Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

PAKKASPÄIVIEN KÄSITÖITÄ !Kyllä minun on sanottava, että pakkaset ei pahemmin ole haitannut!
Helppo liikkua ulkona kun kun lunta on vähän ja liukkaat antavat odottaa onneksi, ei nyt ihan silläkään.....vähän saisi sitä luntakin tulla lisää......

Tykkään tästä vanhasta sanonnasta, että tarpeeksi vaateita päälle ja loput tuulen puolelle kainaloon, niin varmasti tarkenee ulkona.
Jos sisällä paleltaa niin senhän voi helposti korjata kun lisää nuttua ja sukkaa.
Sen tein, että vaihdoin sisätossut paksuihin villasukkiin, huomattava lämmön lisää tuli samantien.
Patterit onneksi on toiminut hyvin.

Vähän liian pitkä talviloma on meillä kaupungin seniori salilla, kotona kun ei tule tehtyä niitä harjoituksia joita pitäisi.....;/

Joulun aikoihin kyllä Peurungassa kävin salilla, siellä on niin useita, mutta tämän oman olen löytänyt jossa on aina tilaa  venytellä ja vanutella. Maanantaina sitten aloitan tämän kevätkauden kuntoutuksen. omalla salipaikallani.....:)

Hämmaslääkäriin jouduin, kun viikko sitten iso paikka irtosi. Olen vuosikymmeniä käyttänyt samaa lääkäriä ja pääsin hänelle. Väliaikainen paikka ja sitten seuraavalle kerralle varasin tohtorin käskystä tunnin ajan. Pystyy rakentaa uuden hampaan, koska juuri ja yksi sivu hampaasta ovat kunnossa.
Kalliiksi olisi tullut  kokonaan uusi hammas!
Mieleen tulee hammas- ja silmälääkärissä käynti, en edes sanoisi "kallista lystiä"......lysti siitä on kaukana....pikkuisen pakon edessä niissä on käytävä....jos haluaa vielä tässä iässä joistakin jäljellä olevista aisteista nauttia!??

Silmälääkärissäkin jouduin käymään, kun rupesin joitain harhoja näkemään. Oireet oli aika paljon migreeniä muistuttavia, migreeniä en ole koskaan sairastanut......vaan voihan sekin iskeä milloin vain. Silmät oli ok.kaihi entisellään ja paine kunnossa.
Nerologiaa suositteli jos oireet lisääntyy. Pönttöhän mulla on kuvattu kun oikeasta korvasta meni kuulo ykskaks, vikaa ei  onneksi silloin löytynyt mutta kuulo pysynnyt poissa.....:/
Sen olen kyllä ymmärtänyt, että rapistuuhan ihminen ajan myötä!


Ajattelin jouluhelmet laittaa sivuun, mutta kun huomasin ajan menevän vähän liiankin joutusaan niin hokasin jotta kohtahan se vappukin on jo oikeastaan ovella......että käyttöä kyllä löytyy!
Punaiset helmet ovat aina kohdillaan kantajalle, korostaa hillittyä pukeutumista tai sitten juhlien kunniaksi nenää ja silmiä....jos sallitte tämän leikkisän ilmaisun..;)

Siellä joulupaikassa Peurungassa oli kiva katella kun henkilökuntakin oli jouluisasti korostanut itseään.....tonttulakit ja korut kuuluvat nykyään sinnekin!
Omana aikoina oli tarkat säännöt pukeutumiseen, liiankin pikkutarkat kun  näin jälkikäteen ajatellen. 
Ne säännöt saivat myöskin asiakkaatkin osakseen, koruja saivat kyllä pitää.....mutta pukeutuminen ja kengät olivat tarkassa syynissä......sekä lievääkin poikkeavaan käytökseen oli läkisääntöisesti heti puututtava......heh....;)

Uusi vuosi alkoi kaikesta huolimatta hyvin ja toivon sen jatkuvan teille kaikille myöskin hyviss merkeissä.....:)
6 kommenttia:

 1. Ahkeroinutkin olet Maikku, ja tulosta syntyy..:)
  Koruja sinulla on niin paljon, ettei puutetta niistä tule missään tilanteessa.
  Hyvää alkanutta vuotta 2016 sinulle siellä Keski-Suomen 'piäkaupungissa'!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle ja kaikkea muutakin hyvää! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili Mummo, kyllä tämä helmien pujottelu on pelkkää ajanvietettä...laistan oikeita kotihommia! En tee näitä koruja vain omaan käyttöön, kyllä ne jakeluun on tarkoitettu...muutamia(kymmeniä!) olen kyllä vasiten itselleni tehnyt, aikani niitä pidän ja sitten kiertoon...;) Kiitos ja terveiset ja toivotukset laitan myös sinne!

   Poista
 2. Nyt on ollut pakko laittaa lämmintä päälle ja loput tuulenpuoleiseen kainaloon, hytinää on riittänyt. Miten me lapsena tarkenimme paljon vähemmillä vermeillä kovemmilla pakkasilla? eikä ollut tätä suojaavaa ihrakerrosta ympärillä? Kun mittarissa oli pari päivää sitten -30 niin ei nokkaa silloin ulkoilutettu. Simokin vaan piipahti ulkona ja kiireesti sisälle lämpimään.

  Mukavaa tekemistä olet keksinyt pakkaspäiviin. Ja upeata, että olet menossa salille venyttelemään ja vanuttelemaan, sitä minä en ole saanut vielä itsestäni irti. Mulla on pitäs-pitäs-pitäs-vaihe edelleen. Niskalenkki puuttuu. Että sellainen tapaus täällä. Mutta oikein ihanaista tammikuuta ja vähemmän pakkaspäiviä sinne synnyinkaupunkiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä mun jutut (seniori salissa käynit) on niitä ainuita millä vähän itteeni rasitan ja koitan lihaksiani reenata jotta pystyssä pysyisin ilman tukia! Sen verran laiskan pulskee olen, että teen sitä mikä mua huvittaa....jos pakollinen tarve tekemiseen.....;)Kiitos Anja ja synnyinkaupunkisi voi niin hyvin, että malta täältä lähtee retkilleni!!!!

   Poista
 3. Villasukat minullakin käytössä, muuten ei nyt tarkene. Reipasta tuo salilla käynti, minulla jäi keväällä enkä sen jälkeen ole saanut mentyä, vaikka tarpeen olisi. Kauniita ovat punaiset korut, muulloinkin kun jouluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se salilla käyti on jo liikaa perheelliselle joka töissä käy ja hommat siellä kotona hoitaa...sullahan on hyötyliikuntaa alvariinsa! En minä sitä sali juttua niin tosissani ota, mutta sen verran, että kehumaan pääsen.....ja tottakait ajattelen sitä oloa parempaa....:)

   Poista