Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 24. maaliskuuta 2012

REMONTTI HOMMAT OHITETTU !


Ihmeellistä kun juilii koko roppaa, kaikissa mahollisissa paikoissa tuntuu!? Pöntöstä sormen päihin ja varpaisiin asti. Vissiin taas siitä johtuu kun kuvittelen olevani prinsessa, en suuremmin rasita itseeni raskailla töillä, vaan nyt sen teinkin, vähän enemmän kuin normaalisesti ruukaan tehdä!
En suosittele jonninjoutavia kumaruksia, kantamista, koukkimisia, nehän vois toisillakin teettää. Mutku sen verran nuuka olen, niin en tietä, koska siitä joutuu maksamaan  aina selvää rahaa.

Onhan se niinkin jos tekisi talkoo hengessä, porukalla sovitaisiin tämmöset ikävät hommelit, tulisi kait sitten vähän huokeemalla, kaiken puolin....vai tulisikohan!??
Siitä kyllä muistutettas, että silloinkin olin sua auttamassa, niin nyt pitää mökin huusinalunen tyhjentää! Olisi mun vuoro sinne sit mennä talkoisiin, kiitos ei sanon minä...;)

Tämä vuodatus johtui noista putkimiehistä, ainahan on löydyttävä se jonka niskaan laitan, nämä omat  juttuni. Pojat kävivät työnsä tekemässä kuluvalla viikolla. Olivat siistiä. ja nopeita ja taitavia. Suojasivat kaikki paikat ja siivosivat putipuhtaaksi omat jälkensä. Jopa epäilin tokko olivat edes käyneet täällä..... Tarkistin tiskapöydänalusen, oli uusia putkia ja muitakin liittymiä. Samoin posliini istuimen yhteydessä, oli uusia osia.

Olivat naapuri huoneistossa ja sanoin lähtiessä, että voivat siirtää työ vehkeet mun puolelle valmiiksi kunhan lopettavat siellä, minä häippäsen pariksi päiväksi. Kehotin samalla pitämään lakisääteiset tauot mun keittiössä, koska ne ahkerat aikamieispojat joutuivat istumaan mukineen ja termospulloineen rappukäytävässä. Tarvittaessa voivat keitintä ja mikroakin käyttää. Olivat kiitollisia ja jonkin verran hämmästyneitä, ottivat kyllä tilaisuudesta vaarin.....;)

Olin tyhjentänyt eteisen ja kylppärin jotta saivat reilusti tilaa hoitaa hommansa. 
Ei olisi kaikkia tarvinnut pois viedä, vaan sillä tein koska aikomukseni oli edes kerran kymmenessä vuodessa kunnolla siivota lattiasta kattoon ne pienet tilat. 

Siivosin, pesin ja hankasin, vähän helpommalla pääsin kun oli kunnon vehkeet käytössä, lahjaksi olin saanut kassilisen huiman käytännöllsiä ja kouriin sopivia kaluja. Kemikaaleja tai toisiakaan ihme aineita ei tarvittu tähän liikoja laittaa.
Kyllä muuten kaakelit kiilsi, kuin.... 
Mulla ei olen suihku koppia, vaan verhot, vaihdoin nekin! Kun sain ne syliini ajattelin, että mitähän näistä tekisi, kun ovat täysin eheätkin. Viikasin ja tarkistelin, ihmettelin kun en ollut aiemmin huomannut,  että niissä on eri sävyjä. Vaaleat ylhäältä ja helmaan kohden asteittain väri voimistui.
Kun tajusin totuuden niin vaistomaisesti vilkaisin ympärilleni ja poskia rupesi kuumottaa.....ne oli suoraan sanoen vanhat tosi p-set suihku verhot....;/ Eihän se sitä itteensä tietysti ollut, vaan vuosien mukana kertynyttä pintynyttä likaa kumminkin! Kun vein ne talon isoon roskikseen,  nostin toisia pussia jotta sain sen mun häpeäpilkun piilotettua sinne astian pohjalle.
Vähän oli noloa, muka siisti nais ihminen, minäkö!?

Kalut laitoin takasin paikoilleen, huolella pyyhin ja tarkistinkin vielä tuloksen Samoin keittiön tiskapöydän aluskaapit on inventoitu ja  järjestyksessä. Lattiat pyyhkäsin ja matotkin laitoin paikoilleen. Meillä ei muuten pidetä mattoja lattialla.....ne kun pysyy pitämättäkin.....vitsi-vitsi.....jota kukaan ei ole koskaan kuullut....hih...;D

En yleensä kirjoita siivouksista, koska harvoin sitä harrastan näin ylenpalttisesti. Tietysti on mukava   kun homma on hoidettu. Vissiin pitäisi  sitäkin harrastaa, niin ei tuntuisi luissa ja ytimissä niin helskuntin pahalta, näin äkkiseltään. Kun ei vain kiinnosta, koska saan siitä tuntuvia sivu vaikutuksia, on koettu  ja toettu se aikaisemminkin!

