Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 12. lokakuuta 2013

MATKAKERTOMUS TULEE TÄÄLTÄKIN


Kun viikko sitten toteutin sen eka nousuni, viitaten edelliseen tarinaani, niin päätin nousta taas jonkin verran ylöspäin omassa olossani.
Pohjalta kun alkaa niin on vain yksi suunta....ylöspäin!
Kahdeksas kansi oli se minne nyt kipusin, hissillä tietysti pääsin sinne hyttiini. 

Dokumentin otin matkan loppusuorilla ja huomion että ei noi kintut turvoksissa olleet, kengistähän sen huomaa. Jalathan multa suoristettiin, siihen kun laitettiin ne uudet luut, kuvasta luulisi niitä aika länkiseksi. 
Istuimella istuen kun kuvasin itseäni, niin tältä ne sitten näytti!


Tämmöistä kivistä lankkutietä  kävelin useimpaan kertaa parin päivän aikana ja hyvin meni ja pystyssä pysyin. Kaidetta apuna kyllä käytin, sitähän varten ne on siihen käsien ulettuville tuki avuksi laitettukin. Meri oli rauhallinen ja mummo saman mukainen....


Viimeksi olin risteilyllä vissiin noin seitsemän vuotta sitten, että mikään varsinainen fani en ole ja tokkopa semmoista minusta tulekaan! Ikkunasta kuvasin sisar-aluksen, olin itse Gracella ! Hieno iso ja erittäin toimiva laiva ....ainakin minulle, se on kyllä pakko tunnustaa.


Vaikka paljon olen nähnyt ja kokenut, niin ensi ihmettelin tätä kompassia hyttini lattialla. Ajan kanssa sitten tajusin, että sehän onkin yövalo. Katossa oli sellainen taskulampun valo joka sen heijasti lattialle. 
Ei sitten tarvinnut turhia nappuloita ettiä ja haeskella vieraassa korteerissa kun piti yöasioille mennä sinne pikkuhuoneeseen.


Ruskamatkasta haaveilin, vaan kun satoi mennen tullen, muutaman kauniin kuvan kyllä sain napattua lasin läpi.

Yhden päivän varoituksella päätin lähteä testaamaan joko reissuun uskoltaisin. Aloitin sen linjurin rappuset nousemalla ja siinä sitten viisi tuntia penkissä istuen.
Se onnistu oikeastaan paremmin kun ennen leikkausta.
Salaa lähin ja ilman hovia.....matkalta ilmoittelin, että nyt mennään.....;)
Tukholman satamassa käväisin ja tulomatkalla Ålanissa......sattumoisiin yhtäaikaa Prinssi Danielin kanssa, emme ollet sopineet tästä etukäteen! Hän reisasi ilman puolisoa.
Tulevan Ruotsin kunigataren olen kyllä jo tavannut ja muuten täällä Jyväskylässä, oli isänsä ja äitinsä kanssa visiitillä joitakin vuosia sitten.....:)


Tällä pikkureisulla tutustuin muutamiin mielenkiintoisiin henkilöihin. 
Risteilijät kertoivat että ei ollut liikaa ihmisiä  laivassa joten oli mukava liikkua eikä tarvinnut missään jonotella. Minun mielestä siellä oli hirveesti sitä porukkaa.

Kuuntelin karaokea, oli hyviä laulajia. Kaupoissa kävin ja ostin ison nipun kirjavia nilkkasukkia ja siinähän ne ostot oikeastaan olikin...hih....!

Söin hyvin, vaikkakin seisovasta pöydästä jäi lämminruoka syömättä, en edes katsonut mitä oli tarjolla. Alkupalat piisasi ja jälkkärit.
Totesin että samat ruuat toistuvat vuosi vuodelta vaan tarjolle pano on yksinkertaistunut.
Raanasta ottivat juomansa oikein ihan itse asiakkaat siellä ruokalassa, ilmoittivat lopuksi kovaäänisen kautta, että vielä on vartti aikaa hanojen sulkemiseen.. Loppuryntäys olikin sitten oikein silmiin pistävä loppu huipennus.
Kahvilaan menin vasiten  seuraavana päivänä ja ostin ihanaa Prinsessa kakkua kaffen  kanssa nautiskelin.

Kaiken kaikkisesti olin tyytyväinen reissuun ja uskon että alan pärjäilee jo lentokentilläkin!??

14 kommenttia:

 1. Kiva reissukertomus risteilymatkasta kuvineen. Hieno laiva Crace on, ensi keväänä viimeistään pitää päästä Tukholmaan juuri sillä,
  Mukavata viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ....että tämmösta tarinaa matkasta....mutta ihan hyvähän se reissu oli huomasin pärjääväni näillä vähäisillä omilla taidoillani ja tempuillani.
   Tykkäisin Tallinnan suuntaakin mennä vaan se rauhattomuus niillä lautolla taitaa olla mulle viellä liikaa...heh....:)

   Poista
 2. Kiva reissumatka kertomus.Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva....sainkin ihan ylimääräisen tuliaisen mukaani...kurkkua kutittaa ja aivastuttaa, silmät valuu! Harvoin mussa flunssaa on ja uskon tämänkin ohimeneväksi häiriöksi....;)

   Poista
 3. IOhanaa että jo risteily onnistui, kohta sitten lentokenttäkin. Lohdullista ajatella omlle kohdalle kun vain toinen käpälä leikataan, kyllä minkäin sitten pärjään!
  Oikein hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämmöinen vertaistuki on aika toimivaa, siksipä sittä olen nyt kirjoitellut ja olisin itekin halunnut lukea niistä!

