Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 9. elokuuta 2012

TULEVAISUUDEN TOIVO, SÖPÖ KORUNIKKARI !


Päätin laittaa, oikein luvan perrään kuvan mun asistentista tai vois jopa sanoo, että kolleekasta!
Lisäisin jotta eiköhän se pojasta polvikin parane...heh! Perinne jatkuu, kaikki noi tytöt ovat kovia nikkareita, samoin kyllä pojatkin, eipä sillä. Akkavaltaa kyllä näissä jatkumoissa löytyy ja pojat ovat saaneet hyvää oppia myöskin naisten töistä. Napakat ja taitavat isät  ovat pojille, totta kait ukkojenkin hommelit opettaneet.
Onneksi nykyisin ei näitä asioita eritellä, kaikki tehdään yhdessä. Tarkoittaa sitä, että se tekee kuka kerkiää ja ketä asia kiinnostaa eniten tai jätetään tekemättä sitten tyystin. Sekään ei ole haitaksi. Joskus itsekin käytän ja toitotan sanontaa,
"elä tee sitä tänään, minkä voit teettää jollain toisella huomenna"......;D

Hän on 5v. ja nuorin näistä lapsista, joita olen saanut elämäni iloksi. Vanhimman kummityttären kuopus!
 Huhu kertoo, että yksi on lisää tullut jossain, vaan ovat päättäneet, ettei ilmoitella lähisukulaisille. Harmi vain, koska sylissä olisi kyllä tilaa uudellekin sukulaislapselle. Jokainen lapsi tarvitsee myös  rakastavan suvun ympärillään ja serkut kyllä siitä nauttisivat, vaan valintahan on vanhemmilla, tyytykäämme siihen!????


Viisvee koristeli kyllä itse itsensä ja pyysi kattomaan tulosta, koska olin toisessa huoneessa. Kameraa pidän aina käsien ulottuvilla, joten nappasin kuvat! Teki siskolleen ja itselleen omat helmet ja käsirenkaat. Pidän näitä muovisia isoreikäsiä helmiä lapsia varten, kivempi sekä edullisempi askarrella.
 Toi kukkapäinen mukiteline toimii korutelineenä, helppo napata renkaat ranteeseen tarvittaessa. Tiara on siinä tapin juuressa ja sitä käytetään tarvittaessa. Prinsessa juhlissa, sekä Skypen näköpuheluissa, parantaa näkyvää olemusta, olen sen ihan itse päättänyt !? Jos tai oikeastaan, kun yleensä olen useimmiten näissä hommissa aika kurahtaneen oloisen näköinen...heh!
Jokaisellahan meillä on ne omat lavastuskonstinsa. Minullahan se tarkoittaa sitä, että haluan vain hymyhuulia lähelläni. Suosittelen kaikille myöskin, että kantsii harrastaa pientä riskinottoa, tässähän  ei menetä mitään, paitsi "kasvonsa"......
Vaikkakin niitä säälittäviä (kateelisia...;D) katseita ja jonkinmoista pientä muminaa kyllä saan osakseni. En lapsilta koskaan, päinvastoin, mutta ne hieman ikääntyneet vain toteavat lakoonisesti......miten sä oikein viitsit ja jaksat.....! ?
Lopetan sitten kun siltä tuntuu. Tarkka ja tosikko olen tarvittaessa ja sen annan kyllä huomata jottei totuus unohtuisi!

Työpöytä on se keittiön tunnettu tila, jossa hoituu kaikki asiat, vehkeet vaihtuvat vain tuurin mukaan. Ikkuna se paras näköala mesta josta näen kaiken.

Helmet tarvis aina hyvän alustan, muuten niitä joutuu alvariinsa lattioilta noukkimaan. Hyvä alusta on perhepizzan röpelöinen muovipohja. Jos niitä ostat, niin kantsii säilyttää ne perikunnalle, jukurtti mukit laitan kyllä roskiin.

Keittiön verhot olen kangasväreillä itse painanut ja kapoissa on sama kuvio, perintö lakanoista tuunattu, pitäisi pestä ja vaihtaa toisiin tuunauksiin joissa on oikein pitsireunus.
Oman äitini virkaamat!

Askartelun intoa ja siunausta kaikille lapsille ja voimia vanhemmille, käytekäähän hyväksenne meitä mymmeleitä.....olemme sitä varten ja tarpeelisia....;D


10 kommenttia:

 1. Oi mikä korujen runsaus pienellä prinsessalla, vaikka nätti on tyttö ilman korujakin, mutta korut antavat naiselle aina itsevarmuutta lisää ja persoonallisuutta.
  Ja taitavia ovat pienet tyttösen helmiä lankaan pujottelemaan ja värejä sommittelemaan. Ja kun itse tekee, saa taatusti oman mielensä mukaiset.

  Keittiö on kodin sydän ja keittiön pöydän ääressä syntyy yleensä kaikkein parhainta. Ja vaikkapa koruja!
  Taitava olet, kun verhotkin omaa tuotantoasi.

  Niin, ei enää nykyään voi jaotella töitä sukupuolen mukaan, sillä tytöt menevät armeijaan, pojat tykkäävät ruokaa laittaa ja puuseppäkoulukin kiinnostaa monia tyttöjä. Ja hyvä niin. Kyllä se vasara ja saha soveltuu naisenkin käteen.

