Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 15. huhtikuuta 2013

SIELTÄ SUN TÄÄLTÄ !


En muuten tunne kuka hän on, vissiin joku merkittävä henkilö, kun oli käädyt ja kaikki! Olin Kansannousun vuosipäivän juhlissa Budapestissa, niinkuin olen ollut ollut jo monta kertaa, siinä ihan meidän kulmilla.  Luulisin että kuului meihin vähemmistö edustajiin, päällikkö tasoa uskoisin!Tämän tiedän, on meidän pormestari, silmän ilo ja pidetty sekä arvostettu nuori fiksu mies!


Silloin oli rahalliset juhlat, ei edes illalla lennellyt molotovin coctaileita!
Viime huhtikuussa  oli viimeksi Unkarissa. Päätin olla Suomessa sen ajan, että tämä polvi hommelli hoituu, vuosi vierähti ja alun jo toistakin!
 Kuvittelen pääseväni sinne syksyllä....kait.....!??
Vaikkakin suunittelin vappumarsille menoa täällä Jyväskylässä. Voi olla, että sekin siirtyy seuraavaan vappuun.....;/pi
Ystäväni joka käy kovia hoitokuureja oman tautinsa kanssa suunittelimme jo vapun viettoa kaupungilla. Olemme kylläkin varsin myönteisiä, että jos vaikka onnistuisikin, mutta parissa viikossa pitäisi  vähän enemmän sen kunnon nousta!

Yksi koko vuorokausi tuntui melko mukavalta, mutta männä yö olikin sitten taaskin sitä tuskien taivalta. Ei muuta kuin väkisin sängystä ylös ja köpöttelemään jotta tolkku tulisi kinttuloihin.

Peiliin kun katon, niin tuntuu siltä, että väärä mymmeli ilkkuu sieltä takasin! Yritin kyllä hymyillä, vastasihan se ...tukka pystyssä ja silmät sirillä. Vähän tärkeimpiä hommeleita kun teen, niin silloin pidän pokat silmillä. Totesin ettei nyt tarvis kovin tarkkaa sitä vastapeluria katella.....ei se niin pahan oloinen ole kun voisi luulla....kyllä siinä jotain tuttuakin löytyy!
Paidan helmaa nostin ja tarkistin, että minkamoiset pökkelöt sieltä roikkuu. Väri on melko siisti, turvotus on päällä, arvet asialliset. 

Äkkinäinen vois todeta, että ei se kyllä Luojan vika ole jos noilta tolpilta kaatuu......:)

Kahta kyynerkeppiä  apuna on pidettävä, kyllä niillä eteenpäin pääsee ja sivuaskeliakin otan jota en muuten ennen leikkausta tohtinut.Odottelen mun kotiapua, tuo perustarpeita, maito, leipä, omenoita! Olen kiitollinen kun mulla on täällä sellaisia ihmisiä joiden kanssa olen ollut kakarasta asti, saman kadun kasvatteja. Vähän helpompi ottaa apua vastaan. Osahan meistäkin on paluumuuttajia takaisin juurille tulleita!

Vähän on hidasta ja aikaa viepää on tämä kirjoitus.....;)

14 kommenttia:

 1. Voi surku sun koipies kanssa.... eiköhän ne siitä syksyksi paremmiksi tule, jotta pääset taas Budapestin syksyyn. Kevät alkoi pari päivää sitten täällä Bp:ssa... huomaat sen kun nyt vasta kahteen viikkoon minäkin kaiveli läppärini esille ja kömmin tänne "toimistolle". Eihän minulla valittamista, on ollut vaan räkätautia, toin muuten Suomen tuliaisina mukana. Vielä tämä iloksi muuttuu.. siellä ja täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kun en valita, mutta nyt voin rauhassa antaa tulla ulos mitä ajattelen....omasta itsestäni....muttuu muttuu siitä kyllä olen aihan varma....että iloksi....;)

   Poista
 2. Tuota se paraneminen on, välillä askel eteenpäin ja sitten taas kaksi taaksepäin. vähitellen ne taka-askeleet sitten vähenee. Samanlaista ylä-alamäkeä se oli tuon lonkkaleikkauksen jälkeenkin.
  Toivon kyllä sinulle jo helpotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli kiitos! Nämä selvytyneet kohtalokamut on se paras tseppi mulle! Vähän turhan pitkä aika menee tämän pelkän kivun hoitoon ja kun samalla epätoivosesti yritän sopeuttaa näitä uusia niveliä mun tavoille...;/

   Poista
 3. Kiitos kuulumisista, Maikku!

