Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

VANHASSA VARA PAREMPI !Näitä kuvia on kiva käsitellä, tuota roikkuvaa osaa leuan alapuolella en tohtinut korostaa sen suuremmin! Vaan jätin sen riippumaan omillaan koska kuvan kulma oli mielestäni sopiva tähän kirjoitukseen.  Pikkupoika Miska on tossa vieressä ja sanoi kuvan nähtyään, että Maija on ihan "kiroilevan siilin " näköinen, suurin osahan tietää tämän nuorison suosiman melko uuden sarjakuvan!?
Totesin kyllä ilman mitään selityksiä, että tottahan se poika puhui....heh....;)

Yhäti odottelen sitä polvinivelten vaihtoa. Päättäjä lääkäri kun sanoi minun olevan liian läski, joten ettei voi toimia, vissiin oikeassa on lukenut ihminen ja tuomitsija. 
En suivaantunut, muuta kuin itseeni ja tilasin samantien ajan fys.hoitajalle. Hän määritteli vammani ja laski sääntöjen mukaisen kuntoutus ohjelman jota olen noudattanut. Mulla on ns.henk.koht. valmentaja, siis vain paperilla, jotta paikat tukevoitusi (heh!?) ennen tulevaa leikkausta ja toipuminen siitä  sitten helpottaisi, kait sitten!? Opetti pelien käytön ja nyt omatoimisesti niitä sitten kulutan.
Olen kunnan kuntoutuksessa ja hinta ei liikaa hirvitä 27€ syyslukukausi. Olen käynyt siellä syyskuu lopulta lähtien säänöllisesti ja käytän, 5-7 vehjettä venytykseen ja vanutukseen.Paikka on aika lähellä ja sauvojen kanssa sinne menen joten se lihaksien esilämmitys pelittää samalla.
Auttaako, en tiedä, kotiin kun tulen sieltä niin heti on mentävä lappeeleen jotta juiliminen helpottaisi.

Kysyin sen päättäjä lääkärin nimeä, heti sitä en saanut irti, vaan kun juoni olen niin selvisihän se vahingossa. Kansainvälisesti tunnettu ja isoja tuloksia saanut  entinen pikajuoksija! Tottakait arvostan häntä jo aikoinaan urheilijana, ja nyt nuorena erikoistuneena lääkärinä.
Mutta, ISO MUTTA, eihän minusta tarvis  mitään pikamatkan juoksijaa tehdä, ne ajat ovat jo aikaa sitten ohi, kunhan köpöttelisin ilman kipua näitä pieniä matkoja!
Tämän näköistä, minusta ei enää saa minkäänlaisella kuntoutuksella saatkka puoskaroinilla, eikä ole tarvekkaan hyvä-veli-arvostamani-erikoislääkäri!


 60-luvulla tämä nuorison muoti oli tosi naisellista, tukka nutturalla, vakosametti keltaisen/ruskea jakkupuku, käsilaukku ja korkkarit! Vappuna otettu kuva kotitalon pihassa.


Muutamia vuosia myöhemmin saman tyyliinen luukki, mutta tukka auki, musta nahkajakku josta tykkäsin ja käytössä kyllä oli se vuosia. Asuin silloin jo Saksassa ja siellä otettu kuva.
Kauniita kuvia on tietysti mukava katella mutta myöskin tarkistan nykytilaani  itsestäni ja panen niitäkin esille, eikä haittaa minua se kovinkin näkyvä ero! Näinhän se oltavakin, reisussa rähjääntyy ja käytössä kuluu, vaikka kuinka hyvänä on pidetty......;D


Ihan vain vertailun vuoksi seuraavat kuvat ja totean että vanhakin on kaunista, kunhan sen osaa vain katsoa juuri sillä silmällä......
Ystäväni pihapiirin vanhan navetan kivijalka......


Tukeva hirsilato edelleenkin käytössä, tässä nämä toistasataa vuotta vanhat perusteet pysyvät pystyssä. 
Totean vain, että vanhakin on kaunista ja toimivaa!

Oman roppani rappeutumat olen mielestäni hyvin ymmärtänyt ja nyt sitten koitan edes jokin verran niitä myös omin voimin  korjailla. Onneksi ne pääasiat ovat aika hyvässä kondiksessa.
Olen aika huono  ja laiska kuntoilija, mutta sen verran yritän tehdä, että jotain  siitä pystyn kirjoittamaan.....:/

Laitan järkevät kengät jalkaani ja hilppasen tohon kävelykadulle kun liukkaatkin ovat onnekseni vielä hakusessa.....;)


12 kommenttia:

 1. Eikö sinulle ehdotettu vesikuntoutusta eli jumppaa? Useat lääkärit pitävät vesijumppaa nivelille parhaimpana, sinulla on varmaan uimahalli lähellä?

