Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 26. maaliskuuta 2011

TURKOOSIA KAULAAN JA KORVIIN KORISTEEKSI KANTAJALLE!****
Muisti ja haaveet
omaisuutta
ajassa.

Eeva Kilpi

****
Turkoosin, olen huomannut olevan melko monelle ihastuksen väri ja varsinkin koruissa. Minulle se on myös, niistä monista sekalaisita väreistä. Jatkan tässä tietysti taas omaa mielipidettäni, tottakait kun tämä on minun oma blogini,
johon olen antanut luvan lainailla ken sitä haluaa .
Se turkoosin väri käy niin tummalle kuin hailakoimillekin. Punatukkaisille erinomaisesti, vertaan sitä heille vihreään. Prunetit taas kantaa värin kuin värin, niin on ok.
Suurin ja paras päätös värien suhteen tulee meiltä jokaiselta itseltään.
Otamme ja käytämme sitä mikä tuntuu hyvältä tänään ja huomenis voimme huoletta vaihtaa väriä. Sitten on joillakin talvi-ja kesäväri erikseen, johon lisään tietysti kevät-ja syksyvärin.
Vissiin voisin jatkaa tätä värienkirjoa vaikka kuinka pitkälle,
mutta antaa olla!
Turkoosin korun isot puikulat luulisin oleva akryllia, kauniisti kullalla marmoroitu ja pienet lituskaiset värjättyä simpukankuorta ja siellä täällä kultaisia välihelmiä. Nailonsiimaan pujotettu, yritin ohuella silikoonilangalle mutta ei onnistunut koska simpukan  pujotusreikä oli tosi pieni. Helmet ovat sen verran pitkät, ettei lukkoa ole tarvinnut erikseen laittaa, siiman solmupään sulatan. koska leikkauspintä on tökkivä kun iholle sattuu, olen sen kokennut kerran jos toisenkin.
Korvikset ostin Unkarista, käsityöläisten markkinoilta, ruskeetkin ostin kun sain tingattua hintaa vähän alemmaksi.
Sininen silkkihuivi se jo aijemmin kuvissa ollut ja sanomalehti sen alla on tietysti "Keskisuomalainen" sekin jo luettu sekä kiertoon laitettu. Nämä korutarvikkeet olivat melko uusia ja oikein helmikaupasta Budapestistä ostettu. En muista, teinkö sen täällä vai siellä, koska kummassakin maassa tuntuu se työ luistavan.

ps. meenas unehtua se miniatyyrilamppu, joskus on tullut ostettua noita pikkuesineitä ja niitä sitten säilytetään niissä puulokerikoissa seinällä,  joista ei koskaan pyyhitä pölyjä pois!
Rikoin niistä muuten silloin kaksi, ovat jotain haurasta kamaa, totesin, ei haittaa joutaa pois...tämän olen antanut itselleni käsittää, siksi luonolliseksi poistumaksi.

****Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Jo on kauniit korut jälleen, turkoosi on hyvä väri. En tainnut noita nähdä Jkylässä käydessäni, ei ehditty kaikkee katella kun olin pikamatkalla, vaan viikon!!!

  VastaaPoista
 2. Turkoosi on hieno väri ja koruissa pääsee oikeuksiinsa. Olet taitava korumaakari kerrassaan. Tuosta pölyjen pyyhkimisestä olen edelleen sitä mieltä, että parempi pölyt hyllyillä kuin aivoissa. No, huono perustelu, mutta minulla käyttökelpoinen puolustus aina silloin, kun pianon kanteen vois nimensä sormella kirjoittaa...

  VastaaPoista
 3. PIKOLINI, sehän on jo todettu, että nykyään viikon pituus on paljon lyhempi, tään taas on lauantai ja saunavuoropäivä, vaikka se tuntu olevan vasta toissapäivänä viimeeks...vähän erikoista...;/

  "anja",kiitos, tunsin onnistumisen lämpöä, siksi halusin jakaa sitä kaikkialle, joten julkaisin kuvan....;)

  VastaaPoista
 4. Oikein tyylikäs kaulakoru nuo isot lantit on kauniit. Turkoosi on ihana väri :D

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis koru, yritinkin tutkailla mitä nuo lituskaiset, joita on paljon, ovat ja tekstistähän se selvisikin. Voi kun osaisin käyttää koruja...

  VastaaPoista
 6. NIINA, kiitos, toivottavasti näitä isoja turkoosia löytyy viellä, lähden kuukauden päästä niitä ettimään, ja kait sitten on taas uusia helmiäkin tullut!? Unkarissakin on kaikki hinnat kohta Suomen tasolla, onneksi piikit ja koukut saa viellä edullisesti ja muissa matskuissakin on tarjouksia, käytän niitä...;)

  ANJA, kiitos ja kylmän rauhallisesti vaan killutimet roikkumaan. Tekaiseppa itte, mutta varo se koukuttaa yhtä paljon kun penselin käteen ottaminen, mutta suosittelen.....;)

  VastaaPoista
 7. Ihanat korut,tällä hetkellä olen turkoosiin rakastunut ♥

  VastaaPoista