Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

torstai 1. maaliskuuta 2012

HYVÄN MIELEN LISTA.


Useimmat ihmiset haluavat kertoa,
harvemmat kysellä,
 viellä harvemmat
kuunella!

Hyvän mielen haasteesta kiitän Aili-mummoa! Luulin, että vedän tämän 10 osan jutun pelkällä läpihuudolla, vaan eipä heti tuntunut luistavankaan.
Olen läpikotaisin sellainen tyyppi, että lähes kaikki asiat  saavan minut hyvälle mielelle. Jopa omat pienet vastoinkäymiset ja sairaudet jotka ovat melko mitätömiä, koska pystyn niiden kanssa elämään lähes täydellistä tätä päivää.  Samalla hoituu ympäristöni jotta heilläkin olisi hyvä mieli!

1.
 Nämä, nuo, ne jotka jotenkin hipaisevat omaa elämääni, saavat minut hyvälle mielelle. Olen kiitollinen heille, koska antavat minun olla oma itseni!

2.
Tulen hyvälle mielelle, vaikka porukat nauravatkin päin pläsiä ja irvataan empaatisuuttani, onhan se minustakin aika erikoinen tapa olla, noin yleisesti ottanen.....

- Älä vastaa tyhmälle,
hänen hulluutensa mukaan,
ettet olisi hänen kaltainen itsekin!
-sanal. 26-4

3.
Hyvän mielen sain kun Matti-koditon- alkoholisti, tekikin poikeuksen kun tapasimme kadulla. Hän ei pyytänytkään euroa, vaan antoi minulle 50€!? Oli eläkepäivä ja hän tapansa mukaan haki pankista rahansa pois. Sanoi, että ota velat päältä ja pidä loput. Sovimme, että loppukuun kahdella viimeisellä viikolla annan vitosen kerralla kun tapaamme. Matti ei luotanut kehenkään ja kaikista vähiten itseensä, ainut olin sitten minä, tutematon ihminen! Hänellä oli hyvä eläke, insinööri mies, loppu työt ja tuli ero perheestä ja päätti ruveta kokopäiväseksi juopoksi, onnistu siinä erinomaisesti ja jopa alta aikayksikön.
Homma toimikin hyvin vuosia, vaan nyt on loppu. Mattia ei enään näkynytkää tutuilla paikoilla, vissin oli jossain vaiheessa nukahtanut siihen, suoraan sanoen armolliseen ikiuneen.....
Tunnen nämä siipirikot täällä kotikaupungisani, koska tein vapaahehtoistyötä  Katulähetyksen porukoissa. Missään nimessä en hyssyttele ja hyysää, käytän heidän totutua kieltää ja olen melko armoton näissä hommissa. Ainut mikä tepsii on joko tai, keskitietä ei näissä piireissä tunneta!

4.
Hyvän mielen saan kun otan "lääkärilaukkuni"  mummojen soitettua ja lähden tarkistamaan tilanteen. Pelkkä verenpaineen mittaus ja kirjaaminen paperille toimi yleensä. Laitan myös silmätipat tai putsaan haavat tarvittaessa, tämmöstä pientä mikä helpottaa heitä.
Koska olin sairaalassa töissä askarteluohjaajana, niin minusta tulikin melkein lääkäri mummoille. Tämäkin vapaaehtoistyötä, vahustyö on se mikä on läheisin minulle. ja jota mieluiten olen tehnyt.

5.
Minulle tuli hyvä mieli kun saimme hommattua väliaikaiset huusit niille joille se on vättämätön tämän putkiremontin aikana. Vesikatkoja ja käyttökieltoja kun tulee lähes päivittäin. Ite olin ottanut sen vanhanaikaisen jutun käyttöön, ensin jalat ristissä, kunnes hokasin että ämpäriäkin on  olemassa! Herään aikaisin. että kerkeen asiat hoitaa ennen klo 08.00 jolloin saattaa jo katkokset ja kiellot alkaa!  Kello 18 jälkeen saa taas istua pöntöllä ja lirutella vettä....

6.
Hyvän mielen saa aina kun mietin miten olen onnistunut elämässäni. Esimerkin siihen sain jo lapsuudessa ja osasin sen hyödyntää itseeni  ja tulevaisuuteni. 