   Muuten, olisin tullut sinne teillepäin ja kysellyt sua sinne Tuuriin paikanpäälle juttu/ruoka kaveriksi....vaan ei ollut sille päivälle kuljetusta sinne! Meillä talossa kun oli silloin kokopäivän vesikatko ni oli hyvä syy lähteä evakkoon....:)
   Keksin kyllä hyvän syyn myöhemminkin sinne tuloon, parin tunnin kuljetus sinne ja neljän tuntia siellä ja takas...toimii kyllä minulle....;D

   Poista
 4. Hienoa, Maikku, että retkesi onnistui:))
  Harjoitus tekee mestarin:D
  Tiedän kyllä, miksi ajattelet lentokenttää; Budapest mielessäsi!
  Kaunista ja hyvää pyhäpäivää sinulle!

  ♥.♥.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili, olen mielissäni kun lähdin ja onnistuin retkestä. Harjoituksissa tunnem olevan jo jonkinlainen pikku mestari, no varmuuttahan se aina antaa,

   No ne lentokentät! Täältäkin monen tunnin linjuri matka ensin Vantaalle...puolessa tunnissa sinne kyllä pääsis lentäen, mutta hankalaa ylös/alas/sisään/ulos/ rappusia ja taas samat jutut uudestaan. Ihan niin hyvässä kunnossa mun jalat ei ole, että huvin vuoksi lähtisin jo ensiviikolla! Kyllä se vain joka askeleella, nousussa ja laskussa muistuttaa, että kaikki ei ole viellä kohillaan.

   Reilut puolitoistavuotta kin Bp-stä lähin luulin palaavani aika pian takas, vaan niin ei käynytkäää, siellä ne rästiin jääneet hommat mua on odottamassa edelleenkin, Lähden sitten kun tuntuu siltä, että pystyn kykenemää,,,,;)

   Poista
 5. Mukava matkakertomus!
  Prinssit ja kaikki tavattu! Laivalla täytyy aina jättää sen verran vatsaan tilaa että mahtuu ne kaikki jälkiruoat! Ennen se ruokailu oli enmmän tärkeä kuin nyt, monesti laivareissun tärkeämpiä asioita!
  Yhdestä laivakokemuksesta viisastuin, ei enää koskaan joulua laivalla!
  Mukavia syyspäiviä Maikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohimennen vain sanon, että uutisssa sain vasta tietää sen et oltiin samalla saarella prinsin kaa....oishan siellä mantereellakin Tukholmassa pippaloita ollut, hallitsija oli tehnyt duunia 40v.putkeen...leheltä sitten senkin asian luin...;)

   Ne jälkkärit oli selllaisia mini juttuja, muutamaa maistoin...hurraa huutoja en antanut mistään, jätskiä otin viimeeks ni sain hyvän maun suuhuni ja poistuin sitten ruokasalista!

   Jätän se laivajoulun kokematta, kun nyt puheeks tuli.....:)
   Kiitos Vikki!

   Poista
 6. Viikkoon en ole läppäriä internetille näyttänyt - siksi tämä reissusi jäänyt kommentoimatta. Taisin jotain sanoa facebookissa. Hyvin näemmä polviesi testaaminen onnistui. Testisi oli rakennettu varman päälle - melkein kotiovelta risteilylle ja samaa reittiä takaisin. Jäsenet toimi ja hyvin jaksoit. Vaikka niitä jälkiseurauksiakin tuli - vai tuliko se räkätauti laivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihä siitä suurempaa haittoo räkätauvista ole, puhistuupa röörit...ajattelen niin!
   Ihan varmasti ne Ruotsalaisetset niitä basiliskoja sinne laivaan toivat, kaks niitä tuli mun aamupalapytääni istrumaan ja puhuvat koko ajan mulle ihan päin naamaa nkj.oikein tutulle....vaik en niitä tuntenut....;// Nyökkäilin ja hymyilin niille ruotsiksi ihan sujuvasti...jette braaa...kiva-kiva....;D
   Peijoonit puhuvat sit keskenään kumminkin suomee, seitkytluvulla Tukholmaan jo asumaan/töihin sinne menneet! Mukavia ja fiksujahan ne ovat oikein alkuperäisetkin, sen olen maailmalla aina huomannut! Minulta kun puuttuu perus-suomalainen alemuuden tunne heidän kanssa ja muutenkaa en oikein osaa sitä luonteen laatua käyttää kun tapaan uusia ihmisiä...heh-heh....;)

   Poista
  2. Nyt näköjään on taas semmoinen aika, että kirjaimet hyppii ja sinkoilee minne ja miten tahtoo, mutta kait jonkinlaista selvää tästäkin saa...;/
   Minhän puhun ruotsia sujuvasti, mutta luultavasti vastapuoli ei ymmärrä sitä koska varsinaista kieltähän en tosiaankaa osaa puhua saatikka kirjoittaa mutta pari tarvittavaa saan kyllä osaan käyttää ja niillä kyllä pärjää pitkälle...jopa Tukholmaa asti ja tulomatkalla Ålantikin meni samoin ruotsinkielinen Turkkuki.....;)

   Poista
 7. Vitsit, minä en ole lukenut näitä sinun postauksiasi, minulla blogiluettelossa on ollut ihan kummallisia postauksia ja nämä eivät ole tulleet läpi lainkaan. Joku virus kai vaivaa taas. Mutta kiva kun nyt löysin nämä. Hienoa, että olet ollut reissussa, se Grace-laiva on kuulema oikein hieno! Ja mikä parasta, polvesi kestää jo reissamistakin. Kyllä se siitä alkaa taas vipeltäjän elämä. Nyt tämä lähtee tuonne viimeiseen korujesi postaukseen, oli niin hienot Georgen ristiäisiin tekemäsi dimangit.

  VastaaPoista