Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Huippukokin omenapaistos.


Hyvät ystävät muistavat usein minua, niinkuin männäviikolla. Sain omppupussi ynnä muuta lihottavaa, omenat ei tietysti lihota itsenään, mutta niistähän saa kaikkea hyvää tehtyä, lihottavaakin. Päätin pyhän kunniaks tehdä vanhanaikaista omenapaistosta. Tein esivalmistelut, huuhtasin omenat. Kasasin pöydälle kamat mitä tarvisin tähän herkkuun. Muistin että juoksevan rasvan voin käyttää keitokseen, koska sitä oli. Kauraryyniä on mulla aina, neljää viljaa olisin myös voinnut laittaa. Kaneli kuuluu varastooni, tykkään ja käytän sitä tankona ja jauheena erinlaisiin ruokiin. Siirappia oli myös jota purskauttelen kaali-ja porkkana mössöihini ja nyt saa omput siintä kyytiä.
Vaniljajätski olisi ollu poikaa, piste iin päälle tässä keitoksessa, sitä ei ollut, mutta vaniljakastikejauhoa löytyi ja rasvatonta maitoa myös, sekotin ne ja laitoin kylmää muhimaan!
NOOOO, eiku hommiin, kaikki toimi hyvin, reippaasti ja vanhalla ammattitaidolla! Omenapaistosta teen vain näin satoaikaan, kun saan  tekotarpeita. Mulla on kylläkin paljon sentapasia ystäviä jotka muistavat minua kun satoa tulee runsaasti. Jos on ylenmäärin maan hedelmää, niin kantavat niitä allekirjoittaneelle, koska tietävät että käytän ne tarpeeseen. Teen jokapäivästä ruokaani tai säilön sekä pakastan hyödykkeeksi, kompostia en ravitse hyvällä appeella! Nöyrin kiitos teille kaikille, olen edelleenkin avoin ilmaisille hyödykkeille ja maksaisinkin roposen jos ois tarvis tai se ylimääräinen lantti löytyis!
Tässä tuli esikirjoitus tähän vaatimattomaan otsikkoon, jolla tarkoitin tietysti itseäni. Koska kaikkien ammattien nimikkeet alkavat nykyään televisioissa ym.kirjoituksissa sanalla HUIPPU, ja siis mä olen HUIPPUKOKKI, sen olen nyt päättännyt! Jos haluaa joku urpo kommentoida ja kumota tän, niin siintä vaan, en ota sitä vastaan!??

ps.se juokseva kasvisöljyvalmiste, muovipullo olikin Meiran sinappia, joka sattui siinä tohinassa kouraani. Aukasin korkin ja rupesin pursottelee sitä omenapaistokseeni, jotta olisi paistovalmis ja uuniin panatavaksi. Joku vaisto sai mut haistamaan sitä, jos olis vaikka ehtinnyt härskiintyä, koska puteli oli ollut jo jokin aikaa ostettuna jääkaapissa. Haju oli väärä ja hokasin onneks ajoissa olla sotkematta sinapilla herkullista omppupaistostani. Onnitelin itseäni ja totesin, että näköjään liikennevalot toimi sillä hetkellä. Aistit, hajun suhteen on ainakin kohdallaan nyt, mutta miten lie huomenis, huh!

Lusikka käteen ja ei muuta ku ääntä kohti lapioimaa, maistuis varmaan sullekkin.
Jostain syystä halusin ton hassun hanurin soittajan jakaa iloni ja ammattikunniani kaikkien herkkusuiden kaa.....
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Johan olis jos kerkisit laittaa sinapit omppupaistoksen selkään. Ryhdyin lukijaksi sulle, ensi vaikutelma blogistasi on ihana!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, niiaan ja niksautan!Lukijoita käy, mutta tuntuvat aristavan sitä kirjautumista,koska minäkin sen osaan, ihmettelen miks ei toisetkin...sitä niin kovasti toitotettua ASENNETTA vain hiven tarvittas...multa löyty ku iso-sisko piti pillistä kii ja pakotti oppimaan tan virtuaalimaailman niksit...mukavaa!!!

    VastaaPoista