Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 9. joulukuuta 2011

VALKOSININENVIIKKO JATKUKOON !


***
Elämä on kaunis sille,
joka haluaa nahdä
sen kauneuden!

***
Lunta ja talvea vartoessa, muistin tämän viimevuosituhannella maalaamani  taulun. Totesin, että jo oli muuten paljon lunta ja vilposen näköistäkin. En kylläkään  ihan takuussa ole, että oliko silloin noin talvisen  oloista, mutta mielessäni ainakin ....kun sain kuvankin aikaseksi!

Pomppaan toiseen aiheeseen, mutta säilytän ehdottomasti sinivalkoisen värin. 
Ostin tässä kerran NIVEA merkkisen purkin, tarjouksesta tietysti, niin kuin melkein aina teen ostoni. 
Vuosikymmeniin en ollut tätä rasvaan edes käytänyt, vaikkakin ikäni olen purkin tunnistanut. Sen tuoksua ei unohda kukaan, joka sitä kerrakin on nuuhkaissut! Ihastuttavan ihanan hempeä kukkaistuoksu, rasva vitivalkoista, pehmeää, hyvin imeytyvää. Ei muuten tahmaa, kauhee sana mulle toi tahma jota tuntuu noi mainokset nykyään käyttävän. Ei sillään, tulee kyllä ehdotomasti ymmäretyksi sanan tarkoitus, siis ei tahmaa nivea. Hoitaa hommansa niinkuin kuuluukin, helposti ja asiallisesti.
Tämän sinisenmetallipurkin, valkoisen nivean logon omistaa Saksalainen Beiersdorfin yritys Hampurissa ja on sitä saatu vuodesta 1911 lähtien. Ensin tietysti vain rouville, mutta valistuneet herratkin on huomioitu näinäpäivinä. Saksan kielessä käytetään yleensä rouva sanaa, kun puhutaan naisesta/vaimosta, toimii mielestäni!
Muutama vuosi sitten nivea todettiin luotetuksi ja suosituimaksi ihonhoitotuoteeksi koko maailmasssa, on lisäaineeton, luki purkinpohjassa. 
Jotenkin  olisin sen ominut meille, kun on niin sinivalkoinen, klassinen juttu.  100v. esillä ollut ja käyttökelposeksi hyväksytty. Saksalaiset nuo maailman mainiot sekin taas olivat keksineet ja onnistueet kehittämään sen ajanmukana aina vaan käytettäväksi tuoteeksi.
Onhan meillä mämmi, vaikkakin väri ja koostumus ei jonkun mielestä oli niin houkutteleva, mutta sen tuoksua ja makua ei voi vastustaa.

Minähän olen jo aikoja sitten lopettanut nuo ryppyvoiteet. Vaikka toimihan ne tottavie, todistettavasti rypyt ovat kylläkin kiitettävästi lisäntyneet vuosien kuluessa, että  höh!
Minä en kyllä niitä huomio, joten se todistaa sen, että olen tosiaakin sinut itseni kanssa.
Sen kyllä totesin, jotta useiman kerran hipasin sormenpääni siihen valkoseen rasvaan, kun varoen laitoin sitä hipiääni. Loput sormistani hieroin kätösiini, se tuoksu....achhh!
Pitäisi kait useimmin tehdä tämäkin toimitus, koska iho imi kun se tunnettu vanha nahkasaapas, vaan jopa tuntuikin pehmoselta ja hyvätä tämä toimenpide. Melko varma olen, että panen sen uusiksi jokupäivä, kenties jo joulusaunan jälkeen.....
Jokapäiväseksi nautinnoksi en kyllä hirvee tätä ottaa , ettei vain tulisi totumusta joka koukuttaisi!?
Tällä vain vienosti vihjaan tähän mun läppärin koukkutukseen. Tokkopa siintä niin pahaan riippuvuutta saisikaan, vaikapa käyttäisin kumpaakin päivittäin. Rahallisesti oikeestaan aika vaatimaton meno, kun huomion niiden nautinnon vaikuttavan omaan hyvinvointiini.

Siirynpä tuoksusta toiseen, pyykkikone lopetti linkouksen. Ulos en niitä voi viedä, pyryttää, mutta puhdas pyykki, sanoisin olevan hajultaan se paras. Kun ilmat sallii, niin sitten ne kuivattuaan, kerätään ja viikataan lähellä hajuaistia. Sama toteamus todetaan aina, että kylläpäs tuoksuu puhtaalta.......


Jyväskylän kirkkopuisto, kevät 2011.

8 kommenttia:

 1. Jälleen kaunis on maalauksesi. Sinivalkoista Niveaa, enpä ole pitkiin aikoihin kokeillutkaan. nyt kun muistutit, pitäisikin ostaa se pikku purkki ja kokeilla mitä tää minun ongelmaihoni siitä pitäisi. Aloeveran, jota saa edulliseen hintaan tuolta Teneriffalta, olen todennut erittäin hyväksi. On vaan tuo hakumatka turhan kallis ja hankalakin..
  Mukavaa kolmatta adventtiä, lunta tulee ja jospa se pysyisi joulun yli ja pitempäänkin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis on maalauksesi lumimaisema, sellainen rauhallinen. Nivea on hyvä voide, onkohan sitä minulla nyt... ainakin joskus ollut. Muutama kasvovoidepurkki löytyy, sekä yöksi että päiväksi omansa, mutta eihän niitä muista laittaa! Pakkaskelillä ihosta huomaa että kuivuu ja silloin on rasvattava viimeistään. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. MINTTULI, kiitokset! Ostin muuten ison purkin sitä Nivea, kun halvalla sain. Tarkotus olis oikein käyttääkin se, tuntu vain oudolta laittaa sitä varpaisiin tänään saunan jälkeen, liian hieno tuoksu kait....;)
  Aloevera on se tunnettu aine joka on kautta aikojen käytetty lääkeenäkin ihonhoitoon!

