Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

KÄTEVÄT KONEET KÄYTÖSSÄ !


Tietokoneen tutkija  sekä sen salat osaava kävi laittamassa Windows10 mun koneeseen. Kolmisen tuntia siihen meni, istuin koko ajan vieressä ja yritin oppia mukana!?
Oli ruokapalkalle hän ja sitten kolmituntisen istunnon jälkeen vein hänet tien toiselle puolelle syömään ja samalla täytin myös itseni lihamurekkeella
ja
olimme kumpainenkin tyytyväisiä oloomme, 
minä ja se mun sisko....;)

Kerran jo sitä yritin vaihtaa ja lähes onnistuin, mutta kun vihreä viiva oli 93% kohdalla valmista näyttämässä, niin siihen sitten se toppasikin. En sitten tohtinut ite omilla kyvyilläni jatkaa, jotten olisi tuhonnut koko vehjettäni.
Hyvin pelittää ja on niin joutusa, etten ihan aina muka meinaa pysyä. Uusia mielen kiintoisia juttua sieltä tuli esille, mutta kun minulla on aika suppeaa tämä koneen käyttö, jolla olen kylläkin pärjäillyt ihan hyvin.
Käytähän minä sitä ja moneenkin asiaan, en kyllä hylkäisi sitä missään nimessä.....sen verran kyllä olen jo someen tutustunut ja huomannut sen tarpeelisuuden!


Sinisen kaulakorun helmet ovat lasihelmiä ja hopean hohtavaa korumetallia lisukkeena. 
Muutamia näitä isoja kauniita posliinihelmiä on jo odottanut tekijäänsä, jotta pihuhaan pääsisivät ja sitä kautta esille laittaisin.
Teinkin niitä kerralla muutaman kappaleen ja kaikki erivärisiä, varsin somia ja käyttöön kelpaavia niistä tulikin!

Pitkästä aikaan otin kankaita esille ja leikkasin toppakankaan lyhyeksi takiksi ja toisen punaisen kolitsikankaan sitten puseroksi.
Tämä oli mainitsemisen  arvoinen asia, koska muutamaan vuoteen en ole kuin korjaillut vaateitani, vaan nyt otin itseeni oikein niskasta kiinni jotta loppui se tuttu hokema:
mutku, sitkö - jokohan, eiköhän......

Sakset oli terävät ja kaavat vanhoja ja hyväksi todettu "helppo" sen "yksinkertainen" malliston mukaan ne kaavat kankaalle asettelin.
Voi olla, että menee harjoittelu työksi, no sittenhän sen näkee kun hommelit edistyy!?
Ompelimo on nyt tauolla koska katoin Salpausselän kisoja ja samalla kirjoitan!
Jatkan kyllä ja sitten on toinenkin kone otettava käyttöön!
Kyllä se saumuri on niin näpsäkkä kone, että sen sanon minä!
Tuli mieleen oma äiti joka teki meille vaateet Singerillä, polkien, joka on edelleenkin hyvä ja varma ompelukone. Sillähän minäkin aikoinaan harjoittelin.......;)10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitokset Helinä, näin piuhaan pujottelemalla helmiä, niin pystyy samalla telkkariankin seuraamaan......vaikkakin jos noitten värien kanssa haluuaa tarkka olla niin purkamistakin piisaa, nk.tiedät! Tällä tyylillä mulla näitä käsitöitä riittää kun purkaan aina sen verran kun olen jo tehnyt ja taas aloitan alusta......;)

   Poista
 2. Kauniin korun olet taas tehnyt. Mitenkähän minunkin ompelukoneeni on saanut olla tuolla kaapissaan käyttämättömänä, pitäs ihan ottaa kanssa tuolta niskan sudulta kunnon ote ja alkaa vähän kevään myötä heräilemään ompelusten kimppuun. No, en minä ihan työttömänä ole ollut sentään, puikot ovat heiluneet sen, minkä nämä käppyrät sormeni myöden vain antaa.

  Oikein hyviä helmikuun lopun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset mummeli ja tarvii jatkaa sitä ompelua, ihan on mukavaa hommaa! Nyt kyllä hidastuu kun alkaa vähän tarkempaa tyätä tulemaan. Silloin kun oikeissa töissä viellä kävin, niin mulla oli toi ompelu sitä huilimis ja hermeojem leputtamis hommaa....pääsi irti siitä varsinaisesta työelämästä....:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset Ritva.....koruja on mukava tehdä, mutta kun unohtuu niiden käyttö, kesällä niitä enemmän tulee ripustettua....:)

   Poista
 4. Jotenkin luin tekstiäsi harppomalla ja ymmärsin, että olit kerran jo siskoasi vaihtamassa mutta sitten tajusin, että siitä windows10 puhuit, tyhmä minä. Nauroin itselleni.
  Vaatteiden ompelu oli ennen minunkin harrastukseni, mutta saumuria ei minulla ollut, siksi tein vain sellaisista kankaista joihin siksak riitti. No, nyt on Huskvarna varsin vähällä käytöllä, vetoketjun vaihtaminenkin teettää ponnistuksia. Mutta sinä oletkin kätevä, sinulta onnistuu melkeinpä mikä vaan. Ja taas olet saanut helmistä ihanan korun. Hyvä sinä.

  VastaaPoista
 5. Anja, en mun kantsi siskoani vaihtaa....koska hyödytään aika paljon toisistamme, puolin ja toisin! Windows 10-ään en olisi vaihtannut, kun pitäs taas uutta opetella....ajattelin, mutta perun sanani kun tuntuu toimivan ok.ja helpolla!

  Ei tuntunut mulla kovin iisisti se onpelu alkavan, saumurista katkoin lankoja ja sitten niitten pujottelussa meni aikaa koska en muista enään ulkoa, että missä järjestyksessä ne pitää pujotella, kun on omat säänöt niissäkin. Opelukoneen neula olisi pitännyt vaihtaa, koska oli liian terävä päinen, en vaihtannu!? Vetoketjut on niitä vihon viimeisiä hommia joita en tee.
  En laita koneita takaisin piiloon, vaan teen aloitetut työt loppuu, vaikka itkisin......;)

  VastaaPoista
 6. Minäkin päivitin itse Windows 10:n, ja hyvin onnistui ensi kerralla. Se on hyvin ohjattu. Kolmisen tuntia minuinkin koneeltani meni, melko pitkä aika. Aina sitä jotain oppii, kun uskaltaa kokeilla.

  Kauniita koruja olet tehnyt, kiitos Maikku! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun näitä uusia juttuja tulee, viisaita ihmisä tarvitaan näitäkin keksimään!Pitäisi kyllä vähän lisää kokeillä täällä kaikenlaisia juttuloita, olen aika saamaton ollut kokeilemaan uusia sovelutuksia....:)

   Poista