Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

OLINHAN SIELLÄ TAAS MINÄKIN !


Omakuva heti pöytään! Laiton Pirkon ottamaan musta uusia kuvia jos vaikka vaihtaisin tunnistuskuvaa tänne läppäriin....en taidakkaan vaihtaa koska tykkäänkin tosta vanhasta missä olen kivikasvoisten poikien kaa! Aika monta otti ja kaikissa olin samanlainen, vaan välillä suu auki tai silmät suljettuna tai sitten muka korjailin suortuviani.
Tämmösiä sinivartisia kukkapuita  kasvaa kävelykadulla! Kukkapuska onneksi sen verran ylhäällä tällä lajilla ettei alamittaset pääse niitä repimään mennen tullen. Metallia toi vanttera varsi on ja olen oikein henkilökohtasesti nähnyt, että toimii koirien huusina. Senkin olen omin silmin todennut, jotta kadunhoitajat vedellä siivoavat sen samoin kuin ne penkit joilla istukselen.


Vilkasta aikaa ollut koko kesä, harvasepäivä on tapahtumia ihan tuossa takapihalla ja etupihallakin tapahtuu aina jos ei muuta niin soittavat kapakoista tulevat mun ulkosummeria, ihan vain huvikseen klo 5 aamulla.....

Tämän totisen tohtorin tuntee sitten jokainen, en kysynyt lupaa saako kuvan laittaa jakeluun....saa koska on julkisuuden henkilö.
Hän on se herra isoherra ylipäälikkö jonka olen itse äänestänyt tähän virkaan.
Oli taas täällä kylässä, nyt haki uutta hattua ja edellisenä päivänä terotetun miekan ja ihan rahvaalle sitä sitten näytille toi.
Paljon oli uusia tohtoreita ja maistereita promootiossa, marssivat Taulumäen kirkolle Aren aukiolta.
Viitisensataa viisasta tuli näytille asti ja mahdottoman näyttävä kulkue joka halusin ehdottomasti itse sen todeta paikan päällä.


Kiinnitin huomion näin nuoriin jotka sitten hoitavat meidän ikääntyvien asioita,
toivon hyvää tulevaisuutta heille.....koska samalla saisimme kaikki sen hyödyn ja taidon jonka vuoksi olivat vuosia oppia hakeneet......


 Sale, niin kuin me kansa häntä tuttavallisesti kutsumme
 vain etunimellä sai kunniatohtorin arvonimen johtui tästä sporttisesta taustastaan, kolmin kertainen kunniatohtori muuten!

Näkyihän siellä paikanpäällä olevan oman kylän poikakin hattu päässä, en vain tiedä mistä kunniasta hän sen on saanut, huomion Mauri P kera vaimonsa!?
Pakko tarkistaa, promovoitiin Lappeenrannassa se oli v.2008 tekniikankunniatohtoriksi, selvisihän senkin tiedon puute mulle.

Vähän harmitti kun vahingossa ohitin eilisen poliisien rantautumisen kansan pariin, autoineen ja pyörineen ja jakoivat infoa sillä samaisella takapihalla Aren aukiolla.

Männä viikolla olin taas paikan päällä kun persut pitivät päiviään täällä, siitä sitten raportoin tulevaisuudessa.....;)

17 kommenttia:

 1. Komea on kulkue ja paljon viisautta rivissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottaha se on, siksipä sinne halusin mennä!

   Ehdotan tässä sitä kunniatohtorin arvoa kaikille niille äideille jotka ovat osaneet kasvattaa oan perikuntaa niin, että kunnialla ovat hattunsa ansaineet, onneksi olkoon mummeli! Muistelen, että osuin oikeaan!

   Kunniatohtorin arvonimiä kun jaetaan aika herkästi niille joiden tekemiset ovat olleet minusta aika huteria.....vähän sillä "hyväveli"tyylillä.....;)

   Poista
 2. Hyvin onnistui tuo sinun uusi potrettisi, osasit sen vielä muokata onnistuneesti - tuli tuo kukkapuukin hyvin esille.

  Mahtoi olla komea kulkue, komeaa ja miellyttävää katseltavaa.
  Muistui mieleeni se yliopiston vihkiäispäivä (milloin se nyt taas olikaan...), kun isä marssi siinä pasuunan kanssa (olikohan marssi vai esiintyivätkö muuten...). En muista paikalla olleeni, valokuvia on vetopasuunan soittajasta frakki päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se jokin semmonen yliopiston tohtori juttu, muistan kyllä tilaisuuden!
   Tässä kuvien tilaisuudessa oli kolme soittajaa tummissa puvuissa etunenässä marssimassa.

