Pieni pala Maijan öljyvärimaalausta.

maanantai 11. heinäkuuta 2011

YLLÄTYS HOROSKOOPPI !


Totesin, että en ole viellä taltioinnut tietoja aiheesta Rapu, sekä Neitsyt antavat odottaa itseään, kyllä niitä tästä läheltäkin löytyy, joten muistuttavat kyllä..... Kuuman kesän horoskooppi merkit olisivat vuorossa, tiedän sen, Leijonan olen jo julkaissut!

Nou hätä, kyllähän varastossa on tämä kesän  uutuus, ehkä vähemmin tunnettu horoskooppi merkkinä, tuttu kylläkin ulkonäöltä. Tässä sananen totuuksia, jos ei se oma piisaa. Henk.koht. olen kylläkin kaivannut vähän naisellisempaa, onhan se Härkä kaikenpuolin hyvä tyyppi, ei sillä, mutta niin perin miehekäs!

Tämä piikikäs karvapallo, nappisilmä, lyhyt kinttuinen hämärän kipittäjä, yökulkijan olen vain päättänyt ottaa tisuriin. Vähän kuin varalle jos ei syntymälahjaksi saama määritelmää aina oikein hotsita lukea, niin tässäpä oiva vaihtoehto. Voipi sitten käyttää tätä mielikuvitus kamua jos sitä huumoria löytyy.

Q-kuu -Täysikuu on tämän piikikkään söpöliin aikaa, päivämäärät on vapaasti valittavana, jotta se kävisi meille kaikille.
Siiliä sanotaan eläväksi fossiiliksi, sillä se ei ole muuttunut vuosimiljooniin, sen ovat todenneet oikein kirjanoppineet.
Siili on rauhoitettu eläin eikä sitä saa ottaa kotihoitoon, saatikka lemmikiksi. Talviasunnon rakentamisessa on saatu lupa auttaa. Suotavaakin on, koska siili ei oiken osaa kerätä tarpeeksi rasvavarustusta suojaksi talven horroksen viettoon. Valitettavasti ohjeita siihen en osaa antaa.

Ruokavalioltaan kuuluu lähes kaikkiruokaisiin, lähinnä voisi verrata kissaan(...muuten toinen hyvä horoskooppimerkki!) Kuivia naksuja ei saa antaa, ne olisi liotettava ensin ja suositellaan kalan, lihan, maksan esikypsentämistä. Ötökät  ja sienet ovat herkkua, en ole varma eroittaako myrkkysienet, joista ihmisiä varoitellaa. Uskoisin,että tietää mihin nokkansa laittaa. Jospa hän onkin se iloinen myrkynkeittäjä, joista on kirjoiteltu, mene ja tiedä, kun on se hämärän hiipailia! Keltahattuiset sienet taitaakin aina hävitä niiltä kotinurkilta, näiden pitkänokkien suihin... Suolaton ja vähämausteinen ruoka toimii erinomaisesti. Kaurapuuro on herkkua heillekin.
Vesi on ehdoton ruokajuoma. Vaikkakin iltaisin veimme matalaa maitoastiaa pensaan katveeseen Sitä muuten emme silloin edes  tieneet kun ei siihen aikaan puhuttu mitään koko laktoosista je sen vaikutuksista. Siililtä puutuu sellainen entsyymi kokonaan joka hyväksyisi maidon hörppimisen.  Nykyään on näitä erikoismaitoja/piimääkin, ni eiku kippoon ja tarjolle.

