Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 30. elokuuta 2011

HOROSKOOPPI VAAKAPuntarin maalaus toteutuikin ihan toisenlaisena minkä olin alustavasti ajatellut, mutta kun sen luonnos jäi Suomeen silloin, niin päätinkin tehdä siintä tämmösen..... Tätä maalatessa ajattelin niitä vaakoja joita tunnen ja keitä-heitä voin huoletta jopa kuvailla, näin leikkimielellä!

Ensinnäkin vaaka on ulospäin rauhallisen ja tyynen näköinen, hymyilee vaikka sisällä kiehuisi! Hymy on aina herkässä ja siksi kasvot ovat mielyttävät, siis vaikka olisi vihainenkin. Toisaaltapäin harmi, sillä silloin ihmiset eivät ota oikein tosissaa hänen mielentilaansa. Useinmiten heillä on viellä hymykuopat tai kaunis pieni leuan syvenys!
Toimii usein sosiaallisissa tilanteissa ja ihmisiä yhdistävinä henkilönä erittäin hyvin.
Hän itse tuntuu kärsivän pienestä epävarmuudesta, erittäinen seurallinen ja ei oikeestaan viihdy kovin hyvin yksin.
Vaaka vaatii perheen ympärillieen, sekä melko paljon myös luotettavia ystäviä.
Ihmettelen kun heitä lähellä olevat ihmiset sanovat vaakaa tasapainottomaksi, muka heiluu puolelta toiselle!? Minusta se on taito jota monikaan ei osaa käyttää, hän sen kyllä tarvittaessa taitaa,  kiitettävävsti senkin asian. Ainakin löytää sen tien ja niksin kuinka se tasapaino saadaan  omassa elämässä  toimimaan esimerkillisesti.  Siksipä halusin korostaa sitä tässä maalauksessa!
Nämä"minun"vaakani ovat niitä henkilöitä, joista en haluaisi luopua missään mimessä.

Laitan tämän  jo nyt esille, koska ajankohtaan sopivaa horoskooppia en ole viellä tehnyt.
Runo jonka olen vähän kuin ominut itselleni (härkä), käy myös tähän (vaaka).

Kammoan täydellisyyttä,
Luojan kiitos,
se vaara,
ei uhkaa,
minua.

Eeva Kilpi


11 kommenttia:

 1. Voi kun on nätti vaaka taulussa ja jutussa. Oliskii kiva olla vaaka - oon kuiten mieluiten se jellona minkä maalasit siveltimellä ja sanoilla jo aiemmin. Kun olen se leijona oikeesti ja se sopii minuun parhaiten, siis se kuvaamasi, eikä se vallanhaluinen ja ylellisyyteen taipuvainan.

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvin kuvaa maalauksesi vaakaa.Mina en muuten ole ollenkaan perilla horoskooppimerkkien luonteista.

  VastaaPoista
 3. PIKOLINI ja SATEENKAARI, kumpikin teistä minut tuntevana, tietää varsin etten ole mikään astroloogi. Vaan kun omistan sen rikkaan mielikuvituksen,niin on helppo maalata ja kirjoittaa! Kaikkea sitä mitä tämä pönttöni tuottaa. Näissä horoskoopeissa kyllä tarkastelen niitä taivaan merkkejä joita mukamas tunnen. Mielelläni näitä kamujani tarkkailen ja onhan tämä myöskin se jäyhän suomalaisen tunnustus, että tykkään susta,
  siksi haluan sen sanoa kaikille....;)

  Kaimani, jousimies on kyllä tulossa, esim.äitini oli se....;)

  Sekä toisetkin jotka viellä puuttuvat tästä mun tosi horoskooppi kokoilmasta...hih..;)

  VastaaPoista
 4. Hieno tuo vaaka. ja mitä hienoin runo! Sopii varmaan aika moneen ihmiseen.
  Mukavaa tätä viikkoa sinne Jyväskylään.

  VastaaPoista
 5. Isäni oli horoskoopiltaan Vaaka, ja kaikkea muuta kuin tasapainoinen; räjähteli ihan yhtämittaa. Pienessä hiprakassa oli kyllä niin mukava ja nauravainen, mutta sitä sattui perin harvoin, sillä hän ei ollut viinamiehiä.