Olen aina sanonut, että jos on paha olo niin se pitää kirjoittaa/puhua ulos jotta tulisi paremmat tunteet tilalle. Pakko odotella, että toimiiko se tosissaan, vai liekö pelkkä sanonta.

Menen raanan alle, uuden suihkuverhon sisälle ja sitten juon harjakais kahvit! Isännöitsijäkin muisti laskulla, tutustuin siihen. Vähän yli 40€ tulee yhtiövastikeeseen lisää, koska päätin hoitaa ne putkien rempat tällä tyylillä, vähitellen. Korko on sen verran pieni, ettei rasita liikoja.
Hyvä kun putket toimii, ikkunat on uusittu ja pihatkin, pakko näitä on tehdä jotta jonkinlainen myynti arvo säilyisi vanhassa talossa.
Pitäisi myös säästää rahaa niihin omiin henk.koht.lisä osien maksuihin, koska niitäkin pitäisi uusia, kuluneet ovat kovassa työssä ajan kanssa.

Ylä kuvan selitys on kansain välinen. Pöytä vanha huutokauppakamarin ostos, ulkomaalainen uskoisin!  Venäläinen lakkarasia. Helmet tuunattu Afrikalaisista käsintehdysitä paperihelmisä, jotka olivat  ensin käsirenkaissa, heikossa kuminauhassa. Lisäsin mustia pippurinkokoisia puuhelmiä jotta sain kauniin  kokonaisuuden, korvikset samaan sarjaan tekaisin mukaan. Metalliosat ja silikonilanka on tuotu Unkarista, alkuperämaa jossain Aasiassa, luulisin!
Korusetin tekijä Suomalaisyntyinen, mutta lähtee taas ensiviikolla joksikin aikaa maailmalle, kesää vastaan ja tuo sitä  sitten mukanaan tännekin jo vapuksi....;)


Kotikatuni torille  mentäessä! Putkirempan eka vesikielto päivänä, kun lähdin aikaani kuluttamaan kaupungille. Suomen vanhin poikalyseo hämärästi taustalla.


Samasta kohdasta kuvasin Puistokadulle päin. Hotelli Pöllövaari, keltainen kulmatalo. Kaunis vanha puutalo on Puistokoulu, lumipyrystä ei juurikaan erotu.15 kommenttia:

 1. Maikku, onneksi olkoon, sait kotisi kuntoon;DD

  Aina silloin tällöin koti vaatii pientä ja suurempaakin remppaa. Vesijohdot ja viemärit ovat niitä perusasioita;))

  Oikein hyvää viikonloppua sinulle sinne Harjukaupunkiin.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi nämä isot asiat on kunnossa. En ole mikään remontien harrastaja, ei haittaa vanhat tapetit ja muovilattiat. Huonekalutkin korjaan ite ensn ja sitten vasta ostan uutta. Vasara ja neula pysyy kyllä kädessä..;)

   Tarkistan kelloajan Harjun kellosta, näkyy tähän mun keittiön työ-ruoka-askartelu pöydän äärestä, katotaan vaihtuuko issekseen ensiyönä kesäaikaan?

   Poista
 2. Kuin myös täältä! Näin se meilläkin, koti ei ole milloinkaan ollut niin puhdas kuin remontin jälkeen.. meillä oli suuri putkiremontti kymmenen vuotta sitten. Nyt tekisi mieli taas rempata..
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava on sitten rappukäytävien maalaus, mutta lainat on ensin maksettava, ennenkuin heti uutta ottamaan. Tällä ei suurempaa kiiretta ole, joten voi siirtää tulevaisuuteen huoletta!
   Kiitos ja viikonloppu hujahtaa nopeasti...;)

   Poista
 3. Nyt ei sitten hetkeen tarvi joka nurkkaa nuohota kun kerralla valmista. Putkiremppa on kyllä tarpeen ettei yllätä vuodoilla vanhuuttaan.

  kauniit korut taas olet värkännyt.
  Hyvää matkaa kesää hakkemaan, otahan jätesäkki mukaan millä tuot sitä lämpöä tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos...;)
   Niinhän ne entisetkin pojat teki kun ikkunat unohtu talosta, katovat valoa säkillä sisään. Minäkin teen teen, varmaan toimiva, otan isoman säkin mukaani, ylipainoohan siintä ei tule, kun on tietääkseni melko kevyttä...;D
   Koko päivän satanut räntää, että vanhan surmaa ja uskon että kuukaudessa tapahtuu paljon, kevät on jo pitkällä silloin....;)

   Poista
 4. Tässähän tuli melkein hiki lukiessa tuota siun uurastusta :) eipä ihme että kolottelee. Ja kerkesit vielä helmetkin tekemään.
  Tuossa kohtaa ajattelin kun kerroit miten järjestit työporukalle mukavat lounas oltavat niin varmasti metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan. Tekivät varmasti työnsä hyvit ja jättivät siistit paikat.
  Mukavaa matkaa sinne maailmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiki tulee jo kun työtä ajattelen, pakolliset siivoukset tein ja nekin osaan venäjäks tehä! Huilatessa ne helmet pujottelin, mitenkähän ne paperihelmet käytäytyy kun kastuvat, paksu lakka siinä päällä kyllä on, empähän kokeile ....;/
   Kyllähän se vastaa niinkuin sinne huudetaan, totta se
   on...;)
   Kiitos ja remppahan talossa jatkuu, nyt alkoi seuraavat kerrokset ylöspäin, arvioitu aika ehkä viellä kuukausi ja hyvä syy on nyt poistua....;)