  ANJA, jossain vaiheesa ostelin kans yöksi ja päiväksi eri voiteet, menevät aina sekasin, että kumpaa nyt!?? Tuntuu yksi purkki piisaavan, ja rasvaa laitetaan kun muistan ja kun oikein kiristää. Kiitokset taas huomaavaisuudesta... o<I;) * * **

  VastaaPoista
 4. Eipä tule voiteihin kanssa lotattua. Nivean tunnen kyllä, on sitä joskus tullut käytetyksi. Ja yhteen aikaan koitin kylvyn jälkeen rasvata koko vartaloo, mut olo oli aivan liian tahmanen:o Joskus kesäsin rasvasin auringon kuivattamia käsivarsia, virhe! Rasva palo auringon paisteessa käsivarteen rakoille, siihen loppu rasvan kanssa lätryy! Ainoosti kuivia jalkoja rasvaan pesun jälkeen täpäkällä extra rasvalla. Turpavärkkiä en oo millonkaan piilottanna rasvan alle, mitä turhia, ei ne rypyt siitä minnekään katoa, kuin hetkellisesti, kun ryppyjen pohjat on täynnä rasvaa.

  Eipä tule viedyksi pyykkiä ulos muuta kuin kesällä. Joskus tuli lakanat viedyksi ulos talvellakin, mikä taiteilu jäykkien lakanoiden kanssa, kun yritti ne tupaan saada kuivumaan. Vaan se tuoksu sitten kun ne oli kuivat, aivan taivaallinen, juuh:))

  VastaaPoista
 5. NENUNEN,pakko rasvata joskus, koska alan muuten naamaani vääntää ja irvistelemään ihan yleisillä paikoilla, kun ruukkaa kiristää! Vaikkakin olen melko paksunahkanen ja rasvanen jo omasta takaa! Rypyt ei haittaa, ja muutekin tämä ikääntyminen tuo niin paljon hyviäkin asioitakin mukanaan! Vaikkakin olen aina ollut tyytyväinen niillä vuosikymmenillä mitä elän... o</;) *****

  VastaaPoista
 6. Mun tarvii sanoo, että mulla oli identiteetti kriisi siinä viijenkympin lähestyessä. Mut ohi on ja olen taas sinut rypistyvän olemukseni kanssa ja siitä on kummasti apua, kun on tuo näkö heikentyny samaa tahtia kuin mitä olemus rupsahtaa. Kun jättää kakkulat silimiltä siksi aikaa, kun tarvii peilistä katella, niin kas, eipä näytäkään suurempia muutoksia tulleen;) Tosi on, että varsinkin saunan jälkeen kiristää kasvojen ihoa ja sillon on paikallaan pieni sipaisu kevyttä voidetta :D

  VastaaPoista
 7. Kaunis tuo taulusi, hyvin persoonallinen puu lumen paino hartioillaan.<3

  Olen käyttänyt Nivea Softia (200 ml:n purkki) kasvorasvanani vuosia, se on riittoisaa ja hyvin edullista. "Vanha iho vetää rasvaa itseensä kuin vanha saapas", Maiju sanoit muistaakseni niin, ja se on varmasti totta. Käsivoiteenakin tätä voi käyttää, on sopivan rasvaista siihenkin.

  Oikein mukavaa viikon alkua sinulle, Maikku, ja kiitos postauksesta.<3

  VastaaPoista
 8. AILI-MUMMO, kiitokset laitan taas sinne!
  Se mun Nivea on 500ml ja makso 5€, kun lasken aina tarkkaan kaikista hinnat, niin olin tosi tyytyväinen! Välillä naureskelen itekin omille jutuille, toisilla tuntuu olevan vielläkin hauskempaa, kun seurailevat mun tarkkailua hintojen suhteen. Eipä siintä haitaakaan ole ollut. Usein kysytytään mistä sais mitäkin edullisesti, kun tietävät mut hyvin hintatietoseksi. Useiden vuosien ajan kirjasin kaikki ostokseni ylös, kaikkine tietoineen kuukausittain ja lähetin tiedot tilastokeskukseen. Nyt kun siirytiin skanaukseen niin lopetin, koska olen aika paljon pois Suomesta, niin ei oiken toiminut. Vaikka olen aika tarkka asioissani, kyllähän sitä hupeloinkin jonkin verran ;D! Turhiakin ostoja ja menoja tulee silloin tällöin. Jokaisellahan meillä onneksi on omat käsitykset ja tottumukset hankinoissaan...siis muka edullistako!??
  Pietä pakkasta täällä....0</;) *****, mutta mukavan oloista!

  VastaaPoista