Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 13. helmikuuta 2016

YKSI OIKEIN - YKSI NURIN yksi nurin - yksi oikein !


Kolomas kerta sen toden sannoo ja sitten syntyi tämä viimeisenä näistä kolomosista, meillä päin sanotaan numero 3 aina kolome ja ulukona (ulkona) näitä pidetään kylyminä (kylminä) ilimoina (ilmoina)!!!!
Jyväskylän seutuvilla nämä murresanat muuttuu ihan muutamien kilometrien välillä, täällä kaupungissa puhuttiin aikoinaan eri kieltä kuin Jkln maalaiskunnassa. Äitini oli lähtöisin maalaiskunnan puolelta mutta häneltä jäi jonkin verran murre sanoja pois koska muutti nuorena kaupunkiin!
Mummo ja tätini puhuivat tällä maalaiskunnan murteella jota itsekin olen ominut ja tykkään käyttää.

Isälläni ei ollut mitään muretta puheissaan vaikka oli osan lapsuuttaan viettänyt Kymenlaaksossa ja sitten armeija vuodet Hämeessä, naimiseen mentyä täällä Keskisuomessa.

Veljeni nai aikoinaan tytön joka oli 4-tien varresta pohjoiseen muutaman kymmenen kilometrien päästä ja heillä oli keskenään numerotkin erilaiset.....tästä veljeni silloin tällöin muistutti!

Siskoni joka asui yli kolmekymmenta vuotta Helsingin seutuvilla ja palasi juurilleen Jyväskylään eläkeläisenä.....hänen kanssa puhumme samaa kieltä!

Takaisin tähän pääasiaan:
yksi oikein ja toinen nurin sitten seuraava kerros päinvastoin niin sain tämän minun silmiini kauniin neuloksen.
Viidestä kohtaan tein sitten nämä kaksi silmukkaa yhteen josta syntyi tämä kulmikas hieman tornin huipun kattoa muistuttavan sateensuoja ja siihen sitten piippu josta on helppo nykäistä hattu pois päästä.
Kaikista hatuista jäi  sen verran lankaa, että vasta lopuksi tein myssylöitten kääntöreunan johon sain  langan jämät menemään. Reuna tuntuu pysyvän helposti käännettynä paikoillaan tällä tyylillä.
Olisi pitänyt höyryttää, jotta silmukat olisivat tulleet noin/ehkä saman kokoiseksi ja siistimmiksi.
Minun tyylillä se kyllä onnistuu sillä, kun lähtisin nyt vaikka ulos myssy päässä......pehmosta sadetta tulee ja se kosteuttaa pipon.....sitten ostareihin joksikin aikaa, että myssy kuiviin kuosilleen.....;)
  
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ.....:)


10 kommenttia:

 1. Kyllä tämä kolomas myssy on kaunein mun mielestäni. On just miun maun mukanen.
  Hyvää ystävänpäivää Sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen sopiva väri ja mallikin meille tyttösille.....rupesin miettimää onko mulla jo valmiina hattuun käypiä korvisia vai pitääkö vasiten niitäkin ruveta tekemmään!?
   Luultavasti on kunhan tarkistan piilopaikat. Kiitos Ida ja samoin...:)

   Poista
 2. Kolomas kerta toden sanoo, tykkään!

  Hyvää ystävänpäivää Maikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helepotti kun san ne kolome kerrää kuosiinsa kudottua!
   Kiitos Minttuli ja kaikkea hyvää huomiselle...:)

   Poista
 3. Hyvää viikonloppua ja Ystävänpäivää Maikku.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ritva ja toivotan myöskin Hyvää Ystävänpäivää....:)

   Poista
 4. Tosi kivan näköinen myssy taas täällä esillä ja asusteetkin sävy sävyyn. Hempeä korusetti sopii ysyävänpäivän tunnelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilma vähän kylmenee, niin eiköhän se pitäisi laittaa myssy päähän ja nayttää sille kaupunkia huomenna!
   Korun riipus näyttää helmiäiseltä, mutta on oikea rose korukivi, ostin aikoinaan (alesta halvalla)korvikset ja ne kivet niissä oli niin erikokoiset, että päätin jo ostaessa käyttää ne jonkun kaulakorun riipukseksi....nämä kulmikkaat helmet niissä on akryllia....kiitos Anja....:)

   Poista
 5. Kaunis myssy ja hyvä kuva. Livenä en ole vielä myssyjäsi nähnyt, saas nähdä mikä noista on tänään päässäsi!

  Tämä myssy on lemppariväriäni - nykyistä lempparia siis. Mieluisin värini vaihtelee aika usein, tiedä sitten olenko ailahteleva vai mistä se johtuu (no, ihan varmasti en ole ailahteleva). Aikoinaan huomasin punaisen värin lisääntyvän kun tarvitsin piristystä elämääni ja väriä tuli hiuksiin, kynsiin, naamalle ym. Nykyisin punavoittoiset värit ovat asusteissa.

  VastaaPoista
 6. Punaväri korosta silmiä ja nenää.....vitsi-vitsi....tosissaan kyllä nämä punavoittoiset värit ovat muunkin mieleen!
  Jos ostan tai teen jotain uutta niin mulla menee aika kauan kun niitä sitten otan käyttöön, ihme tapoja mulla on nämäkin asiat, vaikka käyttöön olen kaikki kyllä hankinnut. Komerot ja kaapit täynnä korkaamattomia asusteita, kunhan repisin niitä esille......;)

  VastaaPoista