  Kiloja pois ja kunto korkealle, se on nivelleikkauksen edellytys. Ja sisua se vaatii!

  Kiitos postauksesta, Maikku, ja hyvää viikon jatkoa sinulle!<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuttua hommaa se vesijumppa kyllä mulla on, painokin putoo puoleen siellä veessä ja olo on kuin keijukaisella...;)
   Tällä kuntosalijaksolla vahvistetaa niitä lihaksia joita pitäs olla, että ne uuvet nivelet oppis sitten mummon tavoille joutusammin.

   Sisuahan se vaatii, sitä multa ei ole koskaa oikeestaan puuttunut, vaan vanhemmiten suoraan sanoen olen laistanut näitä asioita!

   Miten terveitä ja hyväkuntoisia me kaikki olisimme jos niitä niitä lakisääteisiä ohjeita noudattaisimme. Työttömyyttä tulisi terveydenhoitoalan seutuvilla kun vaivaisia ei enään olisikaan.....;/
   Etenen kyllä tässä ajan kanssa, sen huomasi oma lääkäräni kun tarkisti labran ja puntarin lukemia, kannusti ja kiitti oikein.
   Kiitos kannustuksesta Aili-mummo...;D

   Poista
 2. Nää nivelleikkaukset edellyttävät aina elopainon vähentämistä, vävypoikakin kuihdutti itsensä tosi solakkaan kuntoon, vaan on vähitellen saanut kadotetut takaisin ja nyt kremppaa toista puolta.
  Minä luulen, että kevenisin vain syömällä pelkästään sahajauhoja.
  Mutta tuo kuntoutusjuttu on hyvä, todella vesijumppaa sanotaan tehokkaaksi ja nivelkipuiselle helpoimmaksi. On jäänyt tässä uintireissut, mitä nyt pulahdan kylmään lammikkoon. Mutta kuka se sanoikaan, että "älä tee niinkuin minä teen, tee niinkuin minä opetan", hih. No, maalla aina viisaita ollaan kun merellä hätä. Elopainon pudottamisen kaikki niksit tiedossa mutta se toteuttaminen on edelleen hakusessa. Ja on ollut viimeiset pari vuosikymmentä. Lohdullista, että viimeisessä sydänlehdessä on ollut kuulema artikkeli, jossa sanotaan, että pulleat elävät pidempään. Ans kattoo.
  Kiva ja rehellinen postaus. Nuorena oltiin nättejä. Ja vieläkin ollaan. Eikös. Kunhan saadaan polvet kuntoon, niin ei kun baanalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin muuten on käynyt aika monelle, vauhilla laihuttaa ja siten leikkaus ja sitten taas lihomaan! Sama toistuu ja kivut lisääntyy!
   Siksipä yritän tämänkin asian hoitaa järkipohjalla että näkyvää ja jatkuva tulos syntyisi. En ole koskaa laihduttanut ja nytkin vain järkiperäistän itselleni niitä oppittuja tietoja ja kyllä se paljon paremmin näin toimii...;)
   Turha on ylipainoista ihmistä neuvoa dietiille,hän jos kuka tietää ne kaikki niksit ja on kokeillutkin niitä....ilman toimivaa tulosta. Se neuvoja joka sen toteuttaa pysyväksi hoitomuodoksi on tosiaankin se varma Nobelisti!!!!

   Mainitsempa taas sen, että sen verran kauan olin kuntoutuskeskuksessa ja sairaalassa töissä jotta kaikkea niissä näki ja oppi!?

