Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

AJANKULUKSI BLOGGAUS, SUOSITTELEN !


Ostin postista Helene Schjerfbeckin kirjekuori setin! Sain sen tarjouksesta puolta huokeemalla! Alkuperäinen hinta oli vähän posketon tämmöselle pieneläkeläisen lompsalle. Vaikka sen puolittaminenkaan ei ihan huokea ollut!? Vaan kun mietin että käytän niitä kauniita kuoria ja papereita sitten suurempien juhlien toivotuksiin. Samalla reissulla myöskin laitoin eurot postimerkeihinkin, jotta koko kirjehommat olisi sitten viimeisen päälle!


Kirjakin olen joskus ostanut ja käytössä sekin on ollut. Tämän valkokenkäisen tytön otan vielä joskus mallikseni, koska se on aina minua viehättänyt. Voi olla kenkien väri on sitten toinen!?
Olen huono jäljentämään joten en sitä edes tarkoituksella teekään. Mutta mallia otan tarpeeseen, niin kuin kaikki taiteilijat sen tekee. Joku maalaa suoraan mallista, sisällä tai luonnossa. Toinen taas kuvaa ja sitten penselit käteen. Harvat pystyy päähänsä taltioimaan ja siitä sitten suoraan teosta tekemään, tunnen muuten yhden sellaisen varsin ansioituneen taiteilijan!
 Ihan vain silkkaa vaatimattomuutani on pakko lisätä, että meillä on kylläkin ollut jo viisitoista vuotta sama työhuone! 

Aika moni tekee luonoksien kautta työnsä. Tämähän siis oikeastaan tarkoittaa sitä, että kaikki kuvataiteilijat kulkee nokka pitkällä ja periaateessa niinhän ne idikset vain löytyy!
Itselläni on useimmiten monta lehtileikettä ja muitakin kuvia edessäni kun maalaan Mutta ainahan  laitan sen oman tyylini varsin selvästi näkyviin!
Tässä taulu vanamoista, minun  maalaus!


Tätä en ole kehystänyt, enkä suuremmin esitellyt, koska tykkään siitä niin kovasti itselläni, pitäisi kait toinenkin maalata......
Seuraavaksi tässä asetelma joka on H Sn postimerkissäkin!


Kummassakin maalauksessa on sitä omaa juttua paljonkin, joten  ne eivät ole niitä varsinaisia jäljennöksiä.
H S käytti myöskin paljon tätä peliä mitä itsekin teen, se selviää useissa hänen teoksissa!
Samoin kaikki tunnetut taiteilijat, eihän niitä kohteita löytyisi jos niitä ei uudestaan joku toinen saisi maalata.
Näinhän se toteutuu kaikissa asioissa, koruissa,  asusteissa,  huonekaluissa, taloissa ja puutarhoissa!
  Jopa elämän kumppanitkin joku on etsinyt sellaisen jonka  toinen on jo ensin keksinyt ja sitten vaikka "plakioinut" omaksi ilokseen! Siis kaikki toimii ja senhän jokainen tietää ja joka toinen sen toteuttaa! Onhan minuakin jokunen onneton kovasti yrittänyt kääntämään, suoristaa taikka vääristää jotta sopisin paremmin mukaan. Valitan, mutta tyhjin tuloksin! Tähän kyllä haluaisin päästää ääninäyteen. Sen p-sen naurun, mutta eihän se sovi varsinkaan naiselle, olkoonpa se sitten vain yksioikoinen hih!!!!
 Siis mistään ei voi ketään osoittaa on vain todettava tykönään, että onhan toi jo aikaisemminkin tehty......jospa sitä kokeilisin minäkin omalla tyylilläni....;)

