Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 30. joulukuuta 2011

CIAO 2011 ja TERVETULOA 2012 !


Kaverukset kuvassa Bongo ja Kiipi, piilosilla olo oli heidän mieluisin leikki....

Uusi laki tulee voimaan tulevana vuotena, lehellä se seiso, oli oikein kirjoitus  Keskisuomalaisessa tänään. Koirat ja ne toisetkin lemmikit sitten pääsevät lakisääteisesti ravintoloihin  ja muihinkin paikkoihin ensiviikolla.
Opaskoiran  ja  työtään tekevät koirulit ovat aina olleet tervetulleita isäntineen kaikkialle.

Elintarvikelain mukaan minunkin piti aikoinaan asiakaat kääntää ovelta pois. Kovalla kädellä sekin homma piti hoitaa, koska olisin itsekin siinä saanut aika mojovat rapsut. Samaa maksuun olisi joutunut koko ravintolan liikehoito!
Pahimassa tapauksessa olisi tullut lappuluukulle ja luvat katkolle, jos en olisi  lakia noudattanut!
Nimelisesti en ole koskaan omistanut mitään elikoita, vaan niihin olen kyllä oppinut ja  niitä hoitanutkin paljon. Joten nämä  lakisääteiset määräykset tuntuivat sillon  minuakin aikalailla koskevan.

Muistutan viellä, että liikkeenharjoittajalla on edelleenkin oikeus valita asiakkaansa. Asiasta tulee ehdottomasti ilmoittaa muillekin asiakkaille esimerkiksi sisäänkäynnin yhteydessä, että miten sitten täällä oikein toimitaan !!
Asiaa on jo kartoitettu ja todettu, että vain noin 10 prosentia ravintoloitsijoista voisi päästää lemmikit peremmälle. Koska alergiat ovat  se suurin tekijä ja enkä malta olla mainisematta näitä vihaajija ja niitähän sikiää aina lisää. Samoin kuin toisiakin uusia ilmiöitä.


Rambo ja Mamba, ne Suomen ensinmäiset Filat, olivat aika eläväisiä, joista ei oikein olisikaan   tullut Brasialaisen syntyperän mukaan  korrektia ravintolaan käypiä asiakasta. En tällä toteamuksella määrittele koko kansaa. Oppivat kyllä aika pian käytöstavat ja Suomalaiset tottumukset.
Seuraava sukupolvi heistä ja nämä nykyset Filat kyllä osaavat ja parjäävät erinomaisesti kaikkialla.
Simokin voi kertoa tämän naapurin kavereille....;)

ps. olen jo aikasemmin antanut itseni määritellä tämän Suomessa tunnetun ja suositun rodun joka on se Karkekarvainen keskikaljan noutaja. Hehän pääsevät aika helpolla paikkaan kun paikkaan. Osaavat juuri silloin oikealla hetkellä skarpata ja ovet aukee vähän joka  mestaan.  Kyllä muuten sulkeutuukin melko joutusasti, joillekin jopa lopullisesti.Tämä rotu siis mielyttää naisia ennenkaikkea, joskaan miehetkään eivät välty näiltä nartuilta, kun osaavat näyttää taitavat tapansa jo pentuikäisinä!

Jollain ihme tolkulla olen osannut vältellä heitä, vissiin toi hyvä ravintola-alan koulutus ja oppi on toiminut kohdallani, jo silloin aikoinanaan. Sitä kyllä en tyystin kiellä, jotta joitakin lajityyppiä olen kokeillut, ihan vai silkana hupina, mutta en hyväksi todennut. Luonteeni vaisto ja vietti kyllä toimii ajan hengessä, ja  sehän on jo vuosien mukana hiipunut, niikuin kaikilla asioilla kuuluukin tapahtua.
Tämä toteamus koskee sitä aikaa, joka oli viime vuosituhatta. Nykysinhän vain kirjoittelen, maalailen ja pujottelen helmiä ja lämmitän vanhaa ruokaa mikroaalto uunissa muovikipossa ja lusikoin ääntä kohen ja kattelen ikkunasta ulos. 
Tästä kaikesta huolimatta olen onnellinen ja tyytyväinen mymmeli.....;)

Kiitos teille kaikille kuluneesta ja  onnea uudelle vuodelle,toivotan....;)


16 kommenttia:

