudesta asti jatkunut ystävyys takaisi senkin...;)

Kiitokset vielä kerran kaikille vapaaehtoisille jotka tekivät tämän juhlan meille!


8 kommenttia:

 1. Ihana taulu ja nuo helmet..;))

  Kerrankin kunnon juhlat, niissä oli varmaan hauskaa olla mukana.<333

  Oikein hyvä kesäkuun jatkoa, Maikku.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta se oli, että kerrankin isot ja hauskat juhlat olivat! Nautin siitä kun sain kutsuttuna olla ja työt tekivät toiset.
   Polvissa tuntu seuraavanakin päivänä, vaikka olin vain tarkkailijan asemassa, lähes kymmentuntia siellä hurahti joutusasti.
   Kiitos, kesäkuu menee juhannusta odotellessa ja sitten kun se on ohitettu, onkin jo heinäkuu.....;)

   Poista
 2. Ikimuistoiset juhlat siellä ja miten mukaansatempaavasti kerrot niistä. Olipa mukavaa luettavaa. Luulisi lahjan olevan mieleinen, hieno, erilainen Elovena-tyttö.

  Kaunista kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä maalaushan on melko tyypillinen Nl-n aikainen työsankarin kuva, verevä iloinen sovhoosin kasvatti...;D Maalasin tämän ajan tauluja toisiakin, ovat jo jossain maailmalla.
   Kiitos ja kesän kauneutta sekä lämpöä toivon, sitäkun tarvitaan taas talven varalle....;)

   Poista
 3. Onhan Elovena-tytöllä sielukas katse, lumoava suorastaan. Varmasti juhlakalu oli iloinen lahjasta. Ja juhlat hulppeat. Niin, Pönttövuoren tunnelin toisella puolella osataan juhlia! Vaan ettei kävis niin kuin minulle; en mahtunut tunnelista enää takaisin...no vitsivitsi. Näin aina kerroin muinoin täällä kun kysyttiin, mistä kotoisin.

  Vappua voi viettää aina, kun pientäkin aihetta on. Kuuskymppiset on hyvä syy Vapun viettoon. Ja juhlia yleensä ihmisellä on harvoin. Silloin ne on sitäkin tunnelmallisempia. Ja ihanat sellaiset pippalot, joissa ei tartte "työssä" olla vaan saa täysillä nautiskella. Siis kaikesta.
  Jälleen kerran hienoja ovat myös korusi. En voi muuta kuin kuolata osaamisestasi. Oikeesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vissiin on maalattava uusi taulu ja laittaa se urospuolinen työnsankari mukaan ja ylväs katse tulevaisuuteen, vaikka se NL aika on ohitettu jo aikaa sitten, souvhoosin pellot tunkioina ja unelmat harakoilla!
   Harvoin mulle tulee kohille sellaisia juhlia joissa en töitä tee, ei sillä enhän mä nykyisellään juuri missään käykään.....;D Kihveliin kyllä olen menossa kuuntelemaan, ainakin tähän tietoon!
   Kiitän kohteliaisuudesta...;)

   Poista
 4. Varmasti oli hauskat juhlat kun mukana oli monia lapsuuden kavereita, entisiä naapureita ja koulukavereita sekä heidän jälkikasvuaan. Ja tuo porukka on kaikelisäksi sitä energistä, toimivaa ja taiteellista laatua, osallistujia sekä paljon nähneitä ja kokeneita ihmisiä.
  Se meidän vanha kotikatu oli kuin yhtä suurta perhettä. Kaikki tunsivat toisensa hyvin. Sieltähän tämän juhlan juhlakalukin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli...oisithan säkin sinne ollut tervetullut ja maaseudulla muutenkin se kuokkiminen toimii edelleenkin, ainakin luulis!? Porukka oli kun kunnon vappujuhlissa ja eihän niissäkään kukaan tarkkaa lukua tee osalistujista. Pääasia on se osalistuminen!

   Tarjoiluakin oli varattu yli tarpeen, ei sillä heidän juhlissa ei ole koskaa laskettu palasia.
   Ohjelmasta nautin tosissaan Lenan tytöt niiiin hyviä esiintyjiä kun vain ammattilaiset voivat olla, samoin ite ratamestari orkestereineen. Lenakin lauloi solona, kuulin eka kerran, kaunis ääni!
   Se legendaarisin ja tunnetuin, kansan rakastama esiintyjä oli myös tarkkailijana....nk.minäkin, ei se menoa haitannut kunhan näkyvillä oltiin.....hih...;)
   Eila-emoa kaipasin, mutta odotteli majapaikassaan 94v päiviään jotka ovat nyt kesäkuussa....;)

   Poista