Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 25. elokuuta 2012

VALKOVIINI DIEETTI !


En katkaise tätä putkea, koska maitilla on! Loma-aika  jatku, tuolla ala -ja keskieuroopassa elokuu on se virallinen lomakuukausi. Silkasta kansain välisestä yhteistyöstä haluan ottaa myös osaa heidän lomailuun ja rilluteluun....proosit sit sillekin....;D

Siirryin näyttävästi valkari linjaan, se vinkku tehdään noista vihreistä rypäle marjoista. Kerätään ja tallotaan saavissa. Yleensä naiset sen siellä survomisen hoitaa. Pitää olla täysi-ja naimaikänen nainen!? Joku perinne ja taika juttu siinä on, en muista joten jätän se arvailun piikkiin.
Miehet sen viinin yleensä poikaporukoissa  tuhoavat. Naiset tekevät sitten sen raskaamman homman, etsivät ja raahaavat ukkonsa pimeän turvassa sisätiloihin jatkamaan uniaan.

Italiassa asuessani en muista nähneeni naisia humalanhakuisissa juomingeissa. Lomailessa noissa toisissa viinimaissa, sanoisin samaa. Tarkoitan siis  tätä alkuperäiskansaa.
 Turistithan ovat uskotelleet itselleen, että perseet olalle ja nakit silmille kuuluu ehdottomasti lomailuun. Näytetään noille posetiivareille, flamingon tanssijoille ja sitraa soittaville sekä toisillekin paskeripäisille, lierihattuisille viulisteilla, että näin sitä meillä osataan hauskaa pitää.

Outo toteamus "hauskan pito"!? Joka tarkoittaa sitä, että kuka saa nopeimmin kännin. Sitähän on höystettävä mahottoman kovalla örinällä ja toisillakin tehosteilla.. Tarjoilijaa kun tarvitaan niin huudetaan jotta kaikki kuulee, viinaa lisäääää!!!!. Vähän myöhemmin siihen lisätään, minä tarjoan....kaikille, ota sinäkin....tokaisee tämä persaukinen macomies tai nainen! 

Tätä voisin seikkaperäisesti jatkaa siihen armoitettuun hiljaisuuten. Ensin on toiminut se, meidän alan ihmisten käyttämä toteamus asiakkaasta "kielohumala" tarkoittaa sitä, että nuokkuu ja haisee. Usein myös toteamme toisillemme, kato nyt se alkaa "pilkkimään", tarjoilu lopettava! Tosi huvittavaa katella se skarpaaminen, ropan suoristus tuolin selkänojaa vasten. Hetken päästä kaula kun ei vain kannata sitä täyttä nuppia. Pönttö napsahtaa rinnuksiin  ja samantien horroksesta herätään ja takaisin muka reippaasti korjaamaan asentoaan. Käsi nousee jossa sormi tanassa, se taas tarkoittaa "vielä yksi tänne"!

Tässä lajissa ei ole sukupuolista eroa, naiset ja miehet kyllä pärjäävät samalla viivalla alusta loppuun asti!
Sen olen jo aikaisemmin maininnut, että olen hotelli-ja ravintola-alan ammattilainen! Siitäpä tämän vankan näkemykseni olen saanut! 
Haluan ehdottomasti sen lisätä, että kapakka juopottelu tapahtuu suljetussa tilassa ja tarkan valvonnan  alla! Tarkkailu ja siihen puuttumiseen meidät on koulutettu. 

Pahintahan se yksin ja porukoissakin tissutelu on. Taloyhtiö rakentaa yhteiseksi rentoimispaikaksi vaikka grillikatoksen ja entinen pesutupa kerhohuoneeksi. Näin se muuten toimii ja aina on samanhenkisiä kavereita vierellä. Aika moni näistä on sekakäyttäjiä. Kipu- ja mieliala napit kaljalla alas...tämä on valitettavasti totista totta, hyvät ystävät.

Paljon on puhuttu ympäristö haitoista, miksi tämä tärkeä asia pystytään yhäkin olankohotuksella ohittamaan ? Jotka tähän olette syysilisiä, ottakaa niskasta ote ja kääntäkää se katse sinne peiliin niin toteatte....;//

Suomalainen taitaa hävitä englantilaisille ja norjalaisille sikailuissa tuolla etelässä, tai ainakin tasapeleissä ollaan!


