Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

lauantai 7. syyskuuta 2013

ETTÄ TÄMÄKIN PITI VIELLÄ TODETA !


Näin ne peruspojat palvoivat suuren valkoisen päällikön puhetta kävelykadun kompassin kohdalla!


Kuuntelin osan palopuheesta, vaan kun samaa asiaa tulee joka puolelta niin lopetin.....kädet heiluivat ja huuto oli kuin parhaassakin agitaattori julistuksessa.
Nyt kylläkin oli vähän uutta asiaa koska innostui räksyttämään nuorta vasemmiston lipuheiluttajaa itänaapurin urheilu kisoissa! En kerinyt laskea kuinka monta kertaa hän lausui ministeri Arhinmäen nimen, vissiin oli vienyt Soinilta liikaa huomiota uutisvälineissä, kettutaahan sitä tämäkin asia!!!!! Totesi täysin p-si koko vasemmisto puolueen....
Suurin möykkääminen ja itku alkoi kun häntä kiusataan eduskunnassa, tuntui pikkulapsen mielen ilmaisulta kun ei saanutkaan huomioita saatiikka sitä tikkaria jonka olisi välttämättä halunnut.

Sitähän minä en kiellä onhan persuilla paljon viisasta ja asiallistakin juttua, joka puolesta minäkin peukutan......vaan sen ulostuonti tuntuu kyllä minun korviini niin kovin rahvaanomaiselta.....vaikkakin rahvasta olen itsekin.....siksipä olenkin yhäti kansalainen joka suorittaa aina velvollisuutensa, siis äänestäen vaaleissa, mutta en persuja!


Tämä tyttö puhui ihan suoraan paperista v-tyylillä seisten, sillä varsin yks´äänisellä tavalla ja kertaakaan ei halunnut kohottaa katsetta kansaa kohden, puheesta en muuten muista mitään!


Esittely vuorossa Kauko joka oli omilla kentillään ja jo lapsuudesta tuttu naapurin poika. Loikkasi jokunen vuosi sitten demareista ja toimii nyt senatorina, oli pitkään eduskunnan vanhin ja sai sillä paljon huomiota. 
Viime viikolla putosi sekin palli kun Donneri tuli takaisin entisiin hommeleihinsa....hyvä juttu!

Yritin kovasta saada juttuseuraa näistä erittäin tunnetuista henkilöistä. Kun oikein lehillä  seisoi, että jalkautuvat kansan pariin....en vain onnistut, olisi ollut kysymyksetkin jo valmiina....ihan päässäni en tarvinnut edes lunttilappua.
Olivatko tarkoituksella  oman hovin ympäröimiä jotka pitivät huolen ettei kansa sanalle päässyt!?

Päätin poistua sinne takavasempaan ja kotia kohden kun käsivarteeni tarttuikin varsin näyttävä herra.....


Tunsin tottakai parikertaisen Euroopan mestarin, juoksija suuruuden, nykyisen kansanedustajan ja taiteilijan!
Olen pitänyt häntä aika tosikkona eduskunnassa....tässäpä erehdyin...heh-hee!
Kun kysäsin voinko tallentaa hänet kameraani, ehdotti samalla pussaus kuvaa joka joku varmasti ottaisi meistä.
Minä  kokeena vanhanapiikana  ja eläkeläisenä en häkeltynyt, koska muistelen että joku oli joskus muutamia vuosikymmeniä sitten samaa ehdotellut....muistaakseni kait tai voi olla, että keksinkin koko jutun, siis sen et joku ois joskus aikoinaan multa jo kysynyt sitä pussaus asiaa!?
Suu viivalla ja napakasti sanoin, etten hyväksy tätä asiaa vaan haluan kyllä ensin ehdottomasti tutustua lähemmin.
Pyysin edelleen totisena  ja hampaitteni välistä tokaisin, et lähe mukaan asun tässä lähellä niin keskustellaan ko.asiasta!
Purskahdimme nauruun kumpikin, aika veitikka naisten liehittelijä  tämä punatakkinen herra olikin.

