Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 16. elokuuta 2011

MIETISKELIN MAAILMAN MENOA !
Semmonen ajatus on tässä hiipinyt mieleeni, että jospa keskusteltas enenmän tässä blogissa !? Tottakait pieninkin huomaavaisuus ja kommentti on minulle suuri ilo, ja ymmärän sen, että aika moni on myös kiireinen. Omat asiat vien sen ylimääräisen ajan, niin hän se ensitilassa pitääkin olla, mutta....
Kun olen senkin pannut merkille miten loistavia sanaseppoja olette, todella nautinnollista tekstiä tulee joka suunalta, otan sen ilolla vastaan. Savolaista sananrieskoo pitää antaa tulla ulos, onneks sitä tuleekin! Omat bloginne antaa sen jo ymmärtää, sekä mielenkiintoiset kommentit.
Olen  useinmankin kerran jo aloittanut keskustelua toisen sivulla, mutta pyyhkäissyt sen pois. Ajattelin, että jospa niin ei kuulukkaan tehdä, jos vaikka blogikaveri ei sallikkaan sitä, koska sivu on hänen!??
Selailin, ihan summa-mutikassa oman mielenkiinon pohjalla toisiakin sivuja. Löysin paljon hyviä, asiallisia, hauskoja ja tosi mielenkiintoisia kannanottoja. Eihän niitä tarvi aina tehdä niin, siis otta kantaa ja oikein viellä tosissaan, mutta kun ja jos tuntuu siltä, niin anna palaa. Minun sivuilla saa ottaa nimenomaan osaa myös toistenkin jo kirjoittamaan mielipiteeseen. Kun joku on laittannut jotain sinuakin kiinostavaa, niin kirjoita takas sana, virke, sananlasku, runo, miete tai vaikkapa se tuttu hymiö, joka kertoo jo paljon!
Miksi ei voisi kysyä reilusti, että tietääkö joku.....mistä sen ostit....oletko käynyt siellä....miten sen teit....!? ...minäkin olen ollut siellä.....miten sen oikein löytäisin.....jne.jne.
Me, jotka olemme  näitä pitemmän kommetien kirjoittaja, niin jatketaan samaan malliin ja laitetaan jutut kiertoon niinkuin  on tapana jo ollutkin!


Olenhan minäkin tietysti, vähän se minä itse. ;) Enhän olisi omaa blogia muuten aloittanutkaan! Tämän pito kylläkin todistaa sen meistä, että olemme avoimia, hyvän itsetunnon omaavia erinlaisia persoonia.... ja taivahan tosi on tämäkin asia! Paninpahan tän oikein mustaa valkoiselle niille jotka eivät viellä sitä ole tieneet, aavistelleet kylläkin.

Tällä en missään nimessä kalastele lisää blogikamuja, koska haluan pitää jokinlaista ylläpitoa nykyisiin (tuleviinkin) ehdottomasti. No, joku tietysti ihmettelee, miks toi oikein vaahtoo!? Siks kun tämä viihdyttää minua. Sosiaalinen elämä ja harrastukset meillä blogaajilla toimii loistavalla tolallaan ja suurella ilolla, senhän annamme vapaaehtoisesti tiedoksi, mitä erinlaisimpia asioita tulee ilmi.
Laitamme itsemme jopa joskus hieman, tohtisko sanoa kyseenalaiseksi....;)

Olen ylpeä ja vastaanottava teistä blokkaajat ja mikään ei estä jatkamasta tätä valitsemaamme tietä, joskus enenmän sit taas vähemmän, sekä katkotkin ovat tarpeellisia!


Tämän tässä heitin ilmaan, ihan vain pelkällä äkkinäisellä hokasulla ja siintä tulevalla rykäsyllä...

Kunhan lomat on ohi ja vieraat kestitetty, marjat kerätty, säilötty.....perunat pantu seipäille ja traktori poikinut. Sadetta saatu tarpeeksi joka on tehnyt hyvää naapurin kuiville heinille ja minun kuivalle kasvimaalleni. Sitten onkin enenmän sitä omaa aikaa ja kirjoitellaan, luetaan ja kommentoidaan oikein koko porukalla! Vakaumustaan ei pidä muuttaa missään nimessä, siis sitä tuttua tapaa, mitä olemme ruukannut käyttämään. Minä kylläkin saatan kokeilla sitä jonkun sivuilla, olen muuten vähän arasti yrittänytkin ottaen noin-vain-vihkaan osaa keskusteluun.