Kehotan kulkemaan silmät tapillaan, kamera matkassa, kynänpätkä ja pikkulehtiö taskussa! Kaikki maholliset aistit avoinna, se kun kehittää omaa ja ympäristön mukavuutta. 
Jos et ole sitä koksannut, niin toimi. 
Minäkin ostin nyt vasta hiihtimien kävelysauvat. Kuivaharjoittelun olen aloittanut kotonani, koska en tohi vielä kylille mennä......;/ Naurun alaiseksi en pelkää joutuvani, vaan kun meitä keppien kanssa heiluvia mymmeleitä liikkuu jopa vaarallisen paljon tuolla raitilla. Opettelen ensin sen asiallisen sauvojen käytön ja sitten paanalle!
14 kommenttia:

 1. Tuo sinun vanamo taulusi on sanomattoman kaunis! Kun itseltä ei synytisi yhtään mitään taulun tapaistakaanm, ihailen suunnattomasti toisten kätten työtä. ja iohmettelen, miten sitä voi osata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos! Kyllän minä tässä blogissa olen huomannut ne sinun taitosi! Jossain vaiheessa kuolasin ja tunsin jopa tuoreen leivän tuoksun näitä koneen piuhoja myöten! Nautin kuvistasi jossa olen päässyt kurkistamaan kukkaloistoasi, ne muuten saadaan hehkumaan taitavilla ammattilaisen käsillä.
   Tästähän meidän on taaskin hyvä jatkaa....;)

   Poista
 2. Yhdyn täysin mummelin edelliseen kommenttiin, olen aina ihmetellyt miten jotkut voi synnyttää käsillään noin kaunista:o Ja yleensäkin suurta kunnioitusta tunnen henkilöitä kohtaan joilla on taiteellista silmää asioille ja sormissa nuottiavaimet musiikkia varten. Joillain taasen soi ääni kauniina ja joillakin on sanat hallussa kirjoja varten jne.

  Vaan kiva, että on taiteellisia ihmisiä joka alalle, me muut saamme silmän, korvan ja hengen ruokaa siten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten aina nöyrä ottamaan kiitokset vastaan, varsinkin jos saan niiltä sellaisilta jotka ovat paljon parempia ja taitavempia kuin minä!
   Joskus uutena ollessa pystyin niihin hommiin jotenkuten joita sinä teet päivittäin....;)Siis niissäkään ei pahemmin loistanut vaikka pyöräily ja hiihto olikin sitä josta tykkäsin. Mutta vaikka kuinka olisin yrittänyt jonkinlaisiin tuloksiin niin mieluimmin otin sen helpomman työn itelleni, piirtämisen!? Mutta ompelukoneista muuten tykkään ja aikaseksi sillä saan.....;D

   Poista
 3. Onpas hienoja kirjepapereita ja kuoria. Vastaanottajat ovat taatusti iloisia saadessaan kaunista postia.
  Minä myös ihailen Vanamoja maalauksessasi. Itse en osaa maalata, mutta senkin edestä ihaillen katselen toisten töitä.
  PS, edelllisen postauksen hersyvän hauska kuvaus Tuuriin tekemästäsi reissusta sai nauramaan ääneen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä postia laitakin niille jotka tuntee H Sn!On mulla muumejakin ja kaikenlaisille ihmisille omat kuoret ja paperit jokin verran käytän paperista viestintääkin, vaikka nämä uudet vehkeet vie voiton!

   Kuten tossa edellisille todistin Minttuli, eikö ole mukava kun meitä löytyy täältä blokista monitaitoisia ihimisiä! Kyllä sitä vain mielellään lukee ja kuvia kattoo ja jopa joskus oikein odottaakin uutta postausta.
   Sinä joka toimit ja teet, olisi jo vähän väärin jos en pääsisi siitä oosalliseksi!

