Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 14. marraskuuta 2011

RAKASTAA - EI RAKASTA...


*****

Koko viikon
minä olen ollut sinua varten auki,
nyt suljen
oveni.
Tämän jälkeen,
sinun on ainakin
kolkutettava!

*****
Eeva Kilpi

*****
Nämä Eeva Kilven runot viehättää minua, lyhyitä ja täyttä asiaa!

Lehistä ja muistakin tuuteista on tullut tietoa, että syksy alkais hiipua ja antaisi tilaa pikkuhiljaa talvelle- Jos näin sitten on, niin olkoonsa, laitan jokinlaisen loppukesän kuvauksen, noin vain pientä kesän venytystä ajattelin.
Onnistuiko eli ei, senhän päättää jokainen tykönään, minua se piristi ja valaisi mukavasti tämän tekstin ja kuvan teko!

Oiskohan toi tyttö vähän peloissaan, kun tietää tuloksen....kaksi päivänkakkaran terälehteä jäljellä. Tämähän on jo toinen testikukka.
Kolmaskerta sen toden vasta sanookin, muistutan häntä.
Eihän sitäkään tarvi välttämättä ihan tosissaan ottaa, jos tulos ei mielytä!

Pientä kevytä vilppiä voi tehdä, jos siintä on jonkinlaista iloa itselle. Kissakin silmät kiini, ei näe, ei kuule, eikä kerro kylillä....
Jos vaikka ajatuksissa ottais kaksi terälehteä,
niin tulos olisi, se toivottu,
rakastaa.....!?

*****
Päivää parasta mielessäni mietin,
onnea odotin uskoin uuteen.
Moinen mies mokoma, leperteli lauloi...lumosi loitsuilaan.
Uskoa uutta unelmiini, kihlat kehui kiikuttavansa.
Maksoin maltaita mokomasta.
silmäni sokaisi, mieleni muuttui.

Kulunutta kesää katuisinko,
miettisinkö mokomaa pelkuria pelimiestä.
Hetken hellyyttä luulinko löytäväni
totuuden tiesin .
Otin omakseni,
hetken hempeilen.
Uskottelin ukkelille puhuin pukkelille,
lierollle lipevälle.
Pienelle pikisilmälle, rahattomalle ressukalle
Aamun alkaessa
keoksi kamppeet kokosin.
Pihalle panin poloisen
tietämättä totuutta.
Vilkutin viitoilin vasempaan,
kulje kurja kivinen kuja.
Opi onneton olio
vältä vaaroja vuorostasi.
Tarpeesen tuli tonttu, arvasiko ajatukseni
tajusiko tekoseni?

ps.runon rustasin, ajattelinko asiaa, siitä sivuille sivalsin.....hih...mukavata, taidampa yrittää toistenkin....;)


10 kommenttia:

 1. Meilla ei ole tanaan tarvinnut lukea lehdesta talven tulosta.Lamminta ollut vain +9.Loppuviikkoa kohden taas lampiaa.Toivottavasti.
  Taulusi ovat kaikki tosi hyvia,mutta etta runosuonikin on tuottanut aivan mahtavan runon.Kannattaa jatkaa.

  VastaaPoista
 2. Oikein hauska ja hempeä runo!
  Kannattaa jatkaa, ehdottomsti!!

  VastaaPoista
 3. SATEENKAARI, taulut syntyy maalatessa, useinkaan en tiedä mikä on lopputulos. Joskus aikaisemmin olen maalannut saman tyylisen"vanhanpiian"kissa sylissä, tykästyin aiheeseen...hih, että omakuva taas!Kiitos...;)

  AILI-MUMMO, olen kiitollinen kun ammattilainen huomio epätoivoisen yritykseni runoilla...;)! Suu hymyssä sitä naputtelin ja nytkun luin sen uudestaan, tuppas jo naurattaa. Tämä on sitä hauskan/hempeää, koomisen/dramaatista, niin naivistinen taulu, kuin runokin. Kokeiltava on laukkaako se vakavampi runoratsu minussa....;D

  VastaaPoista
 4. Ihana maalaus, onkohan tytössä vähän Maikun näköä... Runossakin on oikein mukava poljento, sisältö on hauska ja dramaattinen :)

  VastaaPoista
 5. Hienon runon rustasit! Jatka ihmeessä, hauska lukea! Taulukin on hienosti tehty.

  VastaaPoista
 6. ANJA kiitos! Hokasin, että tässä samalla sivulla on toi mun lapsuuden kuva, polkkatukkainen tyttö, karvapallero sylissä, vähän nk, toi maalaus....;D

  MUMMELI, mukavata ja kiitos kun luit sen mun ekarunoni. Taitaa se huumori kumminkin olla sitä mun omaa itteeni, vaikkakin se vakavakin puoli on osa minua. Sopivasti yritän kumpaakin käyttää...;)

  VastaaPoista
 7. Hirnosti rimmaa sun runoratsu. On kýllä vähä pelokkaan nököinen tuo tyttö. Onneksi tosiaan on noita kukkia jäljellä ;)

  VastaaPoista
 8. AMALIA, kiitos, että oikein runoratsu, ekarunoni! Eipä sillä, tykkäsin tytöstä kuvassa ja päätin kirjoittaa runon hänen ajatuksistaan...hih! Voittajahan toi paskeripäinen tyttö loppujen lopuksi oli, pelottihan se tommoset kyselyt valkosilta terälehdiltä.... mitäs tästä opimme!?? On oltava varajärjestelyt ja ne sitten käytöön hätätapauksessa...;)

  VastaaPoista
 9. Voi vitsit Maikku! Mikä ihana kuva kissaa silittävästä tytöstä (no olkoon, aikuisesta naisesta) ja sitten vielä latasit runon! Hauska runo, poljento ja ripaus kalevalaista. Olet taitava joka lähtöön! Jatka samaan tyyliin, tee rohkeita runoja ja hempeitä tauluja, joissa toki aina voi ottaa uuden päivänkakkaran laskeakseen lopputulokseksi sen "rakastaa". Ja vaikka terälehdet tippuu yksi kerrallaan, ilmassa leijuu ripaus romantiikkaa ja tulevaisuuden uskoa! Runollista loppuviikkoa, ystäväni!

  VastaaPoista
 10. "anja", arvaa kenestä otin mallia, siis olen vähän nk.matkija likka....ei kait haittaa, kun en osannutkkaan suoraan jäljentää sulta!!Jossain kirjoituksessa mainitsit, että tän tyylinen runous tulee itsestään, huomasin itestäni, et ois vain jatkunut, oli pakko lopettaa...hih..;)
  ps.kyllä se "oikea" kaunis runouskin kiinostaa, kokeiluun. Taidan kumminkin lukea ja nauttia niistä jo kirjoitetuista ja julkaistuista runoista, parasta herkistelyä kun tuntuu sitä tarvitsevan on runot...:)

  VastaaPoista