Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

TORSTAI ON TOIVOA TÄYNNÄ, TÄNÄÄN ON PERJANTAI !


***
Ihmiset jotka olisivat kyllin viisaita
antamaan hyviä neuvoja.
Ovat tavallisesti
kyllin viisaita
pidättyäkseen niistä.
***
Heräsin jo ennen kukonlaulua, kun joku älykääpiö soitti ulko-oven summeria. Eikä vain minun, kävi joutessaan läpi kaikki talon napit! Näitä sattuu silloin tällöin, yleensä klo 04-05 välillä, koska kapakit ovat sulkeneet ne viimeisetkin ovet. Tänään en reagoinut ottamalla luuria käteen ja töräyttänyt jotain, annoin rauhassa kuseksia pitkin seiniä. Tämän tiedän, sen todistaa lätäköt oven edessä. Koiriakaan näistä merkeistä ei voi syyttää, koska harvemmin ne osaavat summeria käyttää, taikka oikein kuvioita tehdä. Nyt viellä aamupakkasilla saattaa olla vaarallisen liukastakin, sitten kesäaikana  mahtava haju. Siis siintä huomaa ne ihanat vuodenajan vaihtelut, josta me suomalaist saamme nauttia!  Muuten emme pärjää , missään nimessä, esim.Budapestilaisille, jossa asun osan vuotta!!!!! Useinmiten oksennuksellakin on reviiri merkitty. Linnut kylläkin puhdistaa melko pian ne kokkareet aamupalaksi!
Onneksi nykyinen talkkari-ukkelit tekevät myös työnsä heti aamusta kun aukaisevat pihaportit.
Pientähän tämä on nykyisten uutisten rinnalla. Mutta kyrsiihän se aina joskus tämmöstäkin, joka ei yleensä lillukanvarsiin  muutenkaan takerru. Eipä se niin pahasti oikeestaan kyriskkään, mutta päätinpä kirjoittaa kun lukasin lehden ja luin taas urputtajijen "lyhyet" osaston, hölmöt rivit!
Joskus kyllä laitan sinne ittekin jonkun viestin.
Tämänkin pelkästään omaksi iloksi. jotta joku sais miettimisen aihetta.

Laitoin eilen ison kassin täyteen omia vaateita, niitä joita en ole käyttännyt piiiiitkäääään aikaan. Vien ne KappAhliin ja he toimittavat ne eteenpäin, nyt menevät Karjalaan apua tarvitseville. Menköönsä minne lie, mutta kun en itte pysty roskikseen heittää mitään käyttökelpoista tavaraa, tehköön joku toinen sen, joka on siihen kykenevä!?
Vien huomenna toisen pussilisen lisäksi, koska tuntuu noita vaateita olevan ihan liikaa. No, pitäähän sen tässä todeta, että saan -25% ostoedun sitten sieltä.Voinpahan  hyvällä omallatunnolla täyttää välittömasti sen tyhjäntilan mikä nyt tuli, jota ei oikeestaan tullutkaan.
***
Taulua ei tarvi pahemmin selitellä, koska kaikki tietää kohteet ja ilmeet kertoo taas monta kirjoitusriviä.
Käytän kirkasta vernissaa loppupintaan joten se kiiltää, koska en näköjään ole vielläkään tarkka näissä kuvaus hommeleissa.

Ulkona kaunista joten laitan kampeet niskaan ja piiperrän kera katamuksieni sinne kaupaan.....

*****Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Hykerryttävä kuva Hessu Hoposta, Plutosta ja Iineksestä!
  Vieko ei paikkakuntien KappAhlit vaatteita esim. Karjalaan? Täytyypä kysäistä. Vein kaksi jätesäkillistä UFF:n molokiin ja vielä on karsittava rytkyjä ripustimilta. Miten sitä luuleekaan laihtuvansa entisiin mittoihin ja siksikö säästelee lemppariröijyjään? Vai ootanko, että muoti kiertää taas ympyrän ja "garderoberini" tulee jälleen muotiin? Mutkuneimahdupäälle. Hm. Tunteet sivuun ja järki käteen otettava, että jotenkin mahtuu ympyröissään pyöriskelemään.
  Mutta; aurinko paistaa ja saa mielen iloiseksi. Terkkuja vaan sinulle keskeiseen Suomeen! Ja Budabest on mukava kaupunki ja Suomella siellä upea suurlähetystö! Ja tietysti lähettiläs myös!!!