 1. Myös sinulle oikein hyvää tulevaa vuotta 2012!

  VastaaPoista
 2. Olipas mukava kirjoittelu koirineen kaikkienen :) Minä kyllä jätän meidän Leevi -hännänhuitojan pois ravintoloista, vaikka saisi mukana kulkeakin, helpommalla pääsen niin, kuin että kokoajan saisi vahtia ja komentaa :) Harvoin tosin tulee edes "ulkona" käytyä syömässä. Kiitos ja oikein hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia koiruuksista♥♥,vaan toivotan tässä sinulle ystäväni,
  OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012♥♥

  VastaaPoista
 4. Hyvin hauskasti sanottuo tuo "karkeakarvainen keskikaljan noutaja".;DD

  En aikaisemmin ole kuullut moisesta rodusta, mutta ymmärsin heti sen kun luin. Taitaa olla enemmistönä ravintolayleisössä nykyisin.;))

  Lämpimät kiitokset tästä kuluneesta vuodesta ja Paljon Onnea Uudelle Vuodelle 2012, sinulle Maikku.<3

  VastaaPoista
 5. MUMMELI, kiitokset sinne teillekin päin! No, muuten nyt sitä lunta muuten tulee jokin verran, kerkee siis ainakin vähän sataa tänä vuonna, tokkopa pysyy...;)

  ANJA ja kiitokset! Kyllä se taitaa olla helpompi jättää lemmikit kotiin ja syödäkin siellä! Olen muuten melko varma, että joku viellä kokeilee uutta lakia ja menee jokin käärmeen kaa ravintolaan ja tilaa hiiriä sille! Kaikesta huolimatta jatkoja....;)

  TANSKU, kiitokset ja kakkea hyvää toivotan....;)

  AILI-MUMMO, kyllä näitä "karkeakarvaisia keskikaljan noutajia" liikkuu aihan yleisesti tuolla raitilla ja useinmiten ilman liekaa tai varsinaista ulkoiluttajaa. Tuntee kyllä jo kaukaa se erikoisen örinän ja toistaa melkein aina sitä v-sanaa ja useinmiten lisää p-kin mukaan, kaatuilee ja sitten lasista kilinää ja taas sama toistuu...haju muuten on melko voimakas ja vastenmielinen! Ravintolathan ei heitä kyllä ota sisälle, kun pitäis se ravatti edes olla kaulassa...;)
  Kiitän ja toivotan sitä parasta edeleenkin sinulle!

  VastaaPoista
 6. Vuoden viimeiseen blogiin sait koiruutesi mukaan - ihan mukava juttu.
  Kuten huomaat voin nyt kommentoida blogiasi "toimistollani", on paremmat vehkeet.

  VastaaPoista
 7. PIKOLINI, koiruudet sitä mielessä on, minnekäs sitä vanha koira karvoistaan pääsisi...aina tekee mieli vähän leikitellä, vaikka toi penikka-aikakin jo ohitettu....;)Pitäis sitten vaikka ensi vuonna noista uusista koirista kirjoitella, kun on muutama hyvä kuvakin otettu!
  Vehkeitten vaihto toimii, näköpuhelinkin pelitti.;)

  VastaaPoista
 8. Oikea hyvän tuulen postaus sinulta jälleen. Nämä koirulit kun ovat niitä tärkeitä, paitsi se karkeakarvainen keskikaljan noutaja.. Ai niin, tunsinpa kerran lajitoverin jota sanottiin "kultaiseksi noutajaksi". Haki aina tyttöystävän kiltisti tyttöjen illasta autolla kotiin.

  Oikein mukavaa uutta vuotta ja kaikkea hyvää ensi vuodelle!

  VastaaPoista
 9. MINTTULI,kiitos ja onnea! On onni omistaa "kultainen noutaja", niitä taitaakin olla suurin osa, kyllähän se näkyy tuolla kulkiessa! Onneksi noita etukenossa nuuskivia on paljonkin harvemassa. Tämä tuleva ilta/yö kylläkin taitaa olla heille se pahinmpia kokoontumisen aikoja, joissa ääni ja haju tuntuu ja reviirit merkataan vähän joka paikkaan....;)

  VastaaPoista
 10. I`M LACKING, kiitos ja olitpa sinä piristys, näin heti 2012 vuoden ekapäivänä....;)
  Toivotan onnea, menestystä ja kurkistellaan ja lukaistaan kuulumisia, puolin ja toisin...;D

  VastaaPoista
 11. Ihana kuva Bongosta! Nahkatakki pari numeroa liian suuri mutta eipä haittaa. Söpö silti on. Meillä oli joskus kilpikonna myös, mutta annettiin se sittemmin pois. Ja onhan tuota elämää täällä kun on Simo ja Elvis ja naapurin isot pojat (3). Miten nuo Filat näyttävät niin kilteiltä? Näissä meidän kavereissa on sen verran ruotsalaista verta että mielellään haukkaavat palan kainalon alta kun tilaisuus tulee. Niissä on varmaan sekoitus karkeakarvaista keskikaljannoutajaa, hih.

