Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 27. helmikuuta 2014

TURISTINA BUDAPESTISSA.


Jotenkin tekisi mieli lähtee jonnekin, oikein rajoja ylittää! Ihan hirveen kovaa hinkua ei vielä ole, mutta olen asian laittanut jo muhimaan tuonne baskerini alle.
Sitä ennen mun pitäisi saada tietoja mitä se mun korva oikein sanoo ja kuuleeko sillä eli ei !? Soitin ja kysäsin korvaklinikalta, että olenko jonossa sinne....olen ja jonojen pituus on kolme kuukautta.
Ettäs sen poikia taas tämäkin!
Toisekseen maaliskuun lopulla pitäisin saada kutsu koipeliinien tarkistukseen, vuosi kun on jo kohta hujahtanut nivelten vaihdosta. Vissiin senkin perrään on jo pikku hiljaa kyseltävä.
Saisi nämä asiat huolesta pois ja niistäkin sitten ne hyvä uutiset ottaisin, niin mikä ettei, kun reppu selkään ja baanalle.


Tämä oli mulle uusi juttu linnavuorella, milloin lie tullut paikoilleen tämmöinen tarjotin. Muutamaan vuoteen kun en ollut siellä mäellä käynyt. Tasolla oleviin laattoihin on pistekirjoituksella pantu asiat, mitä minä ihailen näillä taittovikaisilla silmilläni.
Loistava oivallus ja toteutus heiltä jotka olivat tämän saaneet aikaiseksi, suuret kiitokset heille sanon  näkövammaisten puolesta!


Lämpöiseen aikaan tämä Budan vanha osa, näillä vuorilla on miellyttävä paikka tarkkailla ja tallentaa. Ehdoton mesta käyskennellä ja ilta hämärissä ihailla Tonavaa sekä kaupungin suuruutta iltaloistossaan. Kaksi reissua sinne vuorille on tehtävä päivällä ja illalla.
Näin toimivat mun kaveritkin jotka tekivät joulun alla retken Budapestin joulutoreille.Caputsinot ja kakut kuuluvat Budapestissa yhteen  ja niistä on ehdottomasti nautittava päivittäin, niinhän mekin teimme. Onneksi olimme aina samaa mieltä kun joku ehdotti kahvipaussia.
Kuvan juusto/mustikka kakku ei suinkaan ollut niitä pienempiä lohkoja ja kuppikin veti lähes puolilitraa hyvää maitokahvia!
Taisin muistella tätä viime reissua, että onnistui ja sitten kun kamutkin
tulivat sinne muutamaksi päiväksi. Pärjäsin muuten aika hyvin siinä porukassa  päivisin, mutta hyö jaksoivat vielä kun minä hiippailin kotsaan.

Kyllähän mä voisin toisaallekin lentää ja muualle tekisikin oikeastaan mieli, vaan kun on niin helppoa ja huokeeta tämä tuttu reitti.....


ps. Kikka vilkuta jos olet Salpausselän kisoissa katon kaikki osiot mitä sieltä tulee kuvaruudun kautta ulos. Pääsin tähän urheilun makuun kun olin vaki töllötäjä olympialaisten aikaan.....;)

18 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ! Noita muidenmaiden kuvia on kiva katsoa.
  Vai jo vuosi kohta on nivelten vaihdosta. Oletko ollut tyytyväinen tulokseen?
  Oikein hyvää viikonloppua ja unelmia rajoje nyli menosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen puoleen olen tyytväinen nivelten vaihtoon, että jaksan ja kävelen paremmin kuin ennen, ja tasaisella en tunne edes kipua! Toisessa polvessa tuntuu joskus jotain lievään lonksahtelua....joka vähän ihmetyttää!???
   Voitelut ja särkylääkeet olen jättänyt pois tarpeettomina, toivottavasti pitkäksikin aikaa. Kummakin jalan pitkät arvet ovat varsin näkyviä mutta melko tasaisia, siis ei koholla,,,,,se nyt ei haitaa vaikka näkyykin, tuli näistä isoista arpiloista sitä katu-uskottuvuutta lisää. Vaikka enhän minä paljailla polvilla tuolla raitilla kuljeksele....;)

   Poista
 2. Kyllä Budapesti on kaunis kaupunki ja capucino maittavaa leivoksilla, tai ilman. Minäkin nautin kisat telkusta kutimen kanssa, kun on tuo rojekti menossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni kävi täällä mun huushollissa ja ihmetteli, että vieläkö mulla on verstas kamat levällään....no on viellä kolme päivää....;D

   Poista
 3. Ihania kuvia,täälläkin katsellaan kaikki kisatapahtumat.Mukavaa loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ulkokuvat onnistuu melkein aina, kun se valo tekee ihmeitä!
   Kuvasin uusia koruja tässä yx päivä ja kun siirsin ne tänne albumiin, niin huomasin että puolet oli huonoja....mitä lieneen olin kuvitellut kameralla tekeväni!? Otan kyllä uusiksi kun päivä paistaa paremmin. Aikamoisen nipun sain koruja kisojen aikoina tehtyä....heh....;)

   Poista
 4. Luovuus se vain kukkii, oli kisoja tai ei. Hyvä käyttää kaikki ajat hyödyllisesti:)
  Ihania kuvia Budapestistä; tuo linnavuosi on upea!
  Hyvää kalevalanpäivää, Maikku. ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luovuus on puoli ruokaa....ei ihan kohilleen tainutkaan mennä mun sananlasku, mutta ainakin yritin ...hih..;)
   Minä en käytä läheskään aina aikojani hyödyllisesti, lintsaan ja pinnaan niin paljon kun omatuntoni sen sallii....ja salliihan se kun olen itseni herra!

