Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 18. tammikuuta 2013

VIHREÄ VÄRI ANTAA LUVAN KÄYDÄ......


Selailin näitä vanhoja kuviani, voi olla että olen aikaisemmin jo nämäkin tänne laittanutkin!?
Siitäkin huolimatta teen sen taaskin, jos näin on käynyt. Kait sen voisin tarkistaa, mutta olkoonpa, tottahan kauniita koruja ja astioita voi esitellä silloin kun siltä tuntuu. 

Tämä muki on Venäläinen n.3 dl vetävä, oikeastaan aika iso ja lähinnä kaakao kuppina pidetty, vissiin tsaijuu ja maitokahviakin juotu. Yhden parin, siis tähän kuuluu se tassikin, panin piloille. 
Venäläistä posliinia kun ei kannattaisi laittaa tiskakoneen käsittelyyn. Pitikin kokeilla näillä astioilla! Liekö koko posliini huonoa, vaiko lasitus heikosti onnistunut, luultavasti sekä että!?  Ne käsinmaalatut  peltitarjottimet saa myöskin pilattua sillä konepesulla.....
Luulisin, että parasta olisi kaikki vähänkin arvostamat vanhat ja uudetkin kamat, vaateet kuuluu siihen samaan.....jos puhdistamista tarvii niin käsien kautta ja sekin hellästi tekien.
Mutta jos mitään ei uskolla tyhmän rohkeasti kokeilla, niin eihän sitä toiset oppisi mitään. Olen ollut kyllä tälläkin alalla aika utelias ihminen ja maksanutkin niistä kokeilusta.

Yksi juttu harmittaa vieläkin, putsasin kultaisen sormuksen etikalla jossa oli aito helmi, kulta loisti ja helmi se vain himmeni kerros kerrokselta.......

Tämä korusetti on varsin vaatimattomista helmistä tehty, korumetallia apuna käyttäen, erittäin näyttävät! 
Seuraavan setin helmet ovat väriltään hivenen vaaleammat ja murrettua vihreetä väriltään.


Kuppiin kuluva asetti mukana kuvassa!

Nyt on taas se aika jolloin ostelen alemyynistä koruja, joita sitten hajotan ja panen uusiksi. Hinnat muutamissa  tunnetuissa kaupoissa -75%. Hankintoja olen jo ajoissa  tehnytkin, koska tiesin ne menevän pian toisiin käsiin. Odottelen sitä viimeistä viikkoa koska silloin hinta romahtaa vieläkin reilummin, koska tarkoitus on myydä vanha varasto loppuun. Uusi kevät muoti kun odottaa jo myymälän takahuoneen varastoissa. Loppuun myyneissähän ei sitten ole kovin suurta ja ihmeellistä valinnan varaa. Aina kyllä olen jaolle silloinkin päässyt.

Voisi kait sanoa ja todeta, että olen varsinainen alefani, mutta ei se mua pahemmin koukuta joten se tosi riippuvaisuus on vielä hakusessa. Olen tarkka hinnoissa joten tiedän mitä teen. Yksittäiset helmet ja varsinkin nämä lisä koristeet (korumetallit) ovat hintavia. Ostaapa alan kaupoista tai netistä, ulkomailla ostotkin teen alennusten mukaan. Pitäisin sinne paikan päällä Aasiaan matkustaa, mutta silloinhan se materiaalin osto aikamoisiin hintoihin nousisikin!

Edellä esitetyt koruset ovat kaikki uusista  aineista tehty.

Pakkanen ei ole hellittänyt aamusta, -24 edelleenkin!


Kesäinen kuva Kreeta Haapasalon hautamuistomerkistä s.1815 Kaustinen ja k.1893 Jyväskylä. Vähän piilossa tämän tunnetun musiikin taitajan  hautakivi on. Tiedän mistä sen löydän ja samalla vähän sitä siistin sillä reissulla. Aikaisemmin joku sitä hoiti, vaan nyt tuntuu unohtuneen.....näinhän ei saisi käydä!?
Jokaisen tuntema "Mun kanteleeni kauneimmin....." on Kreeta Haapasalon käsialaa!

14 kommenttia:

 1. Oikein ihastuttavia koruja, ja väritkin ovat loistavaa helmiäistä..:DD

  Sopivat nappiin noiden astioiden kanssa..;))

  Toivottavasti eivät olleet käsinmaalattuja, niitä ei koskaan kannata laittaa koneeseen...

  Mukavaa viikonloppua, Maikku!<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen helmiäisen loisteeseen näissä helmissä ihastuinkin, olisin hamstrannu lisääkin vaan loppuivat kesken....

