Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

JOULUNAIKA, PARASTA-AIKAA !


***
TOIVOTAN JOULUN RAUHAA
 TEILLE KAIKILLE !!!

***

Kuvan pikku-tyttö-Katja on lähes 20v. näihin aikoihin! Näkyy muuten olevan jonkinlainen jännitys päällä silloin kuvanottoaikana, hih!. Niinhän se on meillä kaikilla, vuosista riippumatta. 
Muistan kyllä tämän joulunalusviikon, kun  Pappa ja Katja lähtivät Jkl-n Sokokselle ja tämä ukkeli- pukkeli tupsahti jututtamaan sanavalmista tyttöä. 
Onneksi ja tarkoituksellakin oli kamera matkassa silloin, koska halusin taltioida tätä Papan viimeistä Joulunalusviikkoa, hänen synnyinkaupungisaan! Katja oli silloin matkassa mukana. Tanja oli jo tutuissa hommissaan Tiina- äidin- pikku-apulaisena kotona Joulua laittamassa, perheeseen kuuluu myös seuraavat lapsukaiset Sonja ja Aleksi, sekä isä-Ari!

***


Joulupukki, Pappa ja Katja v.1995!

***
Joulun viettohan on  meille kristityille ollut aina periytyvä juhlan viettotapa. Tämänkin olemme jo kotona oppineet ja toivomme, että se jatkuisi suvusamme edelleenkin.
Tietysti uudet asiat ja virikeet ovat vuosien mukana uusiutuneet ja sekin  on ehdottomasti sallittua ja kunnia myös sille!

***
 Jouluaika olkoonsa  rauhallinen joka kodissa, unohtamatta heitä jotka viettävät sen, missä milloinkin!? 
Itse olen sitä viettänyt, monessakin eri maassa, sekä eri uskontotapojen  mukaan. Lisäisin viellä, että monta joulua on mennyt työnmerkeissä!  Olen laittanut hyvän Joulun toisille ihmiselle, mutta samalla myös nauttinut siintä  itsekin. 
Oi aikoja, oi tapoja, mutta kaikista niistä on hyvä muisto taltioitunut. Tiedän, että tämäkin Joulu siirtyy niihin hyvien  muistojen kansioon.

Olkoon se siunattua aikaa, itsekullekin!

***


Pieni yksityiskohta Jyväskylän kirkosta.

***
14 kommenttia:

 1. Kiva muistella ja huomata taas, että samaa mallia nuo lapset on, niinkuin oli edellinenkin polvi.

  Vuosien saatossa on koettu monenlaisia Jouluja, monissa paikoissa, joskus yksin joskus suuressa porukassa. Mikä niistä Jouluista olisi se mieleenpainunein, enpä tiedä.

  VastaaPoista
 2. Monta mukavaa muistoa vanhoja kuvia katsellessa. Onkohan yhtään lasta joka ei pukkia jännittäisi ja kyllä se kuvista välittyy ..
  Omat jouluni olen paria poikkeusta lukuunottamatta viettänyt kotipuolessa ja suvun kesken. Niin nytkin..Joskus puolivakavissani olen ajatellut "karata" näistä joulupuuhasteluista muille maille, mutta taidan olla niin perinteisiin sitoutunut..
  Rauhallista hyvän mielen Joulua sinulle Maikku!

  VastaaPoista
 3. PIKOLINI, eikohän ne lapsuuden Joulut ole niitä parhaita, kun saatiin isot nuket joilla oli oikeat vaateet, äiti oli tehnyt ne nuket meiltä salaa, niillä liikku kädet ja jalatkin. Jouluna kietasin sen viltiin kapaloon ja laitoin potkuriin sen istumaan kaulaliinalla kiini ja kotikatua ajelee! Tämä tapahtui n.60v.sitten...
  o</;) * ** ***

  MINTTULI, kiitos! Vaikka pula-ajan lapsi olenkin niin kyllä ne lapsuus joulut on parhaita muistissa!
  Olen kyllä ajatellut, että joskus otan joulupaketin täyshoitoon jonnekin, jouluiseen paikkaan, en mihinkään kuumaan....liekö osaan sen koskaan tehdä!? Tämä joulu on hyvä ja rauhallinen täällä Suomessa... o</;)

  VastaaPoista
 4. AMALIA, kiitos! Istuin ja kattelin ihmisiä tänään kaupungilla, joita tuntui olevan hirveesti liikeellä, totesin, että minullapas ei ole minnekkään kiire.... o</;)

  VastaaPoista
 5. Maikku: Muista ne nuket, olivat vauvan kokoisia ja näköisiä. Olivat parhaiten mieleen jääneet joululahjat, ikuisesti muistan. Vieläkin ihmettelen milloin äiti ne ehti tehdä, yöllä varmaan kun me nukuttiin.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia, joulun tunnelmaa. Kyllä joulu on tervetullut juhla aina tähän pimeään alkutalveen, lapsilla varsinkin jännittävää aikaa :) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa jasiunattua Joulua sinulle, Maikku.<3

  Muistosi ovat ihania, kiitos niistä.;D

  VastaaPoista
 8. ANJA, kiitos! Tuli mieleen, että aika pitkään sitä uskottiin joulupukkiin, tai siis päätettiin uskoa jouluisin ja se oli kylläkin ihan mukavaa...o</;) * ** ***

  AILI-MUMMO, kiitos paljon! Huomenna se Joulun vietto alkaa, koska useinmiten viemme kynttilät aatonaattona, jotka palaa useinman päivän! Sitten joulupäivänä käyn yksin tossa lähellä vanhalla hautausmaalla ja tarkistan että tuli on ja laitan niille jolla ei ole kynttilää. Onneksi on mitä muistella ja muistaakin jotain viellä..... o</;) * ** ***

  VastaaPoista
 9. Rauhallista joulua sinullekin ja paljon lämmintä mieltä.

  VastaaPoista
 10. NIINA, Kiitoa ja uskon, että joulun aika on rauhallista täällä minun mökissäni! Tällä hetkellä kylläkin kuuluu remontin ääntä alakerrasta! Niin on tasasta naputusta, että taitaa olla parketin teko menellään, ei haittaa .... o</;) *******

  VastaaPoista
 11. Vahemmastakin jannitys nousee pienessa mielessa,kun se joulupukki viela yllensa on kova-aaninenkin.Kivat kuvat.
  Mukavaa Joulun aikaa.

  VastaaPoista
 12. SATEENKAARI, muistan kerran siellä lapsuuden kadullamme, meille tuli kolme isoa joulupukkia! Naapurin poikia, olin jo sen verran iso, että tunnistin veljen ja ne kaks toistakin...nauratti!!!! Kerran oli naapurin äkäinen, lapseton mies Joulupukkina, kipitin keittiön pöydän alle, vissiin osittain tunnistin kun huusi aina meille naapuriston kakaroille. Aika pieni olin koska sinne päydän alle mahduin... hih.. o</;) * ** **

  NENUNEN, kiitos ja jäämme odotelemaan seuraavaa Joulua.... o</;) * ** ***

  VastaaPoista