   Kiitos Aili Mummo, otin muuten Kalevala kirjani esille tänään ja muutamat värssyt luin jälkiruuaksi.....:)

   Poista
 5. Hienot kuvat - tulee vallan matkakuumetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kaimaseni kun raaskit hetkeksi jättää myrskyluodon ja piipahtaa tänne sisäsuomeen!
   Sanovat, että se matkakuume helpottuu kun ottaa oikein asiakseen lähtee sinne reissuun.....mutkun munkin pitääs ja sitku......;)

   Poista
 6. Budabest olisi hieno kaupunkikohde, kiitos pikku pyrähdyksestä sinne! Mukavaa kuulla että polvien operaatiosta sait avun ja nyt vaan mietíntämyssyä sovittelemaan uusien matkojen suhteen:)))
  hyvää maaliskuun tuloa ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. En muuten ole ollut oikeella lomalla vuosiin ollut ja eihän se eläkeläinen ole lomaa edes ansainnut kun ei töissä käy....kait....;)
  En muuten osaisi oiken päättää minne menisin tai minne pystyisin menemään!? Edullisia matkoja kyllä näkyy olevan tarjolla ja kunhan paikalle pääsisin niin viihtyisin missä vain, sen tiedän. En suunitele etukäteen minne menen, se vain ratkeaa yks-kaks ja sitten vain lähden.....;)

  VastaaPoista
 8. Kyllä Budapest on mukava matkakohde, voisin sinne lennähtää aina vaan uudelleenkin. Mutt nyt on jo tän kevään reissu paketissa, lentoliput plakkarissa vaan ei vielä hotellivarausta. Silti toivoisin vielä kerran pääseväni Sankarten aukiolle ja aukion reunassa olevaan museoon tms. Viimeksi siellä oli yli aukion jatkuva jono erään kuuluisan taidemaalarin näyttelyyn. Eipä ollut aikaa jäädä jonottamaan. Ja tietty kävisin kylpylässäkin. Ja monessa muussakin paikassa. Ah, Budapest!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyvä matkailu kohde, paljon kultuuria ja nähtävää!
   Asuminen...no, olisin jo aikoja sitten lähtennyt pois jos en hommia siellä tekisi! Siitä hyvä puoli, että saan rauhassa siellä ollä ja penseliä heiluttaa, hyvät työtilat, hyvällä paikalla ja lämmin koti samassa mestassa....:)
   Aikansa kutakin, että sanoisinko näin, johan tässä on viistoista vuotta mennyt, pikkuhiljaa siistitään ylimääräisia kamoja pois jotta se lopullinen muutto hoituisi nopsaan......ja tuskin sitten sinne koskaan edes turistina palaisisin!!!

   Poista
 9. Sukkelaan se Budapestissa vietetty aika on mennyt ja viidentoista vuoden aikana monta reissua sinne on tehty. Turistinakin joitakin päiviä vietetty, vaikka en nyt oikein tiedä mikä on sitä turistina oloa ja mikä sitä tavallista päivän askareitten pyörittämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turistina olo on sitä, ettei tarvihe selkä vääränä torilta ruokaa hakee...vaan olla ja kierellä kauppahallissa ja kaupoista jotain kivaa ostaa itelle tuliaiseksi..;)
   Kyllä on säänollisesti vietettävä niitä turistipäiviä se on ihan mukavaa, muuten olisikin ihan tyhmää.....;D
   Päivän askareet=siivota, laittaa ruokoo, tiskata, pyykätä, silittää ym.ym.ihan hirveesti en tykkää siellä enkä täällä näistä viimeeksi mainitsemasta asiasta...hih-hii !

   Poista
 10. Äkkiäpäs on vuosi vilahtanut tuosta sun polvioperaatiosta ja hyvin ovat alkaneet kestää ja kuljettaavat Sinut jo aivan minne vaan.
  Mikäs sen mukavampaa, kuin tuttua reittiä kulkea ja varmasti ihana paikka tuo Budapest, ainakin kun noita sun kuvia katselen. Jospa joskus tulisi käydyksi.
  Hyvää LaskiasSunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, sitä itekin ihmettelin!
   Kotona olin laskiaisunnnuntain ja luultavasti tiistainakaan en mee pyllymäkeen....kun sitä lunta ei ole, muuten menisin....vitsi-vitsi!
   On vain syötävä koko päivä hernekeittoo ja laskiaspullia palan painikkeeksi, kerman ja hillon kanssa ehdottomasti.....;D

   Poista