Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

tiistai 13. maaliskuuta 2012

MIELIHYVÄÄ minulle-minulta!Tämmösellä sitten aloitan, vissiin jo selvisi, että siltä samaiselta paikalta otettu kuva, josta edellisessä pakinassani saitte lukea.

Nenunen yllytti tähän tulevaan tekstiin, kiitän luottamuksesta ja sitten asiaan!
Ne kymmenen asiaa jotka tuottavat elämääni mielihyvää on vähän taas valikoitava. Koska niitä vain on niin paljon, mitkä laittavat sen hyvän mielen esille, jotta työlääksi tuli. Kun vielä pitäisi päättää, että millä tyylillä päästäsi auki tämän salaisen kansion.. Taidan luottaa pertsaan, vaikkakin luisteluankin harrastan melko ahkerasti.
Nopeus ei parane, eikä tulostakaan ole hyväksytty kansaivälisillä tahoilla, saatikka kansallisissa.
 Jos joku haluaa puuttua tähän ja jopa erota liitosta, sille ei sitten voi tosiaankaan mitään, mutta vika ei ole minussa ja salarakas en ole ollut, pelkkiä läheisiä työ kavereita vain......;)

Mieliyvän tunne alkaa aamusta....

1.
Herään aikaisin, ja asetan 38 numeroiset Ainot jalkoihin, jotka ovat miten milloinkin lavitsani vieressä. Jalka tuntumalla ei aina osu kohille, ovat leveälestiset ja varsin avokkaat. Saattaa helposti siinä aamun toikkuroissa hujahtaa vääriin jalkoihin.  Ensimäiset askeleet antavat viitettä tulevalle päivälle, onnistuin tänään....

2.
Kun asun useimmiten yksin tätä kotiani, niin pöntön kansi on aina ylhäällä....joten toimitus on nopea ja kerkesin ajoissa!

3.
Kahvinkeittimen lataan illalla, niin virran napsaus piisaa aamulla....muistin senkin tehdä, pulputus ja tuoksu alkoi hetkessä täyttää tämän siunatun aamun!

4.
Keskisuomalainen kannetaan suoraan kotiin, sain sen melko helposti lattialta, panin kainalooni ja pari askelta takaisin ja jääkaapille....

5.
Palasten tekoon, ruisleipä siivut ja reilusti vihreätä päälle. Joskus joudun nuukailee, mutta viimeeksi ostin kaksi kääröä jäävuorta, kun olivat tarjouksessa. Vihreen alla oli tänään herkullista alatoopia!

6.
Kuumensin mikrossa puolimukia rasvatonta maitoa, ei kiehunut yli...;) Vatkasin Ikean pikkuvispilällä sen vaahdoksi ja sitten kahvit päälle, siis  sen maidon! Kahvia menee aamulla kaksi mukilista helposti alas.

7.
Lehden luku ja aamupala hoituu samalla, kestää noin tunnin!  Hesarin luku lisää jopa kolmeen tuntiin, sisareni kun kääntää sen monta kertaa vuodessa tänne, kun ite häipyy maailmalle. Radio Keski-Suomi on auki taustalla,  saan paikalliset tiedot tulevalle päivälle. Koska sen mukaan sitten liikun tuolla kaupungilla. Huomenna se on tarpeen taas, kun lähden puoliväiväseksi kodittomaksi, ehdoton vesikäyttö katko kun on päätetty sille päivälle.
Keskiviikoisin on aina ilmainen musiikki juttu kirkossa, menen ainakin sinne klo 12.00, tunnetaan nimellä ruokatunti musiikkia! Kerran kuussa on kolmen vartin soitot tai laulut ja toiset ajat on vartin verran.

8.
Tarvittavat aamu toimet, pikkupesuineen onnistui hyvin. Tänäänkin se on sama kotiasu, verkkarit päälle! Pitäisi tiskakaapin alunen tyhjentää sopii hyvin, selkä lähes ok. Otan  jakkaran jossa istun ja haaveilen samalla..... "Tarkoitus"on samalla hävittää jotakin, koska tiedän sinnekin piilottaneen  muka tarpeelista tavaraa! Rööriroopet kun alkavat  olla jo melko lähellä, jopa perjantaina voi alkaa meidän kerros ja sitten välittömasti mun vuoro....;)

9.
Seuraavaksi ruokiksen aika, lämäytän mikrossa, kanan paloja siellä ainakin on!
Saan syödä olkkarissa ja television ääressä! Ruokaperräisiä en ota. mutta saatan kyllä lukea lappeelani ja  joskus käynyt niinkin että taju menee..... Hyvällä omalla tunnolla kun saan unen missä ja milloin vaan!