   .....siis tästähän me jatkamme sillä jo tutuksi tulleella tavalla, kiitos.....;)

   Poista
 4. Vautsit mitkä vanamot, ne oikein hehkuvat! Minusta vanamo - pienuudestaan huolimatta, tai ehkä juuri siksikin - on verrattoman kaunis metsäisellä mättäällä. Oliko Linnea borealis latinaksi, muistelen. Én osaa itse maalata muuta kuin mielikuvissani. Iloitsen suuresti paitsi näistä tauluistasi myös tripla-sarjasta soittajia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke Anja-Regina! Laitoit mun tarkistaa sen vanamon latinan nimen, oikeessa olit tiesit ja viellä muistit....;)
   Kaikki osaavat maalata ja joitakin se huvittaa sitten enemmin, näin on käynyt mulle!
   Oletko jo nimennyt sen trion,jos loppuu juhlimisen aiheet niin siitä vaan oikeisiin nimeämisiin ja partyt pystyyn. Mä en pääse niihin pippaloihin kun on jalka(t)kipeen, vaikka kummiksi voisin kyllä tulla. Yksittäiset nimet niillä on ja ovat Unkarin kielisiä viikonpäiviä....;)

   Poista
 5. Todella hienoja nuo HS:n taulut ja kirjekuoret!<3
  Kelpaa siitä ottaa esimerkkiä kenen tahansa!;DD
  Mutta hienoja tauluja sinä teetkin, Maikku!<3

  Minä otan vain kamerakuvia, muuhun en pysty!

  Mukavaa viikon jatkoa, Maikku, ja kiitos tästä postauksesta!<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili-mummo, nyt laitan sen haisevan vastalauseen heti alkuun.
   Kamerakuvaus on arvostettu taidelaji ja muka muuhun et pysty. Kuka meistä täällä on ahkerin ja tunnettu kirjailia sekä kaiken lisäksi suosittu bloggari? Oikea vastaus kyllä lötyy melko läheltä...hih....:D
   Mulle käy jopa joskus niin, kun on tarkoitus kommentoida sun postausta, niin huomaan että 30 on jo kerinnyt ennen mua ja ajttelen hitsi ompa sulla taas lukemista ja vastaamista ja jätän sen tulevaan. Kun vilkasen viellä myöhemmin niin saman verran jo tullut lisää!
   Aili-mummo kiitän ja olen taaskin otettu huomaavaisuudesta....;)

   Poista
 6. Tykkäsin kovastikin tästä, HS on kyllä taiteilija vertaansa vailla. Jäi käymättä minulla Ateneumissa nyt näyttelyä katsomassa, mutta perusnäyttelyn taulut näin edellisellä kerralla. Tosi ihanat ovat nuo sinun taulusi, vanamot tosiaan hehkuvat kuten joku jo mainitsikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja kiitos! En minäkään sinne näyttelyyn päässyt, taideseura täältä sinne retken kyllä teki.
   Vanamot olin aijemminkin tänne laittanut esille, vaan kukapa niitä kieltäisi uudestaan esittelemästä, kun toi juttunikin liipas niin läheltä.
   Tykkään H S-n näistä aikaisemmista töistä, niin pienellä vedolla saa kuvan toimimaan, niitä on antosa oikein tarkastella, sillä sen kirjankin ostin.....;)

   Poista
 7. Muistan miten me pikkulikat ihailtiin niitä kauniin herkkiä vanamoita kotimme lähistöllä. Taidettiin olla maassa mahallaan kun niitä tuijotettiin, muistako? Minä muistan sen paikankin tarkasti - ylängössä kadunpään paikkeilla. Taisivat kukat jo silloin piirtyä pysyvästi mieleen.

  VastaaPoista
 8. Muista tok ja siellä lähimetässä oli toisiakin erikoisia kukkia joita käytiin aina tarkistamassa! Näsiä, niistäkin olen taulun tehnyt, on jo löytänyt uuden kodin se teos! Sitten oli villiruusujakin.....;) Tekis mieli mennä tarkistaa onko niitä viellä siellä, ei varmasti ole enään, ainakaan niitä mesiarjoja...jota piisas syömiseen asti!
  Ei nyt sillä, kylla vanhanakin on ihan mukavaa.....;D

  VastaaPoista