Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

HYVÄT UNET PITÄÄ MIELEN VIRKEÄNÄ !


 Sanotaan, että ihminen näkee aina unia nukkuessa, vaan ne unet muistaa jotka ovat esille vähän ennen heräämistä, en tiedä tai tiedä häntänsä!?
Näin ainakin mun viisas siskoni sanoi, kun kerroin hänelle tästä viimeisestä unestani. Samalla kun valitin hyvien ja hauskojen unien vähyydestä.

Minä en muista juuri koskaan uniani ja uskon etten niitä pahemmin sitten kattelekaan vaan tuhisen koko yön omia aikojani. Jos olen tosissani kipeä ja kuumeinen silloin tulee lähes painajaisia, niitä samoja jotka toistuu aina......

Nyt kun otin sen rokotuspiikin, niin sain uudenvuoden lahjaksi sitten räkätaudin, kuumeenkin kaupantekijäisii. Illalla kun kun kuume nousi niin ajattelin siinä ennen kuin uni otti vallan....voi kun vain nukkuisin ilman kuumehoureita....
En tohtinut tv-tä kattoa kun Voicen jossa ne kolme poikaa ja kypsempi tumma nainen niitä laulajia värväsivät itselleen. Uskoin, että sitten nukun rauhallisesti, koska mieluista musiikkia kuuntelen.

No annas olla, uneksinhan minä, vaan olipa mukavaa unta! Pisti vihaksi kun heräsin kesken, kait sitten lauloin mukana koska suukin oli ihan kuiva. Joskus pystyy jatkamaan sitä unta, nyt ei onnistunut, lähin kierokselle keittiöön vettä lämmittää, jotta olo helpottaisi. Lehtikin putosi jo luukusta niin ajattelin, että olkoonpa....ja  hymy huulin muistelin mennyttä yötä.
Kaikkea sitä voikin sattua ja nähdä......


Mistäs se koira unta näkee kuin luusta!? 
Koska minä olen kyseessä tässä pääosan esittäjänä niin sanon suoraan toisen nimen tälle esitykselle.
Mistäs se vanhapiika muusta uneksii kuin miehistä!

No, eihän se seepra raidoistaan mihinkään pääse.....hih....

Meillä oli tosi hauskaa, siis  mukavaa Lauri Tähkän kanssa, ihan  kuin ennen vanhaan uutena ollessa, Laurihan ei tietysti silloin kolkytvuotta sitten ollut kuvioissa, vissiin vasta pilke isänsä silmäkulmissa.......
Oli muuten vähän enemmän, koska täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta.

Olin olevinaan vielä työelämässä ja tanssikunnossa, kait toi Peurungan lomanen tyrkkäsi noi  jutut tähän uneen. Siitä tykkäsin koska se uni toimi niin, ettei mun tarvi tähän laittaa K12, siis on sallittu  kaiken ikäisille.

Jotenkin alusta asti olen tykästynyt tähän rokkariin joka tekee itse biisinsä, eteläpohjalaisella murteella. Kaiken lisäksi hallitsee hyvät ja terveet elämäntavat. Urheilee, juoksee, pyöräilee, samoilee metsässä ja lintuja bongailee sekä timpurin hommatkin hoituu. Kaiken lisäksi on saanut näyttävän ulkonäön ja hyvän ulosannin.
Tämmönen poika oli mun unikaveri, hihitän vieläkin kun  kertailen unta mielessäni....;)
Samat asiat toistu jotka olin jo oikeassa elämässä käynyt läpi kymmeniä vuosia sitten, mutta kaveri mukana oli uusi. Onnekseni se oli Jarkko Tapani Suo, taitelija nimellä tunnetumpi Lauri Tähkä!

Varsin pettynyt olisin jos olisi joku Loiri, Fredi, Popedan solisti, Matti/Teppo tms. Kai Hyttisen kyllä olisin ottanut uniini, kun tässä näitä vanhoja kamujani läpi käyn........Eeva Kilpeä siteeraan......

On hyvä,
 että tapasimme nyt vasta.
Jos olisimme tavanneet
aikaisemmin,
me olisimme tähän mennessä
jo
eronneet!

10 kommenttia:

 1. Jopas oli mukava uni ja lystisti kerrottu.
  Minäkin uneksin viime yönä oikein mukavaa unta ja heräsin keskellä yötä sitä miettimään, olisipa ollut totta eikä unta vaan...

  Paranemisia sinne ja hyvää loppiaisen jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minttuli!