  En jaksa uskoa horoskooppeihin, ne eivät voi pitää paikkaansa...;/

  Mutta maalauksesi on mielenkiintoinen ja hauska, Maikku..;D

  Kiitos postauksesta<3

  VastaaPoista
 6. Äiti oli vaaka ja juuri tuollainen, joka tuli kaikkien kanssa toimeen.

  VastaaPoista
 7. MUMMELI, kiitos! Kyllähän voi kirjoittaa niitä parhaita asioita ja puolia, eiköhön se niin ole, että jokainenhan meistä mieluimin niitä kuuntelee kuin päinvastaista!? Jos joskus luen horoskooppiani ja ei ole mulle mieluista asiaa, niin lopetan sitten siihen, enkä lue loppuun asti....;)

  VastaaPoista
 8. AILI-MUMMO, eihän ne horoskoopit voi olla paikkansa pitäviä! Hirvittää joskus ajatella kun jotkut ottavat tosissaan sen antamat lupaukset, ja laittavat elämänsäkin sen mukaan, ja siintä seuraakin suuria pettymyksiä!
  Annetaan kaikille oikeus ja ilo siihen mikä tuntuu mukavalta. Niinkuin minäkin tykkään kirjoittaa ja kuvittaa ja samalla mietin niitä hyviä puolia "vaaka" merkeistä joita tunnen, ja löysinkin paljon niitä...;)

  VastaaPoista
 9. Täällä yksi vaaka, jolla on vain toinen hymykuoppa, hih. En tiedä, olenko tyypillinen vaaka, sillä mielialani saattaa vaihdella pienen ajan sisällä pilvistä alas maan uumeniin. Mutta tiettyjä "vaakamaisia" piirteitä on, enkä tarkoita nyt sitä "ruumis vatupassiin ja luukut kiinni" vaakailua.
  Horoskooppeihin uskon joskus. On toteutunutkin, kun osaa oikein kohdalleen ajatella. Luen tietysti aina oman ja vähän toistenkin.

  Nykyisin ihmisiä tyypitetään enneagrammi-tyypeiksi, olen kuulema tyypillinen ysi. Tiedä häntä. Horoskoopit on kiva ajanviete. Mutta maalauksesi on upea, sellainen vaaka minäkin haluaisin olla! Olipa kiva postaus sinulta, odotettukin.

  VastaaPoista
 10. Kyllä on maalauksesi vaaka hienosti tasapainossa, kun polvella vähän avittaa painavampaa puolta, hieno! Minä häilyn vaa'an ja skorpionin välillä, horoskoopin laatijasta riippuen. En ole niin kovasti perehtynyt horoskooppeihin, että tietäisin itsekään kumpi sitten loppujen lopuksi olen. Luotan aina ko. kirjoittajaan, minne hän minut on sijottanut :)

  VastaaPoista
 11. AMALIA, aina löytyy jokin lähipiiristä joka jotenkin täsmää näihin mun juttuihin ja sehän se mukavaa luettavaa onkin....;)

  "anja", kiitos kun luit, sillä kyllähän mä suakin laitoin tähän tarinaan!? Ajanviettähän tämä on mielestäni enenmän kuin ajanhukaa. Minä olen ainakin niin tuurin mukaan menevä ja oman tahdon tyttö, että kokemuksesta otan mukaan omasta härästäni, sekä ja että....riippuu sintä mistä suunasta tulee...ja miten mieli oikein viiraa silloin....;D

  ANJA, siinähän sen vaaka onkin taitaiva, että konstit on monet, hänhän se osaa/hokaa, eikun kunnon asento, että punnukset on tasan...;)Sulla on hyvä kun voit valita näistä kahdesta ne paremmat puolet!? Vaaka jota sanoisin enenmän herkäksi ja vähän särkyväksi, tekee hänestä tosi-ihmisen. Skorpionin vahvat mielipiteet ja periaateet, jostain syystä skorpionia olen haalinut paljon ympärilleni!??

  VastaaPoista