Totesin vain lähtiessä, että kiire on kotiin, pitää mennä ukolle perunoita keittämään, muutenkin olen jo ylittänyt aikani maitokauppa reissullani......;)

17 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia puhujia olet siellä tavannut, ei suuret sanat suuta halkaise, pitäs olla toteuttamassa noita suuria ajatuksia, olla vastuussa kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Jyväskylä on pieni kaupunki, muuta täällä tapahtuu paljon kaikenlaista! Varmaa johtuu siitä kun ollaan aika keskellä Suomea. Minun helppo mennä noihin tilaisuuksiin koska korteeran kekustassa.
   Enkä vierasta erinlaisia tapahtumia, koska olen aika joustava ja sopeutuva, vaikka monessa asiassa olen periaateen ihminen....hyväksyn ja kuuntelen mielelläni erinlaisia poliitisia ja uskonnollisia juttuloita...:)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Uusiksi meni..
  Täältä taputukset Maikku:))) Täysin samaa mieltä!
  Itselläni on pari toisenlaista kokemusta näistä senaattoreista, tarkoitan Juha Sipilää, jonka kanssa kättä paiskattiin täällä meidän torilla (oli sillä kuuluisalla pyöräreissullaan) Kuopiossa näimme uudemman kerran.
  Miellyttävän rauhallinen mies!
  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipilää en ole koskaan henk.koht. tavannut, tuntuu muuten viisaalta ja rauhalliselta mieheltä.
   Ison perheen isä ja varakas liikemies siirtyi heikonpaan palkkaukseen ja osaa toimia niin että kepunkin pääsee entiselleen....tuntuu, että on onnistunutkin siinä....pärjää yli puolue rajojen omalla karismallaan....:)

   Poista
 4. Mielenkiintoisia henkilöitä olet tavanut.Hyvää viikonvaihdetta.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin kyllä halunnut jututtaa näitä toisiakin....mutta onneksi Juha Väätäinen sentään minut hokasi, vaikkakaan politiikkaa emme kerinetkään jutella!?
   Kiitos Ritva...:)

   Poista
 5. Uutisista näinkin, että ovat siellä maailmaa parantamassa. Ja Soini siinä tekee sitten samalla vaalityötä Arhinmäen puolestakin :)

  Paperista lukeminen on kyllä jotenkin noloa, varsinkin kun puhetta pidetään kadulla.

  Kiitos näistä! Mielenkiintoinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat aikapoikia tätä Suomea ja muitakin maita paremmaksi tekemään, mutta vastuuta eivät ole tähän mennessa puheistaan ja lupauksistaan ottaneet!

   Huomenna on kävelykatu kirpparina, onneks mulla se ostamis vimma on laantunut kun ei ole paikkoja minne sitä kamaa laittas! Menen tarkistaa kumminkin mitä sieltä löytyy, hyvää keliä on onneksi luvattu, aurinkoa ja lämpöä....;)

   Poista
  2. Oih ja voih! Olisi kiva olla myyjänä. Tai ostajana.

   Mitä olen tämän puolueen retoriikkaa kuullut/lukenut, niin uppoaahan se kuin veitsi sulaan voihin. Toisaalta ei ole kuulunut vastaehdotuksia, uusia ideoita. Räksyttää osataan, mutta kyllä tämänkin keisarin vaatteet (aatteet) ovat jääneet kotiin.

   Poista
  3. Sama mulla, tykkäisin olla myyjänä, mutta liian myöhään huomasin sen kirppiksen!
   Kohta lähen sinne kurkkimaan, ihan varmuuden vuoksi vain otan tavallista enemmän pientä rahaa mukaa, helpompi toimia jos jotain satun ostamaan!?
   Koruja olen tehnyt aika paljon varastoon nyt toipumisaikana, myyntihommeleihin pitäs lähtee.....mutta ostan jos nään mieluista korumatskua (halvalla!).....;D

   Poista
 6. Hauska postaus, Maikku:)
  Vai rupesi Väätäinen ihan ehdottelemaan;D

  Katsoin aamupäivällä Soinia teeveestä, mutta sitten alkoi olla mitta täysi, ja jätin Soinin saarnaamaan itselleen;/