  Jaksaisivatpa kaikki mymmelit touhuta ja askarrella jälkikasvunsa kanssa niinkuin sinä. Mutta oletkin loistopakkaus, Maikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauratti toi tyttö, itekseen leikki pitkään käsirenkaitten kanssa, kainaloihin saakka niitä piisas....;D

   Kyllä mulla on jäänyt aika vähiin noitten lapsien kanssa oli, kasvavat niin pian ulos potkuhousuistaan. Sitten alkaa ne omat menot, ja niinhän se pitääkin ollakin....;)

   Sillä vain verhot mainitsin kun kuvassa tulivat esille, kangastakaan en ole painanut aikoihin, mutta vanhat lakanat on uusio käytettävä, vaikka sitten verhoiksi.....;)
   Olenhan minä loistopakkaus kun tota tiaraa käytän arkipäivinäkin, issekseen ollessani, kyllä loistaa ja välkkyy! Raitille en sentään se päässä ole viellä mennyt...heh....;D

   Poista
 2. Maikku, sinä ihana Mymmeli!

  Kelpaa noin koreaa tyttöstä katsella ja ihastella korujen kanssa tai ilman;)))

  Neito voi pukeutua prinsessaksi milloin itse tahtoo, ja varmaan hän tahtoo;DD

  Keittiö on se tila, jossa parhaat ja luovimmat työt ja harrastukset tehdään, ja on tehty kautta aikojen!<333

  Sanojista viis, niistä ei ole tarvis välittää. Hyviä harrastuksia saa ja pitää olla meillä jokaisella, kadehtijat pitäkööt näppinsä irti ja suunsa kiinni;/

  Tällaisten korunikkareiden kanssa ihminen nuortuu koko ajan, ja se on kaikista parasta!<333

  Mukavaa ja iloista loppuviikkoa sinulle, Maikku-Mymmeli!<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tyttö oli vajaa kolmekuinen kun olimme kolmistaan (+äiti!) viikon verran Budapestissa. Helppo ja hyvä reissu, tyttö kulki kantoliinassa mukana ja äitiltä sai maitoa kun nälkä tuli! Minä kyllä aristin ensin koko hommaa ja juttelin isän kanssa, koska oikea mummo jäi isomman tytön kanssa kotiin. Luottamus oli, koska tunsivat minut ja tapani toimia. Loppujen lopuksi niin pikkuisen kanssa oli helppo matkustaa...;)

   Minä en ole koskaan toisten puheista suuremmin välittänyt, omaan laskuunihan olen aina nämä omat omituiset hommelit laittanut.
   Lasten ja nuorten kanssa pysyy ajan hermoilla...;D Empä muuten luopuisi näistä ikäihmisistä joiden kanssa myöskin porukoin!
   Kiitos toivotuksista ja kaikkea parasta sinulle Aili-mummo..;)

   Poista
 3. Kruunu on kyllä se kuuluisa piste iin päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kruunuahan eivät kaikki pilkunviilaajat pysty pitämääkään.....;D Minun hennoilla hartioilla se vain pysyy, vallasta en edes ole aikonutkaan luopua lähivuosina.
   Yritän säilyttää tämän kruunun itselläni....vaikkakin aika moni on jo sitä sovitellut! Lahjaksi sen sain (Tiimarin tuotantoa, arvokkaapi ja näyttävämpi malli!), mutta lahjaksi en sitä anna, piste iin päälle tulee vain kunhan on aikansa pelleillyt....hih....;))

   Poista
 4. Varsinainen korumannekiini tuo söpöliini kummitytön tyttö.... hänelle sopii kaikki korut. Söpö se tytön äitikin on ... ja isä komee ... tapasimme viime reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisveen vanhempien häissä, lähes viistoista vuotta sitten, totesin kuuluvalla äänellä.... Kummilapset perivät aina jotain myös kummeilltaan ja morsian oli saanut minulta harvinaisen lahjan, kauneuden ja älykyyden.....;D Kukaan ei uskoltanut nauraa, sitten morsiammen eno tokaisi, että vaatimattomuushan on sinun peruja myöskin! Onneksi joku purskahti nauruun johon toisetkin yhtyivät välittömästi...ja minä vain hymyilin ja kiittelin... heh..;D

   Poista
 5. Kylläpä on suloinen pieni koruntekijä, prinsessa kruunuineen, eikä ainakaan rannerenkaista ole puutetta :) Tyttöset tykkää näprätä helmien kanssa ja pujotella, niin pienet kuin isotkin tyttöset, se on kivaa puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän koitan noita lapsia säästää, mutta oli niin hauska kuva!!! Jo oli tyttö tosissaan, välillä kävi peilaamassa, viihty tossa hommassa pitkään.
   Mehän sen tiedämme, että miten mukavaa toi näpertely on...;)
   Ajattelin jo siveltimien esille ottoa, kun taidan olla suomessa jonkin aikaa.....Pitäs kait alkaa maalaamaan, mutta taidan tän elokuun viellä huilata! Vaikka tämä valoisa aika olisi paras siihen hommaan.....;D

   Poista