-Muisti ja haaveet:
omaisuutta ajassa!
Eeva Kilpi

7.
Eilen kaatui mukillinen kahvia  väärässä  paikassa, niitähän kutsutaakin kahvipöydiksi, totesin vain!
Onneksi laitan aina  Keskisuomalaisen siihen pöydälle, tv-ohjelman vuoksi, hyvä imukyky jos vahinko sattuu.  Hyvä mieli tuli välittömästi kun huomasin että oli pannut kaikki kapulat semmoseen kippoon jossa on kynät, kynsiviila ja muut tarpeelliset joita käytän kenties tv-n kattelun aikana. Eivät kastuneet siitä kaatuneesta kolmen desin maitokahvista lainkaan. Vaikka muuten tuntui märältä, jopa omat kintut, kun kahvi lirisi pöydän tason myötä sylin kautta matolle....

8.
Hyvä mieli tuli kun totesin ulkona köpötelessä, että uudet saranapiikit piti pystyssä koko matkan ajan...;)


Kuvassa piikit sisäkävelyssä ja helpolla kelillä ulkona. Huomio kieleke joka näkyy, siintä sen voi kiepauttaa korkolapuille  toisen kengän kärjellä. Ihminen on kanta-astuja joten tämä toimii mainiosti käytännössä. Sitten vain hipaisu jonkinlaiseen ritilään, niin piikit ovat käytöstä pois. Suosittelen, ovat parhaat jääkelillä eivätkä herätä huomiota saatikka hilpeyttä.....

9.


Jos ruusut versoavat sydänmessäsi, 
muutut itsekin ruusuksi,
jos satakielet laulavat sielusasi.
olet itsekin satakieli.


Hyvän mielen runo, jonka olen jostain noukinut ja mielelläni tätä toisillekin tyrkytän!


10.
Kun olen järjestellyt yksityiselämääni uusiksi,  olen sen tehnyt niin ettei ovia ole tarvinut paiskoa,   syyttelyt ja riitelyt eivät ole koskaa kuuluneet minun tapoihini. Pahaa mieltä olen saanut kyllä aikaseksi jokin verran....mutta ajan kanssa ovat tajuneet, että toisen parastahan silloinkin ajattelin!
Kaikesta huolimatta olen saanut hyvän mielen siintä, että hyvä pitkäaikainen ystävyys  toimii edelleenkin, vaikkakin siihen piti tämä mielensä pahoittajankin ensin sopeutua......


Kokemuksen hyötymisen kykyä on harvalla, 
kokemusta on monella!
Alakoululainen olen tässä, äitini tekemä kaunis hyvin vatkatun marjapuuron värinen valkoraitainen mekko päällä. Sama hyvän mielen hymy löytyy edelleenkin samoin avoin ja vilpitän katse, hyväksi todettu niin miksi sen jättäisin......;)
Toivon että jatkatte hyvän mielen asioilla, vaikka en nimilistaa tähän laita! 
16 kommenttia:

 1. Voi Maikku miten sait hyvälle mielelle tällä postauksellasi. Kiitos siitä! Mietelauseet ja runot laitan muistiin vastaisen varalle!
  Hyvän mielen maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli!
   Mietelauseet on heti laitettava muistiin jos sitä ei tee niin unehtuu varmasti, ainakin mulle käy niin. Niitä on sitten kiva laitella paikkaan jos toiseenkin. Niitäkin on ehdottomasti kierätettävä! Ruusujuttua olen käyttänyt noille tyttösille korteissä, eipä sillä käyhän se ikäihmisillekin. Mukavalta se vain tuntuis lukea, vaikka omatekosen kortin mukana......;)

   Poista
 2. Mikään ei ole niin pahaa tai huonoa, etteikö siitä jotain hyvää löytyisi. Noin tuo Maikku todella ajattelee ja toimii.
  Koville sille joskus ottaa ihmisten ilkeys ja pahansuopuus, mutta hän kääntää senkin pian ymmärtämättömyydeksi tai oppimattomuudeksi - eikä tyhmyydeksi tai laisuudeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vissiinki onkin.....;) Olen vain se aina huomannut, että on paljon helpompi elää ja olla hyvässä tahdossa. Rasitamatta liikaa omaa henkistä hyvinvointiaan ja sitten kun tykkään yönikin nukkua rauhassa....;)

   Oliskohan isolta siskoltakin jotain hyvia oppia ottanut matkaani mukaan....;)

   Poista
 3. Maikku!

