Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 26. marraskuuta 2012

TÄSTÄ KIRJOITAN NYT.........Kuluneella viikolla uutisoitiin suuresti, että tv-sarjasta Dallas tunnetuksi tullut JR oli lähtenyt paikoiltaan pois!
 Isot jutut kuvineen kaikkineen oli joku suomipoika itkenyt parasta ystäväänsä. Oli kymmenen vuotta hänelle kirjeitä postannut, kunnes viimein sai foton nimparilla. No, tottakait jokainen saa valita ihailun kohteensa, mikäs minä olisin sitä kieltämään, siitä vain please!
Sitä vain ihmettelin ja ajattelin, jotta koko ukko ja sarja mulle oli tuntematon. Tiesin kyllä sen nimisen sarjan olemassa olleen ja nyt alkoi uudet jaksot.
Tarkistin oikein ajat milloin se oikein tapahtui. Selvisihän se 1981-1991 näkyi Dallas Suomessa ja silloin asuinkin suurimman osan ajasta ulkomailla. Siksipä se tietämättömyys olikin minulla!

Kumminkin tiesin, että jostain syystä  JR-n tiesin jopa....
Kaivoin muistilokeroitani ja vertasin vuosilukuja, niin löytyihän se totuus.
Olin tyystin unohtanut tämän tapauksen sillä voinhan minäkin sen todeta että olimme enemmän kuin ns.hyvän päivän tutut. Vaikka silloinkaan en tiennyt hänestä mitään, että kuka oikein on ja oli Larry Hagman. Jos olisi ollut Gene Hagman(Hackman) hänet olisin kyllä jotenkin osannut sijoittaa filmiin.
Kättäpäivää sanottiin ja moikkailtiin sen jälkeenkin sen muutaman päivän ajan . Mitään mainittavaa säväreitä ei kylläkään hän  saanut aikaseksi, koska olin koko  asian unohtanut! 

Tässä on kyllä pakko verrata erästä tapaamista ja hän oli ihku herrasmies Robert Redford, hän kyllä jätti merkinsä minuun....huh, muistelen minä!

Samaan aikaan oli isopomoni tämä toinen B-luokan länkkäriksi sanottu, näyttelijä R R joka sai näkyvyyttä USA:n pressana, elokuva uransa jälkeen!?

JR pyörähti silloisessa NL-ssa jostain syystä, siksipä työni puolesta kohtasimme. Nämä kaikki kolme edellä mainittua länkkäriä olen katsonut silmästä silmään ihan livenä.

  Mukavahan näitä on vanhana muistella, mutta kun en aina niitä muista....;) Siksipä muistaessa ne pitääkin kirjoittaa ylös jotta perikunta sitten saisi aikoinaan todeta olipa se mymmeli aika salaperäinen....jätti varmasti kertomatta paljon asioita!? Niihän muuten jäänkin...heh.....


Rauha näille edesmenneille ja voimia meille jotka täällä senkun porskutellaan....

Eka kuva oli  kasariluvulta Lensikin siltojen alla Nevalta, minä olen se musta möykky kuvassa. Tämä viimeinen otettu lasin takaa Pestin kotsan olkarista tällä vuosituhannella Tonavan takaista maisemaa joka on Budan puolta.....;)13 kommenttia:

 1. Moi Maikku!

  Että olet ihan käsipäivää sanonut JR:lle eli Larry Hagmannille, ei ymmärsin väärin;)

  Kiva että kerroit näistä jutuista, terveisi'!<333

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Käsipäivää ja ihan omassa keittiössäni, vissiin sitä ennen kuivasin kätöseni esiliinan helmaan, nk.kokilla on tapa tehdäkin....;))
   Meillä kun oli talossa sellainen tapa jos joku vieras oli korteerissa niin heti kierokselle koko palatsiin ja minä joka vastasin aika pitkälle joistakin asioista niin oli pakko esitellä, olipa se rokkari tai resitentti!
   Ite en ollut tätä sääntöä keksinyt vaan vanha tapa talossa!
   Tästäkin välittömästä tavasta kylläkin tykkäsin. Koska he eivät pitäneet minkaalaisin näkyviä luokkaeroja. Suomi kyllä kuului dilomaatti piireissä täysin ylä-ja alakerran väkeen, herran ja piian paikka oli tarkoin karsinoitu....heh...;)

   Poista
  2. Totta Mooses, hyvä että selvitit asian!<3
   Luin niin kiireesti että asia jäi hieman epäselväksi!

   Oikein leppoisaa ja hyvää viikon jatkoa sinulle!<333

   Poista
 2. Hienot ja sopivat kuvat olet tähän juttuusia laittanut. On niin illan hehkua ja lopun alkua.