Kesä antaa kevyen mielen, vaikkakin paino nousee, tästäkin huolimatta lähden nuuskimaan torille, mansikoita, poistaa nestettä persiljan kanssa, vaniljajäätelö kruunaa  nautinnon, jätän se persilja pois siintä jätskistä ja nauti se vasta vaikka huomenna, keiton tai salaatin kanssa.....miksipä ei koristeeksi leivän päälle!
....että tämmösen reseptin laitto tämä huippu keittiömestari, silkasta elonsa ilosta...;D


11 kommenttia:

 1. Hyvä Maikku! Mukavia olet pähkäillyt. Eihän sitä tiedä mitä nämä ehdotuksesi poikiikaan. Itse luen nautinolla loistavien kirjoittajien tekstejä. Täytyy kyllä myöntää, jopa kadehtienkin. Mutta pääasiahan on että jokainen blogin pitäjä nauttii tästä blogimaailmasta.
  Hyvää loppuviikkoa jaterveisiä.
  PS. Upea maalaus!

  VastaaPoista
 2. Hei Maikku!

  Minustakin blogin pitäminen ilman keskustelua on jotenkin luonnotonta. Tiedän sen, koska kirjoitin lähes pari vuotta ilman kommentteja, kun paljon kukaan ei vaivautunut kommentoimaan juttujani. kaikista eniten minua kiersivät oman seudun ihmiset, hiestä ja heille kun pääasiassa kirjoitin. Mutta se ei todellakaan innosta blogistia jatkamaan kirjoituksiaan.

  Minusta kantaaottaminen on hieno asia, voi olla ihan eri mieltä, ja sanoa sen reilusti. Mutta on paljon kivempaa supatella vain kirjoittajan selän takana, eihän hän kuule, mitä puhutaan...;)

  Minusta tämä oli oikein hyvä esitys, kannatan sitä lämpimästi<3

  Oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle, Maikku, ja kiitos tästä postauksesta<3

  VastaaPoista
 3. Hyvä Maija eiku Maikku, Minttuli ja Aili-mummo: Omien juttujen, oikeitten mielipiteitten ilmaisu on tervetullutta - mutku se ei aina suju kovin helposti. Minultakin tulee puhetta sujuvasti vaikka miten, mutta sen "paperille" saaminen on vaikeampaa. Yksi toimittajatuttu neuvoi kerran, että kirjoita just niinkuin puhut. Mutta kun otan kirjoittimen käsille suu menee kii ja ajatus pysähtyy. Työssä kirjoitin ohjeita, muistioita yms., niiden tuli olla täsmällistä kieltä, että kaikki mahdolliset lukijat (työyhteisö siis) ymmärtäisivät ne samalla tavalla. Kun se on niin vaikeeta kysyä tarkennusta - joku voi vaikka luulla että on tyhmä. Eihän se kirjoittajakaan opi, jos kukaan ei kysy, jotta mitä nää tarkotat?

  VastaaPoista
 4. MINTTULI, kiitos ja piitähän sitä omasta haluasta kirjoittaa ja vastailla. Onneks tämä ei ole mikään vanhanajan koulu, että ope seisois karttakepin kaa, pulpetin vieressä....jos vastausta ei tule, niin kunnon napautukset rystysille.....;)

  VastaaPoista
 5. AILI-MUMMO,kyllä se aika turhauttavaa on kirjoittaa, jos ei kukaan kommentoi!? Alussahan se tietysti onkin sitä, ennenkuin varmistavat, että mitenkähän se tästä oikein etenee. Kumminkin minä pystyin seuraamaan omiani,että lukijoita kyllä kävi ja siinähän se sitten oli...;/ onneks oli toi sisko joka säälistä kommentoi ja välillä kommentoin ite itteäni. Mun juttuni oli ja on sitten kevyenmpää, mutta kyllä se vain kivalta tuntuu kun joku huomio nekin..;)

  Kun oikein asioihin ottaa kantaa ja tietää mitä kirjoittaa ja selvää luettavaa tekstiä, niin luulis jo älähtävän koko asuinseudun. Vissiin alussa sitten oikein tosissaan mykistyivät,ettei kyveneet takas sanoo, sitä eikä tätä, lukijoita sulla kyllä on paljon, että kiinostaa kovastikin blogisi pito kansalaisia!

