Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

LUEN, VALITSEN JA KATON !


Olikohan meillä viiskytävuotta sitten TV ?
Tuli mieleen kun katon tätä vanhaa valikuvaani, ihanko mulla olisi lehestä ojelmasivu esillä, mutta eihän silloin ollut sivukaupalla kanavia saatikka ohjelmia....ei edes radiosta!
Se telkkari kyllä taisi tulla  silloin  meillekin, vähän niin kuin mutkan kautta.
Veljeni oli mennyt naimisiin ja rouva oli sähköliikeen tytär ja sitä kautta se aparaatti meille sitten ostettiin, sen kyllä muistan ja se oli kuuskytäluvun alussa. Vissiin vähän huokeemalla kait se sitten saatiin.

Ihan hyvä kun minäkin sitten nuorimmainen lähin viimeisenä v1965 muailmalle,
vanhemmat saivat sitten telkkarin seurakseen. Sen muistan,että joku tunnettu saksalainen merkki se oli mutta mikä!?

Tämä se johdatus nykyiseen suhteeseen sen TV-n kanssa, se on erittäin toimiva ja tarpeelinen mulle.
En oikein osaa sanoa montako tuntia päivässä kattelen sitä, vaihtelee. 
Aamupalan nautin sanomalehden kanssa ja radio on auki, että kuulen päivän menot sekä säät ja määt....
Jos tulee urheilua ap.niin silloin aukaisen aparaattini, muuten kenties vasta ip.toviksi. Sitten klo 18.00 jolloin alkaa  se  brittien"Emmentaali", sitä olen seurannut alusta lähtien, on muuten ainut sarja jota säänöllisesti katon. Sitten se onkin auki loppuillan, samalla teen kaikenlaista kotijuttuja, ihan jatkuvasti en sitä tuijota.
Mulla ei ole maksullisia kanavia, koska tuntuu nämä piisaavan mitä saan ton  kattoantennin mukana.
Jos pitää sanoa mitä seuraan eniten, niin normaalit uutiset ja ajankohtaiset jutut. Luonto/eläin ja matkailu on mukavaa seuraa.
Musiikin suhteen olen kaikkiruokainen, vaan tuota räppiä en ihan lempparikseni laita.
Tositeevee -ja huumoriohjelmia kattelen aika mielelläni, niistä otan vain osan omakseni.
Tällä hetkellä seuraan "Maajussille morsian"ta ja "Muodin huipulla". Musiikki puolelta "Voice" ja voi, että odotan "Tangomarkkinoita"......
Monen yllätykseksi, en seuraa mitään ruokajuttuja tai semmoisia kysely/kilpailuja, sisustus jutut jätän myöskin toisille, mutta asuntojen ostot ja rempat toimii.
Dokumenteistä tykkään, varsinnii jos niissä on mennyttä historiaa.
Elokuvia katon viiliksen mukaan, mun on kylläkin aina huomioitava se, että jatkanko kattomista sitten unissani, niin kyllä tuppaa aina joskus käyvänkin, siksipä rikos ja kaikenlainen väkivalta ei mulle oikein sovi.

Tapanani mulla on, että siinä aamukahviin lomassa luen leheltä ohjelmat aika tarkkaan ja mielenkiintoiset klo ajat ympyröin.Tämä kaks`viikoinen on mulle mielenkiintoista aikaa koska tykkään urheilun seuraamisestaSorsat maalaukseni on ollut jo kymmeniä vuosia jossain maailmalla, voisin tehdä uuden ja vähän paremmin....;)

Pyhän rauhallinen aamu menossa, yöllä tullut vähän lunta, kaunista, radiosta tuleen hyvää musiikkia. Mietin teenkö ruokaa tänään vai kysäsenkö Pirkolta, että jospa jonnekin ulos syömään, mukavata kun toi isosisko muutti tänne Jyväskylään ja ihan tähän lähelle! Hänellä vielä noi muutton hommelit kesken koska heti kuorman  tulon jälkeen lähti ulkomaille kuukaudeksi. Nyt alkoi sitten järjestelyt uudessa kodissa!!!! Voi olla, että vastaa...tee ruokaa mä tuun sit sinne.....voiskin toimia sillä mulle pitäisi kattokruunuun pari lamppua  vaihtaa! Olen aika epävarma vieläkin noilla tikkailla joten siirrän vaihdot toisille, ihan turvallisuus syistä!

Tilulilulii nyt se on auki ja nyt se on kii, että sehän siinä, sanoi Anssi K kun toimittaja kysy hypyn viilistä ja minuahan se hymyilytti......en romahtannut tuloksista, vaikka hitokseen  vähän kyrsinkin.....;)


6 kommenttia:

 1. Kyllä minäkin nyt oon istunut telkan ääressä, enemmän kun laki sallii :) Mä en oo tuota Emmerdaalia kattonut, kun joskus silloin, kun se alko. Kyllästyn aika nopeesti. Nyt oikeestaan seuraan vaan Haapasalon Villen matka juttua. Istun kyllä tv. äärellä, mutta teen jotain muuta, kun tuo Entinen kattelee kuitenkin jotain tyhmää ;) En voi kuitenkaan saoa, että en katsele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sen Villen reissut katellut ja tykännyt! Nyt tämän viimeisen olisin joutunut kesken kaiken aloittaa, niin päätin, että katon sen sitten myöhempään kun ihan varmasti uusitaan. Se Ville seikkailee niin erikoisissa maisemissa ja reipas sananen poikakin viellä kaiken lisäksi. Oli muuten nyt kisoissa yhessä naisten lätkämatsissa oikean selostajan parina, vähän mua nauratti niitten jutut, mutta ihan hyvä oli!
   Tässä taas tänäänkin vierähtikin jokunen tunti telkkarin vieressä....;)

   Poista
 2. Menin Maijalle sitten syömään ja hyvää oli, kiipesin tikkaille lamppujen vaihtoon ja kauppareissun jälkeen omaan kotiin paikkoja järjestämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sa edes tulit mun "ravintola päivälle", ois luullu et enenmäkin porukkaa olis ollut kelloa soittamassa, ku sai ilmasta hyvää ruokaa ja maksuna toimi se vanha tapa "oravan nahat".....hih....;D

   Poista
 3. Hienoa että sisko muutti lähelle, ei tule ikävä, ja muutenkin apu lähellä. ♥
  Telefunken oli ennen radioissa ja televisioissa hyvä saksalainen merkki, sitä myytiin paljon:)

  "Emmentalia" ja Muajusseja miekii kahon..:)
  Hyvvee viikon alakuu siule, Maikku. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on se asia koska siskoo ilkiää pyyteen...vaikka tikapuille kipee...kehu muuten ottaneensa tapaturmavakuutuksen kun viellä sen sai,,,;)
   Muuten ei olla ikävöiviä ihmisiä, mutta tämmösissä asioissa tulee kyllä ikävä kun apua tarvis! Onhan tässä noita auttajia mutta silloin pitää aikatauluista sopia ja p-taskua kaivaa, olipa asia mikä vaan.
   Kiitos Aili ja pärjäillään....:)

   Poista