  Kiitos näistä hyvän mielen tunnustuksista.<3

  Olet hyvin erikoislaatuinen ja hyvä ihminen;))

  Oikein hyvää maaliskuun alkua sinulle.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitokset lähtee sinulle, koska yllytit kirjoittamaan....hih....;)

   Sitä kun aina vähän toivoo, että jos hyvä esimerkki sais sitä tulosta toisissakin.
   Väkisinhän ei pidä ruveta esim.vapaaehtoistyötä tekemään, mutta jos luonistuu ja tuottaa tulosta, niin siintä vaan.
   Olen vähentänyt tätä hommaa, koska oma terveys on hidastanut liikaa juoksua. Vanhuksia olisi jonossa, mutta se vaatisi ehdottomasti säänöllistä jatkuvuutta. Joten päätin hoitaa ne "omat" loppuun saakka, osalle teinkin sen ja loput ovat nyt hyvässä hoitopaikoissa.
   Semmosta satunaista keikkaa teen, se käy ihan jokapäiväsillä kauppareisulla, kun huomaan jokun niin kysyn tarviiko apua! Tänään oli näkövammanen kaupassa ja saimme yhdessä ostokset hänelle....;)

   Poista
 4. Olipas Maikku mukava kirjoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo haasteen on haasteelisia ja niihin on mukava vastailla....;)
   Eläkeellä on mukava olla kerkee mihin vaan, kunhan nuo nivelrikot ei muistuttais....siksipä viihdyn myös issekseen kotona ja pujottelen helmiä. Sehäse vasta silmän-ja mieleniloa tekeekin, tiedät muuten itekin sen! Sullakin alkaa se kromin kiilotus isossa mopossa, kun aurinko sulattaa tiet ajokuntoon....;)

   Poista
 5. Taidat Maikku saada melko monta ihmistä lähelläsi hyvälle mielelle :) Ja ihan näin tekstienkin kautta :) Tuollaiset kenkäpiikit on minullakin mielessä ollut mutta en ole saanut hankittua, vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut saan ja toiset sit en, koska aika monet ihmiset eivät oikein hyväksy mun tätä sosialisuuttani. Onneks osaan olla välinpitämätön ja olen se oman tien kulkija aina ollut, teen ite valinat ja päätökset, hyvä näin....;)
   Näitä saranapiikkejä kyllä suosittelen, kengissä vaan on oltava se muutaman sentin korko, että toimii. Mielestäni aika kalliit mutta halvenmaksi tulee kun sairaala reissu....;)

   Poista
 6. Olipa hieno ja meillekin hyvää mieltä tuottava listauksesi. Olet "omintakeinen makeinen" eli persoonallisuus, sinulla on laaja elämänkokemus ja arvot kohdallaan. Ihan hämmästellen luin listaasi ja arvostan suuresti vapaaehtoistyötäsi. En voi muuta kuin todeta: Hyvä sinä! Olet super.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo-o, mitäs se meikeläinen, pienen osan laitoin, vähän nk.malliksi, kun ihmiset valittaa ettei tiedä mitä tekis ja että tulis se hyvä mieli!? Kaataa vaikka kuuman kahvin syliinsä, sais hetken verran lämpöäkin samalla....;D

   Sitä sammoo vikkoo kyllä sinustakin löytyy Anja -Regina! Vapaaehtoistyö on antoisaa ja saa sen hyvän mielen, kunhan osaa sen oikein oivaltaa, tämänkin asian....;)

   Poista
 7. Moikkeilis vaan,olipa jälleen niiiiin hyvä kirjoitus sinulta,jotta teki minutkin hyväölle mielelle,kiitos.:)
  minun blogissani on ARVONTA menossa,jotta tervetuloa sinne kommentoimaan,palkinto on mukava lahja,kannattaa käydä!Mukavaa Lauantaita sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tansku!
   Kävin lukemassa sun jutut ja jätin anomuksen osalistua arvontaa.
   Lauantai meni piloille, olin menossa talomme saunaan ja se ei ollutkaa päällä....;/ Vissiin johtuu putkiremontista, vaikka sanottiin ettei vaikuta saunavuoroihin....no olkoonsa, mentävä raanan alle omaan kylppäriin....;)

   Poista
 8. Aivan ihana huumoria herskyvä hyvän mielen postaus Maikulta. Kiitos ja vielä kerran kiitos :D!
  Ps. Koetan tästä ehtiä ulos aurinkoon mutta, kun on pakko lukea nämä teijän kirjoitukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän, siintähän tämä mukavaa onkin, kun voi ajatukset kirjoittaa esille samantien...hih...;)

   Mulla on viellä mietintämyssy päässä, mitä tekis!? Kaikki työt(korujen teko vehkeet!) on levällään jatkaisko niitä ja samalla kattelis urheilua. Vai rohkenisko ulos, pakkanen jäävytti eliset märät katukaäytävat, tässäpä vasta pulmat....;)

   Poista