Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

JO MUUTEN MIELENI PAHOITIN !


Kaunis sekakukka puska tähän alkuun! Huomasin, että kukka-aihe toistuu kipossa ja liinassa, hyvä näin. Täällä minun blogissa on vähemmän kukkia tullutkaan näytille, ihailen toisten kukkia. Nämäkin sain, kiitos vielä poimijalle...:)
Sitten asiaan! 
Suoraan on sanottava, että eilen rupesi vähän ketuttamaan, eikä ihan vähääkään. Minähän kuulun siihen harvinaiseen lajiin, jota ei yleensä ketuta mikään asia. Vähiten joku sellainen juttu jonka voi korjata alle aika yksikön.
Vaan nytpäs nappas, alku meni hyvin ja rutiinilla. Keitin marjapuuron ja mannaryynien kypsyttyä laitoin kattilan kylmään veteen. Nopeutan sitä jäähtymistä jotta olisi helpompi vaahottaa.
Otin nyt vasta uuden sähkövispilän eka kertaa käyttöön. Tuntu aluksi aika painavalta. Johtui siitä kun halusin vähän paremman, keskihintaisen ja metallisilla sisuksilla.  Muoviset sisukset ei kestä käytössä, sanoi asian tunteva myyjä!
Siinä oli viisi eri nopeutta ja lisäksi eri nappi"turbo speed", ulkomaaksi kirjoitettu. Jokainenhan sen tietää mitä turbo tarkoittaa. En halunnut edes sitä kokeilla, aloitin tietysti ykkösellä ja hyvin pyöri, jatkoin kakkos vaihteella......
Sitten se vain sanoi itsensä irti ja lopetti työnteon. Kokeilin ja tarkistin eri töpseleissä, että toimiko niissä, ei toiminut ei!!!!!
Onhan näistä uusista vehkeistä puhuttu ja kirjoitettu, ettei kestä kovinkaan pitkään käytössä. Muutaman minuutin käyttö on mielestäni vähän liian lyhyt aika, olisipa vehje mikä vain...;/

Jostain muistista tuli mieleen se vanha juttu  Mannerheimistä, käy muuten hyvin tähän koska on varsin ajankohtainen. Tämä uusi elokuva, tummasta sotasankarista ja naistenmiehestä kun on puhututtanut kansaa kovasti. Minua se ei haittaa, olkoonpa väri kuin väri ihossa, kunhan se valkoinen karvahattu on päässä. Juureni ovat vahvasti sotilas-suvussa ja tätä kirjavuutta uskoisin löytyvän lisääkin!
Marski oli rintamalla,  jututti sotilaita ja kertoi  omia tarinoitaan. Oli sillä kuuluisalla pitkällä reissulla ratsullaan. Kävi huonosti ja hepo sai täysosuman ja ammuttiin alta. Marski kokenaana sotilaana ei tästä säpsähtänyt. Karski sotapäälikkö jatkoi matkaansa jaloin siellä jorpakossa!
Monet sodat käynyt eturintaman mies halusi kertoa oman tarinansa, koska hän oli myöskin kokenut samanlaista sankaruutta. Siitä marski kiinnostui ja pyysi kertomaan! 
Vieräleualla oli ollut vaarallisessa tilanteessa lotta piällä, joka sai lähes H-hetkellä osuman......ja sotamies joutui vetämään homman loppuun  ja jatkamaan käsin!
Tarinahan ei tietysti kerro mitä marski siihen vastasi. Uskoisin että sotilaan kavereille naurua  piisas, siksipä tarina jatkukoon......
Näin tein minäkin ja otin vanhat vehkeet esille. 


En muuten tykännyt yhtään ja lopetin vatkaamisen! Hyvää se puuro oli puolivatkatunakin tai oikeastaan neljänneksen verran. Vähän jaksoin väriä vaalentaa. 
Anttila on auki tänään ja lähen kuiteineni  sinne. Pakkauslaatikot olen oppinut säilyttämään jonkin aikaa, varastoon sen kyllä jo vein.
Tokko tämä mikään kunnon ketutuksen aihe ollut, mutta tulipa toi vitsintynkäkin  siinä sivussa laitettua kiertoon. Se kun jostain muistinlokeroista pulpahti mieleen ja minulla kun on tapana jopa vetää suupieliä korviin näissä  jo kerrotuissa tositapauksissa....;)
Näin kävi minulle, marskille ja karskille sotasankarille, konstit on monet. Niistähän voi selvitä omilla jo hyviksi todetuilla ja opituilla keinoilla.
Se ketutuskin hävisi kun sain sen uloskirjoittaa....heh....;)

ps. tulipahan muutaman kyökki juttu ihan perätysten. Jatkan sitä tänään täällä omissa oloissani röpörieskan teolla, ohraryynit laitoin jo eilen maitoon likomaan. Munatkin odottaa  keittoa ja voita löytyy jonkinlainen nokare. Tapanani on sitä munavoita jatkaa rahkalla, uskon että maistuvaa on tulossa.....nam!

