Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 7. helmikuuta 2014

HELMIKUU ON HELYJEN AIKAA....


Näitä en ihan kisakoruiksi ajatellut, vaan saa niitä pitää niissäkin!
Puuhelmistä tarkoitus puhua, koska ovat näin talvella ovat hellän lämpöisiä ihon kosketuksen kanssa. 
Vähän kun istuisi jakkaralla uuninluukut auki.... ihailisi elävää tulta, lämmittelisi ja onnesta huokailisi silloin tällöin!
Tämä näyttö tästä herkemmästä puolestani....hih!
  
Tässä taas tätä omaa mielipidettäni tällä hetkellä tarjoan, omiani tottakait, mitäs sitä toisten suulla puhumaan. Vastaanotan kyllä kaikkien mielipiteet, mutta en ihan täysillä volumeilla! Ei huoli ihmetellä jos mulle oikealta sivulta puhutaan, taikka ihan selän takana joku rohkenee mulle puhua niin jätän kaikki valitettavasti puhujan vastuulle......että sen verran savolaisuutta tästä päästäkin löytyy.
Jonninlaista selvennystä tästä asiasta, kun kuulo hävisi oikeasta korvasta ilman aikojaan, niin sitä kyllä alettiin tutkimaan. Nyt tässä joutessani odottelen sairaalaan korvaklinikalle pääsyä, jotta jotain selvennystä asiaan tulisi.
 Hernettä saatikka helmiä en  ole nenääni vedellyt, saatikka korvaan. Enkä kumpaakaan liikoja rassailut. Tiukkaa pipoa en käytä, joten sekin on haittatekijöistä pois.

Koruloissa aika paljon samaa kamaa ja tyyliä, vaan värit niitä pieniä vipoja sitten saa aikaiseksi.


Materiaali on saatu taas uusista koruista jota ostelen alesta huokeeseen hintaan ja ilokseni hajoitan ne välittömästi kotona ja alan suunnitella ne uusiksi
Osa korumetalista on niitä ukkoloiten nippeli laatikoista otettuja hyviä  osia joita yleensä käytetään jotenkin mutterin tiivisteinä...kait....;)
Nailonsiima on o.45mm/9kg kestoltaan. Käy kyllä tähän pujotteluun tämä paksukin koska kaulaan laittaessa metalliosat pitävät sen kauniisti laskeutuneena. 
Toisin sanoen samoin kun onkiessa metallipaino pitää koukun ja siiman hyvässä yhteistyössä ja saalista kyllä saa, olipa vapa tai helyt kyseessä!
  Isommat helmet on täyspuuta ja nämä pienet uskoisin olevan jotain, vaikkapa sellumassasta pyöritettyjä, hyvää käytettävää askartelu kamaa.
Lukkoja en juurikaan käytä, nämäkin saa sujauttamalla heti käyttöön.

Kisat vähän tässä jo jännittää vaikka en suurta mitalli sadetta  odotakaan, positiivinen olen kaikkien suhteen!. Jännitys sekä pieni kutkutus toimii aina ja samalla kun kuuntelen toisella korvalla ja silmälasien läpi seuraan televisiota niin teen näitä koruhommeleita. Harjoittelu piuhoja kyllä tulee, mutta purkaan ja aloitan taas uudestaan.....terveisin 
ja kuulemisiin.....;)18 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista postauksesta, Maikku:)
  Kyllä sinulla on tosi hyvä värisilmä, kaunista tulee aina!
  Ihania helyjä, kyllä noita pitäisi.♥
  Ihanaa viikonloppua sinulle sinne Suomen Ateenaan.♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ansaitset sinä minulta Aili Mummo kun huomioit tekeleeni!
   Joskus kuvat onnistuu, tulee kauniita ja selkeitä sekä väritkin kohilleen, niinkuin näissä kuvissa. Vaan kun en tietysti enään muista otinki salamalla vai luonnon valosssa vai kenties sähkövalolla!??
   Viikonloppu menee "ureilussa" TV-n äärellä, sen verran lupasin ulkona käydä että tapaan tuttavaani samalla....;)

   Poista
 2. Koruja on kiva tehdä, koska tulos on useinmiten ainakin tekijälle kaunis jos niitä ilkee esillekin laittaa! Kiitos Ritva kun aukaisit sivuni ja katoit mikalaisia helyjä se Maikku oli helmikuulle laittannut....;)

