Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 21. elokuuta 2012

TERVEYDEKSI, KIPPIS !


Tämä maalaamani taulu ei sitten liity mitenkään asiaan, mistä ajattelin ensin kirjoittaa. Olin  vallan unohtanut teokset, vaan kun osuivat silmieni eteen niin taltioin ne kameraani. Sitten imasin ne tänne, oppimani mutkan kautta onnistuin ne siirtämän sinne minne halusinkin.  Sen kaverina on toinenkin taulu, valkari puteli ja vihreät rypäleet. Laitanpa senkin joku toinen kerta näytille.
Öljyväreillä maalaaminen on siitä mukavaa, kun saan leikitellä väreillä. Kaikista eniten tykkään värien löytämisestä, koskaan ei ole varmuutta tuloksesta. Värien kuivuessa, ne  muuttuvat ja sulautuvat toisiinsa, joskus jopa sellaisiksi jota en edes tarkoittanut.
Perusväreillä saan vaikka minkälaisen sinfonian aikaiseksi. Ohentamiseen käytetyt mömmöt tekevät myös temppuja. Vuosien mittaan siihenkin asiaan olen saanut aika hyvän tuntuman.
Helposti luistavaa väriaineita  sutien 5-8 kerrosta toimii yleensä omissa töissäni. Aikaa viepää, mutta työn on kuivuttava aina muutaman päivän ajan, jotta tulos olisi edes jonkinlainen......

Elämäni aikana olen muuten korkannut hirveen määrän puteleita! Eikä yksinomaan viinejä, vaan uskoisin että kunnon viinaa on mennyt eniten, sekin vielä kirkasta. Siihen  kaljat, lonkerot ja siiderit päälle. Siidereitä muuten aika vähän koska ne tulivat sen jälkeen suurkulutukseen kun lopetin ravintola hommat. Muistutan vielä, että työkseni sitä tein ja valvotuissa tiloissa.
Työssäni sain sen huomata räikeelläkin tavalla, että harvalle se viina käy!! Muuttaa mielen ja kielen ja loppujen lopuksi kun se hyöty  on tosissaan aika vähäistä. Vastainen kyllä toimii näkyvästi liiankin joutusaan.
Meitä alan ihmisiä on kyllä itseni lisäksi muutama toinenkin  jotka eivät ole sotkeneet sitä  ns."rentoutumista" oman ammattinsa kuvioihin!

  Eihän lääkärinkään ole pakko olla itse sairas jotta osaa hoitaa potilaita! Vaikka löytyyhän niitäkin tapauksia, aivan  kaikissa toisissakin ammateissa! 

Kiva olla eläkeläinen kun pystyy yhäkin tarkastelemaan maailman menoa selvin päin.
Valitettavasti moni alkoi sen lähes jokapäiväisen "rentoutumisen" kun työelämän säännöt jäivät pois! Sitten kun  mukavaa  vähän kuppia kallistella aina silloin tällöin, näin he sen sanovat!?
 Ongelmahan ei ole, koska kuulemma pystyvät lopettamaan milloin vain!?
 Jokainen sen kuulut kyllä tietää, että sanoja on jo jonkin aikaa riippunut siinä löysässä hirressä....Tähän punkku sarjan jatkoon käy sitten nämä helmet, ihan vain värin vuoksi! Vanhat jo kertaaleen luetut kirjat myöskin. Nekin vartoovat jo uutta lukemista....;)


Kun punaväri tuntuu vieraalta, niin suosittelen oransia kaulakäätyä teekupposen kanssa...;)


Siis ei vieläkään tunnu mieleiseltä!? Vaihda kirjaa ja laita siniset helmet kaulaan...;))

 Jos ei vieläkää oikein nappaa, niin odota kun laitan valkkari putelin esille ja valmiita koruja kyllä piisaa siihenkin reissuun mukaan.....;D


*****

Kun viini valuu sisään, 
työntyy salaisuus ulos!

*****

In vino veritas 
-viinissä on totuus!

*****
ps.SALUTE on Italiaa ja  tarkoittaa terveydeksi, siis HÖLÖKYN KÖLÖKYN .....;D
15 kommenttia:

 1. Taas sinulta mukava postaus ja kauniita sävy sävyyn kuvia.
  Hyvä sinä!
  Minulla on muuten aika mukava viiniin liittyvä kirja: Viinin tarinaa, siinä on noita sanontoja. Pitääkin joskus ottaa postauksen aiheeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa kun jaksat lukea näitä juttuloitani....;)

   Kyllä niitä mielenkiintoisia aiheita saa monestakin jutuista. Mistä lie olin nämäkin löytänyt, tapa kun kirjoitaa muistiin varsinkin sellaiset lyhyet neuvot. Jos luen sen useimman kerran, niin siitä tiedän sitä joskus jossain tarvisevani...;D

   Poista
 2. Hälökyn kölökyn on hassu savolainen sanonta, soppii kun nyrkki silimään;))))

  Kiitoksii kivasta postauksesta, Maikku, ja oikkeen hyvvee viikon jatkoo siule!<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään päätä eikä häntää hölökyn kölöykön, mutta on muuten käytetty sanonta, ja sitten sitä nyrkkiä silimään, pyöräytettääkin pari kertoo kun siihen niin hyvin mahtuikin...;D

   Kiitokset laitan aina mielelläni sinullekin Aili-mummo....;)

   Poista
 3. Mukava kirjopitus taas ja nuo helmet kaikki kauniita, mutta siniset kaikkein kauneimmat--minun makuuni. Oikein mukavaa tätä elokuun loppukolmannesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmet tein taas niin, että hajoitin muutamat pitkät ale-helmet ja kokosin sitten uudestaan oman maun mukaan. Olivat niin saman tyylisiä joten sillä panin ne kaikki tähän samaan postaukseen...;)

   Kiitos kaunis Mummeli ja niinhän se elokuukin on kohta ohi, mutta nautitaan näistä rippeista ja odotellaan tuleeko ruska vai ei....;D

   Poista
 4. Muistan kun muinoin ulkomailla asuessa joku kertoi osaavansa suomea, pettyi kovin kun en ymmärtänyt mitä "hölökyn kölökyn" tarkottaa. Oikeesti, tuolloin kakskymppisenä en ollut sitä vielä ikinä kuullut - ei oltu pahemmin vielä kippistelty.