  On se ihmisen mieli ja muisti mukava juttu. Jotkut asiat ja ihmiset säilyvät mielessä voimakkaasti ja muuttumattomina, toiset taas himmenee ja painuu unohduksiin - kunnes joku tapahtuma tai uutinen nostaa ne pintaan. Onneksi on mitä muistella.  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kuvat olivat aika käypiä koko juttuun!

   Kyllä sitä toivoisi että se muisti ja mieli pysyisi matkassa siihen viimeiseen valssiin asti.....:)
   Joskus sitä säästelen ihan muuten vaan jotta kestäisi pitkään
   ihan varma en ole, että autaako se, mutta eletään ja tarkaillaan.....;D

   Poista
 3. Vauuu, nyt mä voin rehvastella, että yks mun blogituttu on tavannut kuuluisuuksia ;) Upea kuva tuo alimmainen. Tunnelmallinen ja kuitenkin vähän uhkaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hyvä Amalia, että hokasit sen revastelun, sillähäm mä näitä juttujani tänne panenkin...hih-hih...;) Toivottavasti kukaan nyt ei vain rupeis mua matkimaan, ettei vai yltyis oikeeks kunnon suomalaiseks kilpailuksi!? Sittehän mua vasta rupeiskin tosissaan ihmettyttää, kun luulin olevani se ainut joka oli viimevuosituhannella Dallasi ukkelin nähnyt livenä.....enkä reppana edes tienny kuka se oikein oli....vähän noloo niku silleen....;/

   Tästäkin huolimatta nyt eläkelaisenä jatkan tarkkailua, jotta sitä jutunaihetta löytyy lisää....;))

   Poista
 4. Kaikki eivät ole kätelleet kuuluisuuksia vaan katsoneet heitä läpi töllön ruudun. Niin molempia RR:iä kuin Larry Hagmaniakin Dallasissa. Hyvä sinä, elämääsi on mahtunut monta erikoista tapahtumaa maailmalla kiertäessäsi. Niitä on hyvä muistella ja muistiin merkitä.
  Tuo myttykuva Nevan rantamilta on kiva, samoin Pestin auringon nousu vai lasku? Just luin lehdestä, että eläkeläisen ei tarvitse maksaa veroja Unkarissa eikä myöskään bussi- ym. maksuja. Sinne on monet suomalaiset jo muuttaneet vakituiseenkin asumaan. Ja ilmakin siellä ihmisystävällisempää. Kiva postaus, sinulla on kyllä varaa vähän rehvastellakin kun niin hienoja kokemuksia!

  VastaaPoista
 5. Son auringon lasku ja kuvaan en ole käsitellyt mitenkääm! Varmaan viikoon istuin lasin takana kamerani kanssa ja näpsin näitä kuvia. Hitsi se oli hienon näköstä vaihtui värit jatkuvasti, pilvet liikkuivat ja viimein kun auriko meni Gellertin kukkulan taakse niin lopetin....ja huomenis uudestaan!

  Ihan näin meidän kesken sanon, että huonosti siellä menee kun ei näitä välttämättömiä maksuja karhuta edes työikäisiltä! Vaikea on oppia ja toteuttaa tätä nykyaikaa, helpompi elää vanhaa aikaa ja mitäs siitä sitten seuraa....;/...!?? Kovasti kyllä yritetään ja tottakait jotain tulosta syntyykin, mutta paljon on petrattavaa
  viellä.

  VastaaPoista
 6. Sinulla on kyllä ollut mielenkiintoisia tapaamisia :) Mulle Dallas oli kai vähän samaa kuin vanhemmille sukupolville aikoinaan Peyton Place. Muistan vieläkin miten Dallasin eka jakso alkoi. Siinä vaiheessa kun J.R. joutui ammutiksi oli mun suurin mielenkiinto mennyt jo ohi, mutta kyllähän siitä silloin kohistiin. Ja sitten alkoi Dynastia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peyton Place olis mulle tunnetumpi sarja, siitä muistan jotakin...;)
   Nyt en seuraa kuin yhtä Britti sarjaa! Tuntuu piisavan, vaikka kylläkin aika paljon sitä tv-tä kattelen, lähinna iltaisin!
   Useimmat nukkuvat sen edessä, sitä en ole viellä oppinut, pitäs kait vielläkin vanhemmaksi tulla....;D!?

   Poista
 7. On kyllä upeat värit taivaalla näissä kuvissa ja alemmassa varsinkin! Aika hienoa että livenä tavannut olet ko. kuuluisuuden. Dallasia seurasin ehkä silloin aikoinaan jonkin verran, ainakin niin että tiedän mistä puhutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheesti siitä JR-tä tuntuvat uutiset kirjoittavan kun kuoli, että kait sitten olikin kovin tunnettu !??
   Niihän sitä kylläkin aina tehdään kun uutisia pitää saada kansalle. Hyvä kun tiedoittavat, niin mäkin sain sitten muistilokeroni auki...heh...;)

   Poista