Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

perjantai 15. heinäkuuta 2011

HETKINEN HERKISTELYÄ !


Ei se ole rakkautta, joka saa sinut uneksimaan.
Vaan se, joka saa sinut hehkumaan.

Ei se ole rakkautta, joka saa sinut
 nauramaan,
laulamaan,
tanssimaan.
Vaan se, joka muuttaa syksyn kevääksi,
ja muuttaa sinut.

Ei se ole rakkautta, joka vie sinut
rakastettusi luo.
Vaan se,
joka saa sinut seuraamaan häntä!

ooooo

Tämän runon kirjoittajaa, en tiedä. Olen sen jostain laittanut muistiin, pikkukirjaani!

ooooo

Joskus tuntuu kuin
muistotkin olisivat olemassa,
vain etukäteen!

ooooo

Sinä olit minulle oikea,
vain minä sinulle
väärä!

-Eeva Kilpi-

ps.en ole koskaa kirjoittanut runoja, en edes yrittänyt! Vaikka mielelläni niitä lueskelen, ja jotenkin olen ottanut niitä aina matkaani. Tapanani on siteerata ja laitaa säkeitä eteenpäin, milloin mihinkin.
Tällä yritän viestittää, että runot ovat uskomattoman hienoja elämän viisauksia. Niistä löytyy  joka lähtöön....oppia.... apua.... lohdutusta....iloa....kiitosta....
En oikein osaa sanoa kuka on se mieluisin värssyjen tekijä, koska niitä on paljon. Joitakin mainitsen, Leino, Manninen, Vuorela, Onerva, Harmaja, Kilpi, Taberman, jne, jokunen näistä tunnetuista! Kanteletar (Kalevala) on se josta tykkään ja kiinostaa jo kirjoituksena.
Ilokseni olen löytänyt kirjat jotka on Aili Nupponen tuotantoa!

Taulun maalasin viimevuonna ja kehystytin keväällä! Tarkoitus oli laittaa se esille elokuussa olevaan yhteisnäyttelyyn, vaan huomasin että taitaa olla Budapestin työhuoneessa, odottamassa minua! No eipä haittaa, valmiita kyllä löytyy täältkin! Huonosti taas kuvasin kun kiiltää, mutta maalauksen herkkyys kylläkin tulee esille.

6 kommenttia:

 1. Kiitos kehuistasi, Maikku...:)

  Onneksi ei ollutkaan sinulla ruokablogi, niin kuin luulin (monenmoista murua);D

  Tutustumme siis toisimme, pikkuhiljaa!

  Mainiota jatkoa sinulle, Maikku, ja hyvää viikonloppua<3

  VastaaPoista
 2. Kaunis taulu, niin vahvat värit ja sanoma. Tämä elämä on yhtä rakkauden etsintää vaikka kuinka elää parisuhteessa. Tuo anonyymin runo kosketti sisintäni.

  VastaaPoista
 3. Taulussa käsinkosketeltava läheisyyden tunne. Ja runo tuntemattomalta on rakkauden todellisuuden riimitys. Tosin Eeva Kilpikin on osunut oikeaan runossaan.
  Missä yhteisnäyttely? Ja koska? Kerro toki tarkemmin, jospa olisi tilaisuus siellä piipahtaa.

  VastaaPoista
 4. Mielettömän hieno maalaus, siinä on se jokin.. Kiinnostaa minuakin se näyttely, Jyväskylässäkö?
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. AILI-MUMMO, silloin reilu vuosi kun aloitin blogini, mietin tarkkaan mikä olisi nimi!?? Sen piti sisältää paljon, koska tiesin kirjoittavani monenmoista murua, olen ollut monessa sopassa ja kaikista löytyisi niitä murusia, toisillekin antaa! Huomioin myös niitä "murusiani", ihmisiä, olkoopa ne isoja tai pikkuisia....siis kaikki Luojan luomat...että sen poika on tämä tyttö, kait...:)

  VastaaPoista
 6. NIINA, kiitos, eipä se lopu se rakkauden ettiminen, kohteet vanhetessa vain vaihtuu, ja mieli on tyytyväinen jopa kauniiseen runoon, hetken haikeutta ja muistoja menneisyydestä...;)

  "anja", tämä meidän taideseuran joka vuotinen näyttely on nykyään Jkl-n kirjastossa, koska sali on ilmainen, aika pieni kylläkin. Joten voi tarjota vain muutamaa taulua, tarkoitus olisi edes yksi teos per taiteilija! Minähän en pidä omia näyttelyitä, tilan vuokrat kalliita ja annan vain "puska radion" tiedoittaa, että valmiita tauluja kyllä löytyy.....;)

  MINTTULI,jatkan aiheesta lisää... siis Jkl-n pääkirjasto 1-13.8.11 ala-aula!Tämähän on melko vaatimatonta, mutta helmiäkin löytyy aina teoksista ja mielenkiinolla kyllä niitä itsekkin tarkastelen, meitä puoli-ammattilaisia on muutama seuraan kuuluva....;) Kiitokset teille mielenkiinnosta....;)

  VastaaPoista