  Soini pitää kyllä räväköitä puheita, mutta tokko hänestä muuhun onkaan!  Hauskaa ja hyvää viikonloppua sinulle, Maikku.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten hauska juttu kävi kun lähin kotiin sieltä niin mun tuttu nainen tuli vastaan ja sanoin Väätäisen olevan siellä naisten ympäröimänä! Tämä vastas, että tunteekin hänet kun asuivat Espanjassa yhtäaikaa ja on pussaillutkin hänen kanssa....arvaa rupesko mua naurattaa....;D
   Lisäsin et sehän onkin maan tapa kun tavataan niin moiskautetaan!
   Eipä vaan lähtenyt Juha mun mukaan ja tutustumaan vaikka pyysin....heh-heh....ois juoksemallakin mut kiini saanut, tästä sen näkee, ettei ole sanojensa mittainen mies.
   Ei nyt sillä enhän ole minäkään, mutta vastaan yhtä reipaasti kysyjälle....oma vika uskooko eli ei...;)


   Poista
 7. Siellä J:kylän kompassin kohdalla kansakin pääsee kulloisenkin porukan ytimeen tutustumaan - jos ei esteitä laiteta.

  Onhan noita nokkelia juttuja kiva kuunnella - alkavat vaan kyllästyttää ainainen sama jankutus. Varsinkin kun sanomisten takaa ei ole kummoista vastinetta näkynyt.
  Livenä, paikan päällä ja naamakkain olis kiva seurata sanojen ja kehonkielen sopu- tai riitasointua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavan päivän KSML-nen kertoi, että paikanpäällä kuulijat olivat pääasiallisesti harmaatukkaisia...siis mäkin pääsin sillä sinne!
   Etsin sieltä toista loikkaria X-kristillisten Toimia K.olis ollu asiaa! Annas olla selvishän sekin leheltä oli kuvassa Kike E-n kaa jossakin...näin siinä käy kristillinen loikkaa persuu, hälläväliä, pahoitin ihan mieleni......;/

   Poista
 8. Siinäpä keskisuomalaisittain pläjäystä politiikasta. Näin Soinin livenä viime pestuumarkkinoilla, kovasti kansa häntä tunki kuulemaan, räväkkä puhuja, ei siinä mitään. Mutta jos toimeen pitäisi tarttua, niin...?
  Tuo paperista lukeva tyttönen on kovasti tuttu, istuttiin kaupunginvaltuustossa aikanaan, silloin hän pomppi vihreistä kokoomukseen vai oliko se päinvastoin, sitten hänestä tuli persu.
  Ei suostunut vastuunkantoon, sivulta oli parempi potkia kinttuun ja valittaa joka asiasta. Ehkäpä hänen poliittinen kotinsa on aidosti persut. Vaan missäs sahuri? Oikea persoonien persoona. Jotain hänestä tiedän minäkin, hih.
  Ja Julmis-Juha; hoiteli kunnanvirkailijan hommia täällä emäpitäjässä aikanaan ja täällä ei ainakaan häneen suuresti tempaustensa vuoksi taideta luottaa. Mutta taiteilija, joka ainakin tyttöjä pyrkii naurattamaan...ja on tainnut jättää Soinin kilotkin kommentoimatta. Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto!
  Jotenkin sanoisin summasummarum, että jos sanahelinästä jotakin saisivat ihan todeksi joskus. Ehkä niille tulee näytön paikka, kuulema jo ministerisalkkuja jakavat. Soini muistuttaa vanhaa Veikkoa, jota jopa kannettiin eduskunnasta ulkopuolelle. Olenkin odotellut, milloin Soini pääsee kultatuoliin...no jaa. Ilkeä olin.
  En vaan usko tyhjiin lupauksiin, sen verran ollut touhuissa mukana joskus aikanaan.
  Kivasti postasit taas. Kiitos Maikku ja aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
 9. Anja, aina kun aloitin vastaamaan sulle niin tämä kone sano ittensä irti....;/
  Päivitin ite ja tänää tuli pitkät päivitykset koneen omasta tahosta, mitä sitten lienenkään!???

  Siis vain lyhyesti, on hyvä tuntea ja tietää paljon ihmisiä, niin pystyy sanomaan oman mielipiteensä...tarvii mennä tv-n ääreen kattomaan mitä uutta tulee taas eduskunnasta....heh-heh....;)

  Siksi muuten aikoinaan päätin asua ja tehdä töitä ulkomailla jotta pystyn oman mielipiteeni sanomaan...pitäs jo pikkuhiljoo piästä muuallekin eikä vain S-markettiin mun lähikauppaa...;)

  VastaaPoista