  Miten on Maikku, että oot maalannut tuon taulu salaa... hieno taulu ja hyvät värit. On muuten muutkin kuvat onnistuneet juupelin hyvin... värit ja asetelmat.
  Mitenkähän pitkälle kehityt vielä kun jatkat taiteilua. Nyt muuten tuo elektroninen taide on kovasti pinnalla ja ajankohtaista. Tietsikka on ihan hyvä taiteen tekoväline ... mummelillekin... hih hih, jatka kokeiluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ne vinkku putelit maalannut jo v. 2003. Luulisin että täällä Suomessa ne tein, koska ei ole kehyksissä. Pitäs asia korjata koska työt ok.hyvät värit!

   Jotekin ei oikein nappaa viellä se tietsikka taide, vaikkakin kokemushan se vasta mestarin tekee. Mielenkiitoisempi on leikkiä penseleilla ja väreillä kankaalle/kovalevylle.....;D
   Kyllähän tässä kehittyy taiteilijana, koskaan ei voi olla tällä alalla täysinoppinut....toivottavasti vain vuosia piisais tarpeeksi....ettei tarvis kesken lopettaa....;)

   Poista
 5. Anja, otitpa esille aiheen, josta on tuhansia ja taas tuhansia tarinoita, suurin osa surullisia. Mutta silti suomalainen juo, ostaa perjantaipullon, lipittää kaljaa terassilla nimikkeellä 'yhdet helteiset', viiniä ostetaan mukamas kun halutaan olla viiniasiantuntijoita ja eri ruokalajeille on omat vivahteet. Eläkeläinen tissuttelee salassa ja ottaa jokailtaisen 'hömpsyn' noin niinkun lääkkeeksi.
  Alkoholi on tullut jäädäkseen länsimaiseen kulttuuriin, absolutismia jopa kummaksutaan. Viinissä on se surullinen totuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori Maikku, luin tuossa anjan blogia, horisko tässä jo on.

   Poista
  2. Beate56, ei haittoo, kummatkin Anjat aivan ihania ihmisiä, vaikka nimen alkuun laitoit. Kunniahan se vain minulle, kunhan en vain sitä nimeä pahenna....heh...;D

   Olen muuten parikin kertaa aloittanut aiheesta kirjoittamisen, vaan en oikein tohtinut jatkaa jostain syystä!? Vaikkakin olen melko suorasanainen ja tunnen nämä asiat! Myötätuntoa en anna noille viiniasiantuntijoille ja parin kaljan nappajille. Vaan tunnen valtavaa myötähäpeää, näitä heikkoja huonon itsetunnon omaavia tyyppejä kohtaan. Aiheesta kyllä saisin paksun kirjan aikaseksi ja täyttä faktaa.
   Tämä tästä jottei totuus unohtuisi ja kenties toisten lisää....siis mieluimmin vain "terveydeksi".....;/

   Poista
 6. Hienosti yhdistit helmet tähän tarinaan! Niinpä se käy kun osaa. Nimittäin tehdä coktaileja helmistä, kirjoista ja viinipulloista laseineen.
  Niin on, että monet työelämästä päästyään vetävät pään täyteen siitä ilosta ja jatkavat sitten tissuttelua, niinkuin siitä joku autuus lohkeaisi. Tässä on itsellä ollut vipinää, ettei viina ole mieleen tullut ja toisekseen olen niin huono viinapää, että jää yhteen siideriin. Onneksi. Huomasin sen taas päivänä muutamana, kun eräs entinen työkaverini kutsui grillaamaan ja itse oli täynnä kuin Kiljusen kaljasaavi, muurahaisia myssy täynnä.
  Parasta on ottaa terävät vain ottamalla hammastikku. Elämä selvinpäin on todellista elämää. Ainakin minun mielestäni. Ja helmet kaulassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä näkee etten ollut turhaan kolkytvuotta coccareita tekemässä! Näyttävän coctailin saa aikaseksi kunhan muistaa sen viimeistellä helmillä, olipa ne kaulassa tai myöhemmin lillumassa siinä sekoituksessa....;))

   Sullahan onkin hyvin asiat miehiä ympärillä, enemmkin kuin omaks tarpeeks, pakko skarpata ja eikä tule edes kuppien teko mieleenkään...kunhan perunat sais keitettyä ja ukot pidettyä tyytyväisinä.....;D

   Huono viinapää on Herran Lahja, lopettaa juomisen kun viina ei toimikkaa niinkuin isot pojat olivat kertoneet !!!

   Poista
 7. Kippistä vaan sullekin ja sun kaunille koruille !!!

  VastaaPoista
 8. Amalia kiitos ja ehdottomasti kohotan maljan rusohuulilleni....toivotan terveydeksi ja laitoin sen kunniaksi kaikki kolme käätyä joutsenkaulalleni.....;D

  VastaaPoista