Pikareita kumotaan.........Korut ovat vanhoista ja uusista korutarpeista tehtyjä.
Tasa-arvoon vedoten, panin kovat kiviset munat esille kuppeihin jotta tanassa pysyisivät.


Toimikaa ajoissa, hyssyttely, salailu ja paijaaminen ei toimi. Raskasta on asian antaa vain olla, mutta niin on se kivikin joka sen onnettoman viimein paikoillaan pitää ja ääni on hiljenytynyt ikuisesti.
Minä teen ja olen tehnyt voitavani näissä asioissa, tietysti jatkankin sitä. Valitettavasti tässä urakassa ei näy lähimainkaan sitä  tulosta, jota toivoisin!
Juoppoahan ei voi pakoittaa raitiuteen, vaan jos löytyisi edes se pieni oma tahto!? Eteneminen sen jälkeen kyllä jatkuu,jos ette itteene ajatele, huomioikaa edes toiset.
Eniten säälin niitä lapsia ja lapsenlapsia jotka ovat oman äidin ja mummon kanssa joutuneet tämän asia toteamaan. Minulta sääliä ei tipu näille mymmeleille, vaan kun suoraan sanon ihmettelen sitä miten pahasti kontrolli pettää. Sairaudeksi en tätä tunnusta, vaan  raukkamaiseksi valinnaksi!
Harva kun taitaa sen kohtuu käytön, heille minä kyllä kippistän ja toivotan terveyttä....;)

10 kommenttia:

 1. Aika punainen on tuo valkkaritaulu, komee on ja hienoja kiviä olet koonnut koruiksi sekä muuten vaan näkösälle.

  Valkkaridiettikin taitaa kuulua kokoelmaan - tekosyyt ja selitykset.

  Selvää tekstiä tuli Maikulta, ei jää epäselväksi mitä ajatella ylenmääräisestä "juhlimisesta tai rentoutumisesta". Aihe on taas ajankohtainen ja kaiken kansan näkösällä ja kuulolla - niin, vaikka ei noissa juottoloissa aikaansa kuluttaisi - kauppareissullakin näkyy ja kuuluu.

  Kuulun ns. kohtuukäyttäjiin, mitä se sitten kenellekin takoittaa!!?? Arvostan hyvää viiniä silloin kun on sen aika ja paikka, punaviini on suosikkini. Hyvän kunnon ja mielen ylläpitoon käytän muita keinoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No punaseksihan sitä tulloo, yhellä nenä toisella posket ja sille kolomannelle koko pläsi....mulle tuli taulun tausta kun siitä punkkutaulusta jäi ylite sitä purppuraa....;)

   Minähän en ole siinä suhteessa ahasmielinen tohon viinäkäyttöön, että toisin sitä alvariinsa esille...vaan kyllä siitäkin on tarpeen vaatiessa mainittava....kuuluvuus ja näkyvyys kun joillakin purskahtanut aika räikeesti ilimoille, siksipä nämä tästä......;D

   Poista
 2. Hyvä postaus, meille opiksi ja ojennukseksi;))

  Valkkaritaulu on komea, kelpaa esitellä!<333
  Hienoja ovat myös nuo korukuvasi, osaat asetella ne taiteellisesti. Miltähän valkkari maistuisi hopeamaljasta?

  Lääkkeitten takia olen lähes raitis, yhtä ryyppyä enempää en uskalla ottaa!<3

  Oikein hyvää lauantaita sinulle, Maikku!<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo!

   Ennenvanhaan, siis ikivanhaan sitä vain herrasväki hopeisia maljoja kumosi, rahvas ryystäsi yhteisestä puukiulusta...;D

   Valkkariahan ruukataan ryypätä viilennettynä ja hopeamalja sen kyllä pitäisi viileänä.
   Siiten kun mennään sinne liinoitettuun pöytään ja jos siellä on enemmin niitä samankokosia jalallisia lasia niin se valkkari otetaan siintä jossa on vihreetä lasia,joko jalassa tai kuppiosassa. Punkku kirkaasta jotta voit tarkistaa sen kirkauden.