Siili ääntelee ja ilmaisee itseesä tuhisemalla.
Siili on muuten aikamoinen erakko, paitsi kun tarvii kaveria siihen hommaan, lähtee oikein tyrkylle ja ettimäänkin sitä seksikumppania. Pitäisi kait todeta siistimmin suvun jatkamisessa tarvittavaa  pakollista toista osapuolta.
Ihmettelin isseksein, että miten ne hommat oikein toimii, kun kumpikin on pyöreen piikikäs karvapallo!? Viissii se luonta taas hoitaa senkin luonollisen toimenpiteen! Tästä on varmaan tullut se vanha sanonta, että ei se koko vaan taito kuin sitä käytetään...höh!!
 Biologian opit jatkuu viellä, siis ne saa niitä siililapsia 2-10 kappaletta ja äiti hoitaa synnytyksen, aivankuin meillä ihmisilläkin. Ei huolta, sillä ne pallorot tulee ulos alakautta, piiproisina vaalenapunaisina palloina ja piikit ovat pehmoisia! Ukkelihan ei tietysti ole muka  synnytyksessä, häippäsee heti kun on velvollisuutensa tehnyt. Äiti hoitaa niitä melko lyhyen ajan ja sitten ne laitetaa maailmalle oppimaan elämisen taitoa.

Siilin suurin vihollinen ihminen,varsinkin se joka ajaa autoa... 

Että tämmöstä oppia ja tietoa olen oikein innolla ettinyt ja löytännykin.
Kunhan luet tämän toiseen kertaan, niin uskon että sinäkin voit löytää omia piirteitäsi tästä veitikasta ja samaistuakin tähän vasta löydetyyn tähtimerkkiin.

ps. tunnetuja siiliä on tämä melko uusi Kiroileva siili, kylläkin  kaukaista sukua kuvassa olevalle. Sarjakuvista, korteista, kangas-lasi-ja muovi/metalli tuotteista tunnettu tapaus!

Että, tämmöstä tällä kertaa tuli kirjoitettua, kait toi kuumuus ja lapsenmielisyys tekee näitä erikoisia tepposia  sormiini, käskythän tulee tuolta vähän ylempää.
 Tarkoitan tällä kertaa omaa pönttöäni....;)6 kommenttia:

 1. Ihana siili ja horoskooppimerkki. Taidankin olla siili kun karjuva ja tuhlaileva leijona ei tunnu oikealta, vaikka oikeasti olenkin se kissimirrijellona.

  Kotipihassamme siilinpesiä oli suurten viinimarjapuskien alla, juuri punaisten puskien. Iltasin tulivat keittiön ikkunan alle, missä tietysti oli se maitovati. Joku matala vesiastia oli aina kaivon vieressä, siitä varmasti osasivat siilitkin juoda.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, siili. Pihallamme asustellut jo vuosia. Koirakin jo laumaansa ottanut.
  Hauskaa ja hyödyllistä kerrontasi. kiitos ♥

  VastaaPoista
 3. PIKOLINI,ootko muuten koskaan ottanut siiliä syliin? Minä en, mutta muurahaisia olen kuulemma syönnyt....;(

  MINTTULI kiitos, toivottavasti en innostuis kaikista ötököistä, uusia taivaanmerkkiä suunittelee ja viellä kaikenlisäksi julkisesti kirjoittlee, en usko...mutta kun toi siili on niin jotenkin hellyttävä ja koirankin otti kaveriksi...;)

  VastaaPoista
 4. Ihana siilimaalaus :) Meillä juuri eilen tai paremminkin iltayöstä vieraili hyvänkokoinen siili pihalla. Olisi hyvä lisä horoskooppimerkkeihin tämä :)

  VastaaPoista
 5. ANJA, kiitos, pitäis lähtee joskus iltaisin tuonne sivumalle, että siilin livenä näkis. En ole muuten vuosiin niitä katellut, kuvista vain...;)

  VastaaPoista
 6. Tule siili tuhmeliin. älä juokse mansikoiden luokse. Tai jotain sellaista. Olen monesti napannu siili rukkasilla käsiini ja näyttäny pihan lapsille. Kuinka kerällä ollaan ja kun hiljaa odottaa alkaa nenä nuuskuttaa ja pienet silmät katsella kuinka lapset ihastelevat sitä. Nenästä valuu aina yksitoisa, kroonist?? Siilit on minulle tärkritä koska silloin tiedän ettei lähettyvillä käärmeet viihdy! Kavereilla kun on terävät hampaat...

  VastaaPoista