Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

MINUN VIA DOLOROSA !


Tässä jonkinlaista päiväkirjaa pidän, jossa seuraan tätä tämän hetkistä aikaa.

Soitin eilen omaan terveyskeskukseen, koska tikkien poistoon piti aika varata.
Ilmoitin etten pääse sinne  kun rappusia sen verran paljon, että tuottaa vaikeuksia ja takaisin kotiin tulo ei sitten onnistu. Sanoin, että kyseessä on kummatkin kintut joissa on uudet polvien täysproteesit!!!
Vihjasin kotisairaanhoitoa jotta tulisivat tänne. Heiltä kun ei hoidu nämä jutut, pyysin jos vaikka raaskis antaa numerot minne voin soittaa ja kysyä! Hoitaja lisäsi saman tien että kehottavat kait yksityiselle!?
No, soitin pitkään viimein automaatti vastasi,ja sanoi, että antakaa tiedot niin otamme yhteyttä seuraavana arkipäivänä!? Mitäs minä tommoselle omia  tietojani annan ja suljin linjan, että näin sitten toimitaan terveyskeskuksessa.....:/

Soitin yksityiseen hoivapalveluun ja selitin asiani ja lupasivat hoitaa metalliniitit pois ja tarkistaa muutenkin ensi maanantaina. Kaksi viikkoa leikauksesta poistetaan niitit, vähän kyllä arvelen tokko pysyvät polvet kasassa!? Kait sitten, ainakin on hyvät aineet sinne laitettu ja mulla on erinomainen luusto!??

Haavat mielestäni siistit n.20cm ja n.30 niittiä kummassakin, vertailu kohteita kun on! Muuten kinttujani en kovasti esittelisi, nyt kyllä jo vähän sievistyy. Kuvattu kyllä ne on ja niin säälittävän näköiset, että ittenikin hirvitti. 
Pikolini, se siskoni kun näki, niin ääni värisi ja sanoi, että et ole Maija Mehiläinen vaan Molla-Maija. Ihan kuin sellainen miesten sinisistä, vanhoista laikukaasta ja kuluneista haalareista kokoon kursittu  pula-ajan Molla- Maija olet ja tottahan se oli, totesin minäkin!
Ite kyllä vertasin ensin sian uunirullaan joka oli kokoon kursittu ennen paistamista. Kamarasivut kun oli yhteen puristettu ja sitten kursittu että leviä kesken kaiken.....;/

Tavalliset tikit olisin itse poistanut, niinkuin olen ennenkin tehnyt, vaan näihin en uskalla käydä käsiksi. Työkaluja kyllä olisi, mutta olkoonpa......

Olotilasta sanoisin, että on sitä paremminkin voitu, vaan nyt ootetaan ja toivotaan, pari kuukautta kiputilat ainakin kestävät...sanoivat!

10 kommenttia:

 1. No ei paljon ole iloa terveyskeskuksesta kun ei edes kotisairannnnnnanhoito käy tikkejä pois ottamassa. Täällä kyllä onneksi käytiin silloin kun lonkkaleikkauksen jälkeen tikit poistettiin.
  Onhan se alkuaika aika hankalaa, mutta jos nyt selviät ilman isompia takaiskuja niin kesällä jo sitten painelet tervein polvin.
  Toivon kaikkea hyvää paranemiseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kertaa olisin kotisairaanhoitoa tarvinnut, joten sillä kysäsin.....ompahan kysytty ainakin!
   Kiitos paljon sympatioista mummeli.....:)

   Poista
 2. Voi,kaikkea hyvää parantumiseen.Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ritva ja uskon huomiseen....:)

   Poista
 3. Voimia sinulle, Maikku, kyllä nämä kivut menevät ohitse!
  Vai niin avuliasta porukkaa siellä teidän terveyskeskuksessanne on;/

  Mahdollisimman hyvää viikonloppua sinulle, Maikku.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vihas tuppas pistää, meillä täällä oli osan pääsiäistä lomautettu terveyskeskuksia....vissiin lomittajat oli töissä!
   Kiitos Aili-mummo nyt olen kyllä varsin perso ottamaan vastaan sympatiat....:)

   Poista
 4. Voi sentään, onneksi kuitenkin jostain sitä apua vielä saa ja tulevat jo maanantaina! Vaan olisi kyllä julkisen puolen palveluissa monta parantamisen paikkaa. Hyvää vointia toivottelen ja mahdollisimman pikaista toipumista operaatioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sitä julkisessa paljon parantamisen varaa jos meissä inisiöissäkin!? Ajattelen niitä jotka eivät osaa tai ei ole voimia ite toimia jos apua tarvii, eihän sitä heitteile jää kun vain oasisi apua pyytää tai vaatia!
   Nyt odottelen sitä tikkien poistajaa. Ulos en olisi uskoltanut lähteäkkään, lunta alkoi satamaan viimeyönä.
   Kiitos Anja!

   Poista
 5. Vitsit Maikku! Minä kun luulin että vaan meillä tuo terkkarin touhu on niin pitkäveteistä ja potilaskielteistä. Ja heidän kannaltaan pienestä asiasta kiinni, tikinpoistosta. Johan sen sanoo järkikin, ettet sinä voi lähteä könkkäämään rappusia juuri leikatuilla molemmilla nivelilläsi. Ohhoh.
  Onneksi sait apua yksityiseltä. Niin minä myös, vaikka maltaita maksoin vielä kelakorvauksen jälkeenkin. Liekö sitten aika rahaa, pääsin heti lääkärille ja tutkimuksiin kun yksityiselle soitin.

  No, ensi kesänä sinä jo hienosti pyyhällät uusien polviesi varassa. Kyllä se vielä iloksi muuttuu ja rullasyltyt sulaa polvien kohdalta. Ole kuitenkin varovainen liikkeissäsi, että pääset pahimman yli.

  Minä olen myös ajatellut niitä potilaita, jotka eivät osaa tai jaksa vaatia palvelua terveyskeskuksissa. Ei heidän puoliaan kukaan pidä. No, tietysti on eroja eri paikkakunnilla, mutta meilläkin pitää niin monen seulan läpi selittää itsensä varsinaisen lääkärin pakeille. Kyllä siinä on usko omaan sairauteen koetuksella ja tuntuu siltä, että olenkohan niin kipeä lainkaan että ihan lääkäriä tarvitsisin.

  Meillä satoi eilen lunta, tänään aurinkoista. Mutta kyllä lumet sulaa ja kohta on kadut kävelykunnossa. Kun jaksetaan odotella.
  Oikein lämpöisiä terkkuja ja toipumista tikittömänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elen tuli erikois-sairaanhoitaja ja poisti tikit näppärästi!

   Koitan niitä rullasylttyjä poistaa, niin pinkeet ovat että, jostain syystä oli toisen jalan nilkassakin sellainen, se on jo aika hyvä! En rehki liikaa koska en tosiaankaan pysry siihen, kun oikeen juilasee niin tuntuu koko mummossa......;/

   Kiitos Anja ja odotan kesää......;)

   Poista