   Vaikeetahan mua oikeista kukkasista eroittaa, olen se suurempipunakkaruusuinen....;D

   Poista
 3. Kovin on totisen näköinen tuo Sale. Kuva sinusta on oikein onnistunut. No jos malli on hyvä, niin mikä ettei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin oli totinen resitentti, muuten matka marssia oli sen verran pitkä ja pientä ylämäkeäkin lopputie kirkolle oli!

   Malli oli hyvä kuvassa, vähän nk.kukkahattu päässä....mutta kyllä se vain on todettava, että ennen(20-30v.sitten)noi valokuvien kohteet kyllä onnistu paremmin. Vissiin kamerat huonontuneet tai jotain sellaista on tapahtunut tai tekevät liian tarkkaa kuvaa nämä nykyaikaset digikamerat....heh....;)

   Poista
 4. Kiitos hienosta postauksesta, Maikku, hyvä ja kaunis kuva sinusta:)
  Tohtorit näyttävät kovasti totisilta, mutta maistereita vain naurattaa:D
  Komea on Saulikin hatussaan ja kunniamerkeissään.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili Mummo! Mulla on se taito tehdä joku muu kuin minä sen kuvan keskipisteeksi nk.nyt valtavan iso ja kaunis kukkapuska....johon katsoja katse ensin osuu ja ihastuu...hih...;)

   Kyllä Sauli osas kantaa renikat sun muut rekvisiita oikein kunniatohtorin ja presitentin varmuudella ja vakaumuksella!

   Poista
 5. Hienot on kuvat,mutta totisia tohtoreitA,sinusta on hyvä kuva.Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva ja olen tietysti jonkin verran perso kehuille kuten meidän pitääkin olla jo näillä vuosilla....;)
   Vaikka totuushan on se ettei ne aina oikein ole sellaisia mitä tarkoitus oli poseerata. Oli munkin sanottava siskolleni ota nyt kumminkin muutama kuva lisää viellä jos vaikka joku kuva näyttäis edes jonkilaiselta!

   Poista
 6. Hyvän näköinen olet kukkien kanssa.
  Olette valinneet hyvä presidentin, minäkin olisin valinnut hänet.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sylvi!

  Meillähän tämä presidentin valta on erittäin rajoitettu, mutta hyvä on kun virassa on varsin edustava ja fiksu henkilö.
  Niinhan siellä naapurissakin, että halitsijan valta on melkein vain nimellinen! Itse muuten seuraan kyllä varsin ahkerasta naapurimaamme tapahtumia ja kunigasperheen asioita....:)

  VastaaPoista
 8. Hyvä kuva Sinusta kukkapuskan alla, tykkäsin :) Totista porukkaa marssii tuossa yhessä kuvassa silinterit päässä. Ja meijän pressa on niin kulumat kurtussa, liekö hattu painava.. Viisasta väkee, ei nuita hattuja ihan helpolla saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian totisia ovat ja hattu sen vastuu tietysti painaa....ihan muuten siksi vain musta ei taida koskaan tulla tohtoria, saatikka kunniatohtoria....;)
   ....mutta ovat tarpeen mullekin hyvä kun näitä on olemassa ja tulee aina lissää.....:)

   Poista
 9. Olet kukkana kukkien joukossa, hieno kuva sinusta. Marssirivit on suorat ja hameet hulmuaa. Salen lakki painaa selvästi, niin on kurtussa silmät. Mutta kaikki hyvin valtakunnassa. Hyviä kuvia, kiva että olit mukana tapahtumissa.

  VastaaPoista
 10. Piti vielä lisätä, kun posti toi Tiedonjyvän tänään, että Sale se siinäkin tohtorinhatussaan oli kannessa, ilme jo leppeämpi. Hyvä Jyväskylä, yliopiston kahdeksas kaikkien tiedekuntien yhteinen maisteri- ja tohtoripromootio oli saanut hienosti palstatilaa. Ja komeat oli kulkueet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .....että hieno kuva, kukka kukkien joukossa...hih-hih...sehän olen minä itse....;)

   Salen tavaramerkki on se ryppyotsa, mulla ei ole sitä koska en juurikaan ihan liikoja mieti, aika spontaani olen niin musta ei tuu edes "vanhana" ryppyotsaista vanhapiikamymmelia...kait....;D

   Poista