Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

ADVENTTISUNNUNTAI 27.11. 2011.


HOOSIANNA, oli alkujaan hepreankielinen huudahdus,
OI AUTA tai PELASTA !!

Jota jo varhain aloitettiin käyttämään,
RIEMU ja YLISYShuutona JUMALALLE,
sekä odotetulle
MESSIAALLE,
myöskin kuninkaat saivat sitä osakseen!

Pieni selvennys sanasta, vaikka uskonkin, että meistä kristityistä  lähes jokainen luulee tietävänsä ko. asian. Jouduin kylläkin tarkistamaan,
tämänkin faktan, etteivät nämä  sanat menisi sekaisin.
Adventin merkityksen opimme jo rippikoulussa !
Vaikkakin itekullakin on saatanut ajan kanssa  hämärtyä, se sanatarkka määrittely.
Tästähän alkaa se perinteinen joulun odotus.

Kullat ja mirhamit olemme jo jätäneet ostamatta lähipiirin kanssa.
Lahjat annetaan ympäri vuotta, kun siltä tuntuu. Mitään ei vaadita eikä odoteta, jos jotain saadaan, tottakait ollaan kiitollisia.
Yhdessä eläminen sovussa ja muistaminen on se paras lahja!
Tottakait Joulupukkiin kantsii uskoa, näilläkin vuosikymmenilläkin, mitäs siinä menetät, päinvastoin voit jopa saada jotakin....

Minä nyt laitan tässä toivomuksen, kun tilaisuus tuli....vaikkakin niitä on jo kaks paria, toiset olisi parsittava, sen teen lähiaikoina.
Sisäsukat korjataan aina kun pohja ohenee...;)

ps.tämä  kuva jonka laitoin esille, on sänkyni pään puoleisella seinällä, neljän samantyylisen kankaalle painetun ikoni jäljitelmän kanssa. Hankin ne aikoinaan Venäjältä!

Rauhallista Joulun odotus viikoja, toivotan kaikille!

7 kommenttia:

 1. Kiitos Maikku kun selvensit Hoosiannan sanomaa. Oli päässyt unohtumaan.
  Meille on tulossa lasten joulu, joten puuhastelua on tiedossa ja lahjojakin pitää pukinkontiin varata ainakin heille.

  VastaaPoista
 2. Hei Maikku!

  Hoosianna hymni on todella kaunis, lauloimme sitä tänään kirkossa, jossa oli "tuvan täydeltä" kansaa. Siellä oli myös ehtoollinen, johon lähes kaikki osallistuivat. Kerrankin kirkkoherra sai olla tyytyväinen...

  Siellä juhlittiin myös 70- ja 60-vuotiaita, jotka saivat ruusunsa, ja hyvän kestityksen ohjelman kera.

  Oikein hyvää joulun odotusta sinulle, Maikku, ja kiitos postauksestasi!<3

  VastaaPoista
 3. Kiitos kuvauksestasi Hoosiannasta! Eipä ole niin tullut edes ajateltua sen merkitystä, on vain ollut tärkeä sitä laulaa.
  Hyvää viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 4. MINTTULI, kiitos ja ole hyvä!
  Lasten ehdoilla joulun järjestelyt on se paras asia, muistavat pitkään ja perinteet jatkuvat sitten heidän kauttaan.
  Meidän suvussa jatkaa veljeni vanhin tytär, me isotädit saamme kunnian ottaa palvelut vastaan jos vain olemme paikan päällä, ovet ovat aina auki sinne.....;)

  VastaaPoista
 5. AILI-MUMMO, kiitos ja hoosianna!
  Veisuu ja ehtoolispäivä tämä on yleensä minullekin, vaan veisasin oikein antaumuksella TV-n kirkon kanssa. Selkä on vihotellut jo reilun viikon ja nämä istumiset ja nousemiset juilii melko pahasti, pätevä syy! Sen verran vanhanaikainen olen etten tohi papin silmien alla olla, jos en toimi sääntöjen mukaan kirkossa...;)

  MUMMELI, samoin kiitän! Mahtavasta veisuusta minäkin sen olen aina laulanut, tuskinpa moni muukaan on ajatellut, nimenomaan mitä se hoosianna sananmukaisesti tarkoittaa!?? Kun nykyisin joudun paljon asioita tarkistamaan, jotta kirjoittaisin edes sinne päin, mikä tarkoitus olisi, ettei ihan pelkkää palturia tulisi sanottua, viellä oikein omalla nimellä!!!! Vaikkakin sattuuhan sitäkin, on vain otettava se oikaisu kannustuksena ja kiitettävä....;)

  VastaaPoista
 6. Voi vitsit Maikku! Kyllä kannattaa uskoa joulupukkiin, ehdottomasti! Sinulle on ollut valmiina lähdössä pieni nyssäkkä, en kyllä tiennyt toiveestasi ennen kuin nyt justiinsa luin postauksesi. Että ei sitten tartte hetikohta parsia, hih! Kyllä tontut tietää (ja muorikin saa vihiä vaikka jälkikäteen). No harmi, nyt meni ylläri pyllylleen. Mut silti, kiva postaus vaikka aihe vakavakin. Tuota Hoosiannaa meinaan.

  VastaaPoista
 7. "anja",ääk-voi ei, enhän mä sillä tässä inissyt!!! Mutku unehtu joulupukille kirjottelu, nii survasin tähän. Tässä yritin painostaa siskoani,jotenkin vain noin ohimennen. Kudonhan minäkin tai suoraansanoen viimeeksi tein sukat, kelta/vihreet kansakoulussa, pakolla. Nyt jos tekisin niin kutoisin vain putkee ja tottakait tiedän, että niistä tulisi tosi hupaisat ja epäkäytännölliset.
  Kyllä minä ne vanhat sukat parsin koska näin on kuulunut aina tehdä! Lankaa kyllä löytyy varastoistani, ja taitoakin siihen löytyy, mutta käytännön toteuttaminen on kyllä vähän hakusesa....;D

  VastaaPoista