  VastaaPoista
 2. Karjalan apu ry.toimittaa ne vaateet sinne nyt
  kolmena päivänä, käväsin jo siellä ostin jo -25% etusetelillä ruskeet venyvät leggisfarkut, ruskeita housuja löytyy multa, mutta just ei näitä...;/(..seli-seli...).Budapest on upea kaupunki, mutta tietysti ne miljoonacityn ongelmat löytyy! Kun on tottunut ammatti lähettiläisiin ja tulee poliitikko on suuri ero, koska suomalaiset diplomaatiit pitävän sen luokkkaeron hyvin tärkeenä, herra=herra!? J V nykyinen romutti täysin systeemin ja se on mielestäni OK.Vapaampi ilmapiiri ja ylenpalttinen jäykkyys katosi, kova poika järjestelee asioita!
  ps. vaateet kun kutistuu jos niitä ei käytä...hih-hii, sehän se syy on..;)

  VastaaPoista
 3. Hauska kuva :)
  Täälläkin kerrostalossa oli häiriköt asialla, hissillä ajettiin aamuyöstä edes takasin kerros kerroselta, ja pakuttivat käytävässä kaiteita.
  Huoh.. nuoret juhlivat :/

  Joo vaatteet kutistuu, hyvä pointti, ei me kasveta ;D

  VastaaPoista
 4. Hei Maikku ja mukavaa sunnuntaita, saanenko lainata tuota hyvää aforismia facebookiin?
  Se on niin totta joka sana!

  VastaaPoista
 5. SEIJASTIINA, blogini alusta lähtien olin päättännyt että kaikki kirjoitukseni ja kuvani ovat käyttöä varten!!!!! Koska ittekin lainailen toisaalta ja sitähän tämä blogin pito onkin...maailman on avoin ja mikä ei ole julkaisukelposta, on pidettävä sitten visusti povessa.....hih-hii....;D

  VastaaPoista
 6. Kivaa, kiitos, taidan lainata sitten sitä kotikokki.netissä ensin, kun siellä usein on niin paljon ihmisiä jotka olevinaan ovat viisaita :D
  Lause on hyvä!

  Ja ihanaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
 7. Minä vien käyttökuntoset kamppeet kirppikselle ja sangen huonot menee roskiin. Ja yleensä ne on sangen huonot. Kun en oo mikkään muotitietoinen, niin pidän vaatteet aikas tarkkaan ja sitten ostan uutta. Jonkun verran tulee tuunattua kamppeita, että ne on taas kuin vereksiä pitää. Elikkäs oon aikas pihi näissä vaate jutuissa, noh, ja höh:(

  VastaaPoista
 8. NENUNEN, mullahan oli Pelastusarmejan kirppis samassa talossa, lopetettiin kun ei ollu kanttava enään!? Sain sieltä hyvää vaatetta joita tuunasin, kaikenlainen korjaus on mun lemppari hommaa, ompelukoneella varsinkin. Moni kanssa-sisar ihmettelee mua, mutta kun kerrran on taito ja halu siihen, ni tyhmähän mä olisin jos en tekis. Semmosta ees-taas hommaa tehtiin sen kirppiksen kaa, harmittaa vielläkin kun lopettivat, siinä on liiketila ollu tyhjillään jo kauan, ennen sitä siinä oli ompeluliike, sekin oli mun vakipaikka....;)

  VastaaPoista
 9. Onpas kiva, että kauppaketju on ryhtynyt keräämään tuotteita hyvän asian puolesta!

  Olen käynyt Budapestissä kerran ja syönyt siellä yhden elämäni parhaista aterioista. Pidin kaupungista kovasta. Varmasti sekin on lähes 20 vuodessa muuttunut paljon. SIlloin pistin merkille, että katukuva vilisi toinen toistaan hoikempia ja kauniimpia naisia :)

  VastaaPoista
 10. JOHANNA,pe-ja la vein yhteensä neljä isoo kassia vaateita sinne ja yhtään ei tullut lisätilaa vaatehuoneeseen..höh..;/
  Budapestiä sanoisin Itäisen-Euroopan muotikeskukseksi, kaikki tunnetut muotiliikkeet ja isot ostarit myös cityssä, joten kauniita/muotitietoisia ihmisiä liikkuu siellä paljon. Itekin usein istukselen ja ihailen heitä! Mutta, eipä tarvi kuin vähän poiketa , mennä maan alle/päälle kulkuneuvoja odottamaan, ni kyllä huomaa ne miljoonakaupungin ongelmat, kurjuutta näkyy!

  VastaaPoista