Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 20. joulukuuta 2010

JOULU TERVEHDYS!


Käyn harva-se-päivä pelaamassa noppaa poikien kanssa, koska ovat heti seuraavassa korttelissa. Ihmettelen alussa ovatko ihan luvan kanssa siinä koulun edestalla, olivat ja saavat pelata kunhan ei käytetä rahaa. Ottivat mielellään kimppaan, kun kerroin että olen JOULUPUKIN maasta. Joulupukkia sanaa käytetään jopa uutisissa, siis suomeksi sanottuna. Johtuu siintä kun hän tulee joka vuosi lentokoneella pariksi viikoksi hommiin Unkariin ja pääasiassa Budapestiin, tätä on jatkunnut jo vuosia, että tuttu ukko Unkarissa. Olen myös oppinut hänet tuntemaan, voisin jopa sanoa että olemme ystävystyneet. En ole hänen tontunsa, vaan hyvä ystäväni Rèka joka on paikallinen suomenkielen opettaja, on aina kimpassa. Käyvät sairaalat, koulut, erityisesti näissä huono-osaisten ja apua tarvisevien lasten luona, ja vievät pieniä lahjoja. Nythän oli pato murtumalla paljon ihmisiä jotka ovat avun tarpeessa, seutu on köyhää ja monilapsisia perheitä jotka menenttivät kaiken. Joulupukki toi pientä iloa sinne, tai oikeestaa suurta, sen näki lasten ja heidän perheitten ilmeistä! Muuten eka kertaa kuulin kun lapset oli opetelleet suomeksi laulamaa...joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha-ukki..... Vedet tirahti mulla silmiin, mutta niin taisi Joulupukillakin käydä ja virkansa puolesta paikalla oleville ihmisille!
Olen täällä Suomessa, ihanassa pakkasessa ja lumessa  jota kaipasinkin.....
Tämmöisellä kortilla, oli muuten ensin toinen sarjaan kuuluva kortti esillä, mutta vahingossa taas painelin nappuloita ja hukkasin sen, toivottavasti saan sen ensi jouluksi esille, pitää pyytää opelta taas apua, aika tohelo olen, vissiin sentakia olenkin TONTTU, mutta tontuthan ovat kilttejä ja hyväsydämisiä otuksia! Kiitän kuluneesta ajasta, sukulaiset, ystävät ja kylänmiehet ja toivotan JOULUN RAUHAA ja parempaa UUTTA VUOTTA!
Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa rauhaisaa Joulua ♥

  VastaaPoista
 2. İhana postaus.
  Ja kivannaköinen on Joulupukin apulainenkin.
  Rauhaisaa Joulunaikaa,ystavain

  VastaaPoista
 3. hahah ihana tonttu kuva!!:D mietin vaa että mitähän ohi kulkijat on ajatellu kun ikä-ihminen poseeraa tonttu lakki päässä patsaiden kanssa..
  Nyt tiiänki mistä äiti on perinyt hölmöytensä!!

  t. ihana kummi tyttösi

  VastaaPoista
 4. ANONYYMI,siis ihana-kummi-tyttöni, niitä on kylläkin useampi, mutta tunnistan tapauksen! ;)!No, suora vastaus on, ohikulkijat rupes kuvaamaan meitä, koska tajusivat, että siinä filmataan jotain kuuluisuutta.....ja minä ja pojat annoimme sen ilon heille!HIH-HII...;D

  VastaaPoista