18 kommenttia:

 1. No voi sun tuhannen tulimaista, millainen vatkain. Sattuuhan noita, mutta hyvä, kun on kuitti ja laatikkokin tallella, saat varmaan sen vaihdettua, pitäs ainakin.
  Kuitenkin mukavaa syyskuun alkua, harmituksesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmösiä nämä meidän huolet on! Mutta se sähkövatkain on niin kätevä ja nopea. Piisaakin hyvin mun taloudessa, koska muuten aika vähän leivon! Vispipuuroon se on ehdoton.

   Kiitos mummeli ja onhan syyskuu mukava, vielläkin parempi jos saan toimivan sähkovispilän......;)

   Poista
 2. Aika lievästi sanottu, jos vaan vähän ketuttaa. Kyllä mua vähintään ois kyrsinny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se alustava kyrsiminen on vähän alkanut, kun mietin jos en saa uutta tilalle samalla reisulla.....;(
   Vetta sataa, joten siirän sen valitusreissun huomiseksi!
   Röpörieska on valmista ja lämmitä, munavoi oottaa syöjää joten tämä on sitä lohturuokaa.....;D

   Poista
 3. On sinulla huono tuuri - vanha vatkain ei lopettanu pyörimistä, haisi palaneelle ja alkoi työt ennen aikojaan (olin paikalla, näin ja haistoin) - nyt tää uusi lopettaa alkajaisiksi. Jos saisit uuden siltä väliltä, toimis sähköllä ja nappuloista painamalla tai vivuista vääntämällä ja lopettais just kun haluat!!!!

  Kummasti näytti kirjoittaminen auttavan mielen pahoitukseen. Ennenkuin lopetit jo nauratti.

  Äitin vanha vatkain jäi meille vielä perinnöksi. En vaan muista oliko sinulla vai minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuri on....jospa lähtis tiistaina Keskistä katoo, ois yleinen kuljetus sinne 15€...! Jos nään Keskisen niin pyydän samaan kuvaan ja laitan tänne esille....tykkäisitkö...;D

   Suosittelen aina kirjoittamista, korvaa ne mielialanapit!

   Voi muuten olla jollain muulla perintönä se vatkain, hyvä saksalainen, sieltä ostettu kuuskyt luvun alussa! Kovassa käytössä ja toimiva....;)

   Poista
  2. Nooo -- minua et kyllä kaveriks sinne tuuriin saa, en tykkää, enkä ehdi. Vaikka voishan se olla mukavaakin.

   Kaunis kukkapuska pöydälläsi, ovat vissiin niitä Laukaan niityiltä koottuja (kaverin kauniista maalaismaisemasta).

   Poista
  3. Pirkko, nämä olivat Anjan tuomia kukkia, tykkäsin niistä ja sillä ne kuvasin.....;)
   Siitähän innostuin ja toin nyt Laukaasta paivänkakkara ja siankärsämö puskan ja kultapallot Anjalta oli vielläkin hyviä täällä kotona, niin siirsin ne uuteen asetelmaan.
   Eritäin kaunis kukka-astelma tuli niistäkin....;D

   Poista
 4. Kukkasi ja pöytäsi ovat upeita, samoin samovaara!<3

  Surkeaa rihkamaa ne nykyään tekevät, ei kestä kymmenien vuosien käyttöä, talouskoneina ala-arvoisia..;((

  Siitä se vitsien kautta iloksi muuttuu, vihastuminen!;DD

  Oikein hyvää syyssunnuntaita, Maikku!<333333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-mummo, sinne teilekin toivon leppoisaa pyhäpäivää!

   Eikö ole muuten uskomatonta se miten nopeasti uudet koneet pimahtaa. Mulla on paha tapa ostaa halpaa, nyt oikein päätin etten osta halvinta jotta kestäisi...;/
   Onneksi se vispipuuro maistuu hyvältä testasin sen asia äsken, vatkata olis vain voinut lisää...;D

   Poista
 5. No jo maanantaikappale vatkain, sait varmaan uuden tilalle! Tänään juuri puhuttiin miten vempaimet kestävät, oma sauvasekoitin lensi kerran lattialle ja hajosi totaalisesti, isäntä keräsi osat ja kokosi. Toimii kuin unelma vieläkin.
  Röpörieska onkin hyvää ja terveellistä lohturuokaa, niin ja se vispipuuro.
  Mukavaa reissua Tuuriin, hih, Keskisen kuva oliskin metka blogissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppana kun olin niin en lähtenyt sateeseen, kuvittelin sokeria olevani kait.....;)Huomenna sen sitten hoidan, kuitti ja mitätön vispila on jo lähtö valmiina!

   Sinultahan se röpörieskan idean nappasin! Laitoin nyt puolet maitoa ja loput piimää. Totta oli se maku, pehmosempi ja hyvä!

