Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

OLISINKO - LÄHTISINKÖ -TEKISINKÖ.....


 Tunsin, että kaikki lämpöpatterit ovat kylminä, siitä vähän suivaantuneena aloin selaamaan vanhoja valokuvia! Lähinnä lomakuvia lämpöisistä paikoista, jotta muistot vaikka jonkin verran sitä lämpöä jakaisi tähän huusholliin....
Eihän ulkona kylmä ole -1 tällä hetkellä, vissiin säästävät sitä energian kulutusta, no hyvä sekin!

Työkohteen lamppu sanoi yhteistyön loppuneeksi, no nyt sitten loistaa katossa kolmen lampun valaisin. Varalampuja mulla on aina varastossa kaikenlaisia, siis tarpeen mukaan on aina saatavissa, joten lampun vaihtoon välittömästi!
Taskulampuakin pidän sellaisessa paikassa jotta helposti sen käsiini saan vaikka  pilkkopimeässä.
Tulentekovehkeet ja kyttilätkin löydän aika pian!

Yläkuva on Sveitsin Luganossa vuoden1985 seutuvilla siellä pyörähdin.
Seuraava otos olisi voinut olla se, että tämä lintu nokkasi mua varpaista kun matkin sitä!?


Tämä tässä näyttää  Italian keskellä olevan osaa San Marinon pikkuvaltiosta. Sieltä pitää ostaa verovapaita tuotteita, melko kalliita olivat jo silloin työläisen kukkarolle.
Mikähän lie hintataso nykyisillään....en ole siellä käynyt  sen jälkeen. Italian puolellakin vain pikaisesti!
Vaikkakin Italia kyllä olisi se paikka jonne voisin mennä nykyäänkin. Ei nyt sinne  ihan saappaan kärkeen, mutta Roomasta pohjoiseen päin, vaikka Itävallan rajalle asti, dolomiiteille ja alpeille johonkin pieneen kaupunkiin tai kylään.
 Vaikka pitemmäksikin ajaksi!


......tai tänne Gardajärvelle!
Joka on hyvä kohde ja josta on helppo lähtee  vähän joka suuntaan retkeilemään. Gardajärvellä lomailin muutamia kertoja ja aina eri kaupungeissa.

Näistä mietteistä huolimatta olen täällä ja  ja popsin mustikoita jotka olen lähes kaikki litistänyt haarukalla meheväksi mössöksi.....
.....sokeria...
ja viimeeksi hyvää ja terveelistä talkkunaa....nam!


Kyllähän tämä Italian ruuat  voittaa, saatikka Sveitsin juustofonduut!?
Tämän pikkuliinan on äitini joskus tehnyt, otin sen ja muutaman toisenkin kauniin käsityön omin itselleni.

Vaikkakin kun tarkemmin ajattelen, niin ei kovin huonoja valintoja nämä etelän safkatkaan olisi tähän aikaan vuodesta/päivästä jos  ja kun herkkuja mieli tekisi....
Onhan näitä syömäpaikkoja täälläkin mutta sitä fiilistä ei kyllä saa mikä silloin aikoinaan löytyi  näistä lomamestoista.
Nyt päätin, että lähden vielä joskus lomille ulkomaille, vaikka tiedän, että tokkopa siitä sitten sen suuremmasti osaa ottaakaan iloa irti!? Silloin se katkaisi mukavasti aina sen työn rupeaman, odotti lomaa ja jälkeenpäin muisteli sitä tehtyä reissua.
Nämä mun säänölliset nykyiset ulkomaan reissut eivät ole mitään lomailua, samaa kotihommia siellä kun täälläkin....siellä suoraan sanoen vielä enemmän.


Kaikkia asioitahan voi korjailla ja tapoja ja tottumuksia vaihtaa......;)


10 kommenttia:

 1. Lomamatka katkaisee sopivasti tavallisen arjen, vaikka varsinaista työtä ei olekaan!
  Matkustele Maija kulta niin paljon kuin mielesi tekee;))
  Hyvää viikkoa sinulle ja unelmillesi! ♥♥

  VastaaPoista
 2. Näinhän se Aili Mummo onkin!
  MInä olen yleensä aina laittanut unelmani toteen, koska ne vain ovat tulla tupsahtaneet eteeni! Aika harvoin olen edes ehtinyt niitä edes harkitsemaan kun jo toimin!
  Ihan kauheesti en kylläkään tykkää enään matkustella....vaan kuten sanoin, että voisin lähteen vielä kerran oikealle lomalle.....mihin ja milloin, en tosiaankaan tiedä!???? Pitkät lennot ei kiinosta jos sitten vaikka junalla, tiedä häntänsä....;))

  VastaaPoista
 3. Kyllähän nuo lomamatkat piristävät muutenkin vaikka ei olisi enää töissä. Minunkin teki mieleni mennä johonkin reissuun ennen kävimme paljon mutta nyt mieheni sairauden takia on vaikeaa yksin ei osaa oikein lähteä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, kyllä se niistä normaaleista rutiineista irtautuminen vaihtelua tuo!
   Jotenkin vain viihdyn aika hyvin täällä, vaan tänään kun vanhoja kuvia katoin niin loma ajatukset vain tuli mieleen, että josko.....;)

   Poista
 4. Useemmankin kerran olen miettinyt, että miksi niitä nykyisiä matkoja sanois kun tämä eläkeläisen elämä on muutenkin kuin yhtä lomaa. Maiseman tai ympäristön vaihdosmatka ehkä. Onhan se virkistävää kokata toisenlaisessa keittiössä ja vaihteeksi käyttää kaasuhellaa, tai pestä pyykkiä samanlaisella pyykkikoneella mutta erilaisessa kylpyhuoneessa, tai katsella TV:tä ymmärtämättä kieltä jne.

  Matkoja teemme vielä niin kauan kun niistä vähänkin innostuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mikäpä sitä teidänkään on matkustaa, aika terveet eläkeläiset ja pönttö toimii ja jalat kantaa!

   Mullakin nuo viat on parempaan päin, taijan vain huvikseni keksiä jonkinlaisia tekosyitä....;)
   Jatkuvasti kyllä tarkastelen noita valmismatkoja täältä netista ja lehiltä, että ei se ajatus lomailusta ole tyystin hukassa....;))

   Poista
 5. Täytyy sanoo, et kaiken maailman herkut sulla on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amalia......mä arvasin, että tykkäät sinäkin mustikkapöperösta......;))

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. .....kahteen kertaa pukkas samaa kommentti, päätin poistaa sen viimeisen......ihmekoneeni on ollut aika rauhaton hyppii ja pomppii ihan oman tahon mukaan.....;)

   Poista