Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 21. helmikuuta 2014

ONKO SE PÄÄASIA SITTENKÄÄN SE PÄÄASIA !


Olen tässä tykönäni funtsinut sitä, että olenko huolimaton vai suoraan sanoen laiskan saamaton että en käy edes kampaajalla! Nuukahan olen, mutta ei kait se nuukuus saisi ihan tämmöseksi naista vedättää, että köpöttelen tuolla kylilläkin saman näköisenä millaisena satun aamulla heräämään. 
Eilenkin, kirpparitakki päällä, baskerilla peitetty pää, jonka nykyisin kiskon silmille/korville, iso huivi kaulaan kietaistu, kulunut laukku kaulassa, lenkkarit jaloissa Takki kylläkin ihan jees, kun yleensä hiippailen viiden ekun Elloksen kylkiäisinä hankkimani tuulitakin kaa ja reppu selässä! Muuten hyvä takki, ei ole kulunut juuri lainkaan, vaikka ympärivuotisessa käytössä  jo vuosia ollut. Siinä on huppu ja irroitettava  vuorikin, siis varsin käytännöllinen ja taskujakin tarpeeksi.

Vastahan mulla on ollut kaunis vahva pitkä tumma tukka, totesin kun puoli vuosisataa vanhoja musta/valko kuvia selasin....;D
Nyt toi yläpää näyttää kun olisi ikivanha nuhraantunut lankamoppi, joka on ollut joskus valkoinen vaan ajan kanssa vaihtanut väriään.
Nyt tämä yläpään karvoitus on harmaan/mustan kirjava  ja lyhyt ja aika harvakseltaan kammattavaa! En värjää hiuksiani koska tykkää harmaasta tukastani, mutta voisihan niitä harvoja hapsia joskus huoltaakin oikea ammattilainen.
Viime ja sitä edellisenä vuonna kävin kerran kampaajalla ja sitä ennen vähän harvemmin.
Olen jo vuosia parturoinnut oman pääni. Mulla on hyvät vehkeet hankittu hiuksien saksimiseen ja käytän kyllä niitä ihan tarvittaessa tai sitten en.....;)


Lopetin  käynnit kokonaan näissä salongeissa koska jouduin aika usein työn jälkeä korjailemaan omilla saksillani.
Tuntuu, että täällä meillä on joka korttelissa montakin parturia, yksi häviää niin pari tulee tilalle.
Cityssä hinnat on aika kovat käsityöläisillä 35-50€ leikkuu ja pesu, sen  kyllä tajuun
 koska minä myös olen käsityöläinen.....
Eläkettä saisi olla lisätä jos säänöllisesti sinne ropojani laittaisin.
Onneksi se puolihuolimaton leikkaus ja kampaus sopii ihan huoletta tämmöselle varttiboheemille, joten jatkan tätä omin käsin trimmausta itseni suhteen.
Muutenkaan ihan hirveesti en siitä tykkää kun vieras mun päätäni/käsiäni/jalkojani hiplaa, joten siihenhän on sitten selvä ja yksinkertainen päätös olemassa...en anna!


Oltiin "tyttöjen" kaa lounastamassa eilen ja ihmeteltiin taaskin miten joutusaan se aika oikein on huvennut. Saman kadun kasvatteja ja 60v.toisiamme säänöllisesti tavanneet. Helppo olla sellaisten kanssa jotka ovat aina olleet läheisiä ja tarvittaessa läsnä!


Meillä on joka syksy sellainen kotieläinten tapaaminen joista nämä kuvat otin viime lokakuussa. Jos olen kaupungissa niin aina osallistun niihin, samoin kuin nämä iki-ihanat ponit.
Juttuni aiheenkin löysin  siitä kun näitä kuvia kattelin.

Mikään vinkuja en ole ulkonäköni suhteen,  enkä edes pysty salaamaan, saatikka peittämään niitä ns.ulkonäkö haittojani. Kuuntelen kyllä jos joku lähes täydellinen tapaus inisee itseensä......sisäänpäin kyllä hymyilen, vaikka tekisi mieli nauraa päin pläsiä! 

