Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 14. syyskuuta 2012

REISSATAAN SITÄ MEILLÄKIN !


Näin tämä tyttö aloittaa, tuorein kuva minusta! Otin ihan ite jotta todistin että olin reissussa, paikka kyllä selviää välittömästi, kunnes lopetat naamani tarkkailun.....hih....;D
 Vasiten päätin kokeilla miten pärjään polvieni kanssa, aloitin paikallisella tunnetulla mummokyydillä. Linjurin tilausajossa, jota Tauno johtaja, ajaa kaksi tuntia mennen ja tullen. Ihmettelin koska musta tuntuu, että jo iät ja ajat kuskina ollut, miten oikein jaksaakin!?
En muuten ollut vuosiin siellä käynytkään. Ostosmatkaa en edes ajatellut, kunhan katon ympärilleni ja käyn palasilla. 
Lounasruoka oli valitettavasti pettymys, vetistä ja mautonta, hinta ja laatusuhde ainakin silloin oli täysin pielessä. Seuraavalla kerralla menen pitserian puolelle makuja maistamaan! Pienet pyöreät rieskaset oli hyviä, söin kaksi, koska ns.lämmin ruoka jäi vähiin. Jälkkärin ajattelin syödä töttöröstä ulkona, paikka oli kiinni, vaikka ilma oli lämmin ja aurinkoinen. Ostin sisältä, ei ollut rommi-rusinaa eikä mango-melonia, otin sitten pekaani-pähkinäpallon. Se oli sitä mahottoman imelää jätskiä, ei hyvää...:/Kuvan otin kaukaa ja melkein vasten aurinkoa. Luulin noita valkoisia pystiä ensin jäniksiksi!? Vaan taisivatkin olla jotain merihevosia tai liekö patsaat oikein Marinellon punaisten autojen kirmaavia ratsuja, joita niiden logoissa ja auton nenissä on nk. mersunkin merkin tunnistan.....;)

Siinä sitä istuin ja ihmettelin, eikä näkynyt tämän talon asukasta, tunnettua linnan herraa.....


Tämä telfoonikopin kokoinen rasia on täynnä rahhoo, miljoona penniä, taltioimisen arvoinen juttu, samoin vanha pulpetti. Minä ainakin istuin kolme eka vuotta koulussa tommosissa. Siellä oli toisiakin mielen kiintoisia vintriiniä täynnä vanhoja esineitä, kuvasin ne tottakai koska tykkäsin niistä.


En sitten tässä kuuluisassa kaupassa suuremmin kierrellyt, johtuen näistä tunnetuista henk.koht.vaivoistani. Vaan talous osastolta ostin 2x3 kpl eri kokoista kera kansien muovista kippoa. Ovat moni käytöisiä, myöskin mikroon ja pakkaseen. Vanhat muovikipot olin jo mikrossa ja vuosien kulutuksessa pannut piloille.
Sitten suuntasin askartelu hyllyihin ja löysinkin mitä vaille olin. Helmineuloja kulta.ja hopea tasapäät oli lopussa omista varastosta. Edullisia siellä sekä isot pakkaukset ja otin mukaa pussit, sitten nenä kassan suuntaan. Ei jonoja lainkaan, koska oli arkipäivä.
Joka ei ole Tuuriin tutustunut, niin tietoja: Kivinavetta on iso ravintola. Keskimäinen rakennus kahvila ja Grilliruokala ja WC ja sitten alkaakin jo kauppoja ja huilipaikkoja riittämiin. Punaisen komean pohjalaisen talon ovista sitten mennään siihen valtavaan tavarataloon 
vasenpuoli sisään ja oikeesta sitten ulos. Rakenuksien takana lisänä paljon kaikenlaista, mm.iso hotelli ja ruokakauppa!Meno- ja tulo matkalla istuivat samat rouvat selän takana. Tilaus ajossa kun pitää. istua samoilla paikoilla, muuten alkaa rähinät. Paikat pitäisi merkata, jotta muistaisi. Minähän en sitä tehnyt ja olisin vaihtanut kylläkin, koska kyllästyin takapenkin juttuihin. Toinen rouva oli ottanut paljon evästä mukaa, kahden tunnin matkalle. Puhui kovalla volyymilla sekä syöminen oli samaa laatua. Kävi kaikki maisemat ja ihmiset  läpi....! Onneksi meitä on joka lähtöön vaan hissukseen toivon, että tämä tapaus olisi kyllä voinut jäädä pysäkille. Ukkokin oli mukana Toivoksi kutsui häntä, kuulin kun käski useaan ottaa lippiksen ja takin  pois päältä ottaa. Toivo istui yksin pari penkkiä taaenpana. ei ensin ollut oikein kuulolla. Viimein sanoi reippaasti puoliskolleen, että ole edes vähän aikaa hiljaa....hih-hih. tykkäsin Toivosta ja hänen mielipiteestä. Olin ehdottomasti samaa mieltä!

Rouva oli käynyt myös ruokakaupassa ja halusi välttämättä maistaa joka paketista! Leikkeleitä oli monta sorttia ostanut, pähkinät ja sipsit olivat myöskin arvossaan.
Kertoi maut ja hinnat sitten kaikille kuuluvasti, luki tuoteselosteetkin koko autokunnalle.  Toivo ei muuten ottanut palastakaan, oli kuulemma aina tommonen, mahottoman ronkeli ruuista kotonakin.....;)

Se tunnettu nahka paikka siellä oli mieluinen koska tykkään nahkan hajusta. Hyvä laatuisia järkeviä jalkineita sekä takkeja ja laukkuja melkoinen valikoima. Löysin mieleisen polvipituisen, hupullisen takin. Onnekseni ei ollut kokoani enää saatavilla, koska maksoi jotain 215€ !?
Siellähän on muuten paljon arvostettuja merkkikauppoja ja tietysti myöskin sitä halpaa tuonti kamaa. Valinnan varaa tosiaankin on kaikkien makuun!

Matka meni hyvin ja kun kuljettaja osasi mummorappusen laittaa esille ilman pyyntöäni!
Rohkenen jo suunitella uutta reissua, siis pientä sellaista. Koska vuoteen en ainenkaan lähde minnekään  isoja lentokentiä ja rappusia koluamaan.

ps. sitä Keskistä en sitten nähnyt, oli kait jossain Afrikassa uutta morsianta hakemassa...onnea ja kestävyytä hänelle toivotan.....;D

16 kommenttia:

 1. Vai ihan Afrikassa uutta morsianta hakemassa tämä herra Keskinen!;DDDD

  Tosin ihan totta huastot, Maikku, sieltä se mies naisesa hakkoo, ei taijja ennee nämä valakonahkaset huolii tuota miljoniärii;))))

  Tosin näkemätä se miullaa on tuo Tuurin kyläkuppa ja taitaa jiähäkkii...O_O Mukavoo kun sain siulta lukkee tästä matkastas, ja sain parraat naurut pitkään aikaan..;DD

  Eijjou vaivasena hauskoo kulukee linja-auton portaita ylös ja alas eestaas monta kertoo. Miekää en ou ulskaltana lähtii kottoo minekkää; käs on vielä kippee, pelekeen, jotta tuo oikee ranne hajovaa kesken kaiken, ja molemmat polovet on ihna sökönä.

  Van toivottelen siule oikeen mukavoo viikonloppuu, ja kiitos tästä mainijosta postauksesta, Maikku!<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täällä Maan ja Ween syysmarkkinat, viikonloppuna! Voi olla että jätän väliin, pyhäks lupasivat aurinkoa jos joutuis matkan varella ulkona istuu. Paikka ei ole tossa torilla, vaan satamassa, ja jokus tuntuu sinne köpöttelykin pitkältä matkalta! Piirakoita ja leipää hakisin, iliman niitäkin pärjeen.....;)
   Kiitos toivotuksista viikonlopuksi ja tottakait sitä sammoo sinnekin, ehottomasti....;D

   Poista
 2. On minulla aikomus joskus sinne kyläkaupalle lähtee, ei vaan ole osunut oikeaa aikaa. Näkemättä on tuo ihme vielä, mutta kun matkat linjurilla ois noin mukavia - ehkä sitten joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi muuten sanomatta äsken jotta tunnistin naamataulusi ja uuden kampauksesi. Kampaus onkin ihan uutta villiä tyyliä, sopii kaikenikäisille.

   Poista
  2. Pakkohan sun on mut tuntee kun silimäpariskin on uusittu kirkaimmilla linseillä.....että ihan kiva kampaus mulla ja silleen, mäkin tykkäsin...;))

   Sitä Tuurin tunnusta kuvasin, hevosen kenkää. Sit ku lähet mun kanssa sinne, niin otat uuven kuvan! Se iso kultainen hevonkenkä pitäs ympyröidä mun pään, niin saisin sädekehän...;) Oli vähän hankala ite ottaa ja en oiken tohtinut apua pyytää, ähelsin ja iseksein....;D

   Poista
 3. Minulle tuo Keskinen on arkipäivää ja kai siksi siellä käykin niin ettei ympärilleen näe mitään, en miljoonaa penniä enkä pulpettia enkä mitään muutakaan kuin vain sen mitä haen. Sitä on noille tutuille paikoille vähän sokea, ja kun siellä käy arkisessa kauppareisussa menee vain sinne missä tietää minkäkin tavaran olevan mitä tarvii. keröään enemmän aina kerralla asioita ettei tarvi niin usein sitten käydä. Onhan se ollut mittava muutoss tuo kaupan kehitys, kun tuosta tiili osasta alkoi koko juttu tai ihan alkuun oli Vesan isoisän kotona ja siit äsitten tuohon tiiliosaan ja vuosittain suurentunut.
  Nahkapaikka on hyvä kauppa, siellä on minun jalkaani sopivia Ecco kenkiä, niitä haen silloin kun kenkätarve yllättää. Lenkkaritkin on ecot. Onhan siellä muitakin m,utta nuo on minun jalkaani sopivia.
  Niin ja se Keskisen ruoka, on sanottava että alkuun oli niin mahtavat keitot, kävin joskus kauppareisulla syömässä keiton, oli ihania purjo, kukkakaali ja muita keittoja, enään ei ole niitä ollut tai en tiedä kun en enään ole käynbyt kun muutaman kerran petyin.

  En tiedä, löytääkö se vesa ikinä rinnalleen ketään, kestääkö kukaan sitä elämää. Mutta kovin harvoin häntä siellä kaupassa näkee. Mutta kova on ollut poika yrittämään kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kyllä minä muistin Ähtärin seutuvilla, että olet jossain lähellä....:)
   Muuten se auto noukkii matkanvarrelta kyytyy ja tuo takasin tulessa. Nytkin kolmelta pysäkiltä tuli kauppakyytiin tienvarsi talojen ihmisiä.

   Minä kun en sinne ostoksille oikein mennyt, istuin ja kattelin, niin siinä sivussa hoksii kaikenlaista ja kamera on aina mukana...;)

   Eccot ne minunkin kengät on, toiset jaloille sopivat on Sievin jalkieet. Odottelen aina kun ovat tarjouksessa ja sitten ostan, kauppa on tossa vieressä. Mullakin kesä-ja talvi lenkkarit hyvät Eccot!

   Muistan ne hyvät keitot siellä, vaan harmitti kun petyin tällä kertaa, no sit seuraavalla kerralla parempaa!

   Vesalla noi naisasiat menee miten sattuu, mutta rautanen bisnesmies kyllä on ja toivon niin jatkuvankin....;)

   Poista
 4. Kyllä joskus käy sääliksi tuota Vessa, kun aattelee, että ihmisellä on rahaa ja mammonaa, eikä vaan löydä kumppania itselleen. Taitaa olla jo niin alkoholisoitunutkin, että kaikki suhteet menee senkin vuoksi pieleen. Hyvin hän kuitenkin bisnekset osaa hoitaa, sitä ei käy kiltäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amalia, elä muuta virka...eikä varmaan ole ensimmäinen saatikka viimoinen tässä asemassa oleva ihminen....;/

   Täällä oman kylän raikuli poika Matti on jo melko pitkään elänyt esimerkillisesti, kun sai oikean tukijan matkaansa!? Toivon vain sen kestävän sekä toimivan....;)

   Poista
 5. Kiva kuva ja paikka tosiaan selvisi hetken päästä :) Tuolla on pari kertaa tullut käytyä ihmettelemässä ja shoppailemassa, hotellinpuoli on vielä kokeilematta. Yhden kerran söimme noutopöydästä, minä en niin tykännyt ko. liharuuasta silloin. Viime kesänä kävimmekin siinä toisella puolella, jokainen sai mitä halusi ja hyvää oli! Teillähän on bussimatka ollut kuin vanhoista elokuvista, johtuen tuosta erikoisesta rouvasta miehineen :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Varmaan käyttäisin paikkaa jos olin ihan lähiseudulta, paljon hyviä tarjouksia kaikista kamoista. Kerran ostin ison nipun hyviä taulujen pohjia, kaiken kokosia. Nyt ei ollut niitä tarjouksessa....minä kun olen se tarjouksien harrastaja, nyt kun sitä aikaa on siihenkin. Niin, miksipä en sitä hyödyntäisi....;D

  Kiitoa Anja, tänään onkin kaunis ja lämmin päivä täällä, jopa sanoisin kesäinen, teille terveiset täältä....;)

  Oli tosiaankin kun vanhasta suomalaiseta elokuvasta, se meidän reissu autossa...hih...!

  VastaaPoista
 7. Minä piipahdin toissa kesänä Tuurin kaupalla ja sama kuva on V Keskisen pihasta kuin tuossa sinullakin. Herra saapui juuri helikopterilla pihaan ja zoomasin sit ja aika lähelle näkyi. Mutta itse kauppaan en niin hirveästi tykästynyt. Olikohan helteellä syynsä mutta en minä löytänyt sieltä mitään. Ajattelin vaan, että samaa tavaraa on tässä lähiseudun Prismassa tai Maxissa ihan samaan hintaan. Mulla oli kai väärä kuvitelma, että siellä on kaikki tavara halvempaa kuin missään muualla Suomenmaassa :). No, onhan se nyt nähtävyys, keskellä 'ei-mitään' kohoaa pytinkejä vieri vieressä ja ihmisryysis jatkuvana virtana.
  Ruoka oli kyllä hyvää siinä kiviravintolassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuma kesä ja viikonloppuna siinä kaupassa ei voi olla kenelekkään nautinto, tai ei ainenkaan mulle!
   Samaa tavaraa siellä kuin täällä, sillä en ostoksille siellä mennytkään, kunhan retkeilin...;)
   Voi olla että joskus uusinkin sen reissun, koska on ihan edullinen Jyväskylästä 15€, puheineen päivineen!
   Onneksi ruoka oli sulla hyvää!

   Poista
 8. vai kävit sitten tuurilla Tuurissa;) Multa taisi taas kerran tältä kesältä,, ja syksyltä jäädä väliin, vaikka olen joka kevät sitä suunitellu, mut suunitelmia pitääkin olla ja silleen riittämiin, että niistä voip sopivat valkata, kun meno jalkaa alkaa kutittamaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, monta vuotta olen uhonut että mänen Keskistä kattoo, vaan nyt sen teinkin....;) Ukkoo ei näkynyt missään ja linna eessä patsaat vain tanassa muistutti millä asioilla olin tänne Töysän Tuuriin tullut.....;D

   Poista
 9. Linja-autossa on aina tunnelmaa...hih. En ole koskaan Tuurissa käynyt, on ollut huonoa tuuria varmaan. Kun Kälviälle ajettiin, mentiin ohi kun oli muka kiire ja pois tullessa jo sunnuntai. Eikä olis mitään ostamistakaan ollut senpuoleen.
  Miten onnistuit itsestäsi noin hienon kuvan näppäämään!

  Eipä se Vesa taida rinnalleen ketään saada, sanotaanhan, että "p-ka jää valkkaajan käteen". Olis pitänyt kiinni siitä poliisitytöstä eikä lähtenyt kaikenmaailman gambialaisia neitoja helikopterilla hakemaan. Niiden kanssa ei tule valmista, menee mersut ja muut. Ja viinan kanssa läträämiselläkin on huonot seuraukset. Voipi maksa poksahtaa ja silmäpussit revetä. No, ehkäpä äiti Vesalle pitää jöötä kuitenkin. Ikuinen poikavesseli taitaa olla.
  Kiva reissu sinulla kaikesta kaakatuksesta huolimatta. Kuin Topi ja toivottomat ikään!

  VastaaPoista