   Noi kuvan pikarit on alkuryyppyä varten ja nythän on rapuaika, oikea käyttöaika, vaan kun ei ole rapuja eikä viinaa!

   Sama täällä, verenpaine nappi, valmiiksi holtittonat jaljat, huono hämäränäkö, siihen kun viinan sotkis, niin se vasta menoa olisi....;))

   Poista
 3. Valkoviini ei maistu, mutta punaviiniä joskus hyvän aterian kyytipoikana kyllä, kiitos. Tosin mies sanoo minua viinan väärinkäyttäjäksi, kun tahtoo nuo putelit pysyä kiinni. Mulla on huono viinapää, kun en kestä juuri ollenkaan...
  No se siitä. Oikeaa asiaa kirjoitat ja on helppoa olla samaa mieltä kanssasi.
  Mikään ei ole inhottavampaa kuin katsella ja kuunnella umpitunnelissa olevia "juhlijoita" selvinpäin.
  On korusi kyllä kauniita ja kauniisti olet ne esille laittanut.

  Piti vielä sanomani että oma maailma kirkastui sen silmäleikkauksen ansiosta, oli se huono, nyt huomaa eron!
  Terveiset ja mukavaa pyhänseutua!

  VastaaPoista
 4. Onhan meitä viinan väärinkäyttäjiä toisiakin! Ite olen lurautellut kaikenmaailman ruokiin ja pullonsuusta suoraan. Vaaleita kenkiäni olen kirkaalla putsannut, samoin desifioinut tai taltuttanut jonkun elikon pistoa ihollani. Oma lajinsa tämäkin, vissiin jokin haaraliike niissä viinan käyttäjissä!
  Olenhan minä sitä juonutkin, vaan kun ei ole ollut maitilla ihan hirveesti koskaan!!! Päätin lopetaa senkin vähän, lähes parikymmentä vuotta sitten. Huomasin ettei siitä mitään hyötyä ollut, en vain keksinyt miksi sitä minun pitäisi juoda....hih...;D
  Aikoinaan sano lääkäri ettei mun silmiä voi korjata, koska oli syntymä vika, jonkilainen kaihi. Ei pahemmin vaivaa, kun siihen on ikänsä tottunut. Tarkassa työssä nk.nytkin on pokat silmillä, taittovika korjaantuu sillä!
  Kiitos taas huomaavaisuudesta Minttuli....;)

  VastaaPoista
 5. Maikku-ystävä!

  Minulla on sinulle hauska haaste blogissani Aili-mummon arkea!<333

  Mukavaa viikon alkua sinulle;)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili-mummo, ehottomasti otan osaa ja kiitos kaikesta....;D

   Nämä erilaiset uudet haasteet ovat mukavia! Heti tuli mieleen monta juttua, vaan pakko on supistaa. Vaikka omahan blogini on jotta voisin vaikka sivukaupalla kirjoittaa ja kuvittaa...;)
   Mutta se kohtuus kaikessa, onneksi kyökkini on pieni kerrostalon kaksioin osa, mutta ahhh niin rakas....;))

   Poista
 6. Hieno maalaus ja hyvä pari edelliselle punaviinitaululle. Joskohan tuollainen dietti tepsisi... ei auta kokeilla eikä kyllä edes menisi kurkusta alas minun kohdalla, kuten ei se punainenkaan, toki jossakin tilaisuudessa voi suullisen maistella ja taas todeta ettei ole minun juoma. Ihanat korut jälleen, varsinkin tuossa pikarikuvassa punasävyiset on niin iloiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja ja tosi hyvän tyylikäs uusi kuva sulla, hatuista kun tykkään....;D

   Ne pikarikuvan roikkuvat osat oli yhdestä ale-myynin korvis parista, joita roikku yhdestä korusta 9 kpl. Näin niitä voi sitten tuunailla, kivisrut ruusukvarsia ja keltasekin jotain korukivien siruja. Ruskeat isot folio-lasikivet käsikorusta.

   Ajattelin maalatessa niitä tauluja jonkun ruokahuoneen seinälle...;)

   Poista