Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 8. helmikuuta 2016

VIISI OIKEIN - VIISI NURIN krs. pyöröpuikoilla!


Putsasin kahvinkeittimeni, sen perkolaattipannun sivussa on semmoinen ohut lasiputki josta näkee sen kahvin/veden määrän....ja myöskin senkin kuin se pinttynyt lika kertyy aika iljettävän oloiseksi ihan kaikkien silmien eteen! Putsaaamiseen käytän  kutomiseen tarkoitettuja puikkoja ja siihen rakennan jonkinlaisen rassin, joka ne liat pyyhkii pois. No sitä puikkopussukkaa etsimään  laitoin itseni, joka löytyikin pienen haeskelin jälkeen.....mielestäni ihan väärästä paikasta!?
Sattumoisiin siinä samassa pussissa oli kolme kerää hyvää paksua lankaa, muistin kyllä ne heti kun käteeni otin....unohtanut kylläkin olin ne jo muutamiksi vuosiksi!?
Kahvinkeittimen sain kirkkaaksi ja sitten päätin kokeilla puikkoja ja lankoja sopivuutta yhteen tai oikeastaan mun kätösiini ??
Aika harvakseltaan kudon tai koukutan  ja jos semmoista teen niin se oltava yksinkertaista....pyöreätä tai suoraa, ilman mitään  ihmeellisiä kommervinkkiä. Ohjeita on turha mulle antaa, kun en ymmärrä niistä mitään.....:/
Yhdet sukat ja lapaset olen tehnyt ja siitäkin on noin 60v. nekin oli pakko tehdä koulussa, että tämmöinen tapaus on tämän huushollin emäntä.

Tykkään kyllä käsilläni tehdä kaikkea mahdollista mutta mieluimmin jostain muusta materiaalista kuin langoista kutoen tai virkaten.

Ompelukonetta ja saumuria käytän mieluiten, koska niillä saan aikaseksi kaikkea kivaa  päälle 
pantavaa, olipa ne sitten  takkeja, hattuloita, laukkuja tai kaiken maailman pussukoita!
Niin ja tietysti kodin tekstiilit......nykyisin kyllä olen ostellut valmiita, verhojakaan ei huvita enään päärmätä.
Valmiita löytyy edullisesti tai sitten katon milloin Eurokankaassa on ompelu tarjous kankaan kanssa samaan hintaan.

Siihen puikko/koukku hommiin takasin....huomasin sen, että  miten helposti se sujuikin tv-n edessä tämmöinen yksinkertainen tekeminen.
Viime viikon kudoin, sovitin ja purkasin mutta siinä se valmistui eka vihreen kirjava päähine.
Sitten uutta lankaa puikkoihin, koska muistin silmukka määrän, vaan oli niissäkin laskemista kun tein neljä oikein ja yksi nurin tyylillä.
Kolmas myssy sitten sillä vanhan aikaisella kauniilla  neuloksella, yksi oikein ja toinen nurin niin siitä tuli sitä sievää helmineuletta!
Kyllähän minä vähän itselleni hymyilen hymähtelin koska halusin nämä kuvata ja esille laittaa ja miksi en olisi, koska olin tulokseen tyytyväinen ja nättiä kuvia sain.
Muutenkin kantsii taltioida omat käsityöt tänne nettiin, kiitos kuuluu teille, oikeille tekijöille, mielen kiintoni heräsi ja päätin sitten kokeilla itsekin!?

Ne seuraavat kaksi myssyä näkyy tulevilla kerroilla täällä.
Vähän liian harvakseen olen blogiani päivittänyt nyt kun on kuvatkin valmiina niin ei sitten muuta kuin myssyjä kehiin tytöt.

ps. meillä tuolla salilla käytetään keskenämme "tyttö" sanaa, kun ikähaitarikin osuu kohilleen 65-90v. on siellä muutaman "poikakin" rohjennut meidän mukaan.......;)

6 kommenttia:

 1. Ihmettelin vähän aikaa tuota mallinukkea .... outo pää ... sit vasta hokasin. Hyvä asetelma tuli uutuusmyssystä ja muista asusteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakait ihmettelit mallinuken päätä....eihän se ihan normaali ole jos metallikippo käänetään nurin ja siihen pannaan täysi wc-paperirulla pystyyn ja sen huipuksi myssy jolla aurinkolasit otsalla! Käskin sen hymyillä kun kuvasin ja heitin vanhat vihreet mokkahanskat kaveriksi.....;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nyt vain pitää opetella myssyä pitämään, paljaanpäin en kulje ulkona vetäsen aina hupun pääni suojaksi!
   Kiitos Ritva.....:)

   Poista
 3. Lahjakas olet, Maikku ystävä! Kaunis myssy ja tyylikäs, ei voi ainakaan moittia..;)
  Hyvää laskiaista ja viikon jatkoa sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos huomiosta, noo-o pientetä lahjakuutta vissiin tarvitaan, että eroittaa sukkapuikon virkuukoukusta....;)
  Kuten sanoin ihailen ja arvostan kyllä näitä jotka tekevät näitä käsitöitään vaikeamman kaavan mukaan ja onnistuvatkin niissä. Koskaan en ole pitsiä saatikka jonkinlaisia kuvioita tehnyt, se on sitä oikein tai nurin kutomista minulla.....:)

  VastaaPoista