   Poista
 5. Onnea onnistuneesta remontista, ja vielä siivouskin tehtynä! Minäkin yritin tänään vähän siivoilla, mitä jaksoin ja ehdin. Jopa uusi jonkinsortin moppi oli hankittuna, mutta ei meistä senkään kanssa kavereita tullut :) Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sen voin kyllä sanoa, että kyllä ne keksii kaikenlaisia uusia vehkeitä siivous avuksi....helpotusta, ei tarvi niin paljoo kurkotella ja kumarella! Kunhan hoksaa, että varttakin voi lyhentää ja pidentää...;)

   Toivottavasti työ on hintansa väärti ja putket kestävät kulutusta....;)

   Poista
 6. Oli sinulla hyvä putkiremppaporukka ja loppujenlopuks työ hoitui joutusaan ja aikataulut pitää. Niin, eihän se koko talo ole vielä valmis.
  Olen sitten taas "kotimiehenä" niinkuin ennenkin - kun on taas ne kodinkierrätysviikot meneillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole valmis koko talo, yläpuolella kolme kerrosta viellä tekemättä ja viimeeksi sitten katutason liikehuoneistot1 Huhtikuu siihen menis viellä.

   Ei ole suuria melu-tai pölyhaittoja joten voit olla rauhassa täällä. Sulla oli varmaan enemmän silloin kun koko kylppäri pantiin uusiksi, mulla vain putket pinnoitettiin....;)!?

   Onneksi on noita edullisia ja tuttuja kotimiehiä, jotka päivittää vaikka ilman käskemättä tämänkin läppärin...;) Kiitos jo etukäteen....;)

   Poista
 7. Niinhän sitä sanotaan, ettei terve kroppa työtä kaipaa...
  Minä myös aina siivousurakan jälkeen reporankana. Varmaan remppamiehet hämmästyivät kun lupasit niille kotisi käyttöön. Luultavasti suurin osa asukkaista häätää porukan huushollistaan niin pian kuin se on mahdollista!
  Joko lienet lennähtänyt keväisempään ilmastoon! Varmasti Budapestissa on jo liki kesä ja ruusut isoilla nupuilla (ne pienikukkaiset siellä teiden varsilla). Tukholmassa kukki krookukset ja lumikellot, sireenit isoilla silmuilla, samoin ruusut. Ja meillä tunki räntälunta. Vaikka uuden lumen myötä vanha sulaakin.
  Budapest on mukavimpia kaupunkeja, missä olen päässyt käymään. Oletko käynyt siinä Gellertin kukkulan juuressa olevassa vanhassa kylpylässä? Se on elämys. Kun viimeksi kävin Budapestissa, pääsin Suomen lähetystöön pippaloihin, myös Harjukaupungin johtaja sattui sinne samaan aikaan seurueineen (Kivistö ym..). Mutta nythän Vilen jättää/jätti Unkarin ja siirtyi jonnekin muualle uuden wifensä kanssa.
  Mukavaa huhtikuuta siellä Tonavan rantamilla.

  VastaaPoista
 8. Huomenaamuna häippäsen täältä! En muuten pahemmin siellä liikuskele, pakolliset kauppareissut teen. Lähetystön pippalot olen jättänyt kokonaan. Tämä entinen työni kun oli sitä ainaista seurustelua ja juhlaa, kun suoraan sanon niin, taisin saada sitä tarpeekseni! Nämä mun nykyiset hommat siellä niinkuin täälläkin on sitä yksinäisen ihmisen puuhailua, viihdyn penseli kädessä ja helmien pujottelussa. Huilin sitten puiston penkillä ja seuraan ihmisiä.

  Samoin kylpylät, asuin neljä vuotta Saksassa kylpylässä ja myöskin viisi vuotta Suomessa, joten opin nekin tuntemaan...hih!

  Toissa talvena oli kutsu lähetystöön koska nykyinen Jkl-n kaupungin johtaja oli siellä, en menneyt, pyysin ilmottamaan että oli MM lätkän mitalli ottelut tv-ssä Suomi toisena osapuolena! Tiesin hänet lätkäfaniks, olis varmaan itekin mieluimin sitä seurannut...hih-hih!
  Vilenin uuden paikan tiedän, voi olla ettei uusi wife seuraakaan sinne, ainenkaan ihan heti...höh!

  Vissiin todettava, että taidan nykyisin olla aika ikävä seuraihminen....hih-hih-hih! Tästäkin huolimatta nähdään kun mökkiasiat on hoidettu, kuukauden päästä olkaa kesä täälläkin...kiitos ja tapamisiin, moiii...;D

  VastaaPoista