10.
Nämä vaatimattomat asiat mm.tuottavat minulle suunatonta mielihyvää, kun huomaan onnistuvani näissä joka päiväisissä  askareissani omin voimin! Huomenis sitten lähenkin auttelemaan niitä jotka ottavat apuni ilolla ja hymyllä vastaan. En suunittele mitään, auttelen vain, vaikka siellä kirkossa. Takkia päälle, nappien kiinni panoa, rappussa tukena, sitten heipat, hymy ja kiitokset! 


Kun ihailet jotakin,
jonka joku on sanonut tai tehnyt,
tartu häntä hartioista, 
katso suoraan silmiin,
avaa suusi ja sano se.
Tuo hetki rikastuttaa tavattomasti.
teidän kummankin elämää!

....tämänkin olen taltioinut, jonkun viisaan kirjoituksen.....

10 kommenttia:

 1. Huumorin kukka on se kaunehin kukka! Mukavastipa kerroit päivästäsi ja kaikesta mielihyvää tuottavasta. Ja kaiken huipuksi runo, joka antaa aihetta ajatteluun. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Se runo on kyllä hyvä, siksi sen laitoinkin, että muistais noita asioita.... Lehellä oli, että siellä kirkossa on tänään laulua ja virsiä veisataan! En osaa vielläkään näitä uusi virsiä, vaikka ovat reipaampia kuin vanhat, no katon kirjaa ja auon suutani....;O!

  Kyllä ne päivät on joskus kyllä aika hankaloita, kun ei polvet pidä, silloin sitten huilitaan....;/

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Maikku, hyvän mielen aiheistasi;DD

  Lähellä ne ovat ja sangen jokapäiväisiä, kunhan vain muistaisimme;))

  Oikein rattoisaa loppuviikkoa, Maikku, ja kiitokset postauksestasi.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava kun luit sen! Tais olla aika monen aamun aloitus samanlainen! Me nivelrikkoset huomataan se kyllä heti aamusta, miten päivä alkaa! Hyvin pärjäilin koko päivän, siis omasta mielestäni! Sehän se mielihyvää taas lataakin seuraavaan päivään.....;)

   Poista
 4. Luultavasti päiväsi jatkui samoissa hyväntuulen merkeissä. Jos jotain vähemmän ilahduttavaa on sattunut, olet sen kuitenkin kääntänyt jo parempaan suuntaan.
  Taisit saada tiskipöydän alakaapinkin siivottua... kun putkiremontti lähestyy jo kerrostasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkui, ja veisasin oikein hyvällä mielellä virren 310, kaikki säkeistöt.
   Ai niin mähän kerroinkin sulle mitä sattui mulle, no haitaakse, kait osaan ottaa opiksi, kun pitää kokeilla sitä asiaa uudestaan, teen niin kauan kun opin sen kunnolla.....;)
   Tiskapöydän alus on iventoitu ja siivottu!

   Poista
 5. Ainoilla Ainoilla aloitan aamuni minäkin. Männä jouluna tärppäs ja pukki toi kun toikin mulle ihka ihanat ja aidot Ainot, vaan pitkään oon niistä aina joulun alla vihjaillu sopivissa väleissä.
  Hyvin tuntuu Sulla olevan nuo mielihyvää tuottavat asiat, noista tulis mullekin ihan fantastinen olo. Maijon lämmitystä mikrossa en oo koskaa kokeillu. En kyllä muihenkaan nesteihin, en uskalla siellä lämmittää muuta kun hyvin kiinteetä ruokaa. Vaan niinpä sain milihyvää lukiessa kaikki kymmenen Sinun mielihyvää aiheuttavaa asiaa. Näillä on hyvä jatkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ne Ainot ovat olleet jo jokunen vuosi, sain myöskin joululahjaksi kun toivoin...;)
   Kokeilepa niitä nesteitä lämmittää, maito purskahtaa paraiten yli ja sitten on puurot! Monet vellit olen putsannu sieltä pyörivältä lasilautaselta kun on yli kiehunut.... alan muuten oppia, sen varomisen taidon!
   Mitään toista asiaa et saa ajatella jos teet kaurapuuroosi siellä mikrossa, muista se ystäväni! Parempi olis munkin pysyä niissä kiinteissä ruuissa...;D

   Poista
 6. Moikkelis sinulle on blogissani jotain,käyppäs hakee♥.Tuli mielihyvä kun lukasin sinun kirjoitusiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin hakemassa ja lukasemassa, sen seitsemän faktaa kyllä annan ilmi itsestäni....paljon olen jo levitellyt vaan takataskussa löytyy kyllä varmasti lisääkin....;)
   Kiitos luottamuksestasi....;)

   Poista