Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

KANSAINVÄLINEN NAISTENPÄIVÄ !


Vaikkakin kansainvälinen naistenpäivän alkutaival kirposi käytiin jo 1900 luvun alku puolella. Minä opin se vasta tuntemaan oikein kunnolla Venäjällä asuessani 1984-91!. Koska se oli onneksemme kansallinen vapaapäivä!  Amerikoissa sosialisti puolue julisti sen alkaneeksi silloin aikoinaan ja toiset sitten ottivat oppia ja tekivät saman päätöksen! USA:ssa asuessa en tiennyt siitä yhtään mitään 

 Mimosan oksa valitiin sen tunnisteeksi! Ihmettelin  tuolla maailmalla sitä kun yks-kaks niitä keltaisia tuoksuvia oksia oli kukkakaupoissa ja katujen kulmilla mummot niitä kappasivat herroille, joiden piti sitten niitä kantaa kotiin ja työpaikoille naisille!
Oma pomoni toi aina ruusun.
Politisuus on kovasti jo laimentunut, vaan nimi pysyy kalenterissa. Vissiin sitten se kaupallisuus on lisääntynyt.
Tämän Venäläisen lakkaboksi tuli esille, koska se mielestäini kaunein tästä kokoilmastani ja isoinkin sekä näyttävin.
Korusetin lasihelmet heleän-samean-vihreät. Siihen lisäsin kaikenlaista korumetalia, jotta hiven ylelisyyttä tuli mukaan. Helmet sain kahdesta hajoitetuista rannekoruista. Pujotin ne nailonsiimaan pitkiksi helmiksi,  jotta ne saa  huoletta  pään läpi kaulalle. Eikä ole väliä miten ne mallaa koska otin tarvikkeet aina summassa etusormen ja peukalon väliin. Rutiini on jo opettanut aika onnistuneeseen tulokseen. Yli kuukauden nuo koruvehkeet ovat olleet levälleen olkarin ruoka pöydällä ja tuoleilla....ja näin jatkuu edelleenkin...;)
Ahkera olen ollut, vaikkakin näyttää ettei varasto ole huvenut yhtään. Mitään uutta en ole hakenut kaupoista, vain hopean väriset normaali korupiikit loppuivat kesken. Niitä ostin pienen pussin, pakon edessä, että työt voisi jatkua, ilma suurempia taukoja.

Ihan juhlan ja kevään kunniaksi tuleen toinenkin kuva. 
Vaatimattoman näköset mutta arvokkaampaa matskua ovat nämä puolijalokivi paloista tehdyt käädyt. Vaaleanvihreet suikaleet ova jadea ja erittäin kaunis on malakiitin palasista tehty koristus.
Näistä aidoista korukivien suikaleista on aika hidasta toi pujotus, koska reiät ovat pieniä ja kivetkin samoin. Ei aina riitä näkö, eikä kivisirut pysy hyppysissä. Piuha oli nailonsiimaa koska on kätevintä käytössä. Vihreän kultainen sydän on lasia malakiiti koruissa.Pusseissa oli onneksi kaiken kokoisia kiviä ja nämä sitten tein niistä isommista helmistä.
Hokasin, että korvikset olin tehnyt jo aikaisemmin, jäivät kuvista sitten pois!


Tärkeintä elämässä ei ole se,
että näemme sen
mitä on jossain kaukana, 
vaan se,
että teemme sen, 
mikä on suoraan edessämme.

Hyvää naistenpäivää 8.3.2012 torstaille, toivotan teille arvostamani naiset! 
Loppujen lopuksihan se naistenpäivä on joka päivä, koska meitä tarvitaan
aina!

8 kommenttia:

 1. Kauniita koruja, Maikku, olet taas näpertänyt;DD

  Oikein mukavaa Naistenpäivää sinulle, ja loppuviikkoa.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo, tämmöstähän tämä on, kaikenlaista ajankulua on keksittävä....;) Vaikka kuluuhan se joutusaan vaikka ei mitään tekisikään. Sitä eläkeläisen onnea kun saa valita työnsä....;D

   Poista
 2. Hyvää naistenpäivää sinulle Maikku! Kauniita koruja sinulta syntyy
  Olen kaksi kertaa kokenut päivän vieton siellä naapurimaassa, Novgorodissa ja Shotsissa. Olihan huikea meno ja itsekin sain sylintäydeltä kukkasia tuntemattomilta miehiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli ja kiitokset! Mietin, että pitäisikö lähtee kukkien ostoon....!? Joskus jakelevat niitä tuolla kävelykadullakin ja kaupoissa...;D

   Tekisi mieli viellä kokea tuolla Venäjällä noi juhlat, onkohan jo vähän laimentuneet!? Vappu oli se tosi mahtava, kuvat oli jo silloin loppuajalla pois sekä ylisuuret paraatit. Suu auki pikkukaupungin tyttö silloin sitä hommaa seuras. Jälkikäteen totean, että tulipas se Neuvostoliittokin koettu oikein paikan päällä. Onneksi olin silloin etuoikeutetussa asemassa, joten vaikeudet eivät koskeneet minua, mutta vierestäkin oli joskus paha seurata!

   Poista
 3. Hyvää naistenpäivää Maikku ja kaikki muut hyvät naiset.

  Naistenpäivätkin hujahtavat ohi melkein huomaamatta... nykyään. Ei haittaa, nautin naiseudesta ihan luonnostaa ja vielä melkein jokikinen päivä.

  Muuten... tuo sinun lakkaboksisi on todella upea. Se taitaa olla vaikasti valokuvattava, kun värejä ei saa hohtamaan niinkuin ne oikeasti ovat. Varsinki naisen punainen mekko, sitä väriä ei pysty sanoin kuvailemaan. Mielessäni muistan sen oikein hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja joo, kyllä sitä tuntee olevansa kunnioitettu nainen joka päivä....;)

   Kolme eri koulukuntaa tekee noita boxia ja ovat arvostettuja! Sivelin on 1-3 näädän karvan verran, ja kultaus on ehtaa kamaa ja kerroksia maalataan kymmeniä!
   Minä en pystyisi tohon hommaan.....;)

   Poista
 4. Meinasi jo lopahtaa tämä naistenpäivä, mutta vieläpä ehdin: hyvää naistenpäivää, Maikku! Ihana lakkarasia, voin kuvitellan sen värihenkun ihan livenä. Ja tyylikkäitä koruja taas olet näprännyt. Minä vaan siivoilen, pölyä riittää pytyissä. No, kutaisin yhdet villasukat kun lauantaina mennään Lahteen niin on viemisiksi perheen miehelle vaimon kukkakimpun rinnalle. Onneksi on aurinkoista ulkona, joten fiilis on parempi kevättä kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä nyt sattumoisiin sen hokasin eilisen naistenpäivän, siksi laitoin noita koruja kuviin ja muutakin naisellista mukaan!

   Esimerkki muuten auttaa!!!! Pyyhin yhden lasivintriinin oikein kokonaan sillä mikrokuituliinalla, joka oli käyttämattä ties kuinka ja kauan. Viellä olis viereinen pienempi, kamaa mahottomasti sisällä....teen muuten senkin puhtaaks joku päivä....;)
   Kun kuvasin näitä koruja niin otin esineitä kaveriksi, ja huomasin tyhjentäväni vahingossa niitä hyllyjä.
   Kesken-kaiken sai älyväläyksen ja rupesin pyyhkimään pölyjä sieltä, onnitelin itseäni.....;)

   Poista