  VastaaPoista
 6. Tulinpa taas tosi iloiseksi postauksestasi. Oli niin Maikun näköistä tekstiä ja haastetta siinä samantien.
  Saatas varmaan vipinää näihin keskusteluihin, jos jätettäisiin turha itsekritiikki nurkkaan. Mutkun se vaanii aina ja kauhistuttaa, että jos loukkaa toisen herkimpiä tuntoja pamauttelemalla kommentteja toisen blogiin. Mullakin iski sensuuri, vaikka mieltä hiplasi kommentoida hääpäivästä kertovaan, että "Hää! päivä koitti kun nahatkin riemuitsivat! Meille au Kion maa...". Höhlä olen kun sen sinun postauksesi kommenttiin laitan kun en rohjennut sillä pilata romanttisen hetken kuvausta raadollisuudella.

  Eityisesti minua nauratti tuo mansikka-jätski-persilja reseptisi. Kun se entinenkin kotihengetär laittoi sen persiljan korvansa taakse tarjoillessaan herrasväelle porsaan päätä. Kun kerran reseptissä sanottiin, että tarjoillaan persiljatupsu korvan takana. Hups. Eksyin aiheesta. Sorry.
  Älä sinä huitaise pois kommenteistasi keskustelun virittelyä vaan anna palaa. Siitä se alkaa ja luvataan kaikki vähän ryhdistäytyä ja korvata ne pelkät "kaunis kukka" tai "söpö kuva" kommenttimme aidosti sisältämme pulppuavilla sanoilla. Eikös!
  Hyvä sinä. Tästä se alkaa.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisia kirjoituksia, pitkiäkin, on ilo lukea. Ja kyllähän ne herättelevät toki omia ajatuksia ja mielipiteitä, joita sitten yrittää sanoiksia pukea. Aina ei jaksa tai pysty kovin pitkästi kirjoittelemaan, mutta hyvä jos edes muutamalla sanalla :) Kaunis maalaus jälleen, siinä on syvyyttä ja taitaa olla jotain sanottavaa hänelläkin :)

  VastaaPoista
 8. PIKOLINI ja "anja", onhan se niin, ettei nyt ihan kaikkia tarvi töräyttää suustaa eli mielestään koneelle. Osataahan me aikaiset käytäytyä ns.sivistyneesti ja eikä huolia toisia vasiten loukata. Rehelliset mielipiteen asialinjalla pysyen säilyy niinkuin tähänkin asti. Mutta, selvennystä ois joskus kiva kysellä....;)

  VastaaPoista
 9. ANJA, kuvatus oli vähän täpinöissään, silmäkin niin isot, et oli pakko laittaa vähän ulkosivuista alaspäin jotta kuvaan mahtui,sähköiskun saannu vissiin ku pääkarvatkin menny vähän kippuraan! Kyllähän oli tarkotus löytää kuvasta joku viitaus kirjoituksee, siis TÄPINÖISSÄ vois ollä tän nimi....;)

  VastaaPoista
 10. Voi Maikku miten mielelläni miekin vaihtaisin täällä ajatuksia, mainitsitkin sen sanan tuolla mikä estää, se pahuksen kiire. Ehdotin tätä asiaa tuolla toisessa blogissaninikin jossa ei ole koruja ollenkaan missä vaan höpsöttelen ja "leikin". Mutta ymmärrän hyvin toisten kiireen, odotan kovasti niitä eläkepäiviä, mutta siihen menee vielä vähän aikaa.
  Mutta Maikku nautin todella lukea näitä siun "pitkiä, huumorilla höystettyjä kommentteja". Yritän vierailla tälläkin useammin :)

  VastaaPoista
 11. VIKKI, kiitos ja onneks tönäsit sillä kun olen ylen ihastunut koruloihisi, niin en ole edes tajunnut lukea huolella profiliasi...ja nyt kipin kapin korjaamaan asia....;)

  VastaaPoista