Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

LEMPPARIT ON LISTATTU !
Ystäväni Aili-mummo laittoi minulle suoraan sanoen aika kinkkimäisen haasteen! Uskon, että tiesi jotta siihen vastaan, koska kaikenlaiset haasteet ovat sitä minua itseeni!
Lempiasioita kun on niin paljon, siksipä ne on vaikea eritellä, koska tykkään vähän kaikesta, mitä teen tai nään!  Siihen kuuluu jopa aika vastenmielisetkin hommelit.....ihan siis ehdottomana haasteena yritän niihinkin tarttua, vaikka oikein kaksin käsin, taikka sitten talikolla......;)

1.
 Tehtävä on listata kymmenen lempiasiaa.!
2.
 Lähetä haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille!
3.
 Muista nauttia listaamistasi mahdollisemman usein!

*******

Tästähän se alkaa, lapset ne parhaat lempiasiani!


1.
Lempikuvani jossa on muistot  kymmenien vuosin takaa, isosisko Tiina, pikkuveljensä Markon paras hoitaja Brasiliassa, Sao Paulossa asumisen aikana otettu kuva! Marko muuten nauroi lähes aina ja oli sen varsinainen velikulta ja veitikka, siksipä tämä kuva on harvinaisuus ja ehdoton lempparini......

2.
Lempiasioihin kuuluu kaikenlainen tuunaaminen, se miten saisin tarpeetomasta jotain uutta ja näyttävää aikaseksi.


3.
Tämä oma nurkkaukseni, tarvikkeineen on se usein mainitsemani keittiön pöytä!
Päivä alkaa maitokahvilla ja samasta mukista, kaksi ruisleipä palasta kuuluu siihen lähes aina. Nehän on jo tietysti laitettu sinne minne pitääkin, ääntä kohden, ennen dokumentin ottamista, ne palaset siis. Kalenteri, läppäri, kapula, suurennuslasi, sakset, kirjekuoren avaaja, sanomalehdet ja kynä sekä paperi kuuluvat tähän kattaukseen!
Tottaikait korut, tämä mukiteline toimii käsirenkaiten naulakkona, ehdoton tarvekalu, siis kuuluu näihin lemppareihini....;)


4.
Minun Jyväskyläni, jonne haluan palata aina reissuiltani!
Vanha asema ja Nikolain kulma, kulmatalo jossa toimii Jkl-n tietotoimisto, hoitavat asian kun asian, vaikka se olisi  kuinka kummallinen tai uskomattoman ylipääsemätön omasta mielestä! Suosittelen siellä käyntiä!


5.
Musiikki!
 Tässä lajissa olen kaikkiruokanen, joka sain vissiin jo äidin maidosta isäni välityksellä.
Laulan mielelläni, vähän omalla äänelläni nk.se tunnettu lintukin ! Ei haittaa minua ja yritän kyllä huomioida toisetkin. Pakko todeta, on muuten hauskaa joskus oikein revitellä.... antaumuksella.
En opetellut soittamaan,vaikka mahdollisuus siihen olisi ollut, mutta kuunnella osaan ja nauttia siitä.
Kuvassa Tiina pikkutyttönä mummolassa isoisän pasuunan kanssa......;)


6.
Kuvataide on yksi lempiasioistani, jopa niin paljon, että opiskelen sitä edelleenkin! Sitähän alalta ei valmistu koskaan.....tiedonjano ja sen toteuttaminen senkun vain paranee iän karrtuessa, toivon niin!? Tuli vain mieleen muutama tunnettu taitelija ja heidän viimeiset työnsä, aika säälittäviä sivelten vetoja.......


7.
Käsityöt ja taaskin koko skaala tai lähes kaikki hommelit mitä voi käsillä saada aikaseksi, on lempiasioitani.
En tosiaankaan ole mikään erikoisen taitava, saatikka kovin huolellinen töissäni, mutta suunnaton innostuneisuus korvaa laadun.....;D
Kutomisen ja virkaamisen teen sen kaikista iisimmässä muodossa ja yleensä TV-n edessä! Eilen aloitin putkikaulurin kutomisen pyöröpuikoilla, semmoisen vähän sanoisinkin...oiskohan se kumminii nuorison juttu!? Ei taaskaan haittaa koska olen aika lapsellinen ikäisekseni, omakseni sen teen ja käyttöä varten.
Ompelukone ja saumuri on ne lempiasiat ehdottomasti, joilla tykkään ajella. Kankaita ja toisiakin tarvikkeita löytyy aina varastosta!  Vaateiden ja kaikenlaisten asusteiden teko on ollut mulle sitä varsinaista terapiaa.

8.
Olen rehellinen ja totean, että  joutenolo siis
toimettomuus on myöskin lempiasiani ja sille järjestän aina  aikaa...

9.
Joku ymmärtämätön voisi sanoa, että lukeminen ja kirjoittaminen kuuluu tähän edellä mainisemaani katekoriaan...ei kuulu!
 Me kaikki jotka tätä harrastamme, kolahtaa muuten aika pahasti jos jotkut halveeravat kirjoittamisen sekä lukemisen joutavaksi tekosyyksi olla tekemättä mitään järkevää
asiaa....;/
Varokaahan sanomasta sitä minulle, luuvitosella voisin kyllä ottaa senkan nenästä ja lievemmässä tapauksessa näyttäisin niitä kansainvälisiä käsimerkkejä....;//
Tämä ihme uhoominen ja jätkien kielen käyttön voisin kyllä laittaa leikkimielellä lemppariasioihini.....että sen poikia on sitten tämä tyttö!