  Vielläkin vettää suupieliä ylös kun ajattelin että Lauri Tähkä vaelteli mun kanssa pitkin Laukaata ja Peurungan tiloja,ihan niikö oltas jo vanhoja tuttuja, koskaan en ole poikaa livena nähnyt.....;D

  VastaaPoista
 3. Joskus sitä onnistuu näkemään näitä hyviä unia, joista ei tekisi mieli herätäkään :) Ja vieläpä että ne muistaa jälkeenpäin :) Minua harmittaa kun ko. ohjelma jäi näkemättä, vaan tuleepa niitä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten uusinta Voicesta tulee(tai tuli jo!)tänään. Oululaisia oli useimpiakin siinä laulamassa....;O

   Unet ne mielenkiintoiset pitäs heti kirjoittaa muistiin jottei sitten unohtuisi.....;)

   Poista
 4. Kyllä tuollaise 'pojan' kanssa kelpaa unksia, Maikku, siitä jää niin hyvä mieli, että naurattaa poitkän aikaa..;))))

  Olin minäkin ennen muinoin unessa UKK:n eli Urho Kaleva Kekkosen kanssa, olisi siitäkin kelvannut kirjoittaa..:DDD

  Mukavaa loppiaisiltaa sinulle, Maikku!<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita muistella se UKK:n uni, että kertoisit sen!
   Naistenmieshän Urkki oli, mutta tokkopa sellaisesta maineesta miehelle haittaa on...päinvastoin. Urheilu ja mitä mainioin seuramies ja kova oli laulamaankin, unohtamatta sitä mitä sai aikaseksi niinä kovina aikoina poliitikkona ja presidenttinä!

   Poista
 5. Voihan vitsit! Unenselittäjät väittävät, että alitajunta purkaa uniin joten ehkäpä sinä Tähkiä olet ollut keräilemässä! No hyvä kuitenkin, ettei ollut Matti ja Teppo, siinä olisit melkoisessa hepakassa kyllä ollut!
  Minkähän takia minä nään unia joka yö! Ja muistan ne aamulla, kerron prinssipuolisolle ja hän aina vaan nauraa niille. Mutta nyt joulunaikaan olen joka yö ollut töissä ent. firmassa ja niitä olen sitten aamulla kertonut. Tekis mieli lähettää lasku yötyöstä, mutta ei ne eläköityneelle enää mitään maksa, ovat jo unohtaneet ahkeran työläisensä.
  Unet pitäisi heti herättyä kirjoittaa vihkoon ja sitten siitä kuulema soveltaa omaan elämäänsä. Pystyy kuulema ihan itse tulkitsemaan eri elämänvaiheitaan nähdyistä unistaan. Enpä tiedä.
  Vaikka duunissa tiedän olleeni kolmekymmentä vuotta samalla firmalla.
  Mutta kuinka vaan. Lennetään ja uneksitaan (E Jongin kirja!), onhan lenteleminen yöllä unessa todella edullista.
  Hyviä härkäviikkoja sinulle Maikku. Kivasti postasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti odotin lisää mukavia unia, en nähnyt viimeyönä, mutta jos vaikka sitten ensi yönä.....;)

   Tämä räkätauti pitkästyttää, huomenna kyllä kipasen tossa S-kaupassa, että edes vähän ulkona olisin. Kuntosalille ei saa mennä flunssasena on isot laput ovissa, on uskottava tottakait, kaikki kun ollaan senioreita siellä, nimikin on Seniorisali!Onneksi kuume meni ohi muutamassa päivässä.

   Kiitos ja pyysykäähän terveenä, oiken koko porukalla....;)

   Poista
 6. Kumpa muistaisikin kaikki unensa, tai edes osan.

  Jotkut unet tai unityypit on jääny hyvin mieleen. Esim. nuorena lentelin paljon, hyppäsin vaan ilmaan ja aloin lennellä, nykyisin tarviin lentelyyn jo lentokonetta. Matkallaolo unet on kivoja, käyn usein samoissa paikoissa, en vaan vieläkään tiedä missä ne unien paikat on.
  Joskus kun tavallinen arki on ollut tylsähköä tasapaksua junnaamista, on unimaailma ollut erityisen vilkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun unet tulee kyllä päivän/illan tapahtumista yleensä, joten en koskaa kato telkasta mitään rosmo tai sairaala juttuja....koska tiedän melko varmasti uneksivani niistä!
   Iltalukeminenkin on oltava mahollisemman siistiä asiaa....;D

   Poista