   Minähän olen työkyvyttömyys eläkeellä, todettujen työstä johtuvien nivelrikkojen vuoksi,30v.jaksoin sitäkin homaa putkeen tehä ja sen jälkeen jatkoin samantyylista vapaaehtoistyötä! Vaikkakin viimevuodet pienemmällä vaihteella....;)
   Nättiä ollaan vielläkin joten baanalle meno on jo nyt takuuvarma menestys, kunhan aika sille koittaa.....;D
   Kiitos sympatioista Anja...;x

   Poista
 3. Noin ne kuluneet vuodet rapistaa - ei haittaa näön puolesta, rikki kulumisesta on sitä vaivaa - ja korjattava on. Odotteluaikaa voi käyttää ilokseen ja hyödykseen, niinkuin sinä teetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinhän se tiedät, että muulla on aina ollut se taito toimia, mulla kun ei ole se pakko olla pärstä viturallaan, inistä ulista pitkin kyliä ja kartanoita....syytellä toisia, perhe kun ei enään kuuntele, sitten työkaverit ja naapurit...jos viellä kuuluisi politiikaan, kirkoihin, kerhoihin ym.ym. Vaikkakin meillä nykyään Jyväskylässä syytetään joka asiasta kaupungin johtajaa!? Tämä mun fyysinen vamma on Kaupunginjohtaja M. Andersonin syytä, johan helepotti, kun syyllinen selvisi....;D

   Tänään hain korutarpeita Gina trikoosta, yksi teline täynnä 1.50€ isoja moniosaisia koruja, niitä tässä purkaan ja hajotan ja samalla suunittelen uusia malleja. Huomenna sitten kuntosalipäivä, että sillä lailla...mukavat sulle..;)

   Poista
 4. Tarkastelin tota nuttura kuvaa, asusteista. Huomasin, että mulla oli oikein hanskat kädessä...niinkuin kuuluikin, helmetkin muistan olivat kolmikertaiset....:)) Korujahan olen aina pitänyt, nämä oli ostettu, mutta jo silloin tein niitä itsekin! Pirkon tekemä oli se jakkupuku, rintataskussa oli klubimerkki, siis oli oikein klubitakki. Kuvassa myöskin veljeni ja Pirkko ja hänellä sammaleen vihrea samanlainen jakkupuku, jätin heidät sivuun koska ihteeni tässä esittelin.
  Toivottavasti se pikajuoksija lääkäri ei näitä kuvia näe, vois laittaa mut tosi kovaan rääkkiin......;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin asuihin kuului klubitakki/bleiseri, suora hame ja pitkät housut. Kaikki tein kovikekankaitten ja silkkivuoren kanssa, napinlävet vielä kangastaitteella tein (on sillä napinläven mallilla nimikin, mutten nyt muista sitä). Asukokonaisuudet tein yleensä 2x, toinen itelle toinen pikkusiskolle. Noihin aikoihin olin noin kakskymppinen - jotta pitkään tuli tehtyä kaikki omat vaatteet ja vähän muillekin - ja se oli pelkkä "hyödyllinen harrastus", ammatiks tuli ihan muuta.

   Poista
 5. Vai Kiroileva Siili! Mulle tuli enemmänkin joku koru mieleen.

  Onnea kuntoremonttiin. Mua naurattaa tuo kommenttisi kaupunginjohtajasta. Mä luulen, että tämä nyt alkaa jo sieltä Kettusen ajoilta :)

  Paljon lämpimiä terveisiä! Olet sinä sitkeä sissi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset katteli sitä lehteä ja siinä kylläkin oli tämän mun kuvani näköinen "kiroileva siili"! Nokka pitkällä ja niska jatku heti päästä selkään, en kiroile lasten kuulen! Taltioivat jo muutenkin mun juttuja aika herkästi...hih..!?
   Oikeeta biol.mummua eivät uskolla vertailla mihinkään, mutta tietävät minä mymmeli en suutu, nytkin vain tarkistin asian ja totesin että oikessa se Miska oli ja porukalla naurettiin.

   Koru muuten on venäläinen, helmiäisistä tehty, melko näyttävä, musta/valkoinen ja tietysti mieluinen koska sitä joskus pidän.
   Kuntavaaleista "persut" sai lisää porukkaa päättäjiin ja vaativat paikat laitettiin heille, oli tämän pvän KSMLssa. Nyt saadaan kaikki kuntoon ja toimivaksi...heh-heh, katotaahan poijaat kuin käy, vai jatkavatko edelleenkin kyläpäälikön syyttelyä.....;)

   Poista
 6. Hei Maikku!

  Minulla on sinulle blogissani hauska haaste, toivottavasti otat sen vastaan!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja huomasinkin sen! Pani vain mietyttään kun laiskasti kuvasin koko kesän. No,tuleepahan taaskin sitä mun omaa tyyliä, varmasti jotain keksin ja pidän siitä kii jotta otokset on viimekesältä.....moikka ja katellaan....;)

   Poista