10.
Syöminen ja jopa jonkinlainen mässäilykin on lempiasioita ja harrastan sitäkin tarvittaessa.
Ruuan laitto sekä siitä saatu nautinto on hyvä ja toimiva tapa, kohtuudella tottakait, senhän nyt tietää kaikki vähänkin valistuneet ihmiset......eritoten me elähtäneet ja viksut naiset! Senkun lopetat tyystin, niin hukka kyllä perii alta aikayksikön.
 Tätä lempiasiaani tulen jatkamaan, koska totutuista tavoistani en halua luopua kovinkaan helposti.


Tässä sitten  näitä joitakin lemppareita ja useita jäi  varastoonkin.

Suurin osa on jo haastettu tähän joten jätän nimet pois! Mutta toivon tosissani. että joku ottaisi ehdottomasti mallia ja listaisi näitä aisoita. Koska meillä kaikilla viellä toimii tämä luonteinen tirkistely ja uteliaisuus kaikkea mielenkiintoisia asioita kohtaan. Jos ei joku tätä tunnista, kokeilkaa hyvänen aika, tämähän laji senkuin paranee tässä juoksussa!
Tässä on minun mielipiteeni jonka jaan kyllä mielelläni blogikavereitteni kanssa.....;)

8 kommenttia:

 1. Nikolain kulma on niin kaunis! Onnea uudelle kaulurille, jotenkin osaan kuvitella sen harteillesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonanna hyvä! Ennenkuin se kauluri valmistuu, niii-iin sitten kait joskus sitä käytän!? Nyt jo olen parikertaa purkanut ja aloittanut sen uudestaan, koska silmukoita olikin liikaa ja kutomiseni on aika löysää....;)Ne kaulurit ovat putkimallisia jotka kietaistaan kaulan ympäri pariin kertaa, tai sitten kerran ja loput voi sitten nostaa hupuksi! Siis periaateessa aika käteviä, kaposille hartioille toki sen vetää myöskin! Siis kun laiskottelen kotona ja paleltaa niin putkeen sisälle, luultavasti sen putken pituus tulee n.40cm, mikään ei ole varmaa, ennenkuin se joskus on käyttövalmis....heh...;)

   Poista
 2. Kivat jutut sinulla, hyvin vastasit. Nikolain kulmassa oli tyttäreni ensimäisen tohtoriväitöksen iltajuhla. kauni paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eritäin suosittu ja hieno pitopaikka tämä Nikolain kulman juhlakerros onkin! Muistaakseni oli alussa vain kaupungin oma edustusmesta, vaan nyt vuokrataa kaikille, onneksi! Minulla olisi ollut kutsu muistotilaisuuteen muutama viikko sitten, vaan en päässyt kun oli se kuumeinen räkätauti, harmitti kylläkin!
   Tohtorin väitöstilaisuuten paikka on tosi juhlallinen ja arvoisa, historian havinaa sisältää koko kaunis talo....:)

   Poista
 3. Lämpimät kiitokset, Maikku, että vastasit haasteeseeni!:)))

  Kelpaa noita lukea , hyvin ja hauskasti asettelit sanasi!<3
  Sinulla on noita lahjoja ja käden taitoja vaikka muille jakaa..:D
  Oikein leppoisaa ja hyvää viikonloppua eli loppuviikkoa, Maikku!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo!

   Onneksi en koskaan säästellyt näitä jonkinlaisia taitojani vaan aina jakanut niitä tarvitseville. Aina on ollut aikaa kysyjille ja oppia antaa tarvisijoille, olipa se varsinaisessa työssäni tai harrastusten parissa, niin mielelläni opetin ja neuvoin..;)Lapsi-sekä mummokerhot toimivat aikoinaan loistavasti...menisi vielläkin, mutta nyt olen ihan oikeesti eläkkeellä!

   Tarkoituksella olen ottanut sitä prvaatti aikaa, koska on muuten oikein mukavaa tehdä näitä juttuja oman itseni kanssa....;D

   Poista
 4. On se vaan niin vaikee listata lemppariasioitaan. Löysit muuten osan minunkin lempparikuvista. Tiina tyttö (minun kummityttö) on aina ollut hyvä kuvauskohde, noita kuvia on aika paljon lisää.

  Voisin oikeestaan tiivistää kaikki lempiasiamme (uskallan sanoa noin sinunkin kohdalla), se on ELÄMÄ kaikkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se näin, kuten mainitsit...jos ei nauti omasta elämästään johon itse on useimmiten vaikuttanut ja pystyy jatkossakin sitä ohjaamaan....kyllä se pitäisi olla se ehdoton lempiasia.....van kun aika moni vasiten valitsee sen muka helpomman tien....joka menee sinne alavasempaan.....joskus ajan kanssa ja toiset melkein kertaheitolla.....;)

   Poista