   Tarkastelen aina noi posliinin maalaukset, ja kyllä ne oli siveltimellä tehty....mutta tyhmyydestähän sakotetaan....;/

   Kiitos ja huomasin että teillä ja meillä on sitä totista tälvea kun säätietoja kattelin. Enköhän pienen maitokauppa reissun tee tohon S-markettiin huominis, kylmyys ei haittaa kun pukeutuu sen mukaisesti.....;)

   Poista
 2. Upeat korut Maikku. Vaatimattomistakin tarvikkeista saa upeita koruja aikaa kun on vaan hyvä idea, niinkuin tässäkin. Hyvää tätä vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaiset korut mutta toimivat, kiitos Niina!
   Näitä helmiä oli useita väreja ja yhteen settiin laitoin sekavärit jotka otin sokkona kiposta kun niitä pujottelin! Niistä en kerennyt kuvaakaan ottaa, olivat tosi hyvän näyttävät....;)

   Hyvää vuoden jatkoa toivotan....;)

   Poista
 3. Upeita vihreitä koruja, juuri minun värit! Niinpä, meillä saa vahtia isäntää ettei kaikkea työnnä astianpesukoneeseen, on muuten mennyt jokunen kippa piloille täälläkin.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen olen huomannut, että käytän aika paljon vihreitä koruja! Vihreä väri on niin moni vivahteinen että sopeutuu aika moneen väriin.

   Mullahan ei ole tiskikonetta näissä nykyisissä korteereissani, eipä sitä tiskiäkään juuri tule, kun pääasissa yksin niissä olen! Kun porukkaa on enenmän, ruuat ja kaikki, niin kyllä silloin sitä kaipaa. Onneks tiskaan aina saman tien olenpa yksin tai porukoissa.Vaikka muuten en mikään himosiivooja ole, mutta tiskit hoidan aika joutusasti...pois silmistä!
   Voi että, miten helppo sinne koneeseen on sujauttaa niitäkin joita sinne ei oikein sais laittaa....;)

   Poista
 4. Kauniisti hohtaa vihreä helmiäinen. Jännä, miten sinä näet kaupan olevissa koruissa aina uuden mahdollisuuden ja teet niistä sitten uusia uniikkeja koruja.
  Minä työnnän - laiska kun olen - melkeinpä kaikki astiat aina pesukoneeseen eli riskeeraan. No, joitakin tiettyjä kylläkin lirutan kraanan alla.
  Etikka tosiaan syö helmiäistä niinkuin asetoni. Pekingistä ostamiani helmiä pitäisi käyttää, kuluvat laatikossa, mutta en oikein osaa. Ja ne katkeilleet helminauhat, ne pitäisi tuoda !tohtoriin", hih. Ehkäpä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän olevani vähän turhamainen ja vähän persokin korujen perään....kaiken lisäksi niitä on sitten mahottoman mukava tehdä ja suunitella...niin ja tietysti käyttääkin.

   Toi etikka homma oli varsinainen vahinko, siitä on kulunut jo kymmeniä vuosia ja empä ole sitä toista kertaa sitten yritänytkää......;)

   Poista
 5. Minulla on sinulle sydämiä tarjolla, käy vilkuilemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käväsin jo olen otettu....:) kiitos Minttuli!

   Poista
 6. Nättiä kuvia kauniista koruista - en osaa muutakaan sanoa.
  Mun blogissa on oma vanha tiskikoneen kuva, se käsittelee arvokkaat astiat hyvin varovaisesti - se kun on oikeastaan konservaattori (ei kylläkään tehty posliinin käsittelyyn).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monella on se vanha tiskakone päivittäisessä käytössä ja tosi tyytyväisiä tuntuvat olevan niihin.....-40-luvun täysin automaatisia vehkeitä ovat ja pieni kulutus käytössä.....vaan saattavat olla joskus melko kova äänisiä! Hiljenevät kunhan virtaa saavat ja energiaa lisää, tarvittaessa! Huolto kun takaa sen toimivuuden, sulla onkin siitä hyvä kuva blogis oikealla sivulla....hen.....;)

   Poista
  2. Joo olet oikeassa - käytinkin oman tiskarini vuosihuollossa (ensivuonna jo 70v mallia), hyväski huoltotyttö totesi, testitkin se vielä läpäisi hyvin. Huollossa ei tullut ilmi sitä kolinaa ja narinaa, lonksotusta yritettiin selvittää - normaaliksi senkin totesivat.

   Poista
  3. No, mitäs sitä hyvää ja käyttökelposta masinaa sitten kaatopaikalle kuskaa ja kierätykseenkin laitto on liian aikaista. Antaa vaan tehä hommia kun siihen viellä kykenee ja työn jälki on kiitettävää......;)

   Poista