  VastaaPoista
 3. Olet taitava korun tekijä.
  kivaa askartelua.
  Mukavaa viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen aika yksinkertaisia malleja, lähinnä pujottelen niitä helmiä, värien kanssa on kiva leikitellä ja tykkään minä muutenkin koruloista.
   Kutomiseen ja virkkaamiseen Tv-n edessä mulla on oltavan ihan yksinkertainen juttu, jotta asiasta jotain valmista tulisi! Kiitos Sylvi....:)

   Poista
 4. Kun purkaa välillä, niin piisaa hommia pidempää ;) Aika herkän väriset noi ekat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet ystäväni, siksipä mulla näitä hommia aina piisaakin, teen ja purkaan ja sama taas alusta.....ei ole viellä edes ruvennu tympäsemään joten jatkan tähän totuttuun tapaani ...hih..;)..ettei vain tämä ois sitä ns."hullun hommaa"!???

   Poista
 5. Oi miten kaunista jälkeä syntyy Maikun korupajassa. Ylempi on suosikkini!
  Saas nähdä tulleeko kommentti , lukijatkin on jääneet mihin lie, google taas kummittelee.
  Tuossa älykännyssä ovat tallella lukijatkin:) Ihan outo juttu.
  Siitä huolimatta hyvää pyhänseutua kisoja katsellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten pannut merkille, että tämä lilan väri eri asteisena on aika paljon esillä kaupoissa ja ihmisten yllä, enemän pieninä asuste lisinä Taitaa muuten olla se iki kaunis väri joka ei tulekkaan häviämään.....hyvä näin ja kiitos Minntuli....:)

   Poista
  2. minäkin ihmettelin samaa, missä on lukijakuvakkeet!?!! Eikä voi ryhtyä kelleen nyt lukijaksi, mutt jospa google kiusoittelee ja laittaa välillä piilosille lukijat :)

   Poista
  3. Jo on ihme kiusaa, vissiin meidän kyläpäälikön syytä....naurattaa olisipa asia vaikka mikä niin kaik on kaupunginjohtaja syytä!?

   Poista
 6. Kauniit korut olet tehnyt, ylemmät kivan iloiset ja alemmat vähän hillitymmät, on valinnan varaa tilaisuuden mukaan. Meillä on tv urheiluja näyttänyt liki koko päivän, vaan monta kertaa en ole vilkaissutkaan, isäntä niistä enempi on kiinnostunut. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, onhan se jonkun perheessä kotityötkin tehtävä....mulla kylläkin kotityöt on aina vähän erikoista laatua.....;) Tein kylläkin jo viikon ruuat, ettei tarvi koruverstasta/televisiota heitteille jättää pitkäksi aikaa.....;D....kitos!

   Poista
 7. Mageita ovat, varsinkin tuo eka! Jännästi värejä osaatkin yhdistellä. Täällä nyt hopeamitalista iloitaan ihan hitokseen. Ja nuorimman lapsenlapsen 15-v synttäreistä samantien. Että ihan on juhlaa vaikka ei nyt käätyjä kaulalla meikäläisellä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii joo, joku täällä mättää, ku en taaskaan saa kuvia siirettyä tänne, apuvoimat tulee onneks tälläviikolla jos en ite satu jotain keksimään...;/
   Tein uudet korut mitallipäiviksi, ois ollut nyt käyttöä, että jo on mullakin harmit ja huolet...hih!
   Onnitelut 15-v.upea ikä.....:D

   Poista
 8. Sievät on kumpaisetkin korut, aivan hyvin voisin kuvitella omalle kaulalle molemmat,, ihan yhtäaikaa ja alimmaiset korvikset. Näin minä :) Vähän olen kisoja vilkuillut minäkin, tai lähinnä kuuntelen. Normaali mäkee menee, Janne Ahonen vetäs 97m justiinsa, alanpa keskittymään Anssin hyppyyn, Moroja vaan ja mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta ku kaikki helmet kaulaan, mun on pakko niin tehä, kun noita kaulaa pyrkijöita olluna viimeisten parinkymmenen vuoden aikana vähän niiku hakusessa....onneksi tämä korvaushoito toimii mulla lämpimän loistavasti ja minä reppahousu-lökäpöksy olen ihan tyytyväinen tähänkin tilaan....hih-hih...;)

   Poista