  Askel kerrallaan se matkanteko sujuu, mutta parantuminen on aika hidasta. Ajattele, että sinun molemmat kinttusi katkaistiin vieläpä kahdesta eri kohtaa. Ihan hirvittää ajatellakin..:( Mutta kyllä se siitä, sanoi ennen presidentti Koivistokin...

  Hyvää viikon jatkoa sinulle, Maikku.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askel askeleelta ja onhan se jo vähän parempaa liikkumista ja nouseminen käy jo hiukan helpommin...:) Mutta hyvää liimaa niillä on kun saivat ne yhteen sopiviksi, jotain luubetonia käytettiin apuna, että pitäs kestää!
   En muuten halunnut kattoa etukäteen tätä leikkausta ja tuskin sitä jälkikäteenkään haluaisin nähdä, netistähän sitä kyllä löytyisi! Se uuden tekonivelen kyllä oikein tarkastin.
   Kiitos taas Aili-mummo....:)

   Poista
 4. Kyllä se päivä vielä paistaa kunhan ennättää. Ja varmalla pääset syksyllä sinne rakkaaseen Budabestiin.
  Edelleen voimia toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli kyllä ihan varmasti paistaa se päivä, on jo vähän pilkistänytkin....;)

   Jotenkin kyllä minulle tämä Jyväskylä on se paljon rakkaampi, Budapest on se toinen kotikaupunki, helppo tulla ja mennä. Olen tässä miettinyt nykyisellään jotta seuraavalla kerralla pakkaan jo tavarat muuttoa varten...vaan mistä sen tietää kuin hyvin paranen jos siellä pystyisikin viellä normaalisti liikkumaan ja elämään!??

   Poista
 5. Kyllähän se vie aikansa.Voimia toipumiseen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva!
   Jos olisin työelämässä niin lomaa tulisi ainakin 2-3 kk, joten onhan mulla aikaa. En muuten oikein ensin uskonut, että tosissaan se toipuminen tuntuu luissa ja ytimissä. Kirjoittaminen auttaa koska sen voi jakaa toisten kanssa, helpottaa....:D

   Poista
 6. Huumorin kukka se on kaunehin kukka polvileikkauksen jälkeenkin. Ihanasti sinulta hersyy kipeistä kintuista huolimatta.

  Budapestin Suomen suurlähetystössä sain tilaisuuden käydä joskus muutama vuosi sitten, siellä oli jyväskyläläisiä silloin käymässä myös (kaupunginjohtaja yms.), onko kaupungilla joku ystävyyssuhde Budapestiin, vaiko vain silloiseen lähettilääseen (Jari Vilen)?
  Mutta ihana kaupunki se kuitenkin on, no, sekä Jyväskylä että Budapest.
  Toipumista ja kivuttomampia päiviä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Anja!
  Ei ole mitään erikoista ystävyyssuhdetta, mutta kun oli toi varsin vilkas poika lähettiläänä hän halusi kaikki maholliset kutsua kylään. Nythan siellä on oikea ammattidiplomaatti suurlähettiläänä ja pikkuhiljaa normalisoituu käytäntö.
  Jyväskylän kaupunki on rahoissa jo kerjäläispojan housuissa kun pääliköt ovat panneet rahan turhaan edustukseen ja matkusteluun...;/

  En muuten silloin mennyt Jartsa V kutsusta, Jklän kaupungin johtajaa tapamaan, boikotoin...hih....;)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kuva tuo alimmainen <3 mukavaa torstaita sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin kuva kaunis, että julkaisin sen uudemman kerran, kiitos Ronja Ryövärintytär....;)

   Kuvahan on Tonavalle päin kotini olkkarin ikkunasta! Varmaan viikon verran kuvasin, koska ihastuin tähän upeeseen auringonlaskuun....hetken se kesti, väritkin ovat aidot, en käsitellyt kuvaa muuten kuin lisäraameilla.
   Torstai on toivoa täynnä...;D

   Poista