  Nauratti tuo sinun kuvauksesi viimeisessä kappaleessa. Onni koostuu ihan pikkuisista asioista. Ja vapaudesta tehdä niitä asioita mistä tykkää.

  En tiedä, mitä ajatella tuosta koirien sallimisesta ravintolatiloihin. Niin karmea kokemus oli viimekesäinen emäpitäjän raitilla, vaikka kyseessä oli vain janon sammuttaminen. Kirjoitin siitä pitäjänlehteen ja ravintolanpitäjä vastasi minulle. Tottakai ravintolalla on oikeus asiakkaansa valita, mutta jos kyse on juottolasta, siellä pitäisi voida janonsa sammuttaa vaikka olisi pikku koiruli koiven jatkeena. Mortonissa se ei vaan käynyt mitenkään eikä koiralle ollut mitään paikkaa, mihin sen olisi voinut olutlasin ajaksi sitoa. Enkä taatusti ole toistamiseen sinne tyrkyllä koiralla enkä ilman. Periaatteita pitää olla, hih.
  Mut silti, mukavaa alkanutta tätä vuotta Maikku. Minä kääriydyn nukupeittoon kera Ketun Kätilön, vaikka en sitä kirjaa oikein diggaakaan. Jospa lopussa seisois, kiitos nimittäin. Sinnitellään.

  VastaaPoista
 12. "anja",Bongot on hyväluotoisia koiria, vaikka toi vähän säälittävä liian iso ulkokuori on suurhoitonen!Filojen kanssa on vara pidettävä, vieraan ihmisen varsinkin!
  Voi veikkosella, Onni on kiva kaveri, vaikka on kait muistanut ottaa matkaan kun pyllähdin pyrstölleni, tossa kulmilla jokin aikaa sitten! Onneks se Suojelusenkeli oli mukana, niin ei käynyt köpelösti.
  Periaateet on just niitä, mitä on pidettävä kunniassa....;)

  VastaaPoista
 13. Juu, tuo karkeekarvanen noutaja, on tullu törmäiltyä siihen rotuun joskus nuoruuven päivinä.. "miksi naiset rakastuvat renttuihin", vaan hylkäsin sen "rodun" lajille tyypillisen heikentyneen terveyden tilan takia. Meinasin minä "mäyräkoiraankin" ihastua, mutta ei siitäkään rodusta ollu minulle. Siispä tulin siihen tulokseen, että monirotuinen on kaikista tervein ja pitkäikäsin ja ihan mukava.:D:D

  Enpä tuota tienykkään, että koirulit saapi nyt teputella ravintolaan, mikäpä siinä, sieppolinnuthan on jo pidemmän aikaa saanu lennähtää ravintolaan.

  Hyviä Uuden Vuoden päiviä Maikku,, pitäsköön meijän, Sinun ja minun kokeilla, kuin kommee hamekangas saahaan 29.2.,, ainai minä saan, Sinusta tiijä vaikka........:)

  VastaaPoista
 14. NENUNEN, kiitos ja asiaa kirjoitit! Niistä linnuista jotka ovat aina saaneet luvan perrään olla ravitoloissa, ovat ensikädessä ne "Ilolinnut" sekä "Viskisiepot", mutta nekin lentää kyllä illan mittaan aika herkästi pellolle, jolleivat ole siihen mennessä saaneet kontaktia toisiin asiakaisiin....

  Joko se taas tulloo SE päivä enskuussa, vastahan se ol, muula on aika paljon niitä kankaita, saatuja! Pitäsköhän ottaa kone esille ja ommella muutamat hamoset, kuminauha vyötäröllä valmiiksi, että käyp kaikille vartalotyypeille ja laittaa koppaan!? Olis sit helppo tarjota valmis hame ja kori samantien, jos jollakin varaa kieltäytyä kosinasta ja käskee painua samantien mehtään.....;)

  VastaaPoista
 15. Maija: jo on hauskoja kirjoituksia, mukava lueskella niitä täällä maalimalla...

  VastaaPoista