Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 24. syyskuuta 2010

SYKSYN SEURAUS ON TALVI .
VIELLÄ on viikko syyskuuta!
 Muistan, että joskus on jo tullut pysyväkin lumi tähän aikaan vuodesta. Mikä vuosi lienenkään, viime vuosituhannella se oli varmasti, sen tiedän kun oikein tarkkoja ollaan. Asuin silloin kotonani, kyllä muuten tälläkin hetkellä asun kotoani, mutta kun pilkkuja oikein viilataan, ni vissiin täytyy tarkentaa. Tällä eli sillä kotona asumisella tarkoitan nyt lapsuuden kotiani. Jossa oli isopiha ja paljon kukkia, marjapensaita, vatukoita, juurespenkkejä ja isoja omenapuita. Lisäksi viellä, ihana leikkimökki...

Se lumisade tuli ja omput oli viellä puussa ja kehäkukat oransina maassa! Siintä alkoi silloin talvi. Oiskohan se ollut niitä pitkiä, kylmiä ja lumisia aikoja, en kylläkään pysty varmasti sitä muistamaan. Tämä tästä, kun vanhat ihmiset muistaa aina ne kuumat kesät, makeat mansikat ja isolumiset kinokset.

No, minähän olen vuosissa jo ikäihminen, mutta tämä mieli ei tunnu kulkevan mukana. Sehän se minun onneni ja iloni onkin. Annan siintä osan ympäristöön, ihan silkaa sosiallisuuttani, ympyrä on laaja ja joka kohalle astuu, niin siltä ei voi säästyä.
 Totean savolaisittain, että vastuu siiryy sille joka on lähellä ja kuulee tahikka muuten seuraa tekemisiäni on tosiaankin omalla vastuulaan siinä mitä ottaa itseensä. Joten tykönään kärsii kaikki seuraukset jotka tulevat tästä suunasta. Voihan sen hetkisessä ilmanalassa myös olla virettäkin, koska tuuli tuo ja vie, minne lie!?  Tarkennan sen/tän, minussa ei ole tietoisesti savolaisuutta, siis perintötekijöissä, eikä karjalaisuutta. Nämä kunnioittamani heimot kun luetaan ja lasketaan siihen  ylen eläväiseen, hauskaan ja mutkattomaan luonteenseen .
 Lisäisin viellä se leikkimielinen kierous mainitaan usein heissä, vaikka kaikkihan ovat tarvittaessa sen luoteen vallassa. Jotkut vaan osaavat sitä käyttää paremminkuin toiset. Useinkin olen saannut osakseni tämän kysymyksen siellä sun täällä, että mistä päin olet lähtöisin!?
 Meillä alkuperäisillä Jyväskyläläisillä on onni tai toisinkin vois todeta, asiasta riippuen, saada parhaat puolet kaikista maamme heimojen ominaisuudesta! Ehkä on taas todettava, että tämä on minun henkilökohtainen mielipiteeni, jota ei tarvi kovin vakavana ja toenkaan perrään ottaa. Siis, tässäkin vastuu siirtyy sinulle, uskot eli et, luithan kumminkin mitä kirjoitin ja sen kirjoitin.
 Äitini suku on hyvinkin pitkälle synnyinseutuni umpäristöstä. Kylläkin melkoinen määrä heitä siirtyi valtameren taakse, osa palasi esi-isäin tiluksille. Isäni suku on kauenpaa, jota sisareni Pirkko yrittää selvittää. Mielenkiitoista tietoja on saannutkin mutta faktoja pitäisi löytyä lisää, uskoo löytävänsä koska jatkaa edelleenkin sukututkimusta.

Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. No jo markkinat ku pitää itte omia kirjoituksiaan kommentoida ;/ !? Olen katellut ja odotellut edes säälistä joitakin kannustavia kommenteja lukijoiltani. Koska sen olen huomannut että kyllä niitä täällä, mutta, mitä!?? Jatkan kyllä kirjoittamista edelleenkin omaksi ja teidäkin iloksi....hih-hii..ja terkkuja kaikille, laittaa Maikku

    VastaaPoista
  2. Kommentti se on omakin mommentti.İhana taulu,kuten muutkin maalauksesi.
    Totta se on,etta silloin lapsuudessa kesat olivat kuumia ja aurinkoisia.Talvet taynna lunta ja pakkasta.Nain minakin muistan.

    VastaaPoista