Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 29. tammikuuta 2016

KRONSTAD saari Pietarin edustalla!


Viime aikoina on paljon kommentoitu näistä rajojen ylityksistä....lähes ihan omia aikojaan tuppaavat tuolta itäiseltäkin sivulta tulevan!
Vaikkakin loppujen lopuksi hyvät ohjeet on jo annettu ja järjestelmäsesti toimivat, ensin kaksipyöräisillä sitten alkoi kunnon romuralli nelipyöräisillä.....ja kaikki tyyni ilman virallisia pumaskoita!
Toverithan ovat aina olleet varsin tarkkoja pumaskoitten kaa ja selvät leimat niissä on oltava tai voipi koko retki tyssätä rajalla.

Kerran olen onnistunut itsekin sinne pääsemään junan kyydissä ilman virallista lupaa ja sekin tapahtui NL-n aikana jolloin oltiin tosi tarkkana. 
Paperit kyllä oli, mutta niissä varsinainen lupa olisi ollut vasta seuraavalle päivälle, jostain syystä laskivat mut kumminkin sinne!??

Hyvin pärjättiin kyllä aina rajoilla, puolin ja toisin, olipa kyytinä ollut auto, juna tai lentokone.
Vuosina 1984-1992 reissasin alvariinsa tätä väliä, lähes kuukausittain näitä tuttuja rajan ylitys paikkoja. Samalla opittiin rajatarkastajien kanssa tuntemaan toisemme, että jopa moikattiin tuttavallisesti ja vaihdettiin "turvallisia" kuulumisia.

Laivalla menin eka kertaa naapuriin viime kesänä, reitti oli uusi  minulle ja mielenkiintoinen.

Kronstadin tiesin olevan Pietarin edustalla, vaan koskaan aiemmin en ollut sitä nähnyt.

Kuvan linnoitukset ovat Pohjansodan aikaiset 1700-luvulta ja  ensimmäisessä kuvassa oleva on yksi niistä!
Tekosaaria tehtiin 17 kpl Kronstadin ympärille joiden tarkoitus oli turvata Pietaria ja ovat kyllä toimineet kiitettävästi näissä jos jonkinlaisissa kahakoissa.
Laivamatkalla satoi ja ikkunan läpi otetut kuvat sitten olivat  vähän sen näköisiäkin.

1996 sinne tehtiin silta jotta nykyisin sinne pääsee melko helposti. Saaren koko on vajaat kaksikymmentä neliökilsaa ja asukkaita yli 43 ooo !
 Keskusta tuntui olevan varsin mielenkiintoinen näin kaukaa katsottunakin, onhan se nimetty Unescon maailman perintö  kohteeksi Venäjällä.Upeat kultakupuset kirkothan on entisöity nykyisin Venäjällä, kuten tämäkin tapaus joka oikein loisti harmaan saastepilven edustalla.
Saari on kuulemma hyvin hoidettujen puistojen keskellä, tämän kertoi serkkuni joka on siltaa myöten sinne päässyt kurkistamaan!

Niin paljon kiinostuin näkemästäni, että mieleeni jäi halu päästä Kronstadiin oikein sisälle!

Toteutan tai sitten en, niin kuin monta muutakin asiaa on yhäti toteutumatta....toimia pitäisi koska viellä sen ymmärtää, että miksi sinne olisin menossa....;)

13 kommenttia:

 1. Upeita kuvia kerran olen käynyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, tuntuu ettei siellä ole kovin moni mun tuttavista käynyt, sinä ja se mun serkkuni vaun! Tarvii seuratä jos jokin porukka reissu sinne joskus menisi niin mukaan lähtisin...:)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen paikka! minulla on ollut sellainen käsitys että Kronstand on suljettu ulkopuolisilta!

  Noista rajanylityksistä muistan elävästi yhden kun papereitani pyöriteltiin ja tutkittiin tarkkaan ja pitkään. Ihmettelin pitkään ja aloin sitten myöhemmintutkia viisumia, siinä oli kirjoitsvirhe:etunimestäni Riitta oli jäänyt yksi t pois, joten olin riita;))) Osasin siihen aikaan vielä vähän venäjänkieltä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon ovat ruvenneet joustamaan matkustelua siellä!
   Kolkon näkönen oli Kronstadin satama joka näkyi merelle, ruostuneitä armejan laivoja ja sukellusveneitä, ihmisiä ei juuri näkynyt....olihan kylläkin sateinen päivä silloin....:)

   Poista
 3. Tuolla venäjällä ois monta mielenkiintoista paikkaa, kun vaan saisin tuon entisen poikaystävänkin sen ymmärtämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on Amalia! Mua kiinostaisi kanssa moni juttu siellä!
   Kyllä se sun entinen poikaystävä mukaan lähtis jos sanot, että nyt olet sinne lähdossä.
   Katoin esitteestä Volgan risteilyä ja Pietarista Nevaa myöten Laatokalla, niissä näkis/kokis paljon uutta asiaa. Taitaa mullakin jäädä se vain kuvien katteluun....;)

   Poista
 4. Huomasin yhden matkamainoksen mikä veisi noille saarillekin. Olisi kiva lähteä, kunhan muistan/löydän sen mainoksen uudelleen. Naapurin rajojen ylitys on kohdallani sujunut aina hyvin, ilmaan minkäänlaista hämminkiä tai ylimääräistä vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulta tuli kolme samanlaista kommentia ihan peräkanaan, niin poistin niistä kaksi, vissiin kone tekee niitä omia järjestelyitään!?
   Mun silmiin ei ole osunnut yhtäkää Kronstadin matkojen mainosta, voi olla että HS mainostaa KSML vain Tukholman ja Tallinnan risteilyitä....tarvii alkaa tarkkailut....;)

   Poista
  2. Mitähän kautta nämä minunkin kommentit kulkevat .... kun kertautuvat matkalla. Ainoastaa kerran painoin "Julkaise" nappulaa ja käytin oikaa tietokonetta ... siis en älyä enkä tablettia. Sähköpostin matkakin joskus on kestänyt kuukauden, mitä kautta lie kiertänyt. Yleensä käytän laitteitani oikeilla tavoilla ja tietoturva käytössä.

   Matka itään taisi olla bussilla, mihin kokonaisuuteen kuului vierailu tuolla saarella. Yritän etsiä sitä näkösälle.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Näin tämä nyt toimi, ite huomasin ja poistin. Omaa syytä oli nyt kun julkaisun jälkeen painoin "Vastaukset" nappulaa, sitten "Poista" ja kommentti tuli uudelleen. Nyt vaan julkaisen ja suljen koko blogin ... sit vasta katson miten kävi.

   Poista
 5. Pietari on suuri ja mielenkiintoinen kaupunki, kiitos kuvista Maikku!
  Oikein hyvää helmikuuta sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti tällä reissulla en ehtinyt olla kuin päiväseltään Pietarissa......mutta sekin oli hyvä ja tuli paljon muistoja mieleen! Kiitos Aili ja ja lunta alkoi satamaan juuri nyt, että aamulla voi taas hiihtää/luisella noilla jäisillä ja lumisilla kaduilla.....:)

   Poista