Hyvän itsetunnon kanssa on helppo mennä vaikka keskellä päivää tirsoille ja nukkua tuleva yönkin rauhallisesti ja hyvin......

 Tästäkin huolimatta pidetään huolta itsestämme niin kauan kun siihen pystymme ja tarvittaessa autamme myöskin toisiamme.....:)

16 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan opn parasta ollaoma itsensä ja elää niinkuin hyvältä tuntuu. Jos pitäisi kaavoihin kangistua, se ahdistaisi liikaa.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, tottahan se on olla paljon helpompaa olla ja elää omana itsenään! Orjailla on sana jota jotenkin olen aina karsastannut, pois se minusta, nöyrä pitää olla tarvittaessa....;)

   Poista
 2. Komeesti letitetyt ponit. On siinä aikaa mennyt, noiden tekemiseen. Niinhän sitä sanotaan, että rumat ne vaatteilla koreilee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, että isävainaa sanoi aika monta kertaa, että rumathan ne itteensa kaunistaa meille tytöille kun tanssimaan lähettiin! Mutta se 60-70 luku oli vaan sellaista aikaa, että maalia laitettiin maalin päälle, vaikka oltiin nuoria söpöläisiä!
   Kyllä, ne ponien hoitajat olivat ison työn tehneet niille, mahottoman kivan näköisiä olivat letityksineen.....;)

   Poista
 3. Näinhän se, mikä itselle kelpaa kelvata saa muillekin. hyvä Maikku:)
  Vaan onhan poneilla komiat kampaukset!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kertaa kyllä olen ihmetellyt näitä meidän ikäisiä ihmisiä, että eikö se elämä ole jo opettanut sitä, että pärjää paljon helpommalla kun olet itsesi kanssa sinut......siten ympäristökin huomaa sen ja ottaa oppia....toivoisin!

   Nämä ponitkin olivat niin nättiä, ja erittäin nöyriä ja sopeutuvaisia, keskellä kaupungin vilinää, kiitokset Minttuli....:)

   Poista
 4. Maikku, se on hyvä mikä itsestä hyvältä tuntuu...☺
  Säästät paljon rahaa, kun leikkaat itse tukkasi. Värjäys on kallista puuhaa, mutta en pidä itsestäni värittömänä. Tuhkanharmaa tukkapää muuttaa naamankin harmaaksi.
  Eri asia, jos olisi valkoinen...

  Leppoisaa ja kaunista viikonloppua sinulle. ♥♥

  VastaaPoista
 5. Noista poneista piti mun sanoa:
  Tuolla lettipääponilla ainakin on erinomainen kampaaja, kelpaa mennä vaikka missikisoihin.☺☻

  Kiitos tosi hienoista kuvista, nautin kovasti niistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili Mummo nyt tämä mun vastaus hyppäs Pikolinin ohi, mutta siltähän se löytyy....;)

   Poista
 6. Niin me tyttöset ihmeteltiin lounaspöydässä, sitä ajankulun nopeutta. Vastahan me juoksenneltiin letit oikosena - siellä kotinurkilla. Samanlaisia ollaan edelleen, vähän vaan nahistuneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla masina vähän herkistelee, mutta yritan pysyä mukana....jotenkin hyppelehtii....;)
   Pitää kait hoitaa itteensä, jos ei muuta niin rasvaa nuamaan joskus sekin auttaa siihen nahistuneisuuteen, ainakin uson niin ja tuntuuhan se kun kireys häviää... hetkeksi. Hyvihän meille ruoka silloin maistui, et se puoli on aikakin kunnossa ja mahakin toimii ihan kiitettävästi...ennen lettipäänä ja nytkin...heh...;)

   Poista
 7. Taas multa hävis vastaus joka kirjoitin, painelen noita nappiloita mistä sattuu...;/
  Taitaa ne eläimetkin vähän kilpailla toistensa kanssa, taso oli aika korkea tällä kertaa....hih!

  Mulla on aika mota vuotta kun viimeeksi oli väriä päässä, jonkinlaisia raitoja laitatutin Unkarissa, siellä on viellä aika edullista nämä hommat. Niinkun tässä jo mainittiin, että mikä tuntuu itsestä mukavalta, se pitää myöskin toteuttaa. Mulla tukka harmaatui vähän kun olisi värjätty ja takaa/niska on alkuperäistä tummaa edelleenkin. Kyllähän värillä eloisuutta saa tukkaansa ja aineet hyviä ja hoitavia nykyään...kiitokset sinne Aili....:)

  VastaaPoista
 8. Onpa näillä poneilla erikoiset kampaukset, hienon näköisiä ovat. Eihän se pääasia tietenkään pääasia ole, mutta kylläpä helpotti taas kun kävin tänään leikkauttamassa lettiä, saa taas olla ilman nutturaa vähän aikaa. Voi kun osaisikin itse leikata, on nimittäin kallista lystiä tuo kampaajalla käynti. Samaan rahaan sain kuitenkin rentouttavan päähieronnan pesupaikalla (minä tykkään :), kupin kahvia ja vieläpä pari keksiäkin. Ja esitteen hinnastoineen jalkahoitajalta joka toimii samoissa tiloissa, ehkä sinnekin joskus innostuu (= raskii) ajan varaamaan. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Olin jo kirjoittanut tän mun kampaaja jutun kun luin sun blogista et ole menossa kasittelyyn, vaan en vielä julkaissut sitä, kun mun pitää aina tarkistaa moneen kertaa kirjoitukseni kun niitä kirjoitusvirheitä tulee! Ensin ajattelin, että julkaisenko omani heti perään, no julkaisin!
  Kyllähän minäkin silloin kun olin työelämässa, niin käytin näitä palveluja....tottakait, aikaahan se säästi ja silloin aika oli rahaa....:)
  Pakko oli olla siistinä työpaikalla, mutta kun lopetin työni ja edustuksen niin sitten vasta höllensin sääntöja ja korotin rimaa jota oli sitten aika helppo alittaa kun siltä tuntuu....heh...;D Kiitos Anja!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanat ja passelit kuvat postaukseesi. Täällä myös eräs hattarapää, joka ei liioin parturintuoliin istahda - ei sen puoleen, ei myöskään tuo prinssipuoliso. Hänenkin haivenensa olen saksinut yli neljän vuosikymmenen ajan, lienee kerran käynyt oikeassa parturissa ennen jotakin konserttia. No tosiaan, kävin letityttämässä takatukkani pari vuotta sitten yksiin juhliin, taisin siitä postauksenkin laittaa. Mutta normaalioloissa otan sakset omiin kätösiin ja kyllä jälkikin on sitten sen näköistä. Mutta haittaakse? Pipo vaan silmille ja koirulin perässä metsäpolulle, siinä meikäläisen menopalstat.
  Kyllä me Maikku hyvinkin kelvataan näine hyvinemme. Ja sitten jos joskus sattuu päästä viiraamaan, mikä meitä estää istuutumasta salongin samettituolille!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kysyy, että miten pystyt takatukkaa leikkaamaan....ihan samalla tyylillä kun etu-ja sivutukkaa, että naps-naps vaan....;D
   Enhän mä onhoo kampaamoa, vaan ku aina pitäs etukäteen tilata ja varata ne sakset ja sitten viellä kysyvät, että mitä pitää tehdä, vaikka maksaisin sen selvällä rahalla joten ammattilaisella pitäisi olla taito silmissä ja sormissa! Sillloin aikoinaan kun niitä käytin niin meni naistenkehtiä sinne lukemaan enkä seurustelemaan......oon aika kauhee ihminen...heh...;D

   ...muuten silloin nuorukaisena olisin halunnut kampaajaksi, muuta ammatin valintaa en muista mitä olisin mielinyt...en kumminkaa hakeutunut alalle vaan vahingossa jouduinkin toisaalle jota en ole koskaan katunut......:)

   Poista