   Se on semmosta vitsi hommaa se Tuurin reissu, olen muka Keskiseen ihastunut, että sen perässä sitten...hih..;D
   Olen siellä käynyt, kun mun muutama naisystävä tykkää soppailla siellä, minä valitettasti en!?
   Nytkin ihan tän polvivammani takia lähtisin, yksin ja salaa. Kesä kun on mennyt vain geelien laittamisessa polviin. Helppo reissu kun kuljetus vie tuo, kaupoissa en pysty pahemmin kiertelee. Jossain erikoiskaupoissa kävisin ja lounastaisin siellä. Kattelisin ja ihmettelisin! Soittelen huomenis onko bussissa tilaa, suosittuja kun ne reissut ovat.....;)

   Poista
 6. Noh, johan vitsin lykkäs:D:D Oon huomannu, ettei nykyajan vehkeet kestä pitkään, kun ne jo laukiaa ihan kässiin..Kyllä ennen tehtiin kunnon tavaraa ja kestävempää. Mitä, kun joka osa tehhään mikä missäin maassa ja kasataan sitten taas ihan jossain muualla. Ja taitaa olla vähän sitäkin vikaa, että tarkotuksella tehään heikompaa laatua, eli laatu kriteereissä on tapahtunu heikennystä myöskin firmojen taholta, valitettavasti. Silleen menee tavaraa enemmän kaupaksi, kun ne kohtuu ajassa hajoovat ja korjaus on lähes aina nykyään aivan liian kalliiksi tehty, ennemmin kantsii ostaa taas uus.

  Vaan tämä sun tapaus menee takuun piikkiin, siitä vaan vispilä mukkaan, kuitti taskuun, vihanen ilme naamalle ja menoksi. Noh, sen vihasen ilmeen kanssa nyt on vähän niin ja näin. Mutta kyllä vispilän pittää kestää pidempään, eikä hyytyä melkeinpä siitä, kun töpselin seinään laittaa.

  Hillapuuro on hyvvää ja vatkattuna hyvin,, ilmavaa! Vaan maistuu ilman vatkaamistakin mulle, on vaan tummemman väristä. Oon nimittäin viime aikona, kun sitä keittelen, jättäny vatkaamati. Kait mulla on jo siinä vaiheessa niin nälkä ja kiire syömään:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen puuroja ja kaikenlaisia, vaihtelen väriä ja kokkaustyylejä. Aamupuuroa en syö, koska haluan sen hyvän olon tunteen illaksi ja yöksi..;)) Lusikoisen sen useasti iltapalaksi...;)Jos on kakaroita täällä yökunnissa, niin silloin teen aamupuuron meille kaikille. Normaalisti juon maitokahvia ja leipäpalasten kanssa aamuisin.
   Eihän sitä marja-manna-puuroa ole aina pakko vatkata, alas se mennee muutenkin.
   Mulla on hyvin harjotettu ilme ja sanat sille kassalle, koska sehän on syyllinen tähän kaikkeen.....;D

   Poista
 7. Heissan ystäväni,sinulle on blogissani haaste,joten käyppäs hakee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tansku, just kerkesin sen keittiöni esitellä, paina "vanhempaan viestiin"! Pieni keittiöni tuli hyvin esille, vaikka kaappien ovien aukaisu saisi vaikka kuinka paljon lissee asiaa ja sekasia kuvia!
   Kiitos huomaavaisuudesta....;)

   Poista
 8. Konstit on monet sanoi akka kun kissalla pöytää pyyhki! Ja aina vanha konsti parempi kuin pussillinen uusia. Ja näitä vanhoja sanontoja on uskominen. Mutta silti, varpuvispilään ei sentään taideta tukeutua. Olen minäkin kiikuttanut joitakin vempeleitä takaisin kauppaan kun ovat alkaneet hyytyä ennen takuun päättymistä. Ja toden totta, hyvä sahkövatkain on kyllä tarpeellinen kapistus, vispipuuron vatkaamiseen oiva vekotin. Minä aina vatkaan puuron vaaleaksi, pierettäköön sitten syömämiehiä tai ei. Ilmaahan se vaan on, pierukin, josko nyt vähän hajustettuna.
  No hyh.
  Ihana, että oli iloa kukista! Täällä nuo keltapallot kaatuilevat toisten niskaan, kun vartta ovat venyttäneet liki kahteen metriin. Vaan pianhan kukinta on ohi ja lumi armeliaasti peittää varrenroikaleetkin.
  Röpörieska kuulostaa hyvältä, äitini sitä yleensä paistoi lauantaisin. Minä pyöräytin vaan sämpylöitä ja yhden rieskan, hellanuunissa paistoin ja mökki on nyt todella lämmin. Meni siinä omppupiiras samantien. Prinssipuoliso pinkaisi muutaman ämpärillisen puolukoita. Niitä muuten on nyt hurjan paljon, kypsiä ovat. Tätäpä tämä mökkielämä... taidan aloittaa jo sukankutileen. Hih.

  VastaaPoista
 9. Aina kun saan vastauksen kirjoitettua niin kone repäsee sen pois, ei kuulemma netti toimi.....